Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

ΤΟ ΙΕΡΟΝ ΠΗΔΑΛΙΟΝ - ΙΕΡΟ ΠΗΔΑΛΙΟ


ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΚΑΙ ΘΕΙΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ






Η εργασία μεταφοράς και μετατροπής
του Ιερού πηδαλίου σε ψηφιακή μορφή έγινε από το


ΠΑΝΕΠΗΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΤΟΜΕΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΠ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Θ.ΠΕΤΣΙΟΣ

ΤΟ ΙΕΡΟ ΠΗΔΑΛΙΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ


Κάντε κλίκ στο παρακάτω link
για να κατεβάσετε το αρχείο

( Μέγεθος αρχείου 67.2 MB )

http://rapidshare.com/files/111368472/iero_pidalio.pdf.html

Δευτέρα 28 Απριλίου 2008

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ - ΑΓΓΕΛΟΙ


Η Αγία Γραφή και η Ιερά Παράδοση φιλοξενούν πολυάριθμες μαρτυρίες σχετικά με την ύπαρξη και τη δράση των αγγέλων. Μετά από τη πτώση των πρωτοπλάστων άγγελοι φυλάσσουν το Παράδεισο, άγγελοι διδάσκουν στον Αδάμ τον τρόπο καλλιέργειας της γης, ενώ άγγελοι εμφανίζονται στον Αβραάμ, στον Λωτ, κατά την έξοδο των Ισραηλιτών από την Αίγυπτο και σε πολλούς από τους προφήτες. Στο κείμενο της Καινής Διαθήκης οι άγγελοι μνημονεύονται σε πολλά χωρία, εκ των οποίων τα ενδεικτικότερα είναι κατά τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και καθ΄ όλη την πορεία του Ιησού από την Γέννηση μέχρι και την Ανάληψή του.




Δημιουργία και σκοπός ύπαρξης των αγγέλων


Οι άγγελοι δημιουργήθηκαν πριν από τον υλικό κόσμο, αφού στο βιβλίο της Π.Δ. «Ιώβ» παρουσιάζεται ο Θεός να μιλά και να ομολογεί, ότι μόλις δημιούργησε τα άστρα, όλοι οι άγγελοι τον ύμνησαν με δοξολογίες.

Ενώ και ο Μ. Βασίλειος αναφέρει ότι πριν τη δημιουργία του υλικού κόσμου υπήρχε υπέρχρονη και πρεσβύτερη κατάσταση, που είναι ο κόσμος των αγγέλων.

Ο τρόπος με τον οποίο δημιουργήθηκαν από το Θεό δεν μας είναι γνωστός. Ωστόσο μπορούμε να λάβουμε μία εικόνα γι΄ αυτόν μέσα από την διδασκαλία του αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, ο οποίος λέγει ότι οι αγγελικές δυνάμεις δημιουργήθηκαν μόλις ο Θεός συνέλαβε την ιδέα της δημιουργίας τους. Δηλ., η απόφαση του Θεού να δημιουργήσει τον αγγελικό κόσμο σήμανε ταυτόχρονα και τη δημιουργία του.

Ο σκοπός της δημιουργίας των αγγέλων δεν έχει να κάνει με κάποια ανάγκη του Θεού. Δεν είναι δυνατό ο υλικός ή ακόμη και αυτός ο πνευματικός κόσμος να μπορεί να προσφέρει κάτι επιπλέον στη δόξα του Θεού. Ο σκοπός της δημιουργίας των αγγέλων φανερώνεται από τον άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, ο οποίος λέγει, ότι ο Θεός τους έδωσε ύπαρξη και ζωή γι΄ αυτούς τους ίδιους, με κίνητρο την «εκστατική» του αγάπη και αγαθότητα και με σκοπό να συμμεριστούν ως λογικά όντα τη μακαριότητά του. Μετέχουν στη Θεία μακαριότητα και τρέφονται με τη διαρκή θέα του προσώπου του Θεού. Ωστόσο αυτή η συμμετοχή στη θεία μακαριότητα ωθεί τις αγγελικές δυνάμεις σε μία συνεχή ανοδική πορεία, σε μία πορεία προς τη πνευματική τελειότητα.


Φύση και Χαρακτηριστικά των αγγέλων


Ο άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός προσπαθώντας να δώσει έναν ορισμό περί των αγγέλων λέγει ότι είναι φύσεις νοερές, αεικίνητες, αυτεξούσιες, ασώματες. Υπηρετούν το Θεό και είναι κατά χάριν αθάνατες. Η φύση των αγγέλων είναι πνευματική. Επειδή όμως, απολύτως άϋλος και ασώματος νοείται μόνο ο Θεός, γι΄ αυτό το αγγελικό σώμα νοείται ως αιθέριο, πυροειδές, ταχύτατο και πολύ λεπτότερο από τη γνωστή μας ύλη.

Οι άγγελοι ως προς τη προαίρεση είναι ελεύθεροι και τρεπτοί, έχοντας δυνατότητα να προκόπτουν στο αγαθό, αλλά και να τρέπονται στο κακό. Οι νοερές δυνάμεις διαθέτουν, σύμφωνα με τον άγιο Γρηγόριο Παλαμά, νου και λόγο, δίχως όμως «πνεύμα ζωοποιό», επειδή δεν έχουν σώμα. Γι΄ αυτό δεν συνάγουν τη θεία γνώση μέσα από τις αισθήσεις ή από αναλύσεις λογισμών, αλλά μένοντας καθαροί από κάθε υλικό στοιχείο συλλαμβάνουν τα νοητά νοερώς και αϋλως. Παρ΄ όλη τη καθαρότητα και απλότητα της αγγελικής φύσης, οι άγγελοι είναι δεκτικοί της κακίας. Έτσι μπορούν να επιλέξουν την συνεχή προαγωγή στην άνωθεν Γνώση και την κοινωνία της Αγάπης ή την άρνηση αυτής της Αγαθότητας.

Αποτέλεσμα της ελευθερίας τους είναι και η πτώση του τάγματος του Εωσφόρου. Αυτό το αγγελικό τάγμα δεν αρκέστηκε στη θαυμαστή λαμπρότητά του, αρνήθηκε την ιεραρχημένη πρόοδο της θείας γνώσης και θέλησε τη πλήρη και άμεση εξομοίωσή του με το Θεό. Γι΄ αυτό το λόγο, ηθελημένα δόθηκε στη κακία, στερήθηκε την αληθινή ζωή, την οποία μόνο του (το τάγμα των δαιμόνων) αρνήθηκε. Κατ΄ αυτό τον τρόπο έγιναν πνεύματα νεκρά, αφού απέβαλαν την αληθινή ζωή και δεν αισθάνονται κόρο από την ορμή τους προς τη κακία προσθέτοντας με άθλιο τρόπο διαρκώς κακία επάνω στην ήδη υπάρχουσα.

Οι άγγελοι όμως που δεν ακολούθησαν τον Εωσφόρο στην αποστασία του, απέκτησαν το χάρισμα της τέλειας ατρεψίας και ακινησίας προς το κακό. Αυτό συνέβη με την ενανθρώπηση, τη σταυρική θυσία και την ανάσταση του Χριστού, αφού έμαθαν, ότι ο δρόμος που οδηγεί στην ομοίωση με το Θεό δεν είναι η έπαρση, αλλά η ταπείνωση.

Η ακινησία των αγγέλων προς το κακό δεν σημαίνει ότι εξαφανίζεται το αυτεξούσιό τους, αλλά, ότι εξαγιάζεται με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος.

Οι άγγελοι έχουν μεγαλύτερες και ανώτερες γνωστικές ικανότητες από τους ανθρώπους. Βέβαια δεν είναι ούτε παντογνώστες, ούτε παντοδύναμοι, όπως ο Θεός.

Δεν προ-γνωρίζουν τα μέλλοντα, παρά μόνο αν τους τα αποκαλύψει ο Θεός, ούτε γνωρίζουν τι ακριβώς κρύβεται στη καρδιά κάθε ανθρώπου. Δεν γνωρίζουν πότε θα γίνει η συντέλεια του κόσμου και η Δευτέρα παρουσία του Χριστού. Η μετακίνησή τους γίνεται ταχύτατα, αλλά δεν είναι πανταχού παρόντες. Κάθε φορά βρίσκονται σε συγκεκριμένο τόπο, δίχως να γνωρίζουν το τι συμβαίνει αλλού.

Δεν έχουν φύλο, γιατί η φύση τους είναι πνευματική, ενώ δεν χρειάζονται τροφή για να ζήσουν, ή ανάπαυση για να ξεκουραστούν, αλλά ούτε πεθαίνουν και ούτε πολλαπλασιάζονται. Η αθανασία τους δεν πηγάζει από τη φύση τους, αλλά επειδή μετέχουν «κατά χάριν» στην αγιότητα του Θεού.


Διάταξη των αγγέλων


Ο αριθμός των αγγελικών όντων είναι ανυπολόγιστος και απροσμέτρητος. Ο ίδιος ο Ιησούς ομιλεί στη Γεσθημανή για περισσότερες από δώδεκα λεγεώνες αγγέλων, ενώ ο Ευαγγελιστής Ιωάννης μαρτυρεί ότι είδε και άκουσε γύρω από το Θεϊκό θρόνο χορωδία από μυριάδες μυριάδων και χιλιάδες χιλιάδων αγγέλων.

Όλοι αυτοί οι αναρίθμητοι άγγελοι είναι οργανωμένοι σε τάγματα ή αλλιώς σε τάξεις. Συγκεντρώνοντας τις αναφορές σε αυτό το θέμα του Προφήτη Ησαϊα, του προφήτη Ιεζεκιήλ, του αποστόλου Παύλου, του αγίου Διονυσίου του αρεοπαγίτη και του Οσίου Νικήτα Στηθάτου, μπορούμε να καταλήξουμε στα εξής:

Τα τάγματα των αγγέλων είναι εννέα, τα οποία ταξινομούνται σε τρεις τρίχορες ιεραρχίες ή ταξιαρχίες, κατά τον ακόλουθο τρόπο: Σεραφείμ, Χερουβείμ, Θρόνοι - Κυριότητες, Δυνάμεις, Εξουσίες - Αρχές, Αρχάγγελοι, Άγγελοι.

Ιδίωμα της πρώτης ιεραρχίας είναι η πύρινη σοφία και η γνώση των ουρανίων, ενώ έργο τους ο θεοπρεπής ύμνος του «γελ». Η δεύτερη ιεραρχία έχει ως ιδίωμα τη διευθέτηση των μεγάλων πραγμάτων και την διενέργεια των θαυμάτων, ενώ έργο τους είναι ο τρισάγιος ύμνος «Άγιος, Άγιος, Άγιος». Τέλος ιδίωμα της τρίτης ιεραρχίας είναι να εκτελούν θείες υπηρεσίες και έργο τους αποτελεί ο ύμνος «Αλληλούϊα».

Πέρα από τα ονόματα των εννέα τάξεων, η Αγία Γραφή μας φανερώνει και τα προσωπικά ονόματα ορισμένων αγγέλων. Γνωρίζουμε το Γαβριήλ, που σημαίνει «ήρωας του Θεού», από την εμφάνισή του στο προφήτη Δανιήλ, στο προφήτη Ζαχαρία και στη Θεοτόκο. Γνωρίζουμε το Μιχαήλ, που σημαίνει «τις ως ο Θεός ημών», ενώ εμφανίζεται πολλές φορές στη Παλαιά Διαθήκη. Ο Ραφαήλ είναι ο τρίτος άγγελος που γνωρίζουμε, το όνομά του σημαίνει «ο Κύριος θεραπεύει» και εμφανίζεται στον Τωβίτ μεταφέροντας τις ανθρώπινες προσευχές στο θρόνο του Θεού. Τέλος, γνωστός από την εβραϊκή παράδοση είναι και ο Ουριήλ.


Έργο των αγγέλων


Οι άγγελοι πραγματοποιούν τριπλό έργο.

Πρώτα απ΄ όλα δοξολογούν ακατάπαυστα το Θεό.

Αυτή η δοξολογία δεν τους έχει επιβληθεί ως εντολή, αλλά είναι τελείως αυθόρμητη, που ξεπηγάζει από τους ίδιους, όταν αντικρύζουν το κάλλος του Θεϊκού προσώπου και τα μεγαλεία της δημιουργίας του. Τη νύχτα των Χριστουγέννων π.χ., εμφανίσθηκε πλήθος στρατιάς ουρανίου που αινούσε τον Θεό για το γεγονός της θείας ενσαρκώσεως.


Το δεύτερο έργο τους είναι η διακονία στη Θεία Οικονομία.

Νιώθουν τόση αγάπη και ευγνωμοσύνη προς το Πλάστη τους και σφοδρή επιθυμία για τη δική τους πρόοδο, ώστε να διακονούν τα μυστήρια της Θείας Οικονομίας. Τα αγγελικά τάγματα μεταδίδουν ιεραρχικά το φωτισμό και τη γνώση το ένα στο άλλο. Τις αποκαλύψεις του Θεού τις διδάσκουν οι ανώτερες τάξεις στις κατώτερες και όταν επιτρέψει ο Θεός να αποκαλυφθεί κάποιο μυστήριο σε νου αγίου ανθρώπου, αυτό θα γίνει ιεραρχικά.


Το τρίτο έργο των αγγελικών δυνάμεων αφορά τη σωτηρία των ανθρώπων.


Με αυτό επιφορτίσθηκαν μετά την δημιουργία του ανθρώπου και το επιτελούν με ιδιαίτερη προθυμία και χαρά, αφού κάθε φορά που μετανοεί ένας άνθρωπος για τις αμαρτίες του, πανηγυρίζουν και χαίρονται στον ουρανό.

Στο αρχαιότατο έργο «ποιμήν» του Ερμά, γίνεται λόγος για τον προσωπικό φύλακα άγγελο κάθε ανθρώπου. Αυτός μάλιστα είναι τρυφερός, σεμνός, πράος, διδάσκει στην ανθρώπινη καρδιά τη δικαιοσύνη και το δρόμο προς το αγαθό. Και άλλοι πατέρες της εκκλησίας μας διδάσκουν ότι απαραίτητη προϋπόθεση παραμονής του φύλακα αγγέλου δίπλα στον άνθρωπο, είναι ο άγιος βίος, διαφορετικά απομακρύνεται εξ΄ αιτίας των πονηρών και αμαρτωλών έργων. Ο άγγελος αυτός παρηγορεί στις θλίψεις, βοηθά στους πόνους, συμπάσχει με τον άνθρωπο, τον οδηγεί στη μετάνοια και τον προστατεύει από ορατούς και αόρατους εχθρούς.

Εκτός όμως από το φύλακα άγγελο του κάθε ανθρώπου, υπάρχουν και οι φύλακες άγγελοι των εθνών, των πόλεων και των κατά τόπους εκκλησιών. Στη Παλαιά Διαθήκη, στο βιβλίο του Δευτερονομίου, ο Θεός διαμοιράζει τα έθνη και τοποθετεί τα όρια των εθνών σύμφωνα με τον αριθμό των αγγέλων Του. Έπειτα, ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος παρατηρεί ότι ο Θεός έχει εγκαταστήσει σε κάθε πόλη στρατόπεδα αγγέλων που αναχαιτίζουν τις επιθέσεις των δαιμόνων. Ενώ τέλος, ο άγιος Ιππόλυτος είναι ιδιαίτερα σαφής, όταν παρομοιάζει την εκκλησία με πλοίο που έχει ναύτες τους αγγέλους.


Τιμή των αγγέλων


Η ορθόδοξη εκκλησία τιμούσε πάντοτε τους αγγέλους. Η δε τιμητική τους προσκύνηση διακηρύχθηκε επίσημα από τη Ζ΄ οικουμενική σύνοδο, σε αντιδιαστολή προς τη λατρεία που αφορά μόνο το πρόσωπο του Θεού.

Στον εβδομαδιαίο λειτουργικό κύκλο των ακολουθιών, η Δευτέρα αφιερώνεται στις αγγελικές δυνάμεις. Δύο παρακλητικοί κανόνες αφορούν το φύλακα άγγελο και τις επουράνιες Δυνάμεις.

Ο ετήσιος λειτουργικός κύκλος σηματοδοτείται από έξι εορτές αφιερωμένες στον αγγελικό κόσμο, με κυρίαρχη εκείνη της 8ης Νοεμβρίου, κατά την οποία εορτάζεται η σύναξη των αγγέλων υπό τον αρχάγγελο Μιχαήλ, ως αντίσταση κατά της αποστασίας του Εωσφόρου.

Αλλά η κατεξοχήν τιμή των αγγέλων γίνεται στη Θεία Λειτουργία. Εκεί, ο λαός του Θεού στη γη και οι στρατιές του ουρανού με ένα στόμα, σε μία κοινή λειτουργική σύναξη προσφέρουν στο Θεό δοξολογία. Μαζί με τους ιερείς συνέρχονται στο θυσιαστήριο και συλλειτουργούν τη θεϊκή αγαθότητα. Μαζί κυκλώνουν την αγία Τράπεζα και τα τίμια δώρα, διά χειρός αγγέλου αναφέρονται εις οσμήν ευωδίας πνευματικής στο υπερουράνιο και νοερό θυσιαστήριο.

Ωστόσο, εκείνοι που τιμούν ιδιαίτερα τους αγγέλους είναι οι μοναχοί. Μέσα από την διαρκή προσευχή τους, την υπεράνθρωπη άσκησή τους, αγωνίζονται να ομοιάσουν στους αγγέλους και να αναπληρώσουν το εκπεσόν τάγμα των δαιμόνων. Γι΄ αυτό και η ακολουθία της μοναχικής κουράς φέρει το όνομα: «Ακολουθία του μεγάλου και αγγελικού Σχήματος».

Κυριακή 27 Απριλίου 2008

Σάββατο 26 Απριλίου 2008

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ



ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΑ ΜΑΣ. ΑΜΗΝ



Τρίτη 22 Απριλίου 2008

Ο ΠΑΠΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ - TWIN TOWERS


ΣΗΜΑΔΙΑΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕ ΒΑΘΥΤΑΤΟ ΝΟΗΜΑ
Η ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ.............




Δελτίο ειδήσεων στον ALTER στις 20/04/2008

Ο Πάπας Βενέδικτος επισκέφτηκε στην Ν. Υόρκη το σημείο” 0 “όπου βρισκόντουσαν οι δίδυμοι πύργοι πριν το τρομοκρατικό χτύπημα των Αμερικανών στην ίδια τους την χώρα στις 11/09/2001

( Σημειώστε πως το 11 είναι ιερός αριθμός για τους Μασόνους )

Οι ειδικοί στις κτιριακές κατασκευές μιλάνε καθαρά και λένε πως πρόκειται για κατεδάφιση με ελεγχόμενες εκρήξεις, δουλειά δηλαδή από μέσα ,αλλά και πάλι κανείς δεν νοιάζεται.



Βίντεο πρώτο



Βίντεο δεύτερο

Για να μπορέσουν έτσι να δικαιολογήσουν όλα τα μετέπειτα εγκλήματα τους εν ονόματι της " τρομοκρατίας ", με σκοπό την προετοιμασία του ανοίγματος δρόμου για την έλευση του Αντίχριστου.

Λόγω της τεχνητής τρομοκρατίας από αυτούς που μας προστατεύουν από αυτήν,θα ξεκινήσουν να δίνονται οι νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες στην Αμερική μέσα στο 2008

Κάντε κλίκ στην παρακάτω εικόνα

( Προσέξτε και εδώ την ημερομηνία.... 11 Μαίου 2008 )



ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ , ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΛΕΠΤΟ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ Η.Π.Α ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ , ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ , ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

" ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ "

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΣΤΟ Κεφάλαιο 14 στίχοι 8 εως 13

9 Και άλλος άγγελος, τρίτος, τους ακολούθησε λέγοντας με φωνή μεγάλη: «Αν κάποιος προσκυνεί το θηρίο και την εικόνα του και λαβαίνει χάραγμα πάνω στο μέτωπό του ή πάνω στο χέρι του, 10 και αυτός θα πιει από το κρασί του θυμού του Θεού που είναι παρασκευασμένο ανέρωτο μέσα στο ποτήρι της οργής του και θα βασανιστεί με φωτιά και θειάφι μπροστά σε άγιους αγγέλους και μπροστά στο Αρνίο. 11 Και ο καπνός του βασανισμού τους ανεβαίνει στους αιώνες των αιώνων, και δεν έχουν ανάπαυση ημέρα και νύχτα όσοι προσκυνούν το θηρίο και την εικόνα του και αν κάποιος λαβαίνει το χάραγμα του ονόματός του. 12 Εδώ είναι η υπομονή των αγίων, εκείνων που τηρούν τις εντολές του Θεού και την πίστη προς τον Ιησού».

13 Και άκουσα φωνή από τον ουρανό να λέει: «Γράψε: Μακάριοι οι νεκροί που πεθαίνουν με τον Κύριο από τώρα». «Ναι», λέει το Πνεύμα, «για να αναπαυτούν από τους κόπους τους, γιατί τα έργα τους ακολουθούν μαζί τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ



ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ ΟΙ ΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ

ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΑΣΤΕΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΜΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ, ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ.

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΦΤΑΣΕ.
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΚΕΙ , ΑΥΡΙΟ ΕΔΩ.

DON'T TAKE NEW USID CARDS

θα πρέπει να ενημερώσετε όσους γνωστούς και φίλους έχετε εκεί ώστε να μην τις πάρουν. Το επόμενο στάδιο θα είναι τα Verichip.

Αν κάποιος ξεκινήσει να ερευνά το τι πραγματικά έγινε στις 11/9/2001 , θα είναι απίστευτα τα όσα θα ανακαλύψει, και για αυτό κανείς δεν τολμάει να ρωτήσει και να ψάξει .

Σίγουρα η επίσκεψη του Πάπα στο συγκεκριμένο σημείο σηματοδοτεί την έναρξη του επόμενου τελικού σταδίου,της εφαρμογής των χεριροτέρων σχεδίων από τους προδρόμους του Αντιχρίστου.

Η εποχή λοιπόν των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων , και του χαράγματος της αποκάλυψης ξεκινάνε επίσημα.



Και μην ξεχνάμε και τα περί Οικουμενισμού........


Δείτε τα πρώτα δύο λεπτά του παρακάτω βίντεο για να διαπιστώσετε και μόνοι σας πως όλα τελικά έχουνε σχέση μεταξύ τους,και πόσα καταφέρανε μέχρι σήμερα οι πρόδρομοι του Αντιχρίστου με το

" ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ "




Καλό θα είναι λοιπόν να αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε. Μόνον ο Θεός μπορεί να χαλάσει τα σχέδια τους , αν δει πως και εμείς αλλάζουμε και πάμε κοντά του με τα έργα μας, και όχι μόνο με τα λόγια.

Έτσι ίσως ο κύριος μας, να μας δώσει μια μικρή παράταση, γιατί όλα όσα έχει πει θα γίνουνε αυτό είναι βέβαιο.


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ



Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

ΜΕΤΑΝΟΙΑ - ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ


Ι .Χ .Θ .Υ .Σ


ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ



ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ





Σελίδα πρώτη



Σελίδα δεύτερη



Σελίδα τρίτη

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΚΟΣ ΑΜΒΩΝ


Σελίδα πρώτη

Σελίδα δεύτερη





ΜΕΤΑΝΟΙΑ - ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ

---------------------------------------------------------------------

Πηγή των παραπάνω σκαναρισμένων αρχείων απο το Ορθόδοξον περιοδικόν της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ Θηβών και Λειβαδείας

5ον Έτος Έκδοσης - Τεύχος 26ον
Ιανουάριος - Φεβρουαρίος 2008

---------------------------------------------------------------------

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ




"Από το πάθος στήν ανάσταση"
Συναυλία Βυζαντινής μουσικής στο μέγαρο μουσικής
"Μουσικά σύνολα ΕΡΤ" Μεταδόθηκε απο το κανάλι της ΝΕΤ



"Ρωμανός ο μελωδός και το Θείο δράμα"




Ρωμανός ο μελωδός


---------------------------------------------------------------------

ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΕΣ / ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ / ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ


" ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ "

Παρακαλώ όλους τους αδελφούς εν Χριστώ, και όλους όσους θέλουν να στηρίξουν τον αγώνα των πατέρων της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, έναν αγώνα που καταμετρά δυστυχώς απώλειες μοναχών λόγω του αποκλεισμού, που έχει ως συνέπεια την έλλειψη βασικών αγαθών, με εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ .κ Βαρθολομαίου ,να υπογράψετε στην σελίδα που θα δείτε παρακάτω ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρωτοφανή στα χρονικά στάση του απέναντι σε Αγιορείτες πατέρες. Ο κύριος μας ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ μας δίδαξε τι πάει να πει αγάπη, κάτι που δεν διακρίνεται σε μια τέτοια στάση .


ΕΚΤΟΣ ΑΝ Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΦΗ

ΝΑ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ,ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΒΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΕΠΟΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΞΩ ΚΟΣΜΟ

ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΑΔΕΡΦΩΝ ΣΟΥ

ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ, Ε ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΗ ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ , ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕ.




ΜΕΘΟΔΙΟΣ Ηγούμενος Ι.Μονής Εσφιγμένου



ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ - ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ



ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ - ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ




Αναφορά στο κανάλι BBC για τα όσα συμβαίνουν στην Ι.Μονή Εσφιγμένου


ΛΟΓΟΙ ΜΗ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΠΟ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ





Για το τι ακριβώς συμβαίνει και τους λόγους του αποκλεισμού της Ιεράς μονής Εσφιγμένου δείτε το παρακάτω link.

Σελίδα 1

ΙΔΟΥ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΠΡΟΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ.....ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΛΑΝΗΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΔΗΘΕΝ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΝΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ.


ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ.




"ΦΙΛΗΜΑΤΑ ΙΟΥΔΑ"
Ε' Εκδοσις περιοδικού "ΑΓ.ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ " 2000

-----



Βίντεο πρώτο



Βίντεο δεύτερο

---------------

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ - ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ
" ΔΙΑΛΟΓΟΣ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ; "




ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΙΣΜΟ




Αφήστε τα μυνηματά σας σε αυτήν την ανάρτηση χωρίς όμως παρακαλώ βλασφημίες και ασχήμιες ,τα οποία θα σταλούν στόν Οικουμενικό πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο.


Η μπορείτε και εσείς να τα στέλνεται κατευθείαν στο email του Οικουμενικού πατριάρχη

Patriarchate@ec-patr.org

----------------------------------------------------------------------------------

Πληροφορίες που μου στάλθηκαν από τον κ.Ιωάννη Ανδριόπουλο στίς 16/04/2008
σχετικά με συλλογές υπογραφών και από άλλους αδερφούς ,και τον ευχαριστώ για αυτήν την βοηθειά του.

Υπογραφές στήριξης στην παρακάτω σελίδα


http://thepetitionsite.com/takeaction/445123072


έως στις
06.05.2008

ΟΣΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ




----------------------------------------------------------------------------------

Αλλά μέσα εποικοινωνίας

Ecumenical Patriarch Bartholomew
Rum Patrikhanesi
34220 Fener
Halic Istanbul, Turkey

Contact Numbers:
Tel.: (long distance prefix for U.S.: 011 - 90-212) 531-9670
Tel.: (long distance prefix for U.S.: 011 - 90-212) 531-9676
Fax: (long distance prefix for U.S.: 011 - 90-212) 534-9037


ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ
Ι.Μ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ
ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ



Τρίτη 15 Απριλίου 2008

Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ Κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΛΟΜΠΥ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ



"ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ"

ΑΡ ΦΥΛΛΟΥ 1731 Ημερομηνία 11 Απριλίου 2008


Ο Σεβασμιότατος Πειραιώς κ .Σεραφείμ, δεν είναι
η πρώτη φορά που με θάρρος ομολογεί και λέει αλήθειες.

Ελπίζουμε από ιερείς σαν τον κ .Σεραφείμ ,ότι θα ομολογήσουν κάποια μέρα και την ανάγκη της αλλαγής του παρανόμως και επιβεβλημένου από Μασονικές Στοές Ν. Ημερολόγιου,και την επιστροφή στα όσα οι αποφάσεις των εφτά Οικουμενικών συνόδων και των Αγίων πατέρων προτάσσουν.ΑΜΗΝ.


ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΑΤΑΝΟΛΑΤΡΕΣ ΜΑΣΟΝΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ,ΙΕΡΕΙΣ ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΟΥΝ.

ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ - ΤΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ


Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟΣ



ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ



ΘΑ ΠΑΕΙ ΦΕΤΟΣ ΚΑΠΟΙΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ
ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΝΑ ΔΕΙΞΗ ΤΙ
ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ;

ΔΕΙΞΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

ΚΑΘΕ ΩΡΑ ΚΑΙ ΛΕΠΤΟ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΣΩΘΕΙ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ....


ΘΑΥΜΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Πατήρ Σάββας Αχιλλέως - Προφητείες Οσίου Εφραίμ του Σύρου

Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΙ - ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ - ΛΟΓΟΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ


Όραμα του προφήτη Ίεζεκιήλ


Το περιεχόμενο του παρακάτω βίντεο μπορεί να σας τρομάξει , αλλά είναι η αλήθεια που πρέπει να γνωρίζουμε όλοι οι άνθρωποι, και να αντιληφθούμε πως δεν υπάρχει μόνο ο υλικός κόσμος αλλά και ο κόσμος των πνευμάτων.

" Η θεραπεία των δαιμονισμένων Γαδαρηνών "
(Μκ. 5:1-20, Λκ. 8:26-39)

28 Και όταν αυτός ήρθε αντίπερα στη λίμνη, στη χώρα των Γαδαρηνών, τον συνάντησαν δύο δαιμονισμένοι που εξέρχονταν από τα μνήματα, πολύ κακοί, ώστε να μην μπορεί κανείς να περάσει από εκείνη την οδό. 29 Και ιδού, έκραξαν λέγοντας: «Τι σχέση έχουμε εμείς κι εσύ, Υιέ του Θεού; Ήρθες εδώ πριν από τον καθορισμένο καιρό, για να μας βασανίσεις;» 30 Ήταν λοιπόν μακριά από αυτούς μια αγέλη πολλών χοίρων που έβοσκε. 31 Και οι δαίμονες τον παρακαλούσαν λέγοντας: «Αν μας βγάλεις, απόστειλέ μας στην αγέλη των χοίρων». 32 Και τους είπε: «Πηγαίνετε». Εκείνοι, αφού εξήλθαν, πήγαν στους χοίρους. Και ιδού, όρμησε όλη η αγέλη κάτω στον γκρεμό, στη λίμνη, και πέθαναν μέσα στα νερά. 33 Και αυτοί που τους έβοσκαν έφυγαν και, όταν πήγαν στην πόλη, ανάγγειλαν όλα και όσα συνέβηκαν με τους δαιμονισμένους. 34 Και ιδού, όλη η πόλη εξήλθε για να συναντήσει τον Ιησού και, όταν τον είδαν, τον παρακάλεσαν να φύγει από τα όριά τους.

" Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΩΖΕΙ "


" ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ-ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΙ ΛΟΓΟΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΟ"




Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ

Η ΚΟΛΑΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ......ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΟΔΗΓΕΙ
ΜΟΝΑΧΑ ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.......


" Η ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ "


Η ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ " ΓΝΩΣΕΣΘΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ "





1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33


Ιερομονάχου ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΥ

Τίτλος βιβλίου " ΓΝΩΣΕΣΘΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ "

ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΚΥΡΥΚΟΣ ΓΝΗΣΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ
ΑΘΗΝΑΙ 1984

Ετικέτες