Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Εκτός συστήματος όποιος δεν παραλάβει τον αριθμό του Θηρίου....



Οι γραφές και τα όσα προφήτευσαν οι Άγιοι πατέρες για την εποχή του Αντίχριστου που διανύουμε στις μέρες μας επαληθεύονται συνεχώς.

Η πίστη μας χτυπιέται από παντού,
από εχθρούς....εντός και εκτός των τειχών της.

Μακάριοι όποιοι με την Χάρι και την δύναμη του Θεού αντέξουν και βγουν νικητές κρατώντας την πίστη τους ως το τέλος.



ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ.....ΑΛΗΘΕΙΕΣ



ΚΑΦΕΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ.....ΑΛΗΘΕΙΕΣ



----------

ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ
Αθήνα 3/11/2008 - Αριθμ. Πρωτ. Ε40/370




Ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), ο οποίος καθιερώθηκε με το άρθρο 64 του Ν.2084/1992 που συμπληρώθηκε με την παρ. 8 του άρθρου 20 του Ν.2556/1997, το άρθρο 39 του Ν.2676/1999 και την παρ. 8 του άρθρου 62 του Ν.3518/2006, από 1/6/2009, καθιερώνεται υποχρεωτικά ως αριθμός εργασιακής και ασφαλιστικής ταυτοποίησης όλων των πολιτών της Χώρας.

Με τις κοινοποιούμενες διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 153 του Ν.3655/08 (ΦΕΚ 58 τ.Α΄03/04/2008), από την παραπάνω ημερομηνία ουδείς δύναται να απασχοληθεί ως μισθωτός και να ασφαλισθεί ή σαν αυτοαπασχολούμενος και να καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές, να ανανεώσει το βιβλιάριο ασθενείας και εν γένει να τύχει πάσης φύσεως παροχές και βοηθήματα εάν δεν διαθέτει Α.Μ.Κ.Α. , ο οποίος και θα αναγράφεται υποχρεωτικά επί όλων των αντίστοιχων παραστατικών.

Ως εκ τούτου το προβλεπόμενο πεδίο (20) της Α.Π.Δ. 20 Α.Μ.Κ.Α. για μισθολογική περίοδο από 01/06/2009 και εφεξής καθίσταται υποχρεωτικό και ως εκ τούτου δεν θα παραλαμβάνεται Α.Π.Δ. εφόσον το σχετικό πεδίο δεν είναι συμπληρωμένο.

Προκειμένου λοιπόν οι εργοδότες να υποβάλουν Α.Π.Δ. για μισθολογική περίοδο Β΄ τριμήνου/2009 και εφεξής , θα πρέπει να φροντίσουν, ώστε για όσους απασχολούν με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και ασφαλίζονται στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ για οποιοδήποτε λογαριασμό ή κλάδο κοινωνικής ασφάλισης να έχει αποδοθεί Α.Μ.Κ.Α. στους ασφαλισμένους ή να υπάρχει φροντίδα για την έκδοσή του.

Ο Α.Μ.Κ.Α. θα αντικαταστήσει σταδιακά και με πλήρη αντικατάσταση εντός μιας πενταετίας τον αντίστοιχο Αριθμό Μητρώου, ο οποίος τηρείται μηχανογραφικά στο μητρώα όλων των φορέων Κοινωνικής ασφάλισης ή του Ο.Α.Ε.Δ.

Ο εργοδότης αλλά και ο ασφαλισμένος προκειμένου να διαπιστώσει εάν έχει χορηγηθεί Α.Μ.Κ.Α. μπορεί να ανατρέξει στη σχετική Ιστοσελίδα του Διαδικτύου www.Ika.gr ή www.amka.gr της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών ασφαλίσεων, καταχωρώντας στα σχετικά πεδία με αναζήτηση, τον φορέα κύριας ασφάλισης και τον Α.Μ.Α. που ήδη κατέχει.

Ο Α.Μ.Κ.Α. χορηγείται στον ενδιαφερόμενο από την ΗΔΙΚΑ Α.Ε. μέσω των ΚΕΠ ή αποστέλλεται σε αυτόν με ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.


2 σχόλια:

FOTIS ZYGOULIS είπε...

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

H ηλεκτρονική κάρτα υγείας και κοινωνικής ασφάλισης έρχεται να εκσυγχρονίσει τις υπηρεσίες υγείας...

Σημαντικές αλλαγές αναμένεται να φέρει στην καθημερινή ζωή όλων των πολιτών η χρήση της ηλεκτρονικής κάρτας υγείας και κοινωνικής ασφάλισης, την οποία έχει εξαγγείλει το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στο παγκόσμιο συνέδριο Βroadband Cities 2008 (21-23 Οκτωβρίου στα Τρίκαλα), καθώς και στο 2o Arab-Greek Economic Forum (19-20 Νοεμβρίου στο
Athens Hilton) παρουσιάστηκε η πρόταση της iD SmartWay S.A. για την ηλεκτρονική κάρτα υγείας
και κοινωνικής ασφάλισης. Η κάρτα έχει χωρητικότητα 1 Mb, συνοδεύεται από ιατρικό λογισμικό και παρέχει τη δυνατότητα αποθήκευσης και διαχείρισης των παρακάτω δεδομένων: Προσωπικών στοιχείων κατόχου μαζί με φωτογραφία ή και δακτυλικό αποτύπωμα. Προσώπων επικοινωνίας σε περίπτωση ανάγκης. Ασφαλιστικών καλύψεων. Ποσοστών συμμετοχής στην περίθαλψη. Ατομικού - οικογενειακού ιστορικού. Εμβολιασμών, αλλεργιών, επισκέψεων και διαγνώσεων, φαρμακευτικής αγωγής, νοσηλειών, παραπεμπτικών σημειωμάτων, αποτελεσμάτων εξετάσεων.
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ FREE SUNDAY 08.02.2009 Στήλη MARKETPLACE, σελίδα 46
http://citypress.gr/freesunday/PDF/30/46.pdf
http://www.idsmartway.com/pdf/health_gr.pdf

Ετικέτες