Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ - ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ....




ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ

της Προέδρου της Βουλής Κας Μπενάκη προς το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και αναγγελία της εκλογής του

Κύριε Πρόεδρε,

Έχω την εξαιρετική τιμή να σας αναγγείλω επισήμως, ότι η Βουλή των Ελλήνων σας εξέλεξε σήμερα σε δημόσια συνεδρίασή της και με την μεγάλη πλειοψηφία των 279 ψήφων ως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η εκλογή αυτή που έγινε σύμφωνα με το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος αποτελεί κορυφαία πράξη της Δημοκρατίας, αλλά ταυτόχρονα και επιβράβευση της μέχρι σήμερα διαδρομής σας ως πολιτικού και ανθρώπου.

Κύριε Πρόεδρε, αναλαμβάνοντας τα υψηλά καθήκοντα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, έπειτα από μια 10ετή, κατά γενική εκτίμηση, συνετή και εποικοδομητική θητεία του προκατόχου σας κ. Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου, καλείσθε να μετουσιώσετε σε πράξη τα υψηλά ιδεώδη και τις αρχές που το Σύνταγμα έθεσε ως βάση και αποστολή του προεδρικού αξιώματος : την ενότητα του Έθνους και του λαού, την επαγρύπνηση για την ορθή λειτουργία του πολιτεύματος και τη διατήρηση συναινετικού κλίματος μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων στα μεγάλα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα του τόπου. Αυτή η ίδια η υπόδειξη και εκλογή σας υπήρξε άλλωστε προϊόν συναίνεσης σύμφωνα και με το πνεύμα του Συντάγματος, γεγονός που σας εξοπλίζει με πρόσθετο κύρος για την επιτέλεση των καθηκόντων σας.

Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις : Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθoύν, χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στην διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης.

Η χώρα μας εξάλλου θα έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά διλήμματα σε πολλούς τομείς: στα εθνικά θέματα δρομολογούνται εξελίξεις που απαιτούν σύμπνοια και νηφαλιότητα, στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα πρέπει να γίνουν τομές και να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών, η διαπαιδαγώγηση των νέων θα απαιτήσει αναπροσανατολισμούς στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, ο ελληνικός πολιτισμός θα πρέπει να ανακτήσει την ιστορική του πρωτοπορία.

Ενόψει των παραπάνω η ρυθμιστική και ενοποιητική αποστολή που σας αναθέτει το Σύνταγμα αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Είμαι βεβαία ότι θα ανταποκριθείτε άριστα στον υψηλό αυτό ρόλο, με όπλα την μακρά πολιτική πείρα σας, την επιστημονική σας κατάρτιση, την κοινωνική ευαισθησία και τον ήπιο και μετριοπαθή χαρακτήρα σας. Θα έχετε άλλωστε αρωγό και συμπαραστάτη τους παράγοντες του πολιτεύματος και όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Επιτρέψτε μου, κύριε Πρόεδρε, ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων να σας εκφράσω εκ μέρους όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και βουλευτών αλλά και προσωπικά τις θερμότερες ευχές για την επιτυχή εκπλήρωση των καθηκόντων σας.


www.kalami.net (ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ, New York)



Δημοσίευμα 1ο




Δημοσίευμα 2ο




Δημοσίευμα 3ο



ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ

Μακεδονικό: η επανάσταση της κοινής λογικής


Του Θωμά Στεφ. Σάρα

Περί τα τέλη της δεκαετίας του 1990, η Ουάσιγκτον φιλοξένησε τους εταίρους της βόρειο Ατλαντικής Συμμαχίας γνωστής ως ΝΑΤΟ, με την ευκαιρία των γιορτασμών της πεντηκοστής επετείου της συμμαχίας. Η επέτειος γιορτάστηκε πανηγυρικά μέσα σε μια ατμόσφαιρα επίδειξης δύναμης. Στα πλαίσια ωστόσο αυτών των πανηγυρισμών, οι οποίοι θύμιζαν “ρωμαϊκό θρίαμβο”, πραγματοποιήθηκαν σπουδαίες συζητήσεις πάνω στις επερχόμενες αλλαγές στα Βαλκάνια, τη τύχη του Κόσσοβο και των υπόλοιπων επαρχιών της πρώην Γιουγκοσλαβίας, καθώς επίσης και τη διαμόρφωση των συνοριακών γραμμών των διαφόρων διοικήσεων της περιοχής. Σύμφωνα με ότι μπορώ να γνωρίζω από Ελληνικής πλευράς, ο πρωθυπουργός της χώρας ήταν παρόν,οι αντιδράσεις του οποίου υπήρξαν ελάχιστες.

Μήνες αργότερα την ίδια χρονιά (1999), πραγματοποιήθηκε στο Τορόντο του Καναδά η ετήσια σύνοδος της πολιτικής ηγεσίας των μελών του ΝΑΤΟ.

Οι εργασίες εκείνης της συνόδου πραγματοποιήθηκαν στο συνεδριακό κέντρο του Μέτρο Τορόντο με συμμετοχή των Υπουργών Άμυνας όλων των χωρών μελών. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, Υπουργός Άμυνας, επικεφαλής μιας μικρής αντιπροσωπείας και ένα σχετικά μεγάλο αριθμό δημοσιογράφων από την Αθήνα. Την ομάδα αυτή ενίσχυαν ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Καναδά Γιάννης Θωμόγλου και ο διευθυντής του γραφείου τύπου της πρεσβείας. Οι συζητήσεις εκείνες, για άλλη μια φορά, περιστράφηκαν γύρω από τις διαμορφώσεις στα Βαλκάνια. Οι πληροφορίες που είχα έλεγαν ότι η ελληνική αντιπροσωπεία βασικά συμφωνούσε με τις αποφάσεις χωρίς να εκδηλώσει καμία ουσιαστική αντίδραση στα σχέδια αυτά αλλαγής των συνόρων.

Οι εργασίες του συνεδρίου έκλεισαν με συνεντεύξεις τύπου των συμμετεχόντων μελών. Στην συνέντευξη της Ελληνικής αντιπροσωπείας, ο Υπουργός αρκέστηκε να δηλώσει ότι όλα πήγαν καλά και ότι η Ελλάδα έφευγε κερδισμένη από την σύνοδο. Ακολούθησε η συνέντευξη τύπου της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ της οποίας προΐστατο ο Υπουργός Άμυνας Δαβίδ Κοχέν, με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και εκπροσώπους του τμήματος εξωτερικών υποθέσεων.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Αμερικανός πολιτικός τόνισε ότι οι εργασίες πήγαν πολύ καλά και ότι ο ίδιος ήταν πραγματικά ενθουσιασμένος για την συνεργασία και κατανόηση που επέδειξαν όλα τα μέλη.

Κάποια στιγμή κατά την διάρκεια των ερωτήσεων βρήκα την ευκαιρία και ρώτησα τον ομιλητή πως είναι δυνατόν να μιλά για “συνεργασία και κατανόηση”, ενώ την ίδια ώρα οι ειδήσεις ανέφεραν ότι αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας παραβίαζαν τον εναέριο χώρο της Ελλάδας, καθώς επίσης ότι μόλις πρόσφατα οι δύο

χώρες μέλη της συμμαχίας, ήλθαν τόσο κοντά στο πόλεμο εξ αιτίας ορισμένων ελληνικών βραχονησίδων που διεκδικούσε η “σύμμαχος της Ελλάδας, Τουρκία.”

“Έχεις δίκιο,” συμφώνησε με τα λόγια μου ο Αμερικανός αξιωματούχος της κυβέρνησης Κλίντον, “εδώ έχουμε πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που πιστεύω ότι τελικά είμαστε στο σημείο επίλυσης του, καθώς η Ελληνική πλευρά αποδέχεται ορισμένους συμβιβασμούς ικανοποίησης αιτημάτων της Τουρκίας, παραιτούμενη για τον σκοπό αυτόν δικαιωμάτων της προς όφελος της εδραίωσης της ειρήνης και καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών. Αυτή είναι μια υποχρέωση που ανέλαβε η ελληνική πλευρά και πιστεύω ότι σύντομα το θέμα αυτό θα έχει τακτοποιηθεί.”

Κατά σύμπτωση μερικές εβδομάδες αργότερα επισκέφθηκε το Τορόντο ο Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σιμίτη, Γιώργος Παπανδρέου. Με την ευκαιρία εκείνης της επίσκεψης, οργανώθηκε συνέντευξη τύπου του Υπουργού προς τους φορείς των ομογενειακών μέσων μαζικής ενημέρωσης, σε κεντρικό ξενοδοχείο του Τορόντο. Όταν κάποτε και με αρκετή καθυστέρηση εμφανίστηκε ο Υπουργός αναφέρθηκε πάνω στο πρόγραμμα της κυβέρνησης και υπεραμύνθηκε της πολιτικής του να ονομάσει τους μουσουλμάνους της Θράκης ως Τούρκους. Ζήτησε δε την κατανόηση των αποδήμων ομογενών οι οποίοι έχουν τις δικές τους εμπειρίες πάνω στο πολύ-πολιτισμό.

Αναφερόμενος πάνω στο Μακεδονικό και ιδιαίτερα στην νεοσύστατη δημοκρατία της ΦΥΡΟΜ, ο επί κεφαλής της ελληνικής διπλωματίας δήλωσε ότι “μας συμφέρει σαν έθνος να γειτονεύουμε με μια αδύνατη δημοκρατία την οποία είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε να επιζήσει, παρά να τη σπρώξουμε με την άρνησή της αποδοχής μας στα σλαβόφωνα κράτη της περιοχής, όπως η Βουλγαρία και η Σερβία”.

Όταν κάποια στιγμή μου δόθηκε ο λόγος ανάφερα στον Υπουργό τους ισχυρισμούς των Αμερικανών υπευθύνων και τον ρώτησα εάν πραγματικά συμφωνεί μαζί τους. “Για του λόγου του αληθές”, τόνισα, “επικαλούμαι και την μαρτυρία του Πρέσβη σας στο Τορόντο ο οποίος ήταν παρόν και άκουσε αυτά που ειπώθηκαν”, και του έδειξα τον παρακαθήμενό του Γιάννη Θωμόγλου, Πρέσβη της Ελλάδας στην Οτάβα.

Ο υπουργός αφού μου άκουσε, απάντησε: “ Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας.”

Έμεινα με το στόμα ανοικτό από την απάντηση του Υπουργού. Ήταν η πρώτη φορά στα σαράντα χρόνια της δημοσιογραφικής μου εμπειρίας που δεχόμουν την επιβεβαίωση των πληροφοριών μου από το πλέον υπεύθυνο στόμα, τον υπουργό εξωτερικών υποθέσεων της Ελλάδας. Σύμφωνα με τους διεθνώς αναγνωρισμένους κανόνες ρώτησα τον Υπουργό εάν είχε ενημερωθεί και συμφωνούσε μαζί του ο Ελληνικός λαός στον οποίο ανήκε η υπό διαπραγμάτευση γη......... ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


Πηγή κειμένου :http://www.patrides.com/jun08/jun.htm

Στο παρακάτω βίντεο ο βουλευτής του Λ.Α.Ο.Σ Κος Άδωνις Γεωργιάδης που θα έπρεπε να ομολογεί την Ορθοδοξία αφού Λ.Α.Ο.Σ = Λαικός Ορθόδοξος Συναγεαρμός......διαφημίζει τα βιβλία του κ.Καλόπουλου που μόνο ορθόδοξα δεν είναι και συμφωνεί με τα γραφόμενα σε αυτά...αφού στο βίντεο ο ίδιος δηλώνει πως μετά την ανάγνωση των βιβλίων του συγγραφέα είδε την βίβλο με άλλο " μάτι "..............



Για τον κ. Καλόπουλο..... απαντήσεις στα όσα αντίχριστα ισχυρίζεται υπάρχουν εδώ στο BLOG και στα παρακάτω link.....

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ & «ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ» ΚΑΚΟ-ΕΡΕΥΝΕΣ
ΥΠΕΡ ΝΕΟ –ΠΑΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ



ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Μ. ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ «ΒΙΒΛΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ» ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΦΙΛΟ


ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ........

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ - ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΜΑΣΟΝΟΙ ΠΡΟΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ

ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΕΡΕΥΝΑ


ΕΒΡΑΙΚΟ " TALMUD - CABBALA - ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ - ΜΑΣΟΝΙΑ "

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ " Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ "






Με τις χειρότερες προοπτικές έρχεται το 2009, το οποίο θα είναι ένα από τα πιο δύσκολα χρόνια της ελληνικής οικονομίας στις τελευταίες δεκαετίες.

Αύξηση ανεργίας, μείωση της ανάπτυξης, αλλά και απώλεια και του τελευταίου ίχνους της εμπιστοσύνης των ξένων επενδυτών, με αποκορύφωμα το σοκ της αποχώρησης των επενδυτών για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αλλά και των σοβαρών εταιριών για την Ολυμπιακή Αεροπορία, είναι μερικά από τα δεινά που επιφυλάσσει το νέο έτος. Η κυβέρνηση παρακολουθεί απαθής τις εξελίξεις (όπως άλλωστε και τα επεισόδια) και η απραξία μπορεί να βυθίσει την ελληνική οικονομία σε πρωτοφανή ύφεση, που δε θα έχει προηγούμενο. Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, αλλά και γενικά ολόκληρο το οικονομικό επιτελείο περιμένουν τις αποφάσεις του πρωθυπουργού για τον ανασχηματισμό και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι αν θα μείνουν ή θα φύγουν.

ΠΗΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

" ΕΞΑΝΤΑΣ - Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ "
Με τον Γ.Αυγερόπουλο



ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΙΝΤΕΟ.......

ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ ΛΟΓΩ ΜΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΑΝΕΙΟΥ...ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ...ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΤΙ ;



ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΩ.........





ΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ




Τίτλος: Μακελειό στη Γάζα από ισραηλινή επιδρομή



Βίντεο 1ο



Βίντεο 2ο

Μέχρι και χτες το μεσημέρι οι νεκροί από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη της Γάζας έφταναν τους 155, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Χαμάς, ενώ περισσότεροι από 300 ήταν οι τραυματίες. Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί, καθώς την ώρα της επίθεσης στο αρχηγείο της Αστυνομίας διεξαγόταν τελετή αποφοίτησης, με αποτέλεσμα στο σημείο να βρίσκονται όχι μόνο πολλοί αστυνομικοί, αλλά και συγγενείς τους.

Το χτύπημα προκάλεσε πανικό και αναστάτωση, καθώς, όπως ανέφεραν σε διεθνή πρακτορεία αυτόπτες μάρτυρες, μαύρα σύννεφα καπνού σκέπασαν τη Γάζα, ενώ δεκάδες τραυματίες στο αρχηγείο της Αστυνομίας, θαμμένοι κάτω από τα ερείπια, ζητούσαν απεγνωσμένα βοήθεια. Πολλοί πολίτες έσπευσαν στο σημείο και προσπαθούσαν να μεταφέρουν στα νοσοκομεία με τα αυτοκίνητά τους όσους τραυματίες μπορούσαν. Κάποιοι από τους πυραύλους χτύπησαν πυκνοκατοικημένες περιοχές, την ώρα μάλιστα που παιδιά έφευγαν από τα σχολεία τους.

Τα νοσοκομεία της πόλης γέμισαν τραυματίες, με τους γιατρούς να απευθύνουν έκκληση για βοήθεια. Η Αίγυπτος άνοιξε τα σύνορά της με τη Γάζα, ώστε να μπορέσουν τα ασθενοφόρα να μεταφέρουν σε νοσοκομεία τραυματίες.

Παρελθόν η εκεχειρία


Η επίθεση ήρθε λίγες μέρες μετά τον τερματισμό της εξάμηνης εκεχειρίας ανάμεσα στη Χαμάς και το Ισραήλ. Προηγήθηκαν ανταλλαγές πυροβολισμών και θανατηφόρων ρουκετών στην περιοχή των συνόρων, ενώ ο πρόεδρος του Ισραήλ, Σιμόν Πέρεζ, σε συνέντευξή του πριν από την επιδρομή επισήμανε μεν ότι δε θα υπάρξει εισβολή στη Γάζα, προειδοποιούσε όμως ότι «υπάρχουν και άλλοι τρόποι να απαντήσουμε στις ρουκέτες των Παλαιστινίων». Επίσης, από τις προηγούμενες ημέρες, τόσο ο πρωθυπουργός, Εχούντ Ολμέρτ, όσο και η υπουργός Εξωτερικών, Τζίπι Λίβνι, είχαν ουσιαστικά προαναγγείλει τα αντίποινα, ξεκαθαρίζοντας ότι δε θα ανεχθούν άλλο τις επιθέσεις μελών της Χαμάς στο έδαφος του νότιου Ισραήλ.

Οι Ισραηλινοί επισημαίνουν ότι είχαν στόχο εγκαταστάσεις τρομοκρατών και ανέφεραν ότι αν χρειαστεί, θα συνεχίσουν τις επιθέσεις τους. «Το Ισραήλ δηλώνει έτοιμο να διευρύνει τις στρατιωτικές του επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε χαρακτηριστικά βοηθός του υπουργού Αμυνας, Εχούντ Μπάρακ στο Ρόιτερς. «Η επιχείρηση θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί όσο απαιτείται και ανάλογα με τις εκτιμήσεις των διοικητών. Αντιμετωπίζουμε μια περίοδο που δεν είναι ούτε απλή, ούτε εύκολη», είπε ο ίδιος.

Το Ισραήλ αποχώρησε από τη Γάζα το 2005, μετά από 38 ετών κατοχή, αλλά η αποχώρηση αυτή δεν οδήγησε σε βελτίωση των διμερών σχέσεων, όπως πολλοί ήλπιζαν. Αντίθετα, ακολούθησαν αρκετές στρατιωτικές επιθέσεις στην περιοχή των συνόρων. Οι δυο πλευρές συμφώνησαν σε μια εξάμηνη εκεχειρία, η οποία έληξε την περασμένη εβδομάδα.

Από την άλλη πλευρά, η Χαμάς, η ισλαμιστική Τζιχάντ και άλλες ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις κάλεσαν άμεσα τα μέλη τους να απαντήσουν στην ισραηλινή επίθεση. «Ολοι οι μαχητές μας διατάσσονται να απαντήσουν στην ισραηλινή σφαγή», ανέφερε χαρακτηριστικά ανακοίνωση της ισλαμιστικής οργάνωσης Τζιχάντ, η οποία ήταν στο ίδιο πνεύμα με αντίστοιχη που είχε εκδώσει η Χαμάς και άλλες οργανώσεις. Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος,
Μαχμούντ Αμπάς, καταδίκασε εξαρχής τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές.

ΠΗΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ : ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ On Line



Άκαρπες οι προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός


Παρασκευή 02 Ιαν 2009 14:46

Χωρίς αποτέλεσμα έμειναν οι προσπάθειες για κατάπαυση του πύρος στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ οι Ισραηλινοί ετοιμάζονται για χερσαία επιχείρηση.

Παράλληλα, εκατοντάδες ξένοι υπήκοοι εγκαταλείπουν την περιοχή μέσω του συνοριακού σταθμού του Ερέζ που άνοιξε ειδικά για το σκοπό αυτό. Νωρίτερα, εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας είχε δηλώσει ότι θα επιτραπεί η αποχώρηση σε 400 περίπου άτομα που διαθέτουν διπλή υπηκοότητα.

Την ίδια ώρα σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Ισραηλινή αστυνομία, καθώς η σημερινή ημέρα έχει κηρυχθεί ημέρα οργής από τη Χαμάς που καλεί τους παλαιστινίους στη Δυτική Όχθη και την ανατολική Ιερουσαλήμ, να μετάσχουν μαζικά σε διαδηλώσεις. Σύμφωνα με ισραηλινό αξιωματούχο η κινητοποίηση της αστυνομίας έχει ως στόχο την παρεμπόδιση της πραγματοποίησης επιθέσεων αυτοκτονίας. Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός διέταξε τον πλήρη αποκλεισμό για 48 ώρες της Δυτικής Όχθης.

Ωστόσο, την Πέμπτη από το Παρίσι η υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Τζίπι Λίβνι, δήλωσε ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει την επίθεσή του κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας μέχρι που να φτάσει στο σημείο όπου «η επιχείρηση αυτή θα τους εξασθενήσει», δήλωσε η ισραηλινή υπουργός Εξωτερικών.

Εν τω μεταξύ, την φλεγόμενη περιοχή θα επισκεφθεί τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ενώ διπλωματική αποστολή σχεδιάζει να στείλει η Τσεχία που ανέλαβε από την Πέμπτη την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέχρι τώρα στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σκοτωθεί πάνω από 400 παλαιστίνιοι αρκετοί εκ των οποίων ήταν άμαχοι.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μανουσέρ Μοτακί ζήτησε σήμερα τον άμεσο τερματισμό των ισραηλινών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας και του αποκλεισμού της περιοχής κατά τη διάρκεια ομιλίας του κατά την μεγάλη προσευχή της Παρασκευής. Ο Μανουσέρ Μοτακί καταδίκασε κυρίως τις επιχειρήσεις του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού που εμποδίζει, «όπως οι Σομαλοί πειρατές», την άφιξη της βοήθειας στον παλαιστινιακό πληθυσμό.

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών κατήγγειλε επίσης για «αδράνεια» τις αραβικές χώρες, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και τον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης. Το Ιράν είναι σύμμαχος του κινήματος Χαμάς, στην οποία χορηγεί σημαντική οικονομική βοήθεια.

Στο μεταξύ, χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν στην Ραμάλα, έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής στην Δυτική Όχθη, κατά των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στην Λωρίδα της Γάζας. Η διαδήλωση, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, άρχισε στο κέντρο της Ραμάλας μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Κρατώντας παλαιστινιακές και σημαίες της Φάταχ, του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, καθώς και σύμβολα της αντίπαλης Χαμάς, φώναζαν «είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε το αίμα μας για την Γάζα». Φώναζαν επίσης συνθήματα υποστήριξης προς την Χαμάς και καλούσαν τον πρωθυπουργό του ισλαμικού κινήματος που ελέγχει την Λωρίδα της Γάζας τον Ισμαήλ Χανίγια να «κτυπήσει το Ισραήλ».

Επίσης, πολλές χιλιάδες Αφγανοί διαδήλωσαν σε πολλές πόλεις της χώρας κατά των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στην Γάζα ανέφεραν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου, ενώ διαδήλωση πραγματοποιήθηκε και στην επαρχία Μπαντακσάν (βόρεια),δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο τοπικός εκπρόσωπος.

Πολλές χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν εξάλλου και στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με ένα ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ακόμα, δεκάδες χιλιάδες άτομα, αρκετά από τα οποία κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες, διαδήλωσαν ειρηνικά στην Τζακάρτα κατά των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στην Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πηγή είδησης

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ - ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΠΡΟΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ



ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ
ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΛΑΝΗΣ.....ΣΤΗΝ


ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ......



ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ
ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ......ΜΑΣΟΝΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ






ΑΦΟΥ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΑ ΤΟΥ Κ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ , ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ....ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΔΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ...ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΤΥΠΙΚΟ........ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.




Bίντεο 1ο



Βίντεο 2ο

ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΔΙΩΚΟΥΣΙΝ


Σελίδα 1η

Σελίδα 2η

ΣΦΑΓΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ.......




ΜΑΣΟΝΙΑ - ΜΑΣΟΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ " ΕΛΛΑΣ "


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΟΛΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΛΥΘΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ.....

Όπως ότι η Μασονία είναι θρησκεία
και έχουν για Θεό τους τον Όσιρις....." The great God of Egypt "



Αποκωδικοποίηση
Θηρίου Αποκάλυψης από Δανιήλ




ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ......


FAMILY BUSH.....

ΕΞΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΩΝ


Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΝΗ " THE BLUE BEAM "

ΕΒΡΑΙΚΟ " TALMUD - CABBALA - ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ - ΜΑΣΟΝΙΑ "

EXPOSED : HOW KOSOVO SERBS WERE BUTCHERED FOR ORGANS



Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008

Πατήρ Σάββας Αχιλλέως - Προφητείες Οσίου Εφραίμ του Σύρου


ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ
ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ




ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΩΤΟ



ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΥΤΕΡΟ



ΒΙΝΤΕΟ ΤΡΙΤΟ



ΒΙΝΤΕΟ ΤΕΤΑΡΤΟ



ΒΙΝΤΕΟ ΠΕΜΠΤΟ



ΒΙΝΤΕΟ ΕΚΤΟ



ΒΙΝΤΕΟ ΕΒΔΟΜΟ

------------------

Τα παρακάτω βίντεο σχετικα με τις προφητείες του Οσίου Νείλου,προστέθηκαν στις 29/08/2009 λόγω προβλημάτων των βίντεο με τον πάτερ Σάββα Αχιλλέως.

ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΩΤΟ



ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΥΤΕΡΟ



ΒΙΝΤΕΟ ΤΡΙΤΟ




------------------

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ.....

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΝΕΙΛΟΥ



ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ..........

Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ


NWΟ - " END GAME " ALEX JONES

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 666

Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση - Ο Μεγάλος Αδερφός - 666

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ "Το χάραγμα του Αντιχρίστου και οι προδρομοί του"




Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ



ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΦΥΠΝΙΣΗ Ποιοι θέλουν ‘ανεξάρτητη’ ή ‘αυτόνομη’ την Κέρκυρα ;


Δημοσιεύθηκε από Π-Δ | Ημερομηνία δημοσίευσης: Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου, 2008

«Σχεδόν 150 χρόνια μετά την ένωση της με την Ελλάδα, αυξάνονται οι φωνές στη Κέρκυρα που ζητούν αυτονομία από την Αθήνα(!)».

Την είδηση την διαβάσαμε στην βρετανική εφημερίδα Guardian, έκανε τον διαδικτυακό της «κύκλο», ενώ είχε και την τιμητική της στο BBC. Κάποιοι στην Κέρκυρα ζητούν αυτονόμηση του νησιού. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι το σχετικό δημοσίευμα το υπογράφει η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Αθήνα και γνωστή στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό βρετανίδα δημοσιογράφος Έλενα Σμιθ.

Τι λέει το δημοσίευμα της εφημερίδας; Ότι μία ομάδα μεγαλοεπιχειρηματιών, αλλά και πολιτών εξαιτίας της δίνης των σκανδάλων και της ακυβερνησίας στην Ελλάδα ζητούν την αυτονόμηση της Κέρκυρας από την Ελλάδα και μάλιστα σκοπεύουν να προσφύγουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην Έλενα Σμιθ μιλά ο Χάρης Τσουκαλάς ένας Κερκυραίος επιχειρηματίας, ο οποίος χρησιμοποιώντας την παραπάνω επιχειρηματολογία ζητά την αυτονομία της Κέρκυρας. Ο κ. Τσουκαλάς μιλώντας στην Guardian αναφέρει ότι το «κόμμα» του πρόκειται να κατέβει στις δημοτικές εκλογές που θα γίνουν σε δύο χρόνια με σκοπό να καλλιεργήσει το έδαφος προκειμένου να γίνει δημοψήφισμα για την αυτονόμηση της Κέρκυρας. Εκτός αυτού ο κ. Τσουκαλάς αναφέρει ότι «η Κέρκυρα η Χήνα με τα Χρυσά Αυγά προσφέρει το 20% των κρατικών εσόδων, αλλά η κεντρική κυβέρνηση παίρνει τα χρυσά αυγά και δεν ταΐζει τη χήνα». Μάλιστα δεν παρέλειψε να πει τα καλύτερα «για το μεγάλο κατασκευαστικό επίτευγμα των Βρετανών», το οδικό δίκτυο του νησιού και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία.

Ποιος είναι ο Χάρης Τσουκαλάς;



Ο Χάρης Τσουκαλάς που ηγείται της «προσπάθειας αυτονόμησης του νησιού» σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ένα απαξιωμένο πρόσωπο στη νησί της Κέρκυρας. Μέχρι πρόσφατα ήταν παρουσιαστής εκπομπής σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Corfu Channel από το οποίο απολύθηκε.

Ο Χάρης Τσουκαλάς λοιπόν, εμφανίζεται σαν σωτήρας της Κέρκυρας και εκδίδει και περιοδικό 35 σελίδων, έγχρωμο, σε μεγαλύτερη διαφάνεια από Α3 μόνο στην αγγλική γλώσσα (γιατί άραγε δεν το εκδίδει και στα ελληνικά αφού τόσο αγαπάει τους Κερκυραίους;). Είναι τόσο προκλητικά για την Ελλάδα και τους αγώνες των Κερκυραίων και των υπόλοιπων Επτανήσιων για την πολυπόθητη ένωση με την Ελλάδα, που το «Ρεπούσειο» βιβλίο της ΣΤ’ Δημοτικού μοιάζει με πατριωτικό έντυπο μπροστά του. Επιπλέον μέσα απο το περιοδικό διαφημίζει τις επιχειρήσεις του, που είναι βασικά μεσιτικά γραφεία, τα οποία ξεπουλούν τη γη μας στους ξένους τραπεζίτες και λοιπούς αλλοδαπούς. Ακόμη έχει την αλυσίδα καταστημάτων στη Κέρκυρα με τοπικά προϊόντα, με την επωνυμία «Ντόπιο».

Αυτονόητο είναι ότι πρέπει όλοι οι Ελληνόψυχοι τόσο της Κέρκυρας όσο και οι επισκέπτες να κάνουν εμπάργκο στα μαγαζιά αυτά.

Μάλιστα λέγεται ότι διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με τον Βρετανό Πρέσβη Σάιμον Γκας, ο οποίος ωστόσο στους διπλωματικούς κύκλους χαρακτηρίζεται ως φιλέλληνας και μιλά μάλιστα πολύ καλά την ελληνική γλώσσα. Το ερώτημα είναι: Γνωρίζει ο Βρετανός Πρέσβης ότι κάποιοι του χρεώνουν στην Ελλάδα στενή διασύνδεση με τον Χάρη Τσουκαλά και στην ουσία τον υποδεικνύουν ως καθοδηγητή αυτής της προσπάθειας;

O περίεργος ρόλος της Guardian

Η Guardian δεν είναι μια τυχαία εφημερίδα, καθώς εκπροσωπεί εδώ και χρόνια τον λεγόμενο βρετανικό κυβερνητισμό. Έτσι είναι απορίας άξιο πως μία σοβαρή εφημερίδα αναδεικνύει ένα θέμα το οποίο ουσιαστικά δεν υφίσταται. Επίσης είναι απορίας άξιο πως μία δημοσιογράφος όπως η Έλενα Σμιθ, η οποία γνωρίζει πολύ καλά όχι μόνο την ελληνική πραγματικότητα, αλλά γενικότερα την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, αναδεικνύει ένα ζήτημα – προϊόν ανακριβειών και … άγνωστης προέλευσης. Εκτός και αν υπάρχουν εντολείς και εντολοδόχοι.

Ποιος ο ρόλος της Σμιθ;




Η Σμιθ δεν είναι μία τυχαία δημοσιογράφος, η οποία βρίσκεται στην Ελλάδα απλά για να κάνει ανταπόκριση για μια εφημερίδα του μεγέθους της Guardian. H Έλενα Σμιθ γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική γλώσσα, καλύπτει ολόκληρη την περιοχή στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα και διατηρεί καλές σχέσεις, όπως είναι φυσικό, με την Πρεσβεία της χώρας της.

Κάποιοι σήμερα, όπως η εφημερίδα «Στόχος » διοχετεύουν την πληροφορία ότι ο ίδιος ο Βρετανός Πρέσβης είναι εκείνος ο οποίος έφερε σε επαφή τον Χάρη Τσουκαλά με την βρετανίδα δημοσιογράφο Έλενα Σμιθ. Φυσικά η πιθανή ανακρίβεια αυτής της πληροφορίας δεν αθωώνει την Έλενα Σμιθ η οποία έχει παρελθόν σε αυτού του είδους τα «παιγνίδια», αρκεί να ανατρέξει κανείς στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και να αναζητήσει την αρθρογραφία της, για το «Μακεδονικό» ή για το γνωστότερο ως «Σκοπιανό» ζήτημα ή πιο επίσημα, για το ζήτημα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Και ένα περίεργο περιστατικό πολιτικής διασύνδεσης

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, στην πρόσφατη επέτειο για την ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα περίπου 200 στελέχη, η πλειοψηφία των οποίων προερχόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκαν με μαύρες σημαίες και με αναφορές στο γεγονός ότι «το ελληνικό κράτος έχει εγκαταλείψει την Κέρκυρα, θα ήταν καλύτερα να ήταν ανεξάρτητη».

Παρών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ήταν και ο Χάρης Τσουκαλάς, ο οποίος όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές διασυνδέεται πολιτικά με τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Άγνωστο είναι – προς το παρόν – αν ανήκει στο στελεχιακό δυναμικό του κόμματος.

Η συγκυρία


Πριν υπάρξει κάποια συνωμοσιολογική προσέγγιση επί του θέματος και πριν αναζητηθούν οι δάκτυλοι της ανάδειξης της «αυτονομίας της Κέρκυρας» άγνωστο παραμένει αν κάποιοι μέσα από την εφημερίδα Guardian ή κάποιο σύνδεσμοι τους, ονειρεύονται την αναβίωση της Ιόνιας Πολιτείας και μάλιστα … υπό βρετανική διοίκηση.

Η συγκυρία της οικονομικής κρίσης στις ΗΠΑ, η κατάσταση στον Καύκασο και στη Μέση Ανατολή, θα μπορούσε να οδηγήσει σε συγκεκριμένους συνειρμούς, ότι κάποιοι κύκλοι ονειρεύονται πως «οι Βρετανοί ξανάρχονται» ή ότι αναβιώνει το αυτοκρατορικό παρελθόν της Αγγλίας. Ωστόσο, δεν είναι τυχαίο ότι το θέμα ήρθε στην επιφάνεια την ημέρα της σύγκλησης της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, με επίκεντρο τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Τα λάθη και οι παραλείψεις μιας κακής κυβέρνησης, όπως είναι αυτή που κυβερνά τον τόπο σήμερα, είναι οπωσδήποτε αντικείμενο κριτικής. Οι έξωθεν μεθοδεύσεις, όμως, ενισχύουν τις διαδικασίες αποσταθεροποίησης στην χώρα μας, πιθανότατα επειδή η πολιτική ηγεσία έχει συνάψει κάποιες στρατηγικού χαρακτήρα συμφωνίες, όπως για παράδειγμα για την κατασκευή των αγωγών Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης και South Stream ή επειδή εφαρμόζει σε κάποια σημεία, ίσως, μια πιο ανεξάρτητη πολιτική στη διεθνή σκακιέρα.

Το μεταφρασμένο κείμενο της Guardian -αν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας μην το διαβάσετε- έχει ως εξής…

«Η ερήμωση και η αγνόηση οδηγούν τους διαφωνούντες στην Κέρκυρα να ζητούν τον διαχωρισμό απο την Ελλάδα. Νέο αυτόνομο κόμμα θα λάβει μέρος στις επόμενες εκλογές.

150 χρόνια μετά την Ένωση με την Ελλάδα αναταραχή συσσωρεύεται, στον πρώτο τουριστικό προορισμό της χώρας, την Κέρκυρα εν μέσω πρωτοφανών κινήσεων για αυτονομία από την Ελλάδα. Με την ελληνική κυβέρνηση να παγιδεύεται σε σκάνδαλα ένα χρόνο μετά την επανεκλογή της, ανησυχία υπάρχει στο νησί. Η κοινότητα και οι επιχειρηματίες εξαγριώνονται με τις τακτικές των πολιτικών, που τους βλέπουν ως διεφθαρμένους και αποστασιοποιημένους. Σε συνάντηση στην κομψή βενετσιάνικη κερκυραϊκή πόλη αυτή την εβδομάδα ψήφισαν να πάρουν μέρος στις τοπικές εκλογές σε δυο χρόνια, να ζητήσουν δημοψήφισμα για το θέμα και να προσφύγουν εν ανάγκη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Αυτά τα πράγματα είναι απαγορευμένα να τα λέμε, αλλά η αλήθεια είναι ότι η ενοποίηση με την Ελλάδα αποτελεί τη σκοτεινότερη μέρα της ιστορίας του τόπου μας” λέει ο Χάρης Τσουκαλάς ένας ευφυής επιχειρηματίας, που βρίσκεται πίσω απο την κίνηση για την αυτονομία. “Τεράστιο λάθος που το έχουμε μετανιώσει από τότε”. Ενώ έχουν δοθεί δισεκατομμύρια ευρώ στην οικονομία, μέσω των φόρων, δεν έχουν πάρει τα ανάλογα ανταλλάγματα απο την ελληνική πολιτεία.

Η κατάσταση για τις επενδύσεις έχει χειροτερέψει το χρονικό διάστημα που πέρασε. Το δίκτυο των δρόμων, που είχε στηθεί από τους Βρετανούς, έχει μετατραπεί σε παγίδες θανάτου για τους τουρίστες που σκοτώνονται εξαιτίας του. Το Μον Ρεπό έχει αφεθεί να πέσει. Η πόλη της Κέρκυρας προστατευμένη απο την Ουνέσκο, έχει αφεθεί να σαπίσει στο όνομα της επίσημης αδιαφορίας, όσο για το κέντρο του νησιού που αποτέλεσε έμπνευση ποιητών, μοιάζει με πολεμική ζώνη με σκουπίδια…. Αντί να επενδύουν σε άχρηστες δημόσια έργα, τα κονδύλια της Ευρώπης πηγαίνουν για να πλουτίζουν οι άπληστοι πολιτικοί, λένε οι αυτονομιστές.

“Η Κέρκυρα, η χήνα με τα χρυσά αυγά, έχει βάλει πάνω από το 20% των εσόδων της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά η κυβέρνηση παίρνει τα χρυά αυγά αλλά δεν ταϊζει τη χήνα” είπε ο Τσουκαλάς, που τα ίδια λέει δημόσια από την τηλεόραση από τηλεοπτική εκπομπή που έχει κάθε εβδομάδα. “Ο κόσμος λέει αρκετά και για πρώτη φορά δεν φοβόμαστε να υψώσουμε τη φωνή μας”.

Πιο κοντά στην Ιταλία από οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας, η Κέρκυρα παραχωρήθηκε στην Ελλάδα απο τους Άγγλους το 1864 εν μέσω πανηγυρισμών από το νησί και απο την Αθήνα. Αλλά αυτή η ευφορία μετατράπηκε σε αγανάκτηση όταν τα ιδρύματα που δημιούργησαν οι προκάτοχοι Βρετανοί, συμπεριλαμβανομένης της Ιόνιας Ακαδημίας, διασπάστηκαν. “Υπάρχει μια αίσθηση ότι έχουμε εντελώς εγκαταλειφθεί απο την Ελληνική Δημοκρατία” είπε ο Σπύρος Γκιούρδας, τοπικός φυσιοθεραπευτής.

Είναι ανεπίτρεπτο το 2008, σε ένα νησί με 150.000 κόσμου, εκ των οποίων οι 12.000 είναι Βρετανοί, δεν έχουμε ακόμη νοσοκομείο με αποτέλεσμα να πεθαίνουν νεογέννητα. Υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια. Στα καφενεία ακούς συζητήσεις για αυτονομία, οι άνθρωποι περιμένουν να υψωθεί η σημαία της Δημοκρατίας της Κέρκυρας”. Σε λιγότερο από 200 χρόνια απο τότε που η Ελλάδα αποσπάστηκε από την Οθωμανική αυτοκρατορία -μια αυτοκρατορία την οποία απέφυγε η Κέρκυρα και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου- θέματα που αφορούν την εθνική ταυτότητα παραμένουν ευαίσθητα. “Οποιαδήποτε συζήτηση για αυτονομία είναι μια τεράστια βλακεία” λέει ο Νίκος Δεμβιάς, τοπικός παράγοντας με την Νέα Δημοκρατία. “Δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε”.

Η δυσαρέσκεια συσσωρεύεται απέναντι στα κλασικά κόμματα της Ελλάδας. Αντανακλά την αύξηση του θυμού για την Αθήνα και τον τρόπο που χειρίζεται την νησιωτική πολιτική γενικά. Στην Κέρκυρα η τοπική δυσαρέσκεια αυξήθηκε πρόσφατα, με πορείες ενάντια στη δημιουργία χωματερής στο νησί. Μια νέα έγκυος γυναίκα σκοτώθηκε από τοπικούς αστυνομικούς… “Αποτελεί (το περιστατικό) σύμπτωμα της λογικής με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την Κέρκυρα” λέει ο Τσουκαλάς “Ούτε κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας δεν έστειλε η Αθήνα αστυνομικές δυνάμεις και για πολλούς ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι”…»

Διαβάστε ολόκληρο το αγγλικό δημοσίευμα της Guardian: http://www.guardian.co.uk/world/2008/sep/26/greece

Το χρονικό της προδοσίας

κίνησαν άτομα, που σχετίζονται με ροταριανούς συλλόγους και τον τεκτονισμό να διαδίδουν ότι «πρέπει να ανεξαρτητοποιηθεί το Νησί για να δούμε καλύτερες μέρες». Οι αμόρφωτοι επιχειρηματίες, που συνεργάζονται για να τα τσεπώνουν με τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τραπεζίτες της Νέας Τάξης, έτρεξαν να διαδώσουν την άποψη αυτή στους υπόλοιπους.

Στη συνέχεια εμφανίζεται στις εκπομπές που κάνει στο κανάλι Corfu Channel ο γνωστός μεσίτης που ξεπουλάει τη Κέρκυρα σε Άγγλους και απογόνους του Αβραάμ [εβραίους], με σκοπό να πλουτίσει αυτός και αυτοί που τον στηρίζουν, να λέει ότι «έχουμε κάνει πολιτική κίνηση πολιτών που ζητάνε επαναδιαπραγμάτευση της Ένωσης των Νησιών με την Ελλάδα». Έχουν λέει και σύμβολο που είναι η σημαία των Ιονίων Νήσων μιας Ανεξάρτητης Δημοκρατίας στις αρχές του 19ου αιώνα. «Ένα έθνος-κράτος υπήρχε πρίν την Ιταλία και τη Γερμανία. Μήπως πρέπει να γίνει μια επιστροφή στα παλιά;»

Αυτά αναρωτιέται ο γνωστός τηλεμεσίτης, Χάρης Τσουκαλάς, που δεν φοβάται να ξεστομίζει τις επικίνδυνες μπούρδες του στην εκπομπή που κάνει στη τηλεόραση.

Υποστηρίζει ότι «η Κέρκυρα, η χήνα με τα χρυσά αυγά, δίνει το 25% απο όλους τους φόρους στη κεντρική κυβέρνηση, αλλά η κεντρική κυβέρνηση πέρνει τα χρυσά αυγά και δεν ταϊζει τη χήνα. Τώρα λοιπόν η χήνα πεθαίνει και οι κυβερνώντες την Ελλάδα θα φάνε και αυτήν».

Στο περιοδικό του λοιπόν «Corfu News», στο οποίο υπογράφει ως «Harry Tsoukalas», υποστηρίζει με θράσος τα παρακάτω:

- «Αθήνα πρόσεχε»!!! Η ένωση με την Ελλάδα το 1864, μετά από 50 χρόνια Βρετανικής κυριαρχίας στο νησί, ήταν το μεγαλύτερο λάθος στην ιστορία μας» και συνεχίζει, «αν είναι απαραίτητο μπορούμε να επιστρέψουμε στους παλιούς μας σύμμαχους Βρετανία και Ρωσία. Μια κίνηση που είναι σίγουρο ότι θα ανησυχήσει την Αθήνα».

Στο κλείσιμο του κειμένου του ο Χάρης Τσουκαλάς, αφού έχει παραθέσει όλα τα ακράδαντα ιστορικά γεγονότα για τη καταπάτηση των συμφερόντων του «Κερκυραϊκού Έθνους», γράφει νευριασμένος: «Τώρα λέμε ότι ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Φίλοι μου Κερκυραίοι. Συνειδητοποιήστε τώρα ότι ο μόνος τρόπος για να αλλάξουν τα πράγματα για χάρη των παιδιών μας και των παιδιών τους, είναι μέσα απο τα χέρια μας. Δημιουργούμε ένα νέο κόμμα υπέρ της ανεξαρτησίας, το οποίο θα συμμετάσχει στις επόμενες Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές. Μετά θα πάρουμε την υπόθεσή μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Η Συνθήκη του Λονδίνου, υπογεγραμμένη απο την Πρωσία, Γαλλία και Βρετανία και τις άλλες μεγάλες δυνάμεις της εποχής, πρέπει να ξανα-εφαρμοστεί. Και αν η κυβέρνηση της Αθήνας αρνηθεί να σκύψει πάνω απο τη Κέρκυρα τότε ο δρόμος θα ανοίξει για τη δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών των Ιονίων Νήσων, ενός ανεξάρτητου Έθνους. Και αν είναι απαραίτητο μπορούμε να επιστρέψουμε στους παλιούς μας συμμάχους την Βρετανία και τη Ρωσία. Μια κίνηση που σίγουρα θα ανησυχήσει την Αθήνα».

-Γράφει όμως και άλλα εντυπωσιακά: «Η Κασσιώπη πιθανόν κατοικήθηκε γύρω στο 2.000 π.Χ από Φοίνικες ναυτικούς. Αυτοί έφεραν μαζί τους την λατρεία του Κάσσιου Δία, του προστάτη των συνόρων και η περιοχή πήρε το όνομά του». Μια ιστορική ελληνική τοποθεσία από την αρχαιότητα έγινε ξαφνικά, μέσα απο το μυαλό του «Τσού» Φοινικική, δηλαδή εβραϊκή. Ο νοών νοείτο.

Γενικά μέσα στο περιοδικό παρουσιάζονται, σαν χρυσές οι εποχές της σκληρής σκλαβιάς που επέβαλαν οι Βρετανοί και οι Βενετοί, οι οποίοι με τις σκληρές φορολογίες τους είχαν μετατρέψει τους κατοίκους του νησιού σε δουλοπάροικους.

Ξεχνάτε κύριε Τσουκαλά, τους δεκάδες Έλληνες στα Επτάνησα, που κρεμάστηκαν αφού τους άλειψαν ζωντανούς με πίσσα οι «καλοί» Βρετανοί, επειδή ήθελαν Ένωση με την Ελλάδα; Αλλά μάλλον η ιστορία που εσείς διαβάζετε δεν τα λέει αυτά. Ή να υποθέσουμε ότι δεν χωράνε τέτοια στις «μπίζνες» σας;

Στη πραγματικότητα όμως, αγαπητοί αναγνώστες, όλα τα παραπάνω είναι ένα τμήμα ενός οργανωμένου σχεδίου, με σκοπό να διαλύσουν την Ελλάδα και την ιστορία της. Χρησιμοποιούν λοιπόν τη τακτική του διαίρει και βασίλευε.

Δείτε τι γίνεται στη Κρήτη, στη Μακεδονία, στη Θράκη, στην Ήπειρο, στη Κύπρο. Όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν πολλοί «Τσουκαλάδες», έτοιμοι να προδώσουν τη πατρίδα τους για μερικά «αργύρια».

Το ωραίο της υπόθεσης είναι το γεγονός αυτό το πήραν μυρωδιά και οι Σκοπιανοί κι έσπευσαν να δηλώσουν συμπαράσταση στους «αδερφούς» Κερκυραίους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ...........


Ας αντιδράσουμε όλοι μας δυναμικά...πρίν να είναι πολύ αργά.

http://macedoniaonline.eu/content/view/3702/1/

Κι εδώ η ιστοσελίδα των υποκινητών της αυτονομίας.

Πηγές: kolonaki-press.com | peripatris.blogspot.com | stoxos.gr


Ευχαριστώ τον αδελφό Κωσταντίνο Πρωτόμαχο για τις παραπάνω πληροφορίες και το υλικό που μου έστειλε προς ενημέρωση όλων.

Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ



Ο ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ

Γεννήθηκε στην Κύπρο κατά το β΄ ήμισυ του Γ΄ αιώνα από φτωχούς γονείς, έμαθε λίγα γράμματα και ποίμανε τα πρόβατα του πατέρα του. Κατά παράδοση της Δυτικής Εκκλησίας, συνελλήφθει κατά τον διωγμό του Μαξιμίνου (308 - 313), καταδικάσθηκε σε καταναγκαστικά έργα στα μεταλλεία της Κιλικίας, όπου έπαθε στον δεξί οφθαλμό και στο αριστερό πόδι. Μετά τον θάνατο του Μαξιμίνου, επανήλθε στην Κύπρο, νυμφεύθηκε και μετά τον θάνατο της γυναίκας του κλήθηκε στον επισκοπικό θρόνο της πόλη Τριμιθούντας. Απλός στους τρόπους και άκακος, ταπεινόφρων και αμνησίκακος και προς τους αυτούς κακούς ελεήμωνας και ευπροσήγορος, αναδείχθηκε ένας από τους ενδοξότερους άνδρες της Εκκλησίας και ενώ ακόμη ζούσε κλήθηκε Άγιος.

Οι ιστορικοί Σωκράτης και Σωζόμενος αφιέρωσαν ιδιαίτερα κεφάλαια στον βίο και στην πολιτεία αυτού του μεγάλου ιεράρχη, ο οποίος παριστάμενος στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας το 325 με την θαυματουργική και απέριττη λαλιά του έλκυσε στην πίστη του Χριστού Εθνικό φιλόσοφο, δεινότατο παραστάτη του Αρείου. Πέθανε πιθανότατα το 344, το δ’ ιερό του λείψανο μετακομίσθηκε κατά τον Ζ΄ αιώνα στην Κωνσταντινούπολη και κατά την άλωση της από τους Τούρκους το παρέλαβε να σώζεται ακέραιο και αναλλοίωτο ο ιερέας Γρηγόριος Πολύευκτος μαζί με το λείψανο της Αγίας Θεοδώρας και τα διέσωσε στην Παραμυθιά της Ηπείρου και από κει στην Κέρκυρα το 1460.



Αργότερα το λείψανο περιήλθε εκ κληρονομιάς στον ιερέα Γ. Καλοχαιρέτη και ως εκ τούτου στην οικογένεια Σταματέλλου Βούλγαρη, του οποίου οι απόγονοι το κατείχαν μέχρι και το 1925, οπότε περιήλθε στα χέρια της Εκκλησιαστικής αρχής της Κέρκυρας. Μέγας υπήρχε ο προς τον πολιούχο αυτό Άγιο της Κέρκυρας ο σεβασμός των Χριστιανών. Πάρα πολλά αφιερώματα και παντοία άλλα δείγματα τιμής και σεβασμού προς το ιερό αυτό λείψανο έδειξαν οι εκάστοτε πολιτικοί και στρατιωτικοί Βενετοί άρχοντες της Κέρκυρας, ο δε Πάπας ο Κλήμης ο ΙΗ΄ το 1717 διέταξε πανηγυρικά να τελείται η εορτή του σε όλες τις κτήσεις της δημοκρατίας της Βενετίας.

Η δική μας Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του στις 12 Δεκεμβρίου με ιδιαίτερη ακολουθία, τον λαμπρό κανόνα της οποίας εποίησε ο Θεοφάνης, η ρωμαϊκή δε στις 14 Δεκεμβρίου. Τον βίο του έγραψαν ο Θεόδωρος επίσκοπος Πάφου και ο Συμεών ο μεταφραστής, λόγους εγκωμιαστικούς ο Νικηφόρος Θεοτόκης, Μακάριος ο Κωφός, Διονύσιος Κόνταρης, Βησσαρίων Κεφαλάς, Αλέξανδρος Τροιβόλης Πιέρης και άλλοι, πολυάριθμες ακολουθίες αυτού μετά Κανόνων και Οίκων πολλούς εξέδωσαν διάφοροι από το 1684 μέχρι και σήμερα.

Πηγή: Παντελάκης Ε. Γ. Λυκειάρχης, Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια, τόμος Κβ΄, σελίδα 261

Κατά το έτος 1456 ο Γεώργιος Καλοχαιρέτης καταφθάνει στην Κέρκυρα και φέρνει μαζί του τα ιερά σκηνώματα του Αγίου Σπυρίδωνος και της Αγίας Θεοδώρας. Μετά την Άλωση της Πόλης ο ευσεβής αυτός άνθρωπος, κατέχοντας άγνωστο πως τα λείψανα, τα διέσωσε και τα μετέφερε στην Παραμυθιά. Ύστερα για περισσότερη ασφάλεια του ιδίου και των λειψάνων, εγκαταστάθηκε στην Κέρκυρα όπου και παντρεύτηκε Κερκυραία με την οποία απέκτησε τρεις γιους, το Μάρκο, το Λουκά και τον Φίλιππο (1).

Μετά τον θάνατο του ο Καλοχαιρέτης άφησε κληρονομιά στο γιό του Μάρκο το σκήνωμα της Αγίας Θεοδώρας και στο Λουκά και Φίλιππο τον Άγιο Σπυρίδωνα. Ο Μάρκος το 1483 δώρισε το σκήνωμα στο Δήμο Κερκυραίων και το ιερό λείψανο τοποθετήθηκε πρώτα στο ναό του Αγίου Λαζάρου και αργότερα στο ναό του Αγίου Νικολάου απέναντι από την Πόρτα Ρεάλε.

Με το σκήνωμα όμως του Αγίου τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ομαλά, γιατί οι δύο αδελφοί θέλησαν να μεταφέρουν το λείψανο εκτός Κερκύρας, γεγονός που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις σύσσωμου του κερκυραϊκού λαού. Η υπόθεση μάλιστα εκδικάστηκε από την Ενετική Γερουσία, το ανώτατο δικαστικό όργανο του κράτους, η οποία και αποφάσισε ότι το λείψανο αποτελεί ιδιοκτησία των αδελφών, άρα διατηρούν το αναφαίρετο δικαίωμα να το μεταφέρουν όπου εκείνοι επιθυμούν. Τελικά όμως η μεταφορά δεν πραγματοποιήθηκε και το σκήνωμα γύρω στα 1524 κατέληξε στα χέρια του Κερκυραίου πολίτη Σταματέλλου Βούλγαρη ως προικώα δωρεά.

Πηγή: Νίκος Κοσκινάς, Τοπική Ιστορία της Κέρκυρας από τους μυθικούς χρόνους έως και το 1864, ΕΚΕΚ ΤΑ Κερκύρας, Π.Ε.Ε., Κέρκυρα 1999-2000, σσ. 21 - 22

Σημειώσεις

1. Ο ιστορικός Σ. Παπαγεωργίου στην «Ιστορία της Εκκλησίας της Κέρκυρας», υποστηρίζει ότι κάτοχος των Ιερών Λειψάνων ήταν ο Γρηγόριος Πολύευκτος, θέμα όμως που μάλλον έχει πειστική απάντηση ο Σ. Κατσαρός από το 1963 με την πραγματεία του «Όσα δε γράφτηκαν για τι σεπτό Σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος»

Πηγή κειμένων : http://www.apologitis.com/gr/ancient/agios_Spyridon_k.htm

Αλλες πηγές σχετικές με τον Άγιο Σπυρίδωνα

Ο άγιος Σπυρίδων ο θαυματουργός
Το καύχημα των ορθοδόξων (12 Δεκεμβρίου)


Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ....ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ -ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ


Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ....ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ




ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ....ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΝ ΑΝΤΙΔΑΡΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΔΥΝΑΜΙΚΑ......ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ "ΑΓΑΠΑΝΕ" ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΒΡΗΚΑΝΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ.

ΕΠΩΝΥΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ 100.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ.........ΧΘΕΣ ΚΑΨΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΙΡΕΣΙΑ....ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ........



ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙ ΕΞΩΣΤΡΑΚΙΣΜΟΥ......ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ρεπορτάζ του ΣΤΕΛΙΟΥ ΒΡΑΔΕΛΗ, "ΤΑ ΝΕΑ"

ΤΗΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον 37χρονο ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα επιβεβαίωσαν οι εργαστηριακές εξετάσεις.

Η νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε από τον ιατροδικαστή κ. Χρήστο Λευκίδη παρουσία και του κ. Σίμου Μεσογείτη, του τεχνικού συμβούλου που όρισε η οικογένεια του 15χρονου, κατέληξε στο συμπέρασμα πως πρόκειται για «τυφλό τραύμα θώρακος διά βλήματος πυροβόλου όπλου, μικρού διαμετρήματος- ανθρωποκτονία».

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο κ. Λευκίδης ύστερα από την εξέταση της σορού του Γρηγορόπουλου, που κράτησε δυόμισι ώρες, η σφαίρα από το 9άρι περίστροφο του ειδικού φρουρού διαπέρασε την καρδιά του παιδιού και καρφώθηκε στον 10ο θωρακικό σπόνδυλο.

Οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν πως η σφαίρα έφερε μια μικρή αλλοίωση, γεγονός που αρχικά δεν απέκλεισε το σενάριο που υποστήριξε από την αρχή ο Κορκονεάς, ότι δηλαδή πυροβόλησε στο έδαφος και στη συνέχεια η σφαίρα εποστρακίστηκε. Η προσεκτικότερη όμως εξέταση της σορού του άτυχου 15χρονου απέκλεισε οριστικά τον ισχυρισμό του.

Η φορά της σφαίρας που τραυμάτισε θανάσιμα τον Αλέξη Γρηγορόπουλο ήταν από επάνω προς τα κάτω. Σε περίπτωση εποστρακισμού της, όπως επισημαίνουν στα «ΝΕΑ» έμπειροι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ., θα έπρεπε η φορά της σφαίρας να ήταν αντίστροφη και να είχε χτυπήσει το παιδί από κάτω προς τα επάνω. «Από τη φορά καταλαβαίνουμε πως ο αστυνομικός πυροβόλησε έχοντας στραμμένο το όπλο του προς το πλήθος», επισημαίνουν κύκλοι της ιατροδικαστικής υπηρεσίας.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή στη συνέχεια παραδόθηκε στην Ασφάλεια και από εκεί στον ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Η σφαίρα μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να πραγματοποιηθεί βαλλιστικός έλεγχος, τα αποτελέσματα του οποίου όμως δεν έχουν επισήμως ανακοινωθεί.

Σύμφωνα όμως με καλά πληροφορημένες πηγές της ΕΛ.ΑΣ., η βαλλιστική έρευνα δεν έδειξε αλλοίωση της σφαίρας από πρόσκρουσή της στην άσφαλτο ή στο πεζοδρόμιο. Αντίθετα, η αλλοίωση που υπάρχει οφείλεται στην πρόσκρουσή της σε οστό του 15χρονου.

---------------------

23/12/2008

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΚΑΛΑΖΝΙΚΟΦ ΣΕ ΚΛΟΥΒΑ ΤΩΝ ΜΑΤ.....

"Προβοκάτσια" μέσα στις γιορτές φοβάται η ΕΛ.ΑΣ.



Σοβαρές πληροφορίες για "ενδεχόμενο προβοκάτσιας μέσα στις γιορτές" αντιμετωπίζουν εδώ και λίγες ώρες οι επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας.
Μετά και την πρωινή επίθεση σε λεωφορείο των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Κοκκινοπούλου και Κατεχάκη (φωτογ.) -κατά πάσα πιθανότητα με όπλο καλάσνικοφ- επικρατεί πραγματικά πανικός καθώς οι επείγουσες εντολές που έχουν δοθεί σε όλα τα αστυνομικά τμήματα απαιτούν για τις επόμενες μέρες "αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας".

Η αστυνομία αλλά και οι εισαγγελικές αρχές δηλώνουν έτοιμες να άρουν το άσυλο με την παραμικρή πρόκληση που θα αντιμετωπίσουν τις επόμενες μέρες με δεδομένη μάλιστα την απουσία πραγματικών φοιτητών απ΄τα Ιδρύματα λόγω των διακοπών.

*Για τη ύπαρξη συγκεκριμένου σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας πάντως ,μίλησε ακόμη μια φορά η κ.Παπαρήγα,στη συνέντευξη που έδωσε στη Real News του Ν.Χατζηνικολάου:

"Το σχέδιο υπάρχει μερικά χρόνια. Αναμενόταν ένα γεγονός. Ήρθε, με τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη. Δεν λέμε ότι η δολοφονία ήταν προσχεδιασμένη, όμως το σχέδιο μπήκε σε ενέργεια σε χρόνο μηδέν. Σίγουρα υπάρχουν κέντρα, εντός και εκτός Ελλάδας. Όποιοι αμφιβάλλουν, εθελοτυφλούν. Άλλοι, επιδιώκουν να τα κρύβουν.
Πίσω από τις κουκούλες κρύβονται και προβοκάτορες, πέρα από παιδιά που νομίζουν ότι κάνουν αντιεξουσιαστικό αγώνα.

Ένα ερώτημα επιπλέον: Ποιος διαθέτει ειδικό πρόγραμμα μέσω του οποίου στέλνονται 100.000 SMS σε μαθητές και μαθήτριες, και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ;"

ΠΗΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ : Greece-Salonika.

ΣΧΕΤΙΚΑ.............

H CIA πίσω από την "επανάσταση" των Indymedia

Τα πλοκάμια του Soros μέσα από τα "ανεξάρτητα" Indymedia

Τα Indymedia του Soros oργάνωσαν τον εξευτελισμό της Ελλάδας παγκοσμίως

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ........ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ!!!!


Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ....ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ




ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ....ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΝ ΑΝΤΙΔΑΡΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΔΥΝΑΜΙΚΑ......ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ "ΑΓΑΠΑΝΕ" ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΒΡΗΚΑΝΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ.

ΕΠΩΝΥΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ 100.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ.........ΧΘΕΣ ΚΑΨΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΙΡΕΣΙΑ....ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ........



ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ UCK ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,ΤΟΥΡΚΟΙ "ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ"ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ,ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΣΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!



Προσέξτε τις σημαίες των νεαρών απο το 1.14'του βίντεο.Διακρίνονται 2 Αλβανικές σημαίες,η μια φευγαλαία και η άλλη καθαρά,Βάλτε το καρε-καρέ.

Καταγγελίες σοκ του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ κ Βελόπουλου σε τηλεοπτικη εκπομπή στο Τηλεάστυ 19/12/2008.

Ο ηγέτης των αλβανών Κοσοβάρων Χακίμ Θάτσι του UCK το Σαββατοκυριακο πριν την έναρξη των επεισοδίων στην Ελλάδα βρέθηκε με ταξίδι αστραπή στη Θεσσαλονίκη και συναντήθηκε με 15 επιφανείς Αλβανούς μετανάστες απο Αθήνα και άλλες περιοχές.

Στη Κομοτηνή προσπάθησαν να δημιουργήσουν επεισόδια αναρχικοί ενισχυμένοι απο μεταφερόμενους Τούρκους "Αναρχικούς"που λόγω της άμμεσης αντίδρασης του κόσμου δεν πήραν την ένταση και την έκταση που ήθελαν κάποιοι.

Προκηρύξεις στα Αλβανικά κατά της αστυνομίας κατέκλυσαν την Αθήνα,ενώ οι μυστικές υπηρεσίες Άγγλων και Αμερικανών είναι σε επιφυλακή!


ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΕΞΑΝΤΑΣ" ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΑΥΓΕΡΟΠΟΥΛΟ.....ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΟΑΧΑΚΑ....



ΒΙΝΤΕΟ 1ο



ΒΙΝΤΕΟ 2ο



ΒΙΝΤΕΟ 3ο



ΒΙΝΤΕΟ 4ο



ΒΙΝΤΕΟ 5ο



ΒΙΝΤΕΟ 6ο



ΒΙΝΤΕΟ 7ο

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

Την Τρίτη η κηδεία του μακαριστού Πατριάρχη Αλέξιου Β΄




Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr, η κηδεία του μακαριστού Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κυρού Αλεξίου Β' θα γίνει την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008.

Σε επικοινωνία που είχε το Πρακτορείο Romfea.gr, με υψηλόβαθμο στέλεχος του Πατριαρχείου Μόσχας, μας ενημέρωσε πως "ο τόπος της κηδείας του Πατριάρχη δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί, όμως το σκήνωμα του θα τεθεί σε προσκύνημα μάλλον αύριο Σάββατο στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος της Μόσχας".

Τέλος αποκλειστικές πληροφορίες του Πρακτορείου Romfea.gr ακόμη λένε, πως σήμερα το σκήνωμα του μακαριστού Πατριάρχου Αλέξιου Β' έχει μεταφερθεί στον εσωτερικό ναό της Παναγίας στην Πατριαρχική κατοικία στο Περεντέλκινο, όπου ιεράρχες της Ρωσικής Εκκλησίας καθ΄όλη την διάρκεια της νύχτας θα διαβάζουν προσευχές για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Πατριάρχη.



Αναδημοσίευση από ΡΟΜΦΑΙΑ


Για τον Πατριάρχη Αλέξιο Β΄

http://en.wikipedia.org/wiki/Patriarch_Alexius_II

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση - Ο Μεγάλος Αδερφός - 666


MICROCHIP & 666



Με αφορμή το άρθρο της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής 30 Νοεμβρίου 2008 υπό τον τίτλο "Τι κρύβουν τα νέα βιομετρικά διαβατήρια" http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=33&artId=244778 & μερικές εβδομάδες πριν το κλείσιμο της φετεινής χρονιάς επιβάλλεται να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός τι εκπλήξεις του επιφυλάσσονται τη νέα χρονιά που θα αλλάξουν άρδην την καθημερινότητα του & τον τρόπο ζωής όπως το γνωρίζαμε τόσο οι νεότεροι όσο & οι παλαιότεροι ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.



Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ είναι εδώ & επιχειρεί τόσο με την κυβερνητική επιβολή όσο & με την αντιπολιτευτική συνενοχή να εισβάλλει στην κυκλοφοριακή μας αγωγή (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΠΟ 19.01.2009) την ταυτοποίηση μας (ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ το β'εξάμηνο του 2009 & ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ με ηλεκτρονική δακτυλοσκόπηση έως τις 28 Ιουνίου 2009)την εργασία μας & την περίθαλψη μας (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)που από 01.06.2009, καθιερώνεται υποχρεωτικά ως αριθμός εργασιακής και ασφαλιστικής ταυτοποίησης όλων των πολιτών της Χώρας, άρθρο 153 Ν.3655/03.04.2008 σε ενιαία ηλεκτρονική κάρτα εργασίας & υγείας όπως πληροφορούμαστε από τα ΜΜΕ).

Οδηγείται κατ'αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα που είχε αναδειχθεί το 2007 η δημοκρατικότερη χώρα παγκοσμίως σύμφωνα με την ετήσια παγκόσμια έρευνα Privacy International του Λονδίνου σε συνεργασία με το Electronic Privacy Information Center της Ουάσιγκτον http://tinyurl.com/3bt4a4 από γενέτειρα της δημοκρατίας & του σκέπτεσθαι σε τριτοκοσμικό Big Brother όπου κάθε έννοια σεβασμού του ανθρώπου & ιδιωτικότητας θα είναι κενό γράμμα.

Οι δε αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που απαγορεύουν την χρήση της ηλεκτρονικής δακτυλοσκόπησης ως μέθοδο
ταυτοποίησης προσωπικού & ιδιαίτερα η απόφαση περί "ταυτοτήτων" της 15.05.2000 που ρητά αναφέρει ως προς το δακτυλικό αποτύπωμα "...Το στοιχείο αυτό δεν είναι αναγκαίο για τη βεβαίωση της ταυτότητας του υποκειμένου αφού αυτή καταρχήν προκύπτει από την προβλεπόμενη φωτογραφία. Επιπλέον, κατά την κοινή αντίληψη, το αποτύπωμα (η “σήμανση”) συνδέεται με την υποψία ή διαπίστωση εγκληματικής δραστηριότητας (“σεσημασμένοι”), η απόδοση της οποίας έστω και εν δυνάμει στο σύνολο του ελληνικού λαού, υπερβαίνει το αναγκαίο μέτρο και προσβάλλει την προστατευόμενη από το Σύνταγμα αξία του ανθρώπου..." ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ.

Και όλα αυτά προς εφαρμογή της παράνομης & αντισυνταγματικής κοινοτικής οδηγίας 2252/2004 που τίθεται σε εφαρμογή στις χώρες μέλη της Συνθήκης Σέγκεν & που έχει ήδη ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από σκεπτόμενους πολίτες σε όλην την Ευρώπη.Στη δε Γαλλία γίνεται μια εκστρατεία συλλογής χιλιάδων υπογραφών κατά των βιομετρικών ταυτοτήτων υποστηριζόμενη τόσο από τις Ενώσεις Δικαστών & Δικηγόρων της χώρας όσο & από διάφορες οργανώσεις δικαιωμάτων http://www.ines.sgdg.org/petitions/index.php?petition=2&signe=oui ενώ έχει ήδη κατατεθεί & προσφυγή στο Γαλλικό Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της κοινοτικής οδηγίας για τα βιομετρικά διαβατήρια http://iris.sgdg.org/info-debat/comm-passeport0708.html Στο Ηνωμένο Βασίλειο εξαιρούμενο της Συνθήκης Σέγκεν γίνεται μια πολύ πετυχημένη εκστρατεία με δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές που τρενάρουν εδώ & χρόνια τις προσπάθειες επιβολής βιομετρικών ταυτοτήτων & διαβατηρίων http://no2id.net Στη δε Ελβετία μέλος της Συνθήκης Σέγκεν συγκεντρώθηκαν πάνω από 60.000 υπογραφές κατά της κοινοτικής οδηγίας 2252/2004 & η χώρα οδηγείται σε δημοψήφισμα στις 17.05.2009 για τη συνταγματικότητα της
εν όλω οδηγίας που επιβάλλει την ηλεκτρονική δακτυλοσκόπηση στα διαβατήρια
http://scaenae-mundi.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html & http://referendumcontrelespasseportsbiometriques.ch

Στη δε Ελλάδα αρχίζει να λειτουργεί ευτυχώς & εδώ η αντίδραση των πολιτών & διοργανώνεται από Χριστιανικά σωματεία την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου στις 11 έξω από τον Άρειο Πάγο διαμαρτυρία κατά των ερχόμενων νέων διαβατηρίων,ταυτότητων,βιβλιαρίων υγείας & εργασίας και διπλώματων οδήγησης με μικροτσίπ http://agiooros.freeforums.org/5-11-t2377.html

ΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ & ΕΛΕΥΘΕΡΗ.


Ιωάννης Ανδριόπουλος


---------------------


Σχετικά με τις νέες άδειες κυκλοφορίας οχημάτων και τα νεα διπλώματα οδήγησης...........


Νέες, κοινοτικού τύπου, άδειες κυκλοφορίας οχημάτων, άρχισαν ήδη να εκδίδονται από τις 2 Ιουνίου, καθώς νέες άδειες οδήγησης, που θα αντικαταστήσουν σταδιακά τις παλιές, θα αρχίσουν να εκδίδονται από τις αρχές του 2009.

Σε ό,τι αφορά τις άδειες κυκλοφορίας, εκδίδονται δωρεάν και και διευκολύνουν πολύ τους οδηγούς που κάνουν ταξίδια στην Ευρώπη. Ήδη έχουν διατεθεί 60.000 νέες άδειες, αλλά οι οδηγοί δεν είναι απαραίτητο να σπεύσουν να αλλάξουν τις άδειες, ώστε να μη δημιουργηθεί συνωστισμός στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Οι νέες άδειες κυκλοφορίας εκδίδονται για όλα τα οχήματα, που πρόκειται να κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καθώς και εκεί όπου απαιτείται έκδοση νέας άδειας, όπως π.χ. μεταβίβαση, αλλαγή στοιχείων οχήματος ή ιδιοκτήτη, ταξίδια σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις περιπτώσεις αντικατάστασης λόγω φθοράς ή απώλειας.

Σε ό,τι αφορά τα νέα διπλώματα, θα είναι πλαστικά, σαν πιστωτική κάρτα, με μικροτσίπ, στο οποίο θα περιέχονται όλα τα στοιχεία του κατόχου, θα υπάρχουν φωτογραφία του με μελάνη που είναι αόρατη και εμφανίζεται στον υπεριώδη φθορισμό, ειδικά ολογραφήματα, ειδικό ολογράφημα της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και μικροεκτυπώσεις.

Το υπουργείο Μεταφορών προχωρεί ήδη σε όλες εκείνες τις αναγκαίες ρυθμίσεις, ώστε μέχρι το τέλος του έτους να είναι έτοιμο να εκτυπώσει τις πρώτες πλαστικές άδειες οδήγησης, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Κ.Χατζηδάκης, ο οποίος επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών στον Αγιο Δημήτριο.

Newsroom ΔΟΛ

www.in.gr

Ετικέτες