Σάββατο 31 Μαΐου 2008

ΑΝ ΕΠΙΤΕΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ Ι.ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ


ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ........
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ.

2/06/2008


MOUNT ATHOS , GREECE – Today the Greek government deployed hundreds of armed police to forcibly remove the monks of the Holy Monastery of Esphigmenou from their monastery. Under the leadership of foreign minister Dora Bakoyannis, all roads to the monastery have been sealed off and over 200 police in full riot gear are on Mt. Athos , with an additional 400 police deploying to assist in the pending assault. Their expressed plan is to forcibly remove the peaceful and defenseless monks and their long-standing Abbot Methodios from their monastery, and replace them with those who pray in accordance with the dictates of the Greek government.

The government has authorized the use of force to resolve a religious dispute after failing to starve the monks into leaving their monastery during a 5-year blockade. In this time, they have denied the monks deliveries of food, medicine, heating oil, and access to medical attention while simultaneously subjecting them to a non-stop campaign of official harassment and intimidation.

The local Greek prosecutor, Vasilis Floridis, has destroyed the livelihood of these peaceful monks who seek to be left alone to pray in their monastery. Last week Floridis sent a letter to senior government officials calling the monks a “national threat” and demanding their removal. This is the same prosecutor who in October 2006 threatened “grave consequences” to anyone who dared raise their voice to protest these actions.

The monks have repeatedly requested dialogue with the Greek government as well as Patriarch Bartholomew of Istanbul to resolve this dispute. The Patriarch, who has declared the monks “schismatic,” has refused to aid in the peaceful reconciliation of this dispute.

For the last five years, the U.S. Government has cited Greece for its treatment of the Esphigmenou monks in its International Religious Freedom Report issued by the Department of State.

For more information please contact John Rigas +1-617-971-0091

---------------------------------

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΔΗΣΗ

Το Ελληνικό κράτος και οι λειτουργοί του, έστειλαν τελικά μια δύναμη 600 περίπου αστυνομικών για να εισβάλουν στην Εσφιγμένου.( Για να τους έστειλαν να φυλάνε τους Εσφιγμενίτες δεν το νομίζω ).

Έχουν κλείσει τους δρόμους γύρω από την Μονή, και είναι όπως φαίνεται θέμα ωρών η λίγων ημερών η εισβολή τους σε αυτήν.

Αν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά στα άγια χώματα του όρους ……….και μάλιστα με τις ευλογίες “ κληρικών ”. Οι πρόδρομοι του Αντίχριστου βιάζονται πολύ από ότι φαίνεται να διαλύσουν κάθε εμπόδιο που υπάρχει για την έλευση του αφέντη τους.

Αλλά μην θαρρείτε πως θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια και θα σας κοιτάμε να διαπράττετε τα εγκλήματα σας. Αν νομίζεται κάτι τέτοιο μάλλον σφάλετε.

Το θράσος σας έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Αν αυτό το κράτος το λέτε Δημοκρατικό , τότε αλλοίμονο στην Δημοκρατία.

Είμαστε ελεύθεροι να λέμε ότι θέλουμε , φτάνει να μην κάνουμε κακό στις καρέκλες σας, και στα βρώμικα σχέδια σας. Ωραία ελευθερία …….να την χαίρεστε αλλά δεν θα πάρουμε.

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε πει…. Τα πάντα να χάσετε, μόνο την ψυχή σας μην χάσετε.

Εσείς λέτε το αντίθετο…. Την ψυχή μας να χάσουμε, την καλοπέραση μας μην χάσουμε που μας προσφέρει ο πανούργος κάνωντας τα θελήματα του , που δεν ξέρετε πως περιμένει να παραλάβει τις ψυχές μας για να τις βασανίζει στην αιώνια κόλαση......Αυτόν κάνουμε χαρούμενο και τον κύριο μας Ιησού Χριστό που θέλει μόνο το καλό μας και την σωτηρία μας τον θλίβουμε συνεχώς.

Μέχρι να αλλάξετε λοιπόν πορεία και να σταματήσετε να είστε διώκτες του Χριστού θα μας έχετε απέναντί σας εμάς τους αμαρτωλούς…. Για όσο καιρό θα επιτρέψει ο κύριος μας.

-------------------------------


Πηγή είδησης : nonews-NEWS

Επέμβαση το Σαββατοκύριακο, κατά πάσα πιθανότητα, ετοιμάζει η Αστυνομία στο Άγιο Όρος. Η επιχείρηση έχει ετοιμαστεί σε κάθε λεπτομέρεια εδώ και μέρες, μετά την εντολή του Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης κ. Φλωρίδη (εδώ και 1 μήνα περίπου) να αποβάλλουν τους Ζηλωτές μοναχούς από την Μονή Εσφιγμένου.

Η επέμβαση, αν γίνει, θα είναι για πρώτη φορά στην ......ιστορία του Αγίου Όρους. Όπως είναι γνωστό, υπάρχει άβατο για την δράση ενόπλων δυνάμεων.

Είναι μια επιχείρηση που θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, γι' αυτό και ο Αρχηγός της Αστυνομίας κ. Τσιατούρας μέχρι στιγμής (παρά την εντολή του Εισαγγελέα) προσπαθεί να αποφύγει το πικρό τούτο ποτήριον.

Πάντως η επιχείρηση έχει μελετηθεί και οργανωθεί και δεν μένει παρά ένα μόνο νεύμα για να εισβάλλουν τα ΜΑΤ στο Άγιο Όρος...


Σχετικές αναφορές μπορείτε να δείτε :

Αυτό το Σαββατοκύριακο: Εισβάλλουν τα ΜΑΤ στο Άγιο Όρος;

"Ακονίζονται τα μαχαίρια" για τη Μονή Εσφιγμένου "


ΜΙΑ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ ΕΙΔΗΣΗ........


Διώξεις κατά Εσφιγμένου 20.02.08

[20/02/08 | 01:25] Ποινικές διώξεις εις βάρος 14 μοναχών της παλαιάς αδελφότητας της Ι. Μονής Εσφιγμένου για κατάληψη, άσκησε ο αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης της πολης.

Οι διώξεις σχετίζονται με την παραμονή των μοναχών στο μοναστήρι, μετά από μήνυση που κατέθεσαν τα μέλη της νέας αδελφότητας. Επιπλέον, ο εισαγγελικός λειτουργός άσκησε δίωξη και κατά δύο αστυνομικών, για παράβαση καθήκοντος, επειδή δεν εμπόδισαν όχημα που μετέφερε είδη πρώτης ανάγκης, να εισέλθει στο μοναστήρι.

Νίκος Παπαδημητρίου

ΠΗΓΗ ΕΙΔΗΣΗΣ

http://rnn.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=753&Itemid=27



ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΟΣ........




Ημερομηνία: 22/5/2008 - Σελίδα: 14
Τίτλος: Επέμβαση της ΕΛΑΣ στη Μονή Εσφιγμένου

ΠΗΓΗ ΕΙΔΗΣΗΣ



Την άμεση επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων για την απομάκρυνση των ζηλωτών μοναχών από την Ιερά Μονή Εσφιγμένου του Αγίου Oρους προτείνει στην υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, με έγγραφό του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Βασίλης Φλωρίδης.

O εισαγγελέας, ο οποίος κοινοποιεί το έγγραφο στο γραφείο του πρωθυπουργού, τον Oικουμενικό Πατριάρχη, τον υπουργό Δημόσιας Τάξης καθώς και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζει μονόδρομο την «επιβολή της κρατικής βούλησης, η οποία θα επιβεβαιώσει την ελληνική πολιτειακή κυριαρχία στο Αγιον Oρος και την πνευματική δικαιοδοσία του Oικουμενικού Πατριαρχείου επ αυτού» και προτείνει δραστικά μέτρα για την απέλαση των μοναχών. «Επιβάλλεται η άμεση επέμβαση της δημόσιας δύναμης, η οποία μπορεί γρήγορα, αποτελεσματικά και χωρίς επιπλοκές να προβεί στην εκτέλεση της απόφασης περί απέλασης των παρανόμως κατεχόντων την Ι. Μονή. Λύση για όλα τα προβλήματα υπάρχουν πάντα. Ζητούνται οι λύτες», επισημαίνει στο έγγραφό του ο εισαγγελέας.


ΓΙΑ ΤΟΝ Κ.ΦΛΩΡΙΔΗ........ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΝΑΦΟΡΑ.



ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ-ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 14-03-2008 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΚ 54122 ΤΗΛ 2310507000 ΠΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ KAI ΕΝΩΣΕΙΣ ΝΟΜΙΚΩΝ

ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΟΠΩΣ Κ ΣΑΝΙΔΑΣ, Κ ΦΛΩΡΙΔΗΣ Κ ΜΠΟΜΠΟΛΗΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.

Διαβάστε στην παρακάτω σελίδα όλο το κείμενο.

ΠΗΓΗ : http://gmargari.wordpress.com/contact/


ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ


Υποβολή αναφοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με παραπομπή στην πρωτοϋποβληθείσα αναφορά 361/2002
Η αναφορά υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο και γράφουμε στην επιλογή Άλλα στην ενότητα ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΟΣ : Παραπομπή στην αναφορά 361/2002 που είχε πρωτοϋποβληθεί για τη Μονή Εσφιγμένου
http://a41655540.web.aplus.net/esphigmenou/petition361-2002.gif



Τέλος στο http://esphigmenou.com στην ενότητα πάνω αριστερά What Can I Do to Help? προτείνονται μια σειρά από δράσεις για την ενίσχυση του αγώνα των μοναχών


Το Σύνταγμα


O προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση κάνει λόγο για μη εφαρμογή του Συντάγματος και θέτει εκκλησιαστικά, πολιτειακά και εθνικά ζητήματα που προκύπτουν ως «παρενέργειες» από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Μονή Εσφιγμένου.

«Ενώ έχει αποφασιστεί από το Oικουμενικό Πατριαρχείο, την Ιερά Κοινότητα και την Ελληνική Πολιτεία η απέλαση των κατόχων της Μονής, το δε Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις ακυρώσεως των αποφάσεων και άρα αυτές ως αμετάκλητες πρέπει να εκτελεστούν, εντούτοις η Πολιτεία δεν προχωράει στην εκτέλεση των αποφάσεων, με αποτέλεσμα να συντηρείται η υφέρπουσα εδώ και χρόνια σε αυτήν τη χώρα τάση, που συντηρεί στο διηνεκές τα ακανθώδη προβλήματα με τη συνεχή και επί μακρόν μη εφαρμογή του Συντάγματος και των νόμων. Η λογική του ας το κάνει ο επόμενος ή ο χρόνος θα θεραπεύσει το πρόβλημα οδηγεί νομοτελειακά στη γιγάντωση των προβλημάτων, με αποτέλεσμα να θεωρούνται πλέον αυτά σχεδόν άλυτα», υπογραμμίζει ο εισαγγελέας.

Εκκλησιαστικό ζήτημα


Oσον αφορά το εκκλησιαστικό ζήτημα, ο κ. Φλωρίδης περιγράφει κατάσταση σχίσματος ανάμεσα στο Oικουμενικό Πατριαρχείο και το Αγιον Oρος. «Η κατάσταση αυτή δημιουργεί ιδιαίτερη επικινδυνότητα λόγω της εξαιρετικά ευαίσθητης φύσεως του Αγίου Oρους και κυρίως λόγω της καταστάσεως στην οποία τελεί σήμερα το Oικουμενικό Πατριαρχείο, του οποίου αμφισβητείται η ίδια η υπόσταση όχι μόνο από τη χώρα της έδρας του αλλά και από το εσωτερικό της Oρθοδόξου Εκκλησίας (Ρωσία). O Oικουμενικός Πατριάρχης και όλη η Εκκλησιαστική Ιεραρχία εξυβρίζονται σκαιότατα καθημερινά μέσα στο ίδιο το Κέντρο της Oρθοδοξίας που είναι το Αγιον Oρος από μία μικρή ομάδα φανατικών ατόμων και το ελληνικό κράτος στέκεται σαν απλός θεατής», επισημαίνεται στο έγγραφο.

Το Πατριαρχείο Μόσχας


O εισαγγελέας σημειώνει ότι η μη απέλαση των ζηλωτών μοναχών «προσφέρει την πλέον κατάλληλη ευκαιρία σε τυχόν βλέψεις τρίτων εις βάρος της ενότητας του Αγίου Oρους και των ελληνικών εθνικών συμφερόντων». Μάλιστα τονίζει ότι το Πατριαρχείο Μόσχας εμφανίζεται να υποθάλπει το κλίμα υπέρ των Εσφιγμενιτών μοναχών.

«Oι καταληψίες της Μονής κατά την περίοδο της λήψεως των αποφάσεων δε δίστασαν να απευθυνθούν στο Πατριαρχείο της Μόσχας, το οποίο μάλιστα παρενέβη υπέρ τους στο Oικουμενικό Πατριαρχείο διά του εκπροσώπου του μητροπολίτου Σμολένσκ Κυρίλλου (επιστολή 225/28.1.2003). Oι ίδιοι ακόμη και σήμερα αναφερόμενοι στο Πατριαρχείο Μόσχας το αποκαλούν Oικουμενικό Πατριαρχείο Μόσχας, ενώ από πλευράς του το Πατριαρχείο Μόσχας εμφανίζεται να υποθάλπει το υπέρ αυτών κλίμα, ενώ μεταξύ των φανατικών Ρώσων μοναχών ανθεί η συμπάθεια για τους Εσφιγμενίτες», προσθέτει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ι.Μ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Κ.ΦΛΩΡΙΔΗ


Από: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ


Με αφορμή την επιστολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κ.Β.Φλωρίδη (αριθ.πρωτ.2008 / 20.05.08 ) σε 13 ανώτατους φορείς του τόπου, κάποιος θα μπορούσε να πει ότι ο συγκεκριμένος λειτουργός της Δικαιοσύνης εκφράζει πολιτικά συμφέροντα που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το θέμα της Ιστορικής Μονής Εσφιγμένου ως «όπλο» σε πολιτική φαρέτρα για την όποια πολιτική διαμάχη ιδίου οφέλους ή συγγενών του, με την κυβέρνηση.

Έτσι θα μπορούσε να εξηγήσει κανείς τρεις σελίδες με ανακρίβειες δια χειρός του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης που καταδικάζουν 107 μοναχούς σε βέβαιο θάνατο εντός Αγίου Όρους. Ελπίζουμε όμως με ένα θαύμα στο τέλος η λογική να πρυτανεύσει. Η Μονή μας σέβεται και στηρίζει τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

Η θρησκευτική μας διαφωνία έγκειται στις φιλοπαπικές διαθέσεις του Οικουμενικού μας Πατριάρχη και όχι στον θεσμό.Όλα έχουν ξεκινήσει από την ημέρα που η Ιερά Μονή Εσφιγμένου κάνοντας χρήση παραγράφου του Καταστατικού Χάρτου του Άγιου Όρους, σταμάτησε την μνημόνευση του Οικουμενικού Πατριάρχη ως μόνη μορφή διαμαρτυρίας, εναντίον στις φιλοπαπικές διαθέσεις της κεφαλής της Ορθόδοξης εκκλησίας.

Αυτό είχε καταστροφικές συνέπειες για το μέλλον του μοναστηριού, αν και αυτή η διαμαρτυρία προβλέπεται από τους «νόμους» του Άγιου Όρους ως η μόνη μορφή εναντίωσης στον Οικουμενικό Πατριάρχη. Το γεγονός ότι ένα μοναστήρι όρθωνε ανάστημα και έλεγε ότι οι κοινές λειτουργίες με τον Πάπα είναι κατά των Ιερών κανόνων της εκκλησίας , έπρεπε να εξαλειφθεί Μετά τα υπόλοιπα μοναστήρια άρχισαν να διαμαρτύρονται και αυτά με επιστολές προς τον Οικουμενικό μας.

Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου ήταν «κακό» παράδειγμα που δεν έπρεπε να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες 19 μονές του Άγιου Όρους. Έτσι τα μέτρα εναντίον της μονής μας έπρεπε να είναι σκληρά . Εδώ σας θυμίζω ότι στο Άγιο Όρος υπάρχει το «αυτοδιοίκητο» και ο ρόλος του Οικουμενικού είναι του θρησκευτικού καθοδηγητή. Όμως με την βοήθεια του Διοικητή του Άγιου Όρους (που είναι πάντα πολιτική θέση και καθοδηγούμενος από το κράτος) μπορεί ο Οικουμενικός να κατευθύνει και την διοίκηση του Άγιου Όρους αφού ο Διοικητής λαμβάνει μέρος στο συμβούλιο των Ηγουμένων των υπόλοιπών μονών.

Το δικό μας εκπρόσωπο σε αυτά τα συμβούλια τον έχουν διώξει, αν και υπάρχει όρος στον καταστατικό χάρτη ότι κανένας εκπρόσωπος μοναστηριού δεν απομακρύνεται πέρα των έξι μηνών, εκπρόσωπο η Ιερά μονή Εσφιγμένου δεν της επιτρέπεται να έχει περίπου 30 χρόνια. 30 χρόνια παραβιάσεων του καταστατικού χάρτη μόνο και μόνο ώστε να δεχτούμε τις κρυφές επικοινωνίες του Φαναριού με το Βατικανό που από τότε είχαν εκδηλωθεί με αποκορύφωμα την κοινή λειτουργία Πάπα -; Οικουμενικό μέσα στο Φανάρι πριν ένα χρόνο.
Τα τελευταία χρόνια οι παραβιάσεις (κυρίως ανθρωπίνων δικαιωμάτων) στο σύνολο τους έχουν γίνει αβάστακτες για αυτό είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ζητάμε βοήθεια.

Αν είχαμε φωνή στο συμβούλιο των εκπροσώπων του Άγιου Όρους θα πηγαίναμε εκεί να τα πούμε αλλά όπως σας προείπα δεν έχουμε τέτοια δυνατότητα μας έχει απαγορευτεί.

Επιπλέον: Μας έχουν πάρει το όνομα μας που εδώ και δεκαπέντε αιώνες φέρουμε αδιάλειπτα, και το έδωσαν σε μια άλλη αδελφότητα που είναι από σύσταση της παράνομη βάση του καταστατικού χάρτη του Άγιου Όρους. Δίνοντας το δικαίωμα στην νέα Εσφιγμένου να υπογράφει σαν Εσφιγμένου και να πάρει τα χρήματα της Ε.Ε. που αρνιόμαστε εμείς. Χρήματα που πληρώνουν ιδιωτικούς ντετέκτιβ να παρακολουθούν την όποια κίνηση μας εντός και εκτός Άγιου Όρους αλλά και χρήματα που δίνουν το κίνητρο σε μοναχούς να παίρνουν λοστούς και να μας επιτίθενται την ώρα που κοιμόμαστε στα κελιά μας. Επιπλέον έτσι τους δίνουν το δικαίωμα να δεσμεύσουν ό,τι μας ανήκει (βάρκες, ακίνητα ,αυτοκίνητα) και με κόπο έχουμε κάνει.


Μας απαγορεύουν να έχουμε πιστούς εντός της Μονής μας ούτε τις μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας μας.

Μας απαγορεύουν την όποια
επικοινωνία με τον έξω κόσμο.


Μας έχουν ονοματίσει ως καταληψίες ενώ εδώ ζούμε εδώ και δεκαπέντε αιώνες. Μας απαγορεύουν να φέρνουμε τρόφιμα εντός της μονής μας.

Μας απαγορεύουν να μπορούμε να
ψαρεύουμε με τις ίδιες τις βάρκες μας.


Μας απαγορεύουν να φέρνουμε
φάρμακα για τους αρρώστους μας.


Μας απαγορεύουν να προσκαλούμε γιατρούς που παρακολουθούν χρόνια περιστατικά γερόντων μας. Πεθαίνουν γερόντια αδιάγνωστα στην Ελλάδα του 2008.

Μας απαγορεύουν να καλέσουμε γιατρό της επιλογής μας , τον μόνο γιατρό που μπορούμε είναι έναν γενικής ιατρικής που βρίσκεται στις Καρυές, που σε περίπτωση κακοκαιρίας δεν έρχεται καν.

Μας απαγορεύουν οτιδήποτε
στοιχειοθετεί την επιβίωση μας.


Μας έχουν καταδικάσει σε αργό θάνατο.

Για όλα αυτά ο δικηγόρος μας (κ. Βασίλης Καπερνάρος) έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά που λόγω σχέσης κράτους - Φαναριού έχει μπει στο «συρτάρι».

Πηγή της απάντησης από την Ιερά Μονή Εσφιγμένου

----------------------------------------------------------------

ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΔΗΣΗ


Είναι αδιανόητο πραγματικά άνθρωποι που λένε πως υπηρετούν τον κύριο μας Ιησού Χριστό, να είναι οι σχεδιαστές μιας τέτοιας απόφασης , και αναφέρομαι περισσότερο στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και σε όλους όσους συμφωνούν με τον διωγμό των πατερών της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

Οι φωνές που ομολογούν την αλήθεια δεν θα πρέπει να ακούγονται , για να μην χαλάσουν τα σχέδια των Οικουμενιστών , της Μασονίας και όλων των προδρόμων του Αντίχριστου. Η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στο φανάρι και η εδώ επίσκεψη του Βαρθολομαίου πριν από λίγες μέρες φαίνεται πως δίνει νέα δυναμική και στον αγώνα κατά της Εσφιγμένου. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο άλλωστε το πώς η επιστολή του κ. Φλωρίδη στην κ. Μπακογιάννη στάλθηκε κατά την ίδια σχεδόν χρονική περίοδο.

Ο κ. Φλωρίδης μάλλον δεν γνωρίζει καλά τα αίτια της στάσης των πατέρων της Εσφιγμένου, και ότι εδώ δεν πιάνουν τα νομικά αλλά τα πνευματικά , γιατί μιλάμε για πίστη και το ζήτημα αυτό μπορεί να λυθεί μόνο μέσα από έναν θρησκευτικό διάλογο και σε καμιά περίπτωση με την Βία.

Πατέρες που όλοι μέρα προσεύχονται για όλους εμάς τους κατάπτυστους και για την σωτηρία μας, πατέρες που δεν θέλουν να παίρνουν λεφτά …….που δεν θέλουν ανέσεις, που δεν τους ενδιαφέρει αν θα τα έχουνε καλά με τους μεγάλους και τρανούς επί της γης , παρά μόνο με τον Κύριο μας Ιησού Χριστό , αυτοί θέλετε κ. Βαρθολομαίε , κ. Φλωρίδη, κ. Μπακογιάννη και λοιποί να εκδιωχθούν ;

Είναι πραγματικά για να κλαίει κανείς βλέποντας όλα αυτά.

Τόση διαφθορά γύρω μας , τόσο παρακμή , τόσα σκάνδαλα, και το πρόβλημα είναι οι μοναχοί Εσφιγμενίτες που το μόνο που κάνουν είναι να ομολογούν την ΑΛΗΘΕΙΑ , που δεν βολεύει το σύστημα του Αντίχριστου .

Παρέμβαση του εισαγγελέα που δεν στέκει γιατί εδώ δεν υπάρχει νομική βάση.

Τι κατηγορίες θα τους απαγγείλετε κ. Φλωρίδη;

Σας βγάζουμε με τα ΜΑΤ γιατί δεν συλλειτουργείτε και δεν κάνετε διάλογο με τον αιρετικό Πάπα ;

( Οι Άγιοι πατέρες τα έχουνε πει αυτά , και υπάρχουν συνοδικές αποφάσεις και διαταγές για να κρατάμε κάποιες αποστάσεις από τους αιρετικούς που οι Εσφιγμενίτες τηρούν . )

Σας βγάζουμε με τα ΜΑΤ γιατί δεν παίρνετε τα λεφτά από την Ευρωπαϊκή ένωση ;

( Αν και για αυτό βρέθηκε λύση , αφού χτίστηκε Εσφιγμένου δεύτερη για να μην υπάρχουν οικονομικές απώλειες. Οπότε ποιος ο λόγος ανησυχίας ; Και από όσα γνωρίζω μέχρι σήμερα κανείς άλλος δεν έχει κατηγορηθεί γιατί δεν τα "παίρνει" . Νομίζω πως υπόλογος είναι κάποιος που τα "παίρνει " παράνομα. Αλλάξανε μήπως οι νόμοι ; )

Σας βγάζουμε με τα ΜΑΤ γιατί είστε σχισματικοί ;

( Σχισματικοί από πολλά κοσμικά μπορεί να είναι , αλλά από τον Χριστό και την ομολογία της πίστεως σε καμιά περίπτωση . Μάλλον τους διώκτες τους θα έπρεπε να κατηγορήσετε ως Σχισματικούς .

Ο κυριός μας Ιησούς Χριστός είπε......

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΟΔΟΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ

Ποιοι ομολογούν την αλήθεια και ποιοι την φοβούνται ;
( Αυτοί που με την Βία πάνε να επιβάλουν την αλήθεια τους είναι αυτοί που την φοβούνται . αυτοί που την ομολογούν είναι αυτοί που καλούν τους κατήγορους τους σε δημόσιο διάλογο. )


Για αυτό και πάνε να την χτυπήσουνε όχι με επιχειρήματα γιατί ξέρουν πως δεν θα μπορέσουν να δικαιωθούν , αλλά με την Βία . Αν είναι ποτέ δυνατόν.


Ο Ηγούμενος της Ι.Μ Εσφιγμένου κ. κ Μεθόδιος είναι ανοιχτός σε έναν δημόσιο διάλογο μαζί σας κ. κ Βαρθολομαίε γιατί δεν έχει να φοβηθεί κάτι . Εσείς ;




ΜΕΘΟΔΙΟΣ Ηγούμενος Ι.Μονής Εσφιγμένου



ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ - ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ



ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ - ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ



Αναφορά στο κανάλι BBC για τα όσα συμβαίνουν στην Ι.Μονή Εσφιγμένου


ΛΟΓΟΙ ΜΗ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΠΟ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ





Για το τι ακριβώς συμβαίνει και τους λόγους του αποκλεισμού της Ιεράς μονής Εσφιγμένου δείτε το παρακάτω link.

Σελίδα 1

ΙΔΟΥ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΠΡΟΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ.....ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΛΑΝΗΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΔΗΘΕΝ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΝΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ.


ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ.




"ΦΙΛΗΜΑΤΑ ΙΟΥΔΑ"
Ε' Εκδοσις περιοδικού "ΑΓ.ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ " 2000

-----



Βίντεο πρώτο



Βίντεο δεύτερο

---------------

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ - ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ
" ΔΙΑΛΟΓΟΣ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ; "




ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΙΣΜΟ




---------------

Σχετικές με το θέμα δημοσιεύσεις - Σχόλια


Τσαρκνιάς, και άλλες «χριστιανικές» δυνάμεις!
http://natapoume.pblogs.gr/2008/05/267638.html



Heracles Panagiotides: Esfigmenou – Oikoumenismos
http://natapoume.pblogs.gr/2008/05/267633.html



Και, τανκς από τον Στρατό κατά της Μονής Εσφιγμένου???
http://natapoume.pblogs.gr/2008/05/267491.html



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΣΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΑΝΤΟΥ.............

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ "Το χάραγμα του Αντιχρίστου και οι προδρομοί του"

NEW WORLD ORDER_ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Επιστολή απο Ι.Μονή Εσφιγμένου προς Πατριάρχη Βαρθολομαίο 30/11/1992




Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

ΟΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.....




ΟΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΩΤΟ




ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΥΤΕΡΟ




Από την εκπομπή "ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ "
με τον δημοσιογράφο κ.Κωσταντίνο Χαρδαβέλλα.


Οι άνθρωποι που μιλάνε στο Βίντεο τα λένε όλα.

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΛΕΤΕ ΠΩΣ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ;

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ , ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΧΝΑΝΕ......ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ........................................

ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ...ΕΙΣΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ..

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ "ΒΟΛΕΥΤΕΙ "
ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ;

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.......

Atilla '74: the rape of Cyprus



ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ........


ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΤΟΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
( ΜΑΣΟΝΙΑ )






ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ........




Ο Ελεύθερος Ραδιοσταθμός της Κύπρου
Κύπρος, Δευτέρα 15 Ιουλίου 1974 ώρα 8:20 το πρωί.......

Η Χούντα επιχειρεί το προδοτικό πραξικόπημα κατά του Προέδρου της Κύπρου Αρχιεπίσκοπου Μακαρίου. Το άφρον πραξικόπημα έδωσε την ευκαιρία στην Τουρκία που καραδοκούσε χρόνια να εισβάλει στην Κύπρο πέντε μέρες αργότερα.

Τα τανκς της Χούντας υποστηριζόμενα από μοίρα καταδρομών και λόχους τυφεκιοφόρων επιτέθηκαν κατά του Προεδρικού με σκοπό να δολοφονήσουν τον Πρόεδρο Μακάριο και να καταλύσουν την Δημοκρατία................




ΑΥΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΣΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ , Η ΛΕΣΧΗ BILDEBERG....ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ.

ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ....Η ΕΞΟΥΣΙΑ.....ΤΟ ΧΡΗΜΑ.... Η ΔΟΞΑ....Η ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ......ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ......ΑΛΛΑ Η ΚΟΛΑΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΙΩΝΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ.

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟΝ ΦΑΚΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΕΞΩ ,ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ.


" Ο ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ .
"

ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΥΠΝΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ......ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ....ΩΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.



Κυριακή 25 Μαΐου 2008

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ - ΡΟΤΑΡΥ Χ.Α.Ν ΜΑΣΟΝΙΑ


Απο το βιβλίο ," ΑΓΙΟΠΑΤΕΡΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ "
Εκδόσεις " Θηβαική Φωνή " 2006



Κ.Κ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΕ ΠΩΣ ΔΕΧΕΣΤΕ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΛΕΣΧΕΣ ;

-----------------

ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΥΣ........



Σελίδα 1η



Σελίδα 2η



Σελίδα 3η



Σελίδα 4η



Σελίδα 5η



Σελίδα 6η



Σελίδα 7η



Σελίδα 8η



Σελίδα 9η


---------------------------------------

Πηγή σκαναρισμένων σελίδων από το βιβλίο

" Οι Μασώνοι η Κοζάνη ο Σεισμός και οι Άγιοι της Μυτιλήνης "
Μαγδαληνής Ηγουμένης - Μοναστήρι Αναλήψεως Κοζάνης


---------------------------------------

MASONRY EXPOSED - ROTARY CLUB AND MASONRY



---------------------------------------

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


Μασόνοι οι μεταρρυθμιστές του ημερολογίου της Εκκλησίας της Ελλάδος

ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ

Η Αλήθεια για την Μασονία και τα παρακλάδια της - Σατανισμός

Έλληνες Ελευθερωτέκτονες (Μασόνοι)της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος

Επέμβαση της ΕΛΑΣ στη Μονή Εσφιγμένου

Σάββατο 24 Μαΐου 2008

Το Σχέδιο της Εβραιομασωνίας




Σελίδα 1η



Σελίδα 2η



Σελίδα 3η



Σελίδα 4η



Σελίδα 5η



Σελίδα 6η



Σελίδα 7η



Σελίδα 8η



Σελίδα 9η



Σελίδα 10η



Σελίδα 11η



Σελίδα 12η


Πηγή σκαναρισμένων σελίδων από το βιβλίο


" Οι Μασώνοι η Κοζάνη ο Σεισμός και οι Άγιοι της Μυτιλήνης "
Μαγδαληνής Ηγουμένης - Μοναστήρι Αναλήψεως Κοζάνης

Επέμβαση της ΕΛΑΣ στη Μονή Εσφιγμένου


Ημερομηνία: 22/5/2008 - Σελίδα: 14
Τίτλος: Επέμβαση της ΕΛΑΣ στη Μονή Εσφιγμένου

ΠΗΓΗ ΕΙΔΗΣΗΣ



Την άμεση επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων για την απομάκρυνση των ζηλωτών μοναχών από την Ιερά Μονή Εσφιγμένου του Αγίου Oρους προτείνει στην υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, με έγγραφό του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Βασίλης Φλωρίδης.

O εισαγγελέας, ο οποίος κοινοποιεί το έγγραφο στο γραφείο του πρωθυπουργού, τον Oικουμενικό Πατριάρχη, τον υπουργό Δημόσιας Τάξης καθώς και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζει μονόδρομο την «επιβολή της κρατικής βούλησης, η οποία θα επιβεβαιώσει την ελληνική πολιτειακή κυριαρχία στο Αγιον Oρος και την πνευματική δικαιοδοσία του Oικουμενικού Πατριαρχείου επ αυτού» και προτείνει δραστικά μέτρα για την απέλαση των μοναχών. «Επιβάλλεται η άμεση επέμβαση της δημόσιας δύναμης, η οποία μπορεί γρήγορα, αποτελεσματικά και χωρίς επιπλοκές να προβεί στην εκτέλεση της απόφασης περί απέλασης των παρανόμως κατεχόντων την Ι. Μονή. Λύση για όλα τα προβλήματα υπάρχουν πάντα. Ζητούνται οι λύτες», επισημαίνει στο έγγραφό του ο εισαγγελέας.


Το Σύνταγμα


O προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση κάνει λόγο για μη εφαρμογή του Συντάγματος και θέτει εκκλησιαστικά, πολιτειακά και εθνικά ζητήματα που προκύπτουν ως «παρενέργειες» από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Μονή Εσφιγμένου.

«Ενώ έχει αποφασιστεί από το Oικουμενικό Πατριαρχείο, την Ιερά Κοινότητα και την Ελληνική Πολιτεία η απέλαση των κατόχων της Μονής, το δε Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις ακυρώσεως των αποφάσεων και άρα αυτές ως αμετάκλητες πρέπει να εκτελεστούν, εντούτοις η Πολιτεία δεν προχωράει στην εκτέλεση των αποφάσεων, με αποτέλεσμα να συντηρείται η υφέρπουσα εδώ και χρόνια σε αυτήν τη χώρα τάση, που συντηρεί στο διηνεκές τα ακανθώδη προβλήματα με τη συνεχή και επί μακρόν μη εφαρμογή του Συντάγματος και των νόμων. Η λογική του ας το κάνει ο επόμενος ή ο χρόνος θα θεραπεύσει το πρόβλημα οδηγεί νομοτελειακά στη γιγάντωση των προβλημάτων, με αποτέλεσμα να θεωρούνται πλέον αυτά σχεδόν άλυτα», υπογραμμίζει ο εισαγγελέας.

Εκκλησιαστικό ζήτημα


Oσον αφορά το εκκλησιαστικό ζήτημα, ο κ. Φλωρίδης περιγράφει κατάσταση σχίσματος ανάμεσα στο Oικουμενικό Πατριαρχείο και το Αγιον Oρος. «Η κατάσταση αυτή δημιουργεί ιδιαίτερη επικινδυνότητα λόγω της εξαιρετικά ευαίσθητης φύσεως του Αγίου Oρους και κυρίως λόγω της καταστάσεως στην οποία τελεί σήμερα το Oικουμενικό Πατριαρχείο, του οποίου αμφισβητείται η ίδια η υπόσταση όχι μόνο από τη χώρα της έδρας του αλλά και από το εσωτερικό της Oρθοδόξου Εκκλησίας (Ρωσία). O Oικουμενικός Πατριάρχης και όλη η Εκκλησιαστική Ιεραρχία εξυβρίζονται σκαιότατα καθημερινά μέσα στο ίδιο το Κέντρο της Oρθοδοξίας που είναι το Αγιον Oρος από μία μικρή ομάδα φανατικών ατόμων και το ελληνικό κράτος στέκεται σαν απλός θεατής», επισημαίνεται στο έγγραφο.

Το Πατριαρχείο Μόσχας


O εισαγγελέας σημειώνει ότι η μη απέλαση των ζηλωτών μοναχών «προσφέρει την πλέον κατάλληλη ευκαιρία σε τυχόν βλέψεις τρίτων εις βάρος της ενότητας του Αγίου Oρους και των ελληνικών εθνικών συμφερόντων». Μάλιστα τονίζει ότι το Πατριαρχείο Μόσχας εμφανίζεται να υποθάλπει το κλίμα υπέρ των Εσφιγμενιτών μοναχών.

«Oι καταληψίες της Μονής κατά την περίοδο της λήψεως των αποφάσεων δε δίστασαν να απευθυνθούν στο Πατριαρχείο της Μόσχας, το οποίο μάλιστα παρενέβη υπέρ τους στο Oικουμενικό Πατριαρχείο διά του εκπροσώπου του μητροπολίτου Σμολένσκ Κυρίλλου (επιστολή 225/28.1.2003). Oι ίδιοι ακόμη και σήμερα αναφερόμενοι στο Πατριαρχείο Μόσχας το αποκαλούν Oικουμενικό Πατριαρχείο Μόσχας, ενώ από πλευράς του το Πατριαρχείο Μόσχας εμφανίζεται να υποθάλπει το υπέρ αυτών κλίμα, ενώ μεταξύ των φανατικών Ρώσων μοναχών ανθεί η συμπάθεια για τους Εσφιγμενίτες», προσθέτει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ι.Μ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Κ.ΦΛΩΡΙΔΗ


Από: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ


Με αφορμή την επιστολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κ.Β.Φλωρίδη (αριθ.πρωτ.2008 / 20.05.08 ) σε 13 ανώτατους φορείς του τόπου, κάποιος θα μπορούσε να πει ότι ο συγκεκριμένος λειτουργός της Δικαιοσύνης εκφράζει πολιτικά συμφέροντα που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το θέμα της Ιστορικής Μονής Εσφιγμένου ως «όπλο» σε πολιτική φαρέτρα για την όποια πολιτική διαμάχη ιδίου οφέλους ή συγγενών του, με την κυβέρνηση.

Έτσι θα μπορούσε να εξηγήσει κανείς τρεις σελίδες με ανακρίβειες δια χειρός του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης που καταδικάζουν 107 μοναχούς σε βέβαιο θάνατο εντός Αγίου Όρους. Ελπίζουμε όμως με ένα θαύμα στο τέλος η λογική να πρυτανεύσει. Η Μονή μας σέβεται και στηρίζει τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

Η θρησκευτική μας διαφωνία έγκειται στις φιλοπαπικές διαθέσεις του Οικουμενικού μας Πατριάρχη και όχι στον θεσμό.Όλα έχουν ξεκινήσει από την ημέρα που η Ιερά Μονή Εσφιγμένου κάνοντας χρήση παραγράφου του Καταστατικού Χάρτου του Άγιου Όρους, σταμάτησε την μνημόνευση του Οικουμενικού Πατριάρχη ως μόνη μορφή διαμαρτυρίας, εναντίον στις φιλοπαπικές διαθέσεις της κεφαλής της Ορθόδοξης εκκλησίας.

Αυτό είχε καταστροφικές συνέπειες για το μέλλον του μοναστηριού, αν και αυτή η διαμαρτυρία προβλέπεται από τους «νόμους» του Άγιου Όρους ως η μόνη μορφή εναντίωσης στον Οικουμενικό Πατριάρχη. Το γεγονός ότι ένα μοναστήρι όρθωνε ανάστημα και έλεγε ότι οι κοινές λειτουργίες με τον Πάπα είναι κατά των Ιερών κανόνων της εκκλησίας , έπρεπε να εξαλειφθεί Μετά τα υπόλοιπα μοναστήρια άρχισαν να διαμαρτύρονται και αυτά με επιστολές προς τον Οικουμενικό μας.

Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου ήταν «κακό» παράδειγμα που δεν έπρεπε να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες 19 μονές του Άγιου Όρους. Έτσι τα μέτρα εναντίον της μονής μας έπρεπε να είναι σκληρά . Εδώ σας θυμίζω ότι στο Άγιο Όρος υπάρχει το «αυτοδιοίκητο» και ο ρόλος του Οικουμενικού είναι του θρησκευτικού καθοδηγητή. Όμως με την βοήθεια του Διοικητή του Άγιου Όρους (που είναι πάντα πολιτική θέση και καθοδηγούμενος από το κράτος) μπορεί ο Οικουμενικός να κατευθύνει και την διοίκηση του Άγιου Όρους αφού ο Διοικητής λαμβάνει μέρος στο συμβούλιο των Ηγουμένων των υπόλοιπών μονών.

Το δικό μας εκπρόσωπο σε αυτά τα συμβούλια τον έχουν διώξει, αν και υπάρχει όρος στον καταστατικό χάρτη ότι κανένας εκπρόσωπος μοναστηριού δεν απομακρύνεται πέρα των έξι μηνών, εκπρόσωπο η Ιερά μονή Εσφιγμένου δεν της επιτρέπεται να έχει περίπου 30 χρόνια. 30 χρόνια παραβιάσεων του καταστατικού χάρτη μόνο και μόνο ώστε να δεχτούμε τις κρυφές επικοινωνίες του Φαναριού με το Βατικανό που από τότε είχαν εκδηλωθεί με αποκορύφωμα την κοινή λειτουργία Πάπα -; Οικουμενικό μέσα στο Φανάρι πριν ένα χρόνο.
Τα τελευταία χρόνια οι παραβιάσεις (κυρίως ανθρωπίνων δικαιωμάτων) στο σύνολο τους έχουν γίνει αβάστακτες για αυτό είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ζητάμε βοήθεια.

Αν είχαμε φωνή στο συμβούλιο των εκπροσώπων του Άγιου Όρους θα πηγαίναμε εκεί να τα πούμε αλλά όπως σας προείπα δεν έχουμε τέτοια δυνατότητα μας έχει απαγορευτεί.

Επιπλέον: Μας έχουν πάρει το όνομα μας που εδώ και δεκαπέντε αιώνες φέρουμε αδιάλειπτα, και το έδωσαν σε μια άλλη αδελφότητα που είναι από σύσταση της παράνομη βάση του καταστατικού χάρτη του Άγιου Όρους. Δίνοντας το δικαίωμα στην νέα Εσφιγμένου να υπογράφει σαν Εσφιγμένου και να πάρει τα χρήματα της Ε.Ε. που αρνιόμαστε εμείς. Χρήματα που πληρώνουν ιδιωτικούς ντετέκτιβ να παρακολουθούν την όποια κίνηση μας εντός και εκτός Άγιου Όρους αλλά και χρήματα που δίνουν το κίνητρο σε μοναχούς να παίρνουν λοστούς και να μας επιτίθενται την ώρα που κοιμόμαστε στα κελιά μας. Επιπλέον έτσι τους δίνουν το δικαίωμα να δεσμεύσουν ό,τι μας ανήκει (βάρκες, ακίνητα ,αυτοκίνητα) και με κόπο έχουμε κάνει.


Μας απαγορεύουν να έχουμε πιστούς εντός της Μονής μας ούτε τις μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας μας.

Μας απαγορεύουν την όποια επικοινωνία με τον έξω κόσμο.

Μας έχουν ονοματίσει ως καταληψίες ενώ εδώ ζούμε εδώ και δεκαπέντε αιώνες. Μας απαγορεύουν να φέρνουμε τρόφιμα εντός της μονής μας.

Μας απαγορεύουν να μπορούμε να ψαρεύουμε με τις ίδιες τις βάρκες μας.

Μας απαγορεύουν να φέρνουμε φάρμακα για τους αρρώστους μας.

Μας απαγορεύουν να προσκαλούμε γιατρούς που παρακολουθούν χρόνια περιστατικά γερόντων μας. Πεθαίνουν γερόντια αδιάγνωστα στην Ελλάδα του 2008.

Μας απαγορεύουν να καλέσουμε γιατρό της επιλογής μας , τον μόνο γιατρό που μπορούμε είναι έναν γενικής ιατρικής που βρίσκεται στις Καρυές, που σε περίπτωση κακοκαιρίας δεν έρχεται καν.

Μας απαγορεύουν οτιδήποτε στοιχειοθετεί την επιβίωση μας.

Μας έχουν καταδικάσει σε αργό θάνατο.

Για όλα αυτά ο δικηγόρος μας (κ. Βασίλης Καπερνάρος) έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά που λόγω σχέσης κράτους - Φαναριού έχει μπει στο «συρτάρι».

Πηγή της απάντησης από την Ιερά Μονή Εσφιγμένου

----------------------------------------------------------------

ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΔΗΣΗ


Είναι αδιανόητο πραγματικά άνθρωποι που λένε πως υπηρετούν τον κύριο μας Ιησού Χριστό, να είναι οι σχεδιαστές μιας τέτοιας απόφασης , και αναφέρομαι περισσότερο στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και σε όλους όσους συμφωνούν με τον διωγμό των πατερών της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

Οι φωνές που ομολογούν την αλήθεια δεν θα πρέπει να ακούγονται , για να μην χαλάσουν τα σχέδια των Οικουμενιστών , της Μασονίας και όλων των προδρόμων του Αντίχριστου. Η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στο φανάρι και η εδώ επίσκεψη του Βαρθολομαίου πριν από λίγες μέρες φαίνεται πως δίνει νέα δυναμική και στον αγώνα κατά της Εσφιγμένου. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο άλλωστε το πώς η επιστολή του κ. Φλωρίδη στην κ. Μπακογιάννη στάλθηκε κατά την ίδια σχεδόν χρονική περίοδο.

Ο κ. Φλωρίδης μάλλον δεν γνωρίζει καλά τα αίτια της στάσης των πατέρων της Εσφιγμένου, και ότι εδώ δεν πιάνουν τα νομικά αλλά τα πνευματικά , γιατί μιλάμε για πίστη και το ζήτημα αυτό μπορεί να λυθεί μόνο μέσα από έναν θρησκευτικό διάλογο και σε καμιά περίπτωση με την Βία.

Πατέρες που όλοι μέρα προσεύχονται για όλους εμάς τους κατάπτυστους και για την σωτηρία μας, πατέρες που δεν θέλουν να παίρνουν λεφτά …….που δεν θέλουν ανέσεις, που δεν τους ενδιαφέρει αν θα τα έχουνε καλά με τους μεγάλους και τρανούς επί της γης , παρά μόνο με τον Κύριο μας Ιησού Χριστό , αυτοί θέλετε κ. Βαρθολομαίε , κ. Φλωρίδη, κ. Μπακογιάννη και λοιποί να εκδιωχθούν ;

Είναι πραγματικά για να κλαίει κανείς βλέποντας όλα αυτά.

Τόση διαφθορά γύρω μας , τόσο παρακμή , τόσα σκάνδαλα, και το πρόβλημα είναι οι μοναχοί Εσφιγμενίτες που το μόνο που κάνουν είναι να ομολογούν την ΑΛΗΘΕΙΑ , που δεν βολεύει το σύστημα του Αντίχριστου .

Παρέμβαση του εισαγγελέα που δεν στέκει γιατί εδώ δεν υπάρχει νομική βάση.

Τι κατηγορίες θα τους απαγγείλετε κ. Φλωρίδη;

Σας βγάζουμε με τα ΜΑΤ γιατί δεν συλλειτουργείτε και δεν κάνετε διάλογο με τον αιρετικό Πάπα ;

( Οι Άγιοι πατέρες τα έχουνε πει αυτά , και υπάρχουν συνοδικές αποφάσεις και διαταγές για να κρατάμε κάποιες αποστάσεις από τους αιρετικούς που οι Εσφιγμενίτες τηρούν . )

Σας βγάζουμε με τα ΜΑΤ γιατί δεν παίρνετε τα λεφτά από την Ευρωπαϊκή ένωση ;

( Αν και για αυτό βρέθηκε λύση , αφού χτίστηκε Εσφιγμένου δεύτερη για να μην υπάρχουν οικονομικές απώλειες. Οπότε ποιος ο λόγος ανησυχίας ; Και από όσα γνωρίζω μέχρι σήμερα κανείς άλλος δεν έχει κατηγορηθεί γιατί δεν τα "παίρνει" . Νομίζω πως υπόλογος είναι κάποιος που τα "παίρνει " παράνομα. Αλλάξανε μήπως οι νόμοι ; )

Σας βγάζουμε με τα ΜΑΤ γιατί είστε σχισματικοί ;

( Σχισματικοί από πολλά κοσμικά μπορεί να είναι , αλλά από τον Χριστό και την ομολογία της πίστεως σε καμιά περίπτωση . Μάλλον τους διώκτες τους θα έπρεπε να κατηγορήσετε ως Σχισματικούς .

Ο κυριός μας Ιησούς Χριστός είπε......

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΟΔΟΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ

Ποιοι ομολογούν την αλήθεια και ποιοι την φοβούνται ;
( Αυτοί που με την Βία πάνε να επιβάλουν την αλήθεια τους είναι αυτοί που την φοβούνται . αυτοί που την ομολογούν είναι αυτοί που καλούν τους κατήγορους τους σε δημόσιο διάλογο. )


Για αυτό και πάνε να την χτυπήσουνε όχι με επιχειρήματα γιατί ξέρουν πως δεν θα μπορέσουν να δικαιωθούν , αλλά με την Βία . Αν είναι ποτέ δυνατόν.


Ο Ηγούμενος της Ι.Μ Εσφιγμένου κ. κ Μεθόδιος είναι ανοιχτός σε έναν δημόσιο διάλογο μαζί σας κ. κ Βαρθολομαίε γιατί δεν έχει να φοβηθεί κάτι . Εσείς ;




ΜΕΘΟΔΙΟΣ Ηγούμενος Ι.Μονής Εσφιγμένου



ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ - ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ



ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ - ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ



Αναφορά στο κανάλι BBC για τα όσα συμβαίνουν στην Ι.Μονή Εσφιγμένου




ΛΟΓΟΙ ΜΗ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΠΟ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ





Για το τι ακριβώς συμβαίνει και τους λόγους του αποκλεισμού της Ιεράς μονής Εσφιγμένου δείτε το παρακάτω link.

Σελίδα 1

ΙΔΟΥ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΠΡΟΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ.....ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΛΑΝΗΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΔΗΘΕΝ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΝΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ.


ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ.




"ΦΙΛΗΜΑΤΑ ΙΟΥΔΑ"
Ε' Εκδοσις περιοδικού "ΑΓ.ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ " 2000

-----



Βίντεο πρώτο



Βίντεο δεύτερο

---------------

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ - ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ
" ΔΙΑΛΟΓΟΣ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ; "




ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΙΣΜΟ




---------------

Σχετικές με το θέμα δημοσιεύσεις - Σχόλια


Τσαρκνιάς, και άλλες «χριστιανικές» δυνάμεις!
http://natapoume.pblogs.gr/2008/05/267638.html



Heracles Panagiotides: Esfigmenou – Oikoumenismos
http://natapoume.pblogs.gr/2008/05/267633.html



Και, τανκς από τον Στρατό κατά της Μονής Εσφιγμένου???
http://natapoume.pblogs.gr/2008/05/267491.html




ΣΧΕΤΙΚΑ...........

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΦΑΝΑΡΙ -
ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΠΡΟΣ ΣΥΝΘΕΣΙΝ ΤΕΛΙΚΗΝ ;




http://www.esphigmenou.com/


http://www.esphigmenoumonastery.com/


---------------
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΣΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΑΝΤΟΥ.............

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ "Το χάραγμα του Αντιχρίστου και οι προδρομοί του"

NEW WORLD ORDER_ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Επιστολή απο Ι.Μονή Εσφιγμένου προς Πατριάρχη Βαρθολομαίο 30/11/1992

Κυριακή 18 Μαΐου 2008

NWΟ - " END GAME " ALEX JONES





Με Ελληνικούς υπότιτλους.

ΣΙΩΠΗΛΑ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΘΟΡΥΒΟ ΠΟΛΕΜΟ
(Αποκάλυψη ενός μυστικού στρατιωτικού εγγράφου της λέσχης Μπίλντερμπεργκ που εκθέτει την πολιτική της)

----------------------------------------

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ- SECRET SOCIETIES

Ελληνικές συμμετοχές στην Λέσχη Bildeberg Περίοδος 1991-2007

Η Αλήθεια για την Μασονία και τα παρακλάδια της - Σατανισμός

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ - ΑΙΡΕΣΕΙΣ


Εξώφυλλο βιβλίου

Οι Μασώνοι Η Κοζάνη Ο Σεισμός και οι Άγιοι της Μυτιλήνης

Μαγδαληνής Ηγουμένης
Μοναστήρι Αναλήψεως Κοζάνης




Σελίδα 1η



Σελίδα 2η



Σελίδα 3η



Σελίδα 4η



Σελίδα 5η



Σελίδα 6η ***



Σελίδα 7η ***



Σελίδα 8η ***



Σελίδα 9η



Σελίδα 10η



Σελίδα 11η



Σελίδα 12η



Σελίδα 13η



Σελίδα 14η



Σελίδα 15η



Σελίδα 16η



Σελίδα 17η



Σελίδα 18η



Σελίδα 19η



Σελίδα 20η ***



Σελίδα 21η ***


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ

ΜΑΣΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΑΝΤΟΥ.............

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ "Το χάραγμα του Αντιχρίστου και οι προδρομοί του"

NEW WORLD ORDER_ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Ετικέτες