Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2007

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ



Επιδείνωση εμφανίζει η κατάσταση υγείας του Αρχιεπισκόπου, γεγονός που υποχρεώνει τους θεράποντες ιατρούς του να ξαναδούν το είδος της θεραπείας που είχαν επιλέξει. Για το λόγο αυτό, τη στιγμή αυτή (σ.σ. απόγευμα Πέμπτης) έχει συγκληθεί έκτακτο ιατρικό συμβούλιο στην Αρχιεπισκοπική κατοικία του Ψυχικού.

Οι γιατροί αφού αναλύσουν τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε σήμερα ο κ. Χριστόδουλος στο Αρεταίειο, θα επανακαθορίσουν το είδος της θεραπείας. Εν τω μεταξύ επανέρχονται οι συζητήσεις για νοσηλεία στο Νοσοκομείο "Ερρίκος Ντυνάν", το οποίο διαθέτει, ως γνωστόν, ένα από τα καλύτερα κέντρα εν Ελλάδι αντιμετώπισης πόνου για τους καρκινοπαθείς.

Ο κ. Χριστόδουλος πέραν των όσων προβλημάτων αντιμετωπίζει, έχει εκ νέου και αυτό της συγκέντρωσης ασκιτικού ύγρού, το οποίο πρέπει να αφαιρεθεί. Σε κάθε περίπτωση, και χωρίς να μπαίνουμε σε λεπτομέρειες, η επιδείνωση είναι εμφανής. Ο Αρχιεπίσκοπος με δυσκολία περπατάει και έχει εμφανώς αδυνατίσει.

Θέμα ενημέρωσης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου έθεσε, κατά πληροφορίες, το πρωί κατά τη συνεδρίαση του Σώματος ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος, ο οποίος φέρεται να είπε χαρακτηριστικά, ότι η Σύνοδος δεν γίνεται να μαθαίνει τα νέα από τα μέσα ενημέρωσης.

Πηγή κειμένου : http://rnn.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=368&Itemid=1



16/11/2007

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Καραμανλή



22/01/2008


Σε επέμβαση αφαίρεσης του ασκητικού υγρού που είχε συσσωρευτεί στον οργανισμό του λόγω της κακής λειτουργίας του ήπατος και εμπόδιζε την αναπνευστική του λειτουργία υπεβλήθη ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Η κατάστασή του, ωστόσο, παραμένει κρίσιμη.

Οι θεράποντες ιατροί του θεώρησαν πως η επέμβαση έπρεπε να γίνει προκειμένου να απαλλαγεί ο Αρχιεπίσκοπος από τη δύσπνοια, που τον κατέβαλλε διαρκώς το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, η επέμβαση έγινε στην οικεία του, καθώς έχει εκφράσει την επιθυμία του να μην μεταφερθεί σε κάποιο νοσοκομείο. Στο μεταξύ, η κατάσταση της υγείας του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη, ο ίδιος αισθάνεται διαρκή αδυναμία και περνάει πολλές ώρες στο κρεβάτι.

Πηγή κειμένου : http://www.kalimera.gr/_NEA/cat_news/preview_news_KALIMERA.asp?category_id=59&NEWS_DATA_ID=159943


28/01/2008

Εκοιμήθη στις 5:15 π.μ. το πρωί ο μακαριστός ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος. Η σορός του Αρχιεπισκόπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκήνυμα στη Μητρόπολη Αθηνών.


------------------------------------------------------

Να ευχηθώ και εγω ο Θεός να βοηθήσει,και να ξεπεράσει και αυτήν την δοκιμασία ο κ.κ Χριστόδουλος,όπως και όλοι όσοι περνάνε τον γολγοθά τους στο κρεβάτι του πόνου.

Μάς απέδειξε πως είναι πολύ δυνατός και μαχητής,και ευχομαι να κερδίσει και αυτήν την μάχη.Με αγάπη ,ένας που διαφωνεί με την κινησή σας πρός τον οικουμενισμό,διότι δεν ομολογείτε την αλήθεια της ορθοδοξίας.

Η ένωση των χριστιανών μπορεί να γίνει μόνο δια μέσου της Ορθοδοξίας ,και όχι δια μέσου του πάπα ο οποίος είναι αίρεση.Εκτός αν θέλουμε και εμείς να ομοιάσουμε με τούς καθολικούς,και να πέσουμε στο θανάσιμο αμάρτημα της προσβολής πρός τον θεό.
Δηλαδή σε αίρεση.

Έχουμε την αλήθεια στα χέρια μας, ας την πούμε σε όλο τον κόσμο.Μην μας νοιάζει αν γίνουμε δυσάρεστοι στους ανθρώπους,αλλά να μην γίνoυμε δυσάρεστοι στόν Θεό.

Ετσι θα επανέρθει η ευλογία και η χάρις του.

Βούκαλης Σπυρίδων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες