Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


5 Σεπτεμβρίου 2007

Σημεία συνέντευξης Υφυπουργού Οικονομίας & Οικονομικών
κ. Πέτρου Δούκα στο Ρ/Φ ΑΝΤ1

Ερώτηση: Το επόμενο θέμα είναι η έκθεση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.Νομίζω ότι δεν μπορεί να αμφισβητήσει κάποιος κάποια από τα στοιχεία της (υπάρχει μία τάση από την εκάστοτε κυβέρνηση να δηλώνει ότι τα στοιχεία της ΓΣΕΕ ΚΑΙ Της ΑΔΕΔΥ δεν είναι αξιόπιστα). Αυτό που έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία είναι ο δανεισμός και το πρόβλημα πάνω από 170.000 νοικοκυριά να αποπληρώσουν αυτά τα χρέη τα οποία χρέη ανατροφοδοτούνται καθώς 4 στα 10 καινούρια χρέη είναι για να αποπληρωθούν τα προηγούμενα. Τι είδους υγιής μικροοικονομία είναι αυτή;

Πέτρος Δούκας: Πράγματι εκτός από τον υπερδανεισμό του Δημοσίου δηλαδή ότι χρωστάμε συνολικά όλοι περίπου 235-240 δις ευρώ, εκτός από το έλλειμμα που έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία για να κάνουν τις μελλοντικές πληρωμές έχουμε πλέον και το έλλειμμα στα νοικοκυριά. Αρχίζουμε να πλησιάζουμε τα 100 δις ευρώ τέτοιου είδους χρέη του ιδιωτικού τομέα και είναι ένα από τα πράγματα που μας απασχολούν. Δεν είναι εύκολο να βάλεις όρους, δηλαδή να πεις στις τράπεζες να μη δανείζει στον πιο φτωχό γιατί θα διαμαρτυρηθεί και ο άλλος ότι του κόβουμε τη δυνατότητα να πάει να πάρει ένα δάνειο για να φτιάξει ένα σπίτι ή για να κάνει τη δουλειά του. Ο έλεγχος λοιπόν σε αυτά τα θέματα είναι πάρα πολύ δύσκολος γιατί υπάρχει μια δυνατότητα στην αγορά όποιος Έλληνας θέλει από τα 11 εκατομμύρια που είμαστε να πάει και αν τα βρει με την τράπεζα να πάρει το δάνειό του. Αν βάλουμε περιοριστικούς όρους δηλ να πούμε στην τράπεζα σήκωσε τόσο πολύ το επιτόκιο για να τον αποτρέψεις να πάρει θα διαμαρτυρηθεί ότι του κάνεις τη ζωή ακόμα πιο δύσκολη.

Διαβάστε όλη την συνέντευξη εδώ ( αρχείο .pdf )

Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

Μέλος της λέσχης BILDEBERG ο κ.George Soros


Και μέλος της λέσχης Bildeberg ο κ.George Soros,χρηματοδότης της καμπάνιας ενάντια της Ελλάδος για το Σκοπιανό.Της λέσχης που είναι μέλος της και ο Έλληνας πρωθυπουργός κ.Καραμανλής , η υπουργός των εξωτερικών κυρία Μπακογιάννη, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γ. Παπανδρέου, και πολλοί άλλοι.

Ο κ.George Soros στην λίστα των Bildebergers..........





Αποκάλυψη κ.Καρατζαφέρη

"Ο κύριος Νίμιτς είναι υπάλληλος του κ.George Soros, χρηματοδότη της καμπάνιας ενάντια της Ελλάδος για το Σκοπιανό"


Ελληνες πολιτικοί,και άλλα επώνυμα πρόσωπα στην λίστα των Bildebergers...........




http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Bilderberg_attendees

Πολιτικοί , επιχειρηματίες , στρατιωτικοί , εφοπλιστές ,και από πολλούς άλλους κλάδους , συνεδριάζουν μαζί και κανονίζουν πολιτικές , το μοίρασμα της πίτας .Οι πολιτικοί της λέσχης, δίνουν τα μεγάλα έργα σε επιχειρηματίες της λέσχης , και πάει λέγοντας……….

Έτσι έχουνε καταφέρει να έχουνε δικούς τους ανθρώπους σε όλα τα νευραλγικά σημεία , της πολιτικής , της οικονομίας , κ.α. με σκοπό να μπορούν να εφαρμόζουνε τα σχέδια τους χωρίς απρόοπτα.

Πρέπει όλοι μας να σταματήσουμε να τα βλέπουμε τα πράγματα
επιφανειακά,και να ψάχνουμε λιγάκι βαθύτερα. Ζούμε σε μια περίοδο που σχεδόν όλα βρίσκονται υπό τον έλεγχο τον προδρόμων του Αντίχριστου. Ξέρω σας φαίνεται λίγο ακραίο αυτό, αλλά αν το ψάξετε θα δείτε πως δυστυχώς έτσι είναι.

BILDEBERGS..........



Δεν ζούμε σε καλά χρόνια, η αποστασία μας από τον Θεό είναι μεγάλη, και αυτή θα είναι η αιτία του ερχομού του Αντίχριστου.

Ο μόνος τρόπος για να αλλάξει αυτό είναι η επιστροφή μας στον δρόμο του Θεού ,και τότε ο Θεός θα ματαιώσει τα σχέδια τους.

Δείτε και εδώ

Σχετικά links

http://www.bilderberg.org/

http://www.schnews.org.uk/bilderberg/

Σάββατο 29 Μαρτίου 2008

Μακεδονία: Το όνομα, η ταυτότητα, οι μύθοι και η ιστορία




Βίντεο απο την εκπομπή "Ερευνα"
με τον δημοσιογράφο κ.Παύλο Τζίμα.

Εξελίξεις στο Σκοπιανό 28/03/2008




"ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ"




ΚΟΣΟΒΟ-ΣΚΟΠΙΑ , ΜΕΤΩΠΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΠΟΧΗΤΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ,ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ.....ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΝΕΟΕΠΟΧΗΤΕΣ ( ΠΡΟΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ) ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ............




Κεντρικό δελτίο Ειδήσεων ALTER 28/03/2008



Αποκάλυψη κ.Καρατζαφέρη

"Ο κύριος Νίμιτς είναι υπάλληλος του κ.George Soros, χρηματοδότη της καμπάνιας ενάντια της Ελλάδος για το Σκοπιανό"

Ομιλία του πρόεδρου του Λ.Α.Ο.Σ κ.Καρατζαφέρη
στην βουλή για το Σκοπιανό στις 28/03/2008

MR GEORGE SOROS.....



Ο κ. Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπους ,ο επικίνδυνος αυτός άνθρωπος , για ολόκληρο τον πλανήτη και με πολλούς όμοιους του, πιέζουν για λύση (που αυτοί επιθυμούν) στο Σκοπιανό μέχρι την σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου του τρέχοντος έτους.

Η Αλβανία και η Κροατία είναι σχεδόν σίγουρο πως θα μπουν στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, αφού έχουν εκπληρώσει σε αρκετά μεγάλο βαθμό τις ενταξιακές προϋποθέσεις.

Το μόνο εμπόδιο για τα σχέδια των Νεοεποχητών στα Βαλκάνια είναι με τα Σκόπια, και η πιθανή άσκηση βέτο για την ένταξη τους από την Ελλάδα.

Η Ελλάδα με χρέη που φτάνουν τα 240.000.000.000(δις Ευρώ), και όχι τυχαία κατά την ταπεινή μου γνώμη θα πρέπει να στραφεί ενάντια στα συμφέροντα ισχυρών κρατών που έχουν αποδείξει πως χρησιμοποιούν κάθε μέσο, θεμιτό η αθέμιτο για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Το ότι είμαστε μέλη μεγάλων διεθνών οργανισμών εδώ και χρόνια, (μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ), φαίνεται πως δεν μας βοηθάει. Απεναντίας οι “ σύμμαχοι μας ” δείχνουν να νοιάζονται περισσότερο για τα συμφέροντα κρατών εκτός συμμαχίας (Αλβανίας , Κροατίας , Σκοπίων ) που κατά μεγάλη σύμπτωση είναι κράτη που έχουνε πολύ καλές σχέσεις με την Αμερική .


Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

EARTH HOUR - Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

EARTH HOUR – Δες την αλλαγή που μπορείς να κάνεις

Η Ώρα της Γης, Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008, 8 - 9 το βράδυ
Φέτος, η Ώρα της Γης (Earth Hour) πήρε παγκόσμιες διαστάσεις, καλώντας άτομα και επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα το Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008, μεταξύ 8 και 9 το βράδυ.

Όλα ξεκίνησαν στο μακρινό Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν στις 31 Μαρτίου 2007, στις 7:30 το βράδυ, 2,2 εκατομμύρια κάτοικοι έβγαλαν τις συσκευές του σπιτιού τους από την πρίζα και έκλεισαν τα φώτα τους, απολαμβάνοντας μία ώρα ησυχίας στο σκοτάδι. Τα μεγαλύτερα μνημεία της πόλης σκοτείνιασαν και ακόμη και γάμοι έγιναν υπό το φως των κεριών. Αποτέλεσμα ήταν να μειωθεί η κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 10,2%, μέγεθος που ισοδυναμεί με την απομάκρυνση 48.000 αυτοκινήτων από το δρόμο για μία ώρα.

"Και τι μ' αυτό;" θα αναρωτηθεί εύλογα κάποιος.

Ο σκοπός της εκστρατείας ήταν διπλός· αφενός να κινητοποιήσει τον κόσμο να δείξει την ευαισθητοποίηση του για το καυτό θέμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, και αφετέρου να καλλιεργήσει ανάλογη στάση ζωής στην καθημερινότητα των συμμετεχόντων. Η ατομική δράση, σε μαζική κλίμακα, έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά και να φέρει την αλλαγή.

Φέτος, η Ώρα της Γης (Earth Hour) πήρε παγκόσμιες διαστάσεις, καλώντας άτομα και επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα το Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008, μεταξύ 8 και 9 το βράδυ.

Την παγκόσμια προώθηση της εκστρατείας έχει αναλάβει η περιβαλλοντική οργάνωση WWF. Στην Ελλάδα λόγω έλλειψης επίσημου οργανωτικού φορέα, το θέμα αφήνετε στα χέρια μας. Στην Αίγινα έχει ήδη δημιουργηθεί ένας μικρός ανεξάρτητος οργανωτικός πυρήνας, ενώ η Αθήνα παραμένει προκλητικά αμέτοχη. Όχι για πολύ.

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ



Για τρόπους που μπορείτε να βοηθήσετε και περισσότερες πληροφορίες γράψτε μας στο earthhour@mail.gr, και επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες
www.earthhourhellas.wordpress.com και www.earthhour.org

Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

" ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ "






Σε γνωρίζω από την κόψη
του σπαθιού την τρομερή,
σε γνωρίζω από την όψη
που με βία μετράει τη γη.

Απ' τα κόκαλα βγαλμένη
των Ελλήνων τα ιερά,
και σαν πρώτα ανδρειωμένη,
χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!


Ολόκληρος ο εθνικός μας Ύμνος εδώ.

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

Προσπάθεια ένωσης Γ.Ο.Χ Κιούση -Ενισταμένων Κυπριανού


Δημοσίευση ανάρτησης

Ι.Μονή Αγίου Κυπριανού της Συνόδου
των Ενισταμένων με το πάτριο ημερολόγιο.



Ομιλούν ο Μητροπολίτης κ.κ Κλήμης και ο Πάτερ Απόστολος
της Συνόδου των Ενισταμένων του πατρώου ημερολογίου.

Πηγή βίντεο από τον αδερφό Νικόλαο.

Πρέπει να ενωθούν όλοι οι ΓΟΧ με την σύνοδο που έλαβε τις χειροτονίες εν Ελλάδι και την αναγνώριση συνοδικως από την εκκλησία της Ρωσικής Διασποράς (η οποία δια πατριαρχικού τόμου έχει αναγνωριστεί και δια λόγους πίστεως τήρησε στάση αντιοικουμενιστικη καθότι συνοδικώς αναθεμάτισε την αίρεση του οικουμενισμού) , διότι τούτη συνοδικώς ανεγνωρισθει και έλαβε την χάρη ,εφόσον έτσι παρεχώρησε ο κύριος να συμβεί πρέπει άπαντες να το σεβασθουν,και επιτέλους συνοδικώς να λυθούν οι διαφορές με αγάπη Χριστού και ανιδιοτέλεια.

Η στάση μας απέναντι στους αδελφούς μας του ν.ημερολ. πρέπει να ναι προσευχητικη μεστή αγάπης,(η διακοπή της κοινωνίας σημαίνει διαχωρισμός ευθύνης και έλεγχος αγάπης ίνα εμποδιστεί η ενωσις μετά του αιρετικού παπισμού και η υποταγή των ορθοδόξων καθοτι η αποδοχη του παπισμου και του παπα ως αρχιερεως και πατριαρχουρωμης χωρις να μετανοησει λογω και εργω ως προεδρευοντα σε οικουμενικη συνοδο σημαινει οτι οι υπολοιποι τον αποδεχονται ως καθολα ορθοδοξο ,στην πανορθοδοξο συνοδο του 1485 επι Συμεων του τραπεζουντιου η εκκλησια της ρωμης εχει κριθει ΑΙΡΕΤΙΚΗ, καθε κοινωνια με τους ρωμαιοκαθολικους ειναι κοινωνια και συμφωνια με την αιρεση,ο αγιος Μαρκος ο ευγενικος λεγει <<ο μνημονευων του παπα ως ορθοδοξου αρχιερεως ,ενοχος εστι παντα τα των λατινων εκπληρωσαι μεχρι της κουρας των γενειων και ο λατινοφρονων μετα των λατινων κριθησεται και ως παραβατης της πιστεως λογισθησεται>> ) ίνα κύριος ο θεός ματαιώσει τα σχέδια του πονηρού και επαναφέρει την εκκλησία εις την παλαιά δόξα τις, ΑΜΗΝ.

Μέρος κειμένου που μπορείτε να διαβάσετε εδώ


ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ




Σελίδα πρώτη


Σελίδα δεύτερη


Το παραπάνω έγγραφο μου
το έδωσε ο αδερφός
Νικόλαος Παπαντωνίου

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

Αμερικανικές παρεμβάσεις στην Ελλάδα





Πως όλα έχουνε σχέση...............



Συζήτηση στην βουλή για την υπόθεση των υποκλοπών.
Ομιλία κ.Καρατζαφέρη.



Xpress του Μεσονυχτίου " Υπόθεση Ζαχόπουλου" 16/02/2008
Κανάλι EXTRA-3 με τον δημοσιογράφο κ.Σπυρίδων Καρατζαφέρη.



Αποκαλύψεις Κ.Τράγκα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALTER

-------------------------------------------------------------------------------
14/03/2008

ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΓΔΜ

Αγρια παζάρια με αμερικανική παρέμβαση

Παρουσία της πρέσβειρας των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ (!) η συνάντηση της Ντ. Μπακογιάννη με τον Ν. Γκρουέφσκι στις Βρυξέλλες

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (του απεσταλμένου μας).-

Πυρετώδεις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και παζάρια και μάλιστα υπό την άμεση καθοδήγηση των ΗΠΑ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ολα δείχνουν ότι η κυβερνητική κρίση στην ΠΓΔΜ αποτελεί μια «καλή ευκαιρία» για να ενταθούν οι επαφές μεταξύ των δυο κυβερνήσεων, με στόχο να «εκβιαστεί» μια λύση στο ζήτημα της ονομασίας, ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Το βέβαιο είναι ότι και οι δυο κυβερνήσεις έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για την εξεύρεση λύσης στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία με τη σειρά της κινεί κατάλληλα και κατά βούληση τα νήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, με πρωτοβουλία της Αμερικανίδας πρέσβειρας στο ΝΑΤΟ, Β. Νούλαντ, κανονίστηκε συνάντηση της Ντ. Μπακογιάννη με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ν. Γκρουέφσκι στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) παρουσία της ίδιας της Αμερικανίδας αξιωματούχου (!) όπου συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα ενόψει του νέου γύρου διαπραγματεύσεων υπό τον Μ. Νίμιτς, που θα γίνει τελικά στις 17 του μήνα στη Βιέννη.

Η ελληνική πλευρά επιβεβαίωσε την παρουσία της Β. Νούλαντ στη 40λεπτη συνάντηση μεταξύ Μπακογιάννη - Γκρουέφσκι, ενώ «νομιμοποίησε» απόλυτα την αμερικανική πρωτοβουλία υποστηρίζοντας ότι εντάσσεται στην προσφορά «καλών υπηρεσιών» που αναλαμβάνουν τον τελευταίο καιρό «διάφοροι φίλοι και σύμμαχοι» για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Η ίδια η Ντ. Μπακογιάννη σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, επιχειρώντας να υποβαθμίσει την απροσχημάτιστη αμερικανική παρέμβαση, από τη μια εκτίμησε ότι «δεν ήταν ιδιαίτερα παρεμβατική» (!) η Αμερικανίδα πρέσβειρα στο ΝΑΤΟ και από την άλλη αποφάνθηκε ότι «δεν έχουμε κανένα πρόβλημα».

Επί της ουσίας, η υπουργός Εξωτερικών είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να βρούμε ένα όνομα που να επιτρέπει βελτίωση των διμερών σχέσεων και ταυτόχρονα να επιτρέψει στην ΠΔΓΜ να προχωρήσει στην ένταξη στο ΝΑΤΟ».

Αντικρουόμενες ήταν οι πληροφορίες για τη συνάντηση του Κ. Καραμανλή με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, αμέσως μετά.

Η ελληνική πλευρά κάνει λόγο για μια τυπική χειραψία, ενώ ο ίδιος ο Γκρουέφσκι είπε ότι μίλησε με τον Ελληνα πρωθυπουργό αλλά δεν είχαν κάτι καινούριο να πουν μετά τη συνάντηση με την Ντ. Μπακογιάννη, χαρακτηρίζοντας ωστόσο ως πρόοδο «τη συνάντησή του με τον Κ. Καραμανλή». Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι δε σημειώθηκε καμία πρόοδος στις χτεσινές συναντήσεις, αλλά συμπλήρωσε ότι θα υπάρξουν κι άλλες, αποφεύγοντας να διευκρινίσει αν αυτές θα γίνουν παρουσία των Αμερικανών...

Πάντως ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής προσερχόμενος στη Σύνοδο του ΕΛΚ εμφάνισε την Ελλάδα ως παράγοντα σταθερότητας στα Βαλκάνια και έστειλε ακόμα ένα «μήνυμα» στην ΠΓΔΜ. «Είναι φυσιολογικό η Ελλάδα ως χώρα της περιοχής να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη σταθερότητα των Βαλκανίων», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι «η σταθερότητα εξαρτάται από τις σχέσεις καλής γειτονίας και την αποφυγή προκλήσεων».

Πηγή κειμένου

Άλλες πηγές σχετικά με το θέμα

1

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008

Γάμοι ομοφυλοφίλων και στην Ελλάδα ;




Μέρος από την εκπομπή "megaσαββατοκύριακο"
που μεταδόθηκε στίς 16/03/2008

Η Πίστη μας δεν είναι ενάντια στους ομοφυλόφιλους ,και ενάντια σε κανέναν αμαρτωλό, αλλά ενάντια στην αμαρτία , που κρατά την ψυχή μας, μακριά από την Ζωή που είναι ο Θεός, και κοντά στον θάνατο που είναι ο Διάβολος , αν τελικά φύγουμε από αυτόν τον κόσμο αμετανόητοι .

Ο Κύριος μας για όλους εμάς τους αμαρτωλούς ήρθε και υπέφερε, και ταπεινώθηκε και σταυρώθηκε, για να μπορούμε να σωθούμε ακούγοντας και κάνοντας πράξη τον λόγο του. Αν λέμε πως είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι, δεν μπορούμε να υποστηρίζουμε πως η ομοφυλοφιλία είναι κάτι φυσιολογικό .Πρέπει να την δούμε σαν μια ανθρώπινη αδυναμία, ένα πάθος , μια θανάσιμη αμαρτία που μας κρατά μακριά από την ουράνια βασιλεία.

Οι γάμοι ομοφυλοφίλων και η νομιμοποίηση τους από το ελληνικό κράτος θα φέρει νέα δεινά στην χώρα μας.

Διώχνουμε με αυτά που κάνουμε από κοντά μας τον μόνο που μας αγαπά αληθινά, αυτόν που θέλει μόνο το καλό μας, αυτόν που μαρτύρησε για εμάς , για την σωτηρία μας , τον πατέρα μας, τον κύριο μας Ιησού Χριστό.

Ας αλλάξουμε πορεία πριν να είναι αργά.

Στην καινή διαθήκη στην Α΄ προς Κορινθίους επιστολή του Αποστόλου Παύλου ,αναφέρεται ξεκάθαρα πως οι ομοφυλόφιλοι δεν θα κληρονομήσουν την Βασιλεία του Θεού.


ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΕΦ 6

Τολμά κάποιος από εσάς, όταν έχει θέμα αντιδικίας ενάντια στον άλλο, να κρίνεται μπροστά στους αδίκους και όχι μπροστά στους αγίους; 2 Ή δεν ξέρετε ότι οι άγιοι θα κρίνουν τον κόσμο; Και αν από εσάς κρίνεται ο κόσμος, ανάξιοι είστε για κριτήρια δίκης ελάχιστα; 3 Δεν ξέρετε ότι αγγέλους θα κρίνουμε, και δεν μπορούμε κάποιες βιοτικές διαφορές; 4 Αν, λοιπόν, έχετε δίκες για βιοτικές διαφορές, τους εξουθενωμένους μέσα στην εκκλησία, αυτούς καθίζετε κριτές; 5 Για ντροπή σας το λέω. Έτσι, δεν υπάρχει μεταξύ σας κανείς σοφός που θα δυνηθεί να διακρίνει ανάμεσα στους αδελφούς του; 6 Αλλά αδελφός κρίνεται μαζί με αδελφό και αυτό μπροστά σε άπιστους; 7 Ήδη πράγματι, λοιπόν, είναι για σας εντελώς πνευματική ήττα το ότι έχετε δίκες μεταξύ σας. Γιατί μάλλον δεν αδικείστε; Γιατί μάλλον δεν αποστερείστε; 8 Αλλά εσείς αδικείτε και αποστερείτε, και αυτό το κάνετε σε αδελφούς. 9 Ή δεν ξέρετε ότι οι άδικοι τη βασιλεία του Θεού δε θα την κληρονομήσουν; Μην πλανάστε ούτε πόρνοι ούτε ειδωλολάτρες ούτε μοιχοί ούτε θηλυπρεπείς ομοφυλόφιλοι ούτε αρσενοκοίτες ομοφυλόφιλοι, 10 ούτε κλέφτες ούτε πλεονέκτες, ούτε μέθυσοι ούτε υβριστές ούτε άρπαγες δε θα κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού. 11 Και αυτά ήσασταν μερικοί. αλλά απολουστήκατε, αλλά αγιαστήκατε, αλλά δικαιωθήκατε με το όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και με το Πνεύμα του Θεού μας.



ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΓΑΜΟΣ ΤΩΝ
ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΕΓΙΝΕ.....





Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΗΣΕΙ....ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ......ΑΜΗΝ


Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

Πρός το Ορθόδοξο πλήρωμα της Εκκλησίας του Χριστού

Ημερομηνία 24/06/2007

Θέμα : Περί ενώσεως Ρώσων Διασποράς - Πατριαρχείου Μόσχας

Αδελφοί και τέκνα εν Κυρίω,

Εσχάτως, κατά την εορτήν της του Χριστού Αναλήψεως έλαβε χώραν εν πολύ δυσάρεστον Εκκλήσιαστικόν γεγονός.

Η άχρι τούδε παραδοσιακή Ρωσική Ορθόδοξος Εκκλησία της Διασποράς, εδρεύουσα εν Αμερική, υπό τον Μητροπολίτην κ. Λαύρον προσεχώρησε εις το Πατριαρχείον Μόσχας και ηνώθη μετ' αυτού εκκλησιαστικώς.

Το γεγονός κατέθλιψε κάθε Ορθόδοξον συνείδησιν, δεδομένου ότι το εν λόγω Πατριαρχείον μόνον τον τίτλον «Ορθόδοξον» φέρει, ενώ κατ' ουσίαν πόρρω απέχει από Ορθοδόξων θεσμών, αφού συμμετέχει εις το παναιρετικόν «Παγκόσμιον Συμβούλιον των Εκκλησιών» και εις τους οικουμενιστικούς διαλόγους της απάτης. Ο δε Πατριάρχης κ. Αλέξιος συναγωνίζεται τον κ. Βαρθολομαίον εις συμπροσευχάς μεθ' ετεροδόξων, Βουδιστών, Μωαμεθανών και Εβραίων.

Υπό τας συνθήκας αυτάς, η ένωσις της άχρι τούδε παραδοσιακής Ορθοδόξου Εκκλησίας των Ρώσων της Διασποράς μετά του Πατριαρχείου Μόσχας, σημαίνει την ένταξίν της εις την κοινωνίαν των Οικουμενιστικών Εκκλησιών, γενομένη ομοία μετ' αυτών, ενώ ο μακαριστός Μητροπολίτης Φιλάρετος είχε καταδικάσει συνοδικώς τον Οικουμενισμόν ως παναίρεσιν.

Τούτον τον αγιον άνδρα μετά της τότε Ιεράς Συνόδου ηθέτησαν οι διάδοχοι της εποχής μας και επρόδωσαν το «πιστεύω» των, εκ λόγων οπωσδήποτε καταπτώσεως του ορθοδόξου φρονήματός των.

Η Εκκλησία των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών της Ελλάδος, οφείλει ευγνωμοσύνην εις την Ρωσικήν Ορθόδοξον Εκκλησίαν της Διασποράς δια την χειροτονίαν Αρχιερέων αυτής, ότε προ πεντηκονταετίας αύτη έμεινε άνευ Αρχιερέων ένεκα των διωγμών των Νεοημερολογιτών. Συνεπορεύθη εν πλήρη κοινωνία μετά της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Διασποράς επί της εποχής του ως άνω μακαρίας μνήμης Μητροπολίτου Φιλαρέτου, ενώ ο νυν Μητροπολίτης και τότε Επίσκοπος κ. Λαύρος ελθών εις Ελλάδα συνελειτούργησε μετά των Αρχιερέων της Εκκλησίας μας εις επισφράγισιν της τότε κοινωνίας μεταξύ των Εκκλησιών μας.


Συνεπώς, λυπούμεθα δια την τωρινήν κατάπτωσιν της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Διασποράς. Φοβούμεθα, ότι εις την περίπτωσιν ταύτην τα εθνικά κριτήρια προεκρίθησαν έναντι των εκκλησιαστικών.

Ταυτοχρόνως όμως το γεγονός της αποδοχής εκ μέρους του Πατριαρχείου Μόσχας της κανονικότητος της Ιερωσύνης και της Αποστολικής Διαδοχής της Εκκλησίας των Ρώσων της Διασποράς, αποτελεί εν ηχηρότατον ράπισμα δια τους Νεοημερολογίτας της Εκκλησίας της Ελλάδος και του πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, οι οποίοι αναβαπτίζουν και αναχειροτονούν τους ασυνειδήτους αποστάτας από τας τάξεις των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών λαϊκούς και κληρικούς, οι οποίοι πίπτουν εις τας χείράς των. Και τούτο, ενώ ταυτοχρόνως αναγνωρίζουν τα μυστήρια των λατίνων και προτεσταντών (τα οποία ούτε οι ίδιοι δεν αναγνωρίζουν, διότι οι προτεστάνται δεν παραδέχονται την υπαρξιν μυστηρίων!).

Ας εμφραγούν οθεν τα στόματα των βλασφήμων του Αγίου Πνεύματος, οι οποίοι λέγουν ότι οι Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν έχουν ιερωσύνην. Ιδού η φαεινή αλήθεια δεδομένου η παραδοσιακή Ρωσική Ορθόδοξος Εκκλησία της Διασποράς και η καθ' ημάς των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών εν Ελλάδι είμεθα το αυτό επί του μακαριστού Μητροπολίτου Φιλαρέτου.

Επί τούτοις, ευχόμεθα όπως ο Παντοδύναμος Σωτήρ ημών ενισχύση τους κληρικούς και λαϊκούς Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Διασποράς οι οποίοι δεν απεδέχθησαν την ένωσιν μετά του Πατριαρχείου Μόσχας, να ακολουθήσουν την οδόν της καθαράς ομολογίας της πίστεως, συνεχίζοντες το ορθόδοξον φρόνημα των Πατέρων των.

Η Ιερά Σύνοδος

Ο Αρχιεπίσκοπος
† Ο Αθηνών και πάσης Ελλάδος
ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Τα Μελη
† Ο Αττικής και Διαυλείας ΑΚΑΚΙΟΣ
† Ο Θεσσαλονίκης και Δημητριάδος ΜΑΞΙΜΟΣ
† Ο Αχαΐας και πάσης Πελοποννήσου ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ
† Ο Χιου, Ψαρών και Οινουσών ΣΤΕΦΑΝΟΣ
† Ο Ευρίπου και Ευβοίας ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ
† Ο Πειραιώς και Σαλαμίνος ΓΕΡΟΝΤΙΟΣ
† Ο Αττικής και Βοιωτίας ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
† Ο Χριστιανουπόλεως ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
† Ο Μαραθώνος ΦΩΤΙΟΣ
† Ο Βρεσθένης ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ


Πηγή κειμένου

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

Η Νεολαία στην Ελλάδα σήμερα.......Η μεγάλη πλάνη της Μόδας emo - trendy - Κάγκουρες - Γκοθάδες




Από τηγ εκπομπή Το κουτί της Πανδώρας
με τον δημοσιογράφο
κ.Κώστα Βαξεβάνη

Γκοθάδες



Περισσότερα εδώ


Ρωσία και Πούτιν




Μέρος απο την εκπομπή "Θεματική Βραδιά" που παρουσιάζει ο κ.Στέλιος Κούλογλου και που μεταδόθηκε στίς 13/03/2008απο το κανάλι της ΕΤ1.

Το παραπάνω βίντεο έχει ως θέμα την στρατηγική του κ.Πούτιν .

Στην μνήμη του Alexander Litvinenko



Μέρος απο την εκπομπή " Θεματική Βραδιά "
που παρουσιάζειο κ.Στέλιος Κούλογλου και μεταδόθηκε απο το κανάλι της
ΕΤ1 στις 13/03/2008


Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

Ρωμανός ο μελωδός και το Θείο δράμα







"Ρωμανός ο μελωδός και το Θείο δράμα"


Ο Ρωμανός ο Μελωδός θεωρείται κορυφαίος ποιητής και υμνογράφος της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Με τον Ρωμανό αρχίζει και ο «χρυσούς αιώνας» της Εκκλησιαστικής ποίησης.

Γεννήθηκε στην Έμεσα της Συρίας πιθανώς τον 6ο αιώνα και σύμφωνα με ανώνυμο ύμνο ήταν εβραϊκής καταγωγής. Στη Βηρυτό έκανε τις σπουδές του και στα χρόνια τής βασιλείας του Αναστασίου του Α' ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη, όπου και υπηρέτησε στο ναό της Αγίας Σοφίας. Μετά την παταγώδη αποτυχία του σαν ψάλτης στον εσπερινό των Χριστουγέννων αποσύρθηκε στη μονή τής Θεοτόκου των Κύρου. Εκεί, σύμφωνα με το Μηνολόγιο του Βασιλείου η Θεοτόκος του έδωσε το χάρισμα της σύνθεσης ύμνων. Τότε έγραψε το κοντάκιο των Χριστουγέννων με το γνωστό προοίμιο: «Ἡ Παρθένος σήμερον / τὸν ὑπερούσιον τίκτει / καὶ ἡ γῆ τὸ σπήλαιον / τῷ ἀπροσίτω προσάγει...».

Σύμφωνα με το συναξαριστή ο Ρωμανός έγραψε χίλιες περίπου συνθέσεις από τις όποιες διασώθηκε μόνο το ένα δέκατο. Πολυποίκιλα τα θέματά του. Ύμνησε όλους σχεδόν τους Αγίους και τις εορτές της Χριστιανικής Εκκλησίας. Ανεξάντλητος στις συλλήψεις και στον πλούτο ιδεών, γνωρίζοντας τον τρόπο να προσδίνει πρωτοτυπία ακόμη και στα πιο κοινά θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς θέματα. Το άχαρο αλλά και αχάριστο πολλές φορές υλικό του (γεγονότα και βίος Αγίων) μπορούσε να το μετατρέψει σε ζωντανό δραματικό πίνακα. Τα πρόσωπα των Αγίων αλλά και της Παναγίας και του Χριστού παρουσιάζονται απόλυτα ζωντανά χωρίς τίποτα το νεκρικό ή απόκοσμο.

Η ποίηση του Ρωμανού του Μελωδού εκφράζει την ίδια την εποχή του, τους πόθους και τις ελπίδες εκείνων των ανθρώπων. Γι΄ αυτό και το έργο του δεν εξετάζεται μόνο από Θρησκευτικής άποψης ή λογοτεχνικής αλλά και ιστορικής και λαογραφικής. Η γλώσσα του απλή, χωρίς στόμφους και όπου παρουσιάζεται ρητορική μακρολογία επειδή έτσι επιβαλλόταν από την ανάγκη των τότε λειτουργικών πλαισίων, αυτή γίνεται χωρίς να κουράζει. Γενικά οι φράσεις του περιέχουν μια πλαστικότητα, μεστή νοημάτων κατά μια άψογη τεχνική όπως παραδέχονται ειδικοί.

Ο Ρωμανός δε δίνει μέσα από το έργο του σαφείς πληροφορίες για τη ζωή του, για αυτό κατά καιρούς υποστηρίχτηκαν διάφορες απόψεις ότι ήταν πρεσβύτερος, εκκλησιέκδικος, κήρυκας. Το βεβαιότερο είναι ότι χειροτονήθηκε Διάκονος. Πέθανε γύρω στο 560 μ.Χ. Για τη μεγάλη του προσφορά στη χριστιανική υμνογραφία ονομάστηκε Πίνδαρος τής εκκλησιαστικής ποίησης. Ή Εκκλησία γιορτάζει τη μνήμη του την 1η Οκτωβρίου.

Ο Ρωμανός χρησιμοποίησε το ποιητικό εκείνο είδος πού λέγεται εκκλησιαστικός Ύμνος και του χάρισε την τελειότερη μορφή. Ο Ύμνος αποτελείται από το Κοντάκιον (προσόμοιον ή κουκούλιον), τους Οίκους και το Εφύμνιον και στηρίζεται πάνω στο νόμο της Ισοσυλλαβίας και ομοτονίας. Μαζί με το ποιητικό κείμενο συνέθετε ο ίδιος και τη μουσική ή έδενε το νέο ποίημα πάνω σε παλιότερη μουσική σύνθεση. Θεματικά τα έργα του αναφέρονται περισσότερο σε γεγονότα της ζωής του Χριστού και σε ιερά πρόσωπα της Γραφής, όπως και σε βίους άγιων.

Το είδος αυτό της ποίησης κυριαρχεί και σήμερα στην εκκλησιαστική ποίηση.

Πηγή κειμένου

Eρχονται οι ασύρματες ταυτότητες





Hμερομηνία : 16-02-08

Το Ίντερνετ θεωρείται σήμερα, όχι άδικα, το κατεξοχήν εργαλείο αναζήτησης πληροφοριών. Όταν όμως πρόκειται για αναζήτηση και εντοπισμό ανθρώπων σε πραγματικό χρόνο, η αλήθεια είναι ότι ένας υπολογιστής δεν μπορεί να βοηθήσει και πολύ. Σύντομα όμως αυτό μπορεί να αλλάξει. Ηλεκτρονικές ταυτότητες υπόσχονται να δημιουργήσουν ένα νέο εικονική δίκτυο, όπου άνθρωποι και πράγματα συνδέονται μεταξύ τους.

Μια γεύση από αυτό το μέλλον επιχειρεί να δώσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν δεκάδες εθελοντές του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον που θα παρακολουθούνται ασύρματα σε ελεγχόμενο περιβάλλον, συγκεκριμένα στο κτίριο πληροφορικής του πανεπιστημίου. Οι εθελοντές φοιτητές και προσωπικό θα φορούν ηλεκτρονικές ασύρματες ταυτότητες στα ρούχα τους που θα δίνουν το στίγμα τους κάθε πέντε δευτερόλεπτα σε οποιοδήποτε σημείο του εξαόροφου κτιρίου. Οι πληροφορίες θα αποθηκεύονται σε μια βάση δεδομένων, θα δημοσιεύονται σε ιστοσελίδα στο Ίντερνετ και θα χρησιμοποιούνται για διάφορες εφαρμογές. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα ελέγχου των ασύρματων ταυτοτήτων σε κοινωνικό περιβάλλον.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός κόσμου την ύπαρξη του οποίου πολλοί επιστήμονες προβλέπουν στο άμεσο μέλλον. Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί μεθόδους ταυτοποίησης με ράδιο-συχνότητες, ή RFID και για το σκοπό αυτό η ερευνητική ομάδα έχει εγκαταστήσει 200 κεραίες στο κτίριο που θα πραγματοποιηθεί το πείραμα.

«Θέλουμε να δούμε ποια είναι τα όποια πλεονεκτήματα μιας τέτοιας τεχνολογίας προστατεύοντας παράλληλα τα ιδιωτικά δικαιώματα των ανθρώπων» δήλωσε η Μάγδα Μπαλάζινσκα, αναπληρώτρια καθηγήτρια του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον. «Θέλουμε να δούμε πώς θα μπορούσαμε να χειριστούμε τα ζητήματα που θα προκύψουν από τη χρήση τέτοιων συστημάτων».

Πολλές είναι οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν συστήματα RFID για τον εντοπισμό προϊόντων στη γραμμή παραγωγής. Το εργαλείο φαίνεται πλέον να μεταφέρεται και σε άλλους τομείς: Κάποιες εταιρείες μεταφορών χρησιμοποιούν ράδιο-ταυτότητες ενώ τα νέα διαβατήρια των ΗΠΑ έχουν ενσωματωμένες τέτοιους μηχανισμούς. Ειδικοί εκτιμούν ότι οι RFID θα ενσωματωθούν σύντομα και σε καταναλωτικά αγαθά όπως κινητά τηλέφωνα και φορητοί υπολογιστές.

Κάθε τέτοια ταυτότητα μοιάζει με μικρή και λεπτή πιστωτική κάρτα, ενώ το κόστος παραγωγής της κυμαίνεται στα είκοσι σεντς. Ειδικοί σαρωτές θα μπορούν να εντοπίσουν την κάρτα σε απόσταση μέχρι οκτώ μέτρα. Σημαντικό χαρακτηριστικό των RFID είναι ότι μπορούν να αποθηκεύσουν πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις τους.

Η τεχνολογία έχει ήδη αποδειχτεί ότι λειτουργεί αποτελεσματικά στον εντοπισμό προϊόντων. Ένας παραγωγός μπορεί να εντοπίσει ένα κιβώτιο με εμπορεύματα και να γνωρίζει άμεσα πότε συσκευάστηκε, από πού στάλθηκε, μέχρι και ιστορικό της θερμοκρασίας του, αν πρόκειται για ευπαθή προϊόντα.

Στην περίπτωση ανθρώπων όμως, η συγκεκριμένη τεχνολογία εγείρει πολλά ερωτήματα. Μια κάρτα RFID μπορεί να διαβαστεί από απόσταση και χωρίς τη γνώση αυτού που τη φέρει, ενώ οι βάσεις δεδομένων θα περιέχουν τεράστιο όγκο πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ατόμου.

«Τι θα γινόταν αν παντού υπήρχαν σαρωτές RFID και τα πάντα έφεραν τέτοιες ταυτότητες; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα; Τι θα κάναμε με όλα αυτά τα στοιχεία;» αναρωτιέται ο Γκαετάνο Μποριέλο, καθηγητές πληροφορικής του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον. «Στην πληροφορική προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα κόσμο που δεν υπάρχει ακόμη. Θέλουμε να έχουμε κάποια εμπειρία για ένα τέτοιο κόσμο παρά να προβαίνουμε σε εικασίες».

Οι ερευνητές έλαβαν τη γραπτή συγκατάθεση των συμμετεχόντων για την πραγματοποίηση του πειράματος. Κάθε συμμετέχων θα μπορεί να ελέγξει την προβολή των στοιχείων του, να σβήσει πληροφορίες που δεν επιθυμεί να φαίνονται, ή να εγκαταλείψει το πείραμα οποιαδήποτε στιγμή χωρίς καμία επίπτωση. Ερευνητές και εθελοντές θα συναντώνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ θα αξιολογούνται οι διάφορες πτυχές από τη χρήση του συστήματος, από το πού ξεχάστηκε ένας φορτιστής κινητού τηλεφώνου μέχρι το βαθμό απώλειας της ιδιωτικότητας.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται δύο εργαλεία σχεδιασμένα από τους ίδιους τους συμμετέχοντες, με στόχο την εκμετάλλευση των ωφελειών του συστήματος. Το πρώτο είναι ένα εργαλείο που δεν θα καταγράφει απλά τις καθημερινές δραστηριότητες, αλλά θα τις δημοσιεύει στο Google Calendar του χρήστη. Το δεύτερο είναι ένα σύστημα εντοπισμού των φίλων του χρήστη, το οποίο στέλνει μηνύματα σε SMS ή email σχετικά με το που βρίσκονται τα άτομα που ενδιαφέρουν τον χρήστη. Ταυτόχρονα βέβαια, καθένας θα μπορεί να ελέγχει το κατά πόσο επιθυμεί να είναι ορατά τα στοιχεία εντοπισμού του.

«Πρόκειται για ένα σύστημα που έχει πολλές πτυχές» αναφέρει η Μπαλαζίνσκα. «Ανησυχούμε ότι αυτές οι τεχνολογίες εφαρμόζονται ήδη πολύ γρήγορα και για το λόγο αυτό θέλουμε να τις μελετήσουμε σε ελεγχόμενο περιβάλλον ώστε να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη και τα κέντρα λήψης αποφάσεων για τα ζητήματα που εγείρονται από τη χρήση τους».

Πηγή: Science Daily

www.kathimerini.gr

Σχεστικά με το θέμα



Τι άλλο περιμένουμε να δούμε για να καταλάβουμε σε τι εποχή βρισκόμαστε;

------------------------------------------------------------------------------



Η αποκάλυψη μιλάει ξεκάθαρα για αυτά τα σημεία που βλέπουμε σήμερα.Η έλευση του Αντιχρίστου είναι πολύ κοντά.Ενημερώστε συγγενείς γνωστούς και φίλους, πρίν να είναι αργά.



ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13

Και είδα από τη θάλασσα θηρίο να ανεβαίνει, που έχει δέκα κέρατα και εφτά κεφάλια, και πάνω στα κέρατά του δέκα διαδήματα και πάνω στα κεφάλια του βλάστημα ονόματα. 2 Και το θηρίο που είδα ήταν όμοιο με λεοπάρδαλη και τα πόδια του σαν αρκούδας και το στόμα του σαν στόμα λιονταριού. Και του έδωσε ο δράκος τη δύναμή του και το θρόνο του και εξουσία μεγάλη. 3 Και ένα από τα κεφάλια του ήταν σαν σφαγμένο για θάνατο, αλλά η θανάσιμη πληγή του θεραπεύτηκε. Και τότε θαύμασε όλη η γη και ακολούθησε πίσω από το θηρίο, 4 και προσκύνησαν το δράκο, γιατί έδωσε την εξουσία στο θηρίο, και προσκύνησαν το θηρίο, λέγοντας: «Ποιος είναι όμοιος με το θηρίο και ποιος δύναται να πολεμήσει με αυτό;»

5 Και του δόθηκε στόμα να λαλεί μεγάλα πράγματα και βλαστήμιες, και του δόθηκε εξουσία να ενεργήσει σαράντα δύο μήνες. 6 Και άνοιξε το στόμα του για βλαστήμιες εναντίον του Θεού, για να βλαστημήσει το όνομά του και τη σκηνή του, αυτούς που κατασκηνώνουν στον ουρανό. 7 Και του δόθηκε να κάνει πόλεμο με τους αγίους και να τους νικήσει. Και του δόθηκε εξουσία πάνω σε κάθε φυλή και λαό και γλώσσα και έθνος. 8 Και όλοι όσοι κατοικούν πάνω στη γη θα προσκυνήσουν αυτόν, του οποίου δεν έχει γραφτεί το όνομά του στο βιβλίο της ζωής του Αρνίου του σφαγμένου από την αρχή της δημιουργίας του κόσμου.

9 Αν κάποιος έχει αυτί ας ακούσει:

10 Αν είναι κάποιος για αιχμαλωσία,σε αιχμαλωσία πηγαίνει.αν είναι κάποιος με μαχαίρι να σκοτωθεί,αυτός με μαχαίρι θα σκοτωθεί.Εδώ είναι η υπομονή και η πίστη των αγίων.

11 Και είδα άλλο θηρίο να ανεβαίνει από τη γη, και είχε δύο κέρατα όμοια με αρνί, αλλά μιλούσε σαν δράκος. 12 Και όλη την εξουσία του πρώτου θηρίου την ενεργεί μπροστά του. Και κάνει τη γη και όσους κατοικούν σ� αυτή να προσκυνήσουν το θηρίο το πρώτο, του οποίου θεραπεύτηκε η θανάσιμη πληγή του. 13 Και κάνει θαυματουργικά σημεία μεγάλα, ώστε και φωτιά κάνει να κατεβαίνει στη γη από τον ουρανό μπροστά στους ανθρώπους. 14 Και πλανά αυτούς που κατοικούν πάνω στη γη, εξαιτίας των θαυματουργικών σημείων που του δόθηκε να κάνει μπροστά στο θηρίο, λέγοντας σ� αυτούς που κατοικούν πάνω στη γη να κάνουν εικόνα στο θηρίο, ο οποίος έχει την πληγή της μάχαιρας και έζησε. 15 Και του δόθηκε να δώσει πνεύμα στην εικόνα του θηρίου, ώστε και να λαλήσει η εικόνα του θηρίου και να κάνει ώστε όσοι δεν προσκυνήσουν την εικόνα του θηρίου να σκοτωθούν. 16 Και κάνει σ� όλους, στους μικρούς και στους μεγάλους, και στους πλούσιους και στους φτωχούς, και στους ελεύθερους και στους δούλους, να δώσουν σ� αυτούς χάραγμα πάνω στο χέρι τους το δεξί ή πάνω στο μέτωπό τους. 17 Και να μη δύναται κανείς να αγοράσει ή να πουλήσει παρά μόνο όποιος έχει το χάραγμα, δηλαδή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονόματός του. 18 Εδώ είναι η σοφία: όποιος έχει νου ας λογαριάσει τον αριθμό του θηρίου, γιατί είναι αριθμός ανθρώπου. και ο αριθμός του είναι εξακόσια εξήντα έξι.

Η καινούργια ωδή των 144.000



ΚΑΙ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ.............

9 Και άλλος άγγελος, τρίτος, τους ακολούθησε λέγοντας με φωνή μεγάλη: «Αν κάποιος προσκυνεί το θηρίο και την εικόνα του και λαβαίνει χάραγμα πάνω στο μέτωπό του ή πάνω στο χέρι του, 10 και αυτός θα πιει από το κρασί του θυμού του Θεού που είναι παρασκευασμένο ανέρωτο μέσα στο ποτήρι της οργής του και θα βασανιστεί με φωτιά και θειάφι μπροστά σε άγιους αγγέλους και μπροστά στο Αρνίο. 11 Και ο καπνός του βασανισμού τους ανεβαίνει στους αιώνες των αιώνων, και δεν έχουν ανάπαυση ημέρα και νύχτα όσοι προσκυνούν το θηρίο και την εικόνα του και αν κάποιος λαβαίνει το χάραγμα του ονόματός του. 12 Εδώ είναι η υπομονή των αγίων, εκείνων που τηρούν τις εντολές του Θεού και την πίστη προς τον Ιησού».

Και για όσους δεν σφραγιστούν και πεθάνουν για την πίστη τους η Αποκάλυψη μας λέει.....

13
Και άκουσα φωνή από τον ουρανό να λέει: «Γράψε: �Μακάριοι οι νεκροί που πεθαίνουν με τον Κύριο από τώρα�». «Ναι», λέει το Πνεύμα, «για να αναπαυτούν από τους κόπους τους, γιατί τα έργα τους ακολουθούν μαζί τους».

------------------------------------------------------------------------------

Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Εκδηλώσεις για την Μακεδονία


29.03.08 ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ http://makedons.de

Τις πληροφορίες για τις παραπάνω εκδηλώσεις μου τις έστειλε
ο κ.Ιωάννης Ανδριόπουλος, και τον ευχαριστώ.

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2008

Αγνή Παρθένε_Χαίρε νύμφη Ανύμφευτε





Αγνή Παρθένε.

Από Ωδή β' - Ήχος πλ.α΄


Αγνή Παρθένε Δέσποινα
Αχραντε Θεοτόκε
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε
Παρθένε Μήτηρ ‘νασσα
Πανένδροσε τε πόκε
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε.

Υψηλοτέρα ουρανών
ακτίνων λαμπροτέρα
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε
Χαρά Παρθενικών Χορών
αγγέλων υπερτέρα
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε.

Εκλαμπροτέρα ουρανών
φωτός καθαρωτέρα
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε
των ουρανίων στρατιών πασών αγιωτέρα
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε.

από Ωδή ε΄
Μαρία Αειπάρθενε
Κόσμου παντός Κυρία
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε
Αχραντε Νύμφη πάναγνε
Δέσποινα Παναγία
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε.

Μαρία Νύμφη ‘νασσα
χαράς ημών αιτία
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε
Κορή σεμνή Βασίλισσα
Μήτηρ υπεραγία
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε.

Τιμιώτερα Χερουβείμ
υπερενδοξοτέρα.
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε
των ασωμάτων Σεραφείμ
των θρόνων υπερτέρα
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε.

από Ωδή δ'
Χαίρε το άσμα Χερουβείμ
χαίρε ύμνος Αγγέλων
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε
Χαίρε ωδή των Σεραφείμ
χαρά των Αρχαγγέλων
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε


Χαίρε ειρήνη και χαρά
λιμήν της σωτηρίας
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε
Παστάς του Λόγου ιερά
άνθος της αφθασίας
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε

Χαίρε Παράδεισε τρυφής
ζωής τε αιωνίας
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε
Χαίρε το ξύλον της ζωής
Πηγή αθανασίας
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε.

Από Ωδή ε'
Σε ικετεύω Δέσποινα
Σε ωυν επικαλούμαι
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε
Σε δυσωπώ,Παντάνασσα
Σην χάριν εξαιτούμε
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε.

Από Ωδή β΄
Κορή σεμνή και άσπιλε
Δεσποίνα Παναγία
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε
Θερμώς επθκαλούμε Σε
Ναέ ηγιασμένε
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε.

Από Ωδή ε΄
Αντιλαβού μου, ρύσαι με
από τού πολεμίου
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε
Και κλήρονομον δείξον με
ζωής της αιωνίου
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε.

Πηγή στοίχων

Καλή Σαρακοστή




Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ

Δεν μπορεί να υπάρξει Σαρακοστή χωρίς νηστεία. Όμως φαίνεται ότι πολλοί άνθρωποι σήμερα ή δεν παίρνουν τη νηστεία στα σοβαρά ή, αν την παίρνουν, παρεξηγούν το πραγματικό σκοπό της.

Η νηστεία ή η αποχή από τις τροφές δεν είναι αποκλειστικά μια χριστιανική συνήθεια. Υπήρχε και υπάρχει ακόμα σε άλλες θρησκείες ή και πέρα από τις θρησκείες. Σήμερα οι άνθρωποι νηστεύουν για πάρα πολλές αιτίες. Είναι πολύ βασικό λοιπόν να ξεχωρίσουμε το μοναδικό περιεχόμενο στη χριστιανική νηστεία.

Στην ορθόδοξη διδασκαλία, αμαρτία δεν είναι μόνο η παράβαση κάποιας εντολής, είναι ένας ακρωτηριασμός της ζωής που μας δόθηκε από το Θεό. Για το λόγο αυτό η ιστορία της προπατορικής αμαρτίας μας παρουσιάζεται σαν μια πράξη τροφής. Η τροφή είναι μέσο ζωής, μας κρατάει ζωντανούς. Τι σημαίνει να είναι κανείς ζωντανός και τί σημαίνει <<ζωή>>; Για μας αυτοί οι όροι έχουν πρωταρχικά μια βιολογική έννοια: ζωή είναι αυτό που εξαρτιέται από τη τροφή, από τον υλικό κόσμο. Αλλά για την Αγία Γραφή και για την ορθόδοξη παράδοση αυτή η ζωή <<...επ' άρτω μόνω>> ταυτίζεται με τον θάνατο γιατί ακριβώς είναι μια θνητή ζωή, γιατί ο θάνατος κυριαρχεί πάντοτε μέσα της. Ο Θεός το ξέρουμε αυτό, δεν δημιούργησε το θάνατο. Αυτός είναι ο Δοτήρας της ζωής.

Πως λοιπόν η ζωή έγινε θνητή; Γιατί ο θάνατος είναι η μόνη απόλυτη βεβαιότητα κάθε ύπαρξης; Η Εκκλησία απαντάει: διότι ο άνθρωπος αρνήθηκε τη ζωή όπως την έκανε ο Θεός και του την προσέφερε και προτίμησε μια ζωή που να εξαρτιέται όχι αποκλειστικά από το Θεό, αλλά επ' άρτω μόνω . Η τροφή μόνη της, μέσα της, δεν έχει ζωή και δεν μπορεί να δώσει ζωή. Μόνο ο Θεός έχει Ζωή και είναι Ζωή. Η απύθμενη τραγωδία του Αδάμ είναι ότι έφαγε <<χωρισμένος>> από το Θεό για να μπορέσει να γίνει ανεξάρτητος απ' Αυτόν.
Τρώμε για να διατηρούμεθα ζωντανοί, αλλά όχι <<εν τω Θεώ>>. Ακριβώς αυτή είναι η αμαρτία όλων των αμαρτιών.

Ο Χριστός είναι ο Νέος Αδάμ. Έρχεται να επανορθώσει τη καταστροφή που επέβαλε ο Αδάμ στη ζωή, να αποκαταστήσει τον άνθρωπο στην αληθινή ζωή. Και ο Χριστός αρχίζει με νηστεία: <<νηστεύσας ημέρας τεσσαράκοντα, ύστερον επείνασε>> (Ματθ.4,2). Η πείνα είναι η κατάσταση εκείνη κατά την οποία αναγνωρίζουμε την εξάρτησή μας από κάτι άλλο.

Νηστεία για μας τους ορθοδόξους είναι η είσοδός μας και η συμμετοχή μας σε κείνη την εμπειρία του Χριστού με τη οποία μας ελευθερώνει από την ολοκληρωτική εξάρτηση από την τροφή, την ύλη και τον κόσμο.Ένα μέρος της τροφής μας έχει ήδη γίνει <<τροφή αθανασίας>> - το Σώμα και το Αίμα του ιδίου του Χριστού.

Η σωματική νηστεία είναι απαραίτητη μεν, αλλά χάνει κάθε νόημα και γίνεται αληθινά επικίνδυνη αν ξεκοπεί από την πνευματική προσπάθεια - από τη προσευχή και την αυτοσυγκέντρωση. Η δραστική μείωση της τροφής, μια συνεχής κατάσταση πείνας να μπορεί να βιωθεί σαν υπενθύμιση του Θεού και σαν διαρκής προσπάθεια συγκέντρωσης του νου μας στο Θεό. Μας ξελαφρώνει, μας ευκωλύνει στη αυτοσυγκέντρωση, μας κάνει νηφάλιους, χαρούμενους και καθαρούς. Αυτός που νηστεύει έτσι, παίρνει την τροφή σαν αληθινό δώρο του Θεού. Δεν χρειάζεται να πούμε εδώ για την ακριβή ποσότητα της τροφής που πρέπει να τρώει κανείς, ούτε για το ρυθμό και τη ποιότητα της τροφής. Όλα αυτά εξαρτώνται από τις ατομικές μας δυνατότητες και τις εξωτερικές συνθήκες της ζωής μας. Αν ανακαλύψουμε ότι η χριστιανική ζωή είναι μάχη και προσπάθεια, τότε βρήκαμε το βασικό στοιχείο της νηστείας.

Νηστεύσωμεν νηστεία δεκτήν, ευάρεστον τω Κυρίω, αληθής νηστεία, η των κακών αλλοτρίωσις, εγκράτεια γλώσσης, θυμού αποχή, επιθυμιών χωρισμός, καταλαλιάς, ψεύδους και επιορκίας. Η τούτων ένδεια, νηστεία εστιν αληθής και ευπρόσδεκτος.

Πηγή κειμένου

11.000 Νεομάρτυρες Ρώσσοι κληρικοί και μοναχοί






Πηγή κειμένου

"
Η χαρά της ταλαιπωρίας"
Εκδόσεις " Ορθόδοξος κυψέλη "

Ιστορικές και Θεολογικές προσεγγίσεις αναφορικά με τον Παπισμό





Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός



Σελίδα πρώτη



Σελίδα δεύτερη



Σελίδα τρίτη



Σελίδα τέταρτη



Σελίδα πέμπτη



Σελίδα έκτη



Σελίδα έβδομη



Σελίδα όγδοη



Σελίδα ένατη



Σελίδα δέκατη



Σελίδα δωδέκατη



Σελίδα δεκατητρίτη



Σελίδα δεκατητέταρτη



Σελίδα δεκατηπέμπτη



Σελίδα δεκατηέκτη



Σελίδα δεκατηέβδομη



Σελίδα δεκατηόγδοη



Σελίδα δεκατηένατη



Σελίδα εικοστή



Σελίδα εικοστηπρώτη

Μέρος από το ενημερωτικό φυλλάδιο της
Εκκλησίας Γ.Ο.Χ Ελλάδος " Η αλήθεια περί Πάπα και Παπισμού "

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

O ΑΝΥΠΑΚΟΥΟΣ..Ο ΚΑΤΑΛΗΨΙΑΣ....Ο ΑΝΤΑΡΤΗΣ...


O ΑΝΥΠΑΚΟΥΟΣ..Ο ΚΑΤΑΛΗΨΙΑΣ....Ο ΑΝΤΑΡΤΗΣ...Ηγούμενος της αποκλεισμένης, και υπό διωγμό Ι.Μονής Εσφιγμένου για θέματα πίστεως,απο τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο.




Ηγούμενος Ι.Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους ΜΕΘΟΔΙΟΣ.



Ομιλία Ηγούμενου Ιεράς Μονής Εσφιγμένου ΜΕΘΟΔΙΟΥ

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

Συκοφάντηση κατά των παλαιοημερολογιτών


Στην σελίδα http://aireseis.info/eidh.html που αναφέρεται στίς αιρέσεις,περιλαμβάνει μέσα σε αυτές και όσους ακολουθούν το πάτριο παλαιό ημερολόγιο.Δηλαδή τους Παλαιοημερολογήτες. Θα αποδείξουμε για ακόμα μια φορά πως δεν είμαστε ελέφαντες,και όχι με ύβρεις,όπως κάνουν πολλοί,αλλά με στοιχεία ακλόνητα που ομολογούν την αλήθεια.

Όπως και και για κάτι που άκουσα πρίν λίγο στο κανάλι EXTRA 3 στην εκπομπή "Αποκαλυπτικό Δελτίο" ότι οι παλιοημερολογίτες κάνουν ότι θέλουνε και δεν τους ελέγχει κανείς, με αφορμή την καταγγελία μιάς κυρίας που ο πρώην συζηγός της, που είναι ιερέας Παλαιοημερολογίτης , όπως τονίστηκε ιδιαιτέρως από τους δημοσιογράφους της εκπομπής, την χτυπούσε.

Δείτε πως απο μια συζυγική διαφορά ενός παλαιοημερολογίτη ιερέα, ξεκινάει μια συκοφαντία γενικώς για τους παλαιοημερολογήτες.Η γενικολογίες δεν είναι καλό να γίνονται,γιατί είναι άδικες,και ύποπτες.



"Αποκαλυπτικό Δελτίο" Κανάλι EXTRA-3


Η σελίδα που περιλαμβάνει μέσα στίς αιρέσεις και τους παλιοημερολογίτες.

Δηλαδή........Στο Άγιον Όρος, στα Ιεροσόλυμα, στην Ρωσσία,στην Σερβία, είναι αιρετικοί που ακολουθούν το πάτριο παλαιό ημερολόγιο ;



Το email που στάλθηκε στο site http://aireseis.info/eidh.html


Απαντήσεις........

Θεάρεστος ομολογία αγάπης και υπακοής προς τον θεό αποτελεί η διαφύλαξη των παραδόσεων κατά τον απόστολο Παύλο.

Είναι θεάρεστος ο αγώνας τούτος για την τήρηση του πατρώου εορτολόγιου καθότι έχει ιδιαίτερη σημασία και συμβολισμό η τήρησης του από τους ορθόδοξους.

Η σφοδρή προπαγάνδα των αιρετικών επί του θέματος προκάλεσε σύγχυση και διχογνωμία μεταξύ των ορθοδόξων, ο παπικός tontinι που επί έτη συνέχιζε τον προσηλυτισμό , παρόλο που επικαλείτο την επιστήμη ,σε μελέτη του το 1905 που δημοσιεύτηκε στο ‘’Bessarione’’ με τίτλο ‘’les titres expiramant dicectement la divine maternite de marie dans le theotocarion du patriarcat de Constantinople’’ απεφάνθη ότι αυτό ενέχει ‘’εκκλησιαστική και θρησκευτική σπουδαιότητα και είναι ένα εκ των θεμελιωδών και ουσιωδέστατων ζητημάτων ,ένεκα των οποίων υφίσταται η μεταξύ των εκκλησιών διαίρεσης.’’ Η δε ουσία του ζητήματος έγκειται εν τη αποδοχή η μη, της μιας πηγής της εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας, ΔΗΛΑΔΗ Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΠΙΚΟΥ ΚΑΛΕΝΔΑΡΙΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗΝ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗΝ ΠΑΠΑ.

Και έχουν δίκιο διότι αντί να υπακούμε στην Α οικουμενική σύνοδο των αγίων πατέρων, θεωρούμε ορθότερη την γνώμη των παπών της δύσεως οι οποίοι έχουν πέσει θύματα της ιουδαϊκής αποστασίας.

ΚΕΦ ΙΖ ΄(ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ) <<Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΘΑΝΑΙ Ο ΑΛΗΘΗΣ ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ ,Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗς ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΚΛHΣΙΑΣ>>

Ο πάπας το 1986 επεσκέφθη την εβραϊκή συναγωγή της ρώμης και απεκάλεσε τους εβραίους <<αγαπημένους και μεγαλύτερους αδελφούς των χριστιανών>>

O Μελέτιος Πηγάς με αφορμή το παπικό πασχάλιο λέει ότι ξεπέφτουν δια της χρονολατρείας. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΙΣΜΟΥ.

Είναι λοιπόν ανάγκη επαναφοράς του πατρώου ημερολογίου.Η αλλαγή του καλενδαρίου είχε ως απτότερον σκοπό αργά αλλά σταθερά να θέσει την ανατολική ορθόδοξη εκκλησία στο άρμα του οικουμενισμού.

Μία ένωση όλων με όλους για την δημιουργία μιας παγκόσμιας εκκλησίας υπό τον πάπα.

Είναι το ένα σκέλος της παγκοσμιοποιήσεως ‘’σιωνιστικό τω τρόπο’’ μετά την οικονομική και πολιτική ένωση του πλανήτη ώστε στο τέλος να επιτευχτεί η παγκόσμια κυριαρχία τους ,ηγεμονία τους με βασιλιά τον <<μεσσία>> τους επί πάντων των εθνών.

Μέσα σε αυτή την λογική είναι και η έναρξη γενικευμένων πολέμων με απώτερο σκοπό της επιβολής της νέας τάξης τους ,όπως λένε και οι Άγιοι μας «εκ της γαστέρας άρχεται ο αντίχριστος» θα εμφανιστεί την κατάλληλη στιγμή μέσα στην γενική απελπισία ως λύση υποκρινόμενος τον χριστό ,μια κατάσταση την οποία θα την έχουν προετοιμάσει μεθοδικά οι υπηρέτες του ,οι οποίοι βρίσκονται παντού δια της υποκρισίας.

Έτοιμοι λοιπόν γίνεσθε καθώς οι πιστοί οικέται , μη δεχόμενοι άλλον ,επειδή ο κλέπτης και Αλάστωρ και άσπλαχνος μέλει να έρθει εις ορισμένους καιρούς , θέλων να κλέψει ,να θύσει και απολέσει την εκλεκτή ποίμνην του αληθινού ποιμένος χριστού ,και επί τούτο αναλαμβάνει σχήμα αληθινού ποιμενος (Αγ.Εφραίμ ο Σύρος)

‘’Δεν μπαίνετε εσείς στην βασιλεία του θεού είπε ο κύριος ημών Ιησούς χριστός στους αρχιερείς γραμματείς και νομικούς και φαρισαίους ,δεν αφήνεται και τους άλλους να μπουν σε αυτήν’’

ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ ΣΤΩΜΕΝ ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ

ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ..........

Παραθέτουμε τα επίσημα έγγραφα περί των χειροτονιών της ιεράς συνόδου των ακολουθούντων το πάτριον (ιουλιανόν) εορτολόγιο εν Ελλάδι. Για τους αμφιβάλλοντας περί της κανονικότητας αυτών η αμφιβάλλοντος για την τέλεση και αναγνώριση τούτων. Η εορτολογική καινοτομία του 1924 επεδίωξε όπως επιβληθεί δια πολιτικών και εκκλησιαστικών μέσων.

Διό διέβαλε τους ενιστάμενους κατ’ αυτής ιεράρχες και υπέρ της ορθοδοξίας και δη τους αποτοιχισμένους εκ των καινοτόμων , ως δήθεν εκτός εκκλησίας και στερημένους της θείας χάριτος και ισχυρών μυστηρίων.

Η πλάνη περί άκυρων μυστηρίων είναι παλαιή .Διό αυτή αντιμετωπίσθη προ πολλού παρά της ορθοδοξίας. Το θέμα τούτο συνεζητήθη εν τη Ζ οικουμενική σύνοδο και ελύθη. Ανεφάνει δε εν αυτή ως ζήτημα ‘’πως δει τους από αιρέσεων προσερχόμενους δέχεσθε’’ ήτοι παρά των ακρίτων αιρετικών ως ήταν οι τότε εικονομάχοι.

Ο τότε αγιότατος πατριάρχης Ταράσιος είπε ‘’ουκ έφησεν’’ δεν είπε ο πατήρ αδέκτους είναι και τα λοιπά, Καθ’ ότι εκ θεού εστίν η χειροτονία. Ο Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης λέγει ‘’Ιερεύς είναι ο κατά την ορθόδοξων πίστη και τον βίον αδιάβλητος , και τι την χειροτονία καταγόμενη έχει ‘’είτε εξ αιρετικού (άκριτου) ,είτε εκ χρηματοχειροτονήτου’’. Εάν είπομεν πχ ότι δια ης αντικανονικής συλλειτουργίας εκλείπει αυτομάτως προ κρίσεως η χάρις της ιεροσύνης τότε ‘’εκλιμπάνει’’ <<τοσούτον το της ιεροσύνης δώρο>> εάν η καθαίρεσης επέρχεται αυτομάτως μετά της ακρίτου εισέτι παραβάσεως ,τότε άπαντες θα είναι καθηρημένοι δια της αλλαχού συλλειτουργήσεως και θα είχε προ πολλού εκλείψει επί της γης η σώζουσα θεια χάρις , αλλά και αυτή η ορθόδοξος εκκλησία.

Τα μυστήρια θεωρούνται άκυρα και ανύπαρκτα και ανυπόστατα όταν ο τελών αυτά έχει υποστεί το μέγα ανάθεμα .Τούτοι αναθεματισμένοι είναι οι παπικοί και το αποβλάστημα αυτών προτεστάντες. Διό τα μυστήρια αυτών είναι άκυρα ανύπαρκτα και ανυπόστατα.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΩΝ ΓΝΗΣΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΑΣΤΙΑΝΩΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ
( ΠΑΤΡΙΟΥ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟΥ )





ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΩΝ (ΤΟΥ ΠΑΤΡΩΟΥ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟΥ)



Σελίδα πρώτη



Σελίδα δεύτερη

Μετάφραση του κειμένου της δεύτερης σελίδος



Σελίδα τρίτη

Η Σύνοδος των Παλαιοημερολογιτών,που έχει χειροτονίες απο τους Ρώσσους της διασποράς ,και τα παραπάνω έγγραφα,είναι του Χρυσοστόμου Κιούση. Δείτε εδώ

ΑΚΟΜΑ.....

Το ημερολογιακό ζήτημα, και όλη η αλήθεια,
για το πώς έγινε παρανόμως η αλλαγή του,το 1924.
Βέβαια η όλη προσπάθεια αλλαγής του ημερολογίου,
είχε ξεκινήσει από πολύ παλαιότερα.

Τα στοιχεία , για το τι ακριβώς συνέβη και πως τελικά,
οι οικουμενιστές κατάφεραν να αλλάξουν το πάτριο ημερολόγιο
είναι από το βιβλίο του Κυρίου Α.Δ Δελήμπαση
ΠΑΣΧΑ ΚΥΡΙΟΥ” στο οποίο μέσα αναφέρονται και άλλα πολλά
σημαντικά από θρησκευτικής απόψεως ζητήματα.

Προτείνω σε όλους όσους ψάχνουν για την αλήθεια,
πάνω σε σημαντικά θρησκευτικά θέματα,
να το πάρουν και να το διαβάσουν, γιατί είναι γραμμένο
μετά απο μεγάλη έρευνα και συλλογή στοιχείων.

Εξωτερικόν βιβλίου





Σελίδα πρώτη



Σελίδα δεύτερη




Σελίδα τρίτη



Σελίδα τέταρτη



Σελίδα πέμπτη




Σελίδα έκτη




Σελίδα εβδόμη



ΚΑΙ.....



Εξώφυλλο Βιβλίου πηγής των παρακάτω κειμένων



Η παραπάνω σελίδα είναι από το βιβλίο " Πίσω απο ότι φαίνεται στο ημερολογιακό " Λάμπρου.Δ.Κτενά




Σελίδα πρώτη



Σελίδα δεύτερη



Σελίδα τρίτη

Σχετικά με το Γρηγοριανόν ημερολόγιον( Νέο ημερολόγιον )

Συνοδικές Καταδικαστικές αποφάσεις

Σελίδα πρώτη



Σελίδα δεύτερη

Σελίδα τρίτη
Σελίδα τέταρτη
Σελίδα Πέμπτη

Σελίδα 6

Προέλευση αρχείων απο το βιβλίο
"
ΑΓΙΟΠΑΤΕΡΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ"

Εκδόσεις "Θηβαική Φωνή " 2006


ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΟΔΙΚΕΣ
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ
.....................

Μέρος πρώτο



Μέρος Δεύτερο




ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΦΑΝΑΡΙ - ΒΑΤΙΚΑΝΟ
ΠΡΟΣ ΣΥΝΘΕΣΙΝ ΤΕΛΙΚΗΝ ;


ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ..........


Ετικέτες