Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΩΝ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΩΝ ΜΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΣΜΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ............ΛΟΓΟΙ ΜΗ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ...ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΥΝ ΩΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ......

24/09/09

Σε ποινή φυλάκισης ενός έτους, με τριετή αναστολή, για διατάραξη οικιακής ειρήνης καταδικάστηκαν χτες από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ο ηγούμενος και 13 ζηλωτές μοναχοί της μονής Εσφιγμένου του Αγίου Ορους.

Οι μοναχοί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από τις 6 Δεκεμβρίου 2006 έως και στις 28 Απριλίου 2007 παρέμεναν παράνομα σε χώρο νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, καθώς με απόφαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Ορους έχει αναγνωριστεί νέα αδελφότητα. «Η παραμονή καθενός εκ των κατηγορουμένων στο χώρο ήταν αντίθετη με την απόφαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Ορους, του διοικητή του Αγίου Ορους και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας», αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

Οι μοναχοί εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιο δικηγόρο, ο οποίος υποστήριξε ότι η υπόθεση θα κριθεί από τον Αρειο Πάγο, καθώς για παρόμοια δικογραφία έχουν ήδη αθωωθεί. Για την ίδια υπόθεση κατηγορήθηκαν αλλά τελικά αθωώθηκαν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι, σύμφωνα με τη δικογραφία, έκαναν τα στραβά μάτια σε φορτηγό αυτοκίνητο που μετέφερε τρόφιμα στους ζηλωτές μοναχούς.

«Στο παρελθόν οι καταληψίες είχαν χλευάσει τις αποφάσεις άλλων (μη ποινικών) δικαστήριων. Ελπίζουμε και ευχόμεθα να συναισθανθούν τώρα ότι η συμπεριφορά τους κρίθηκε και εγκληματική και ότι είναι αδιέξοδη», αναφέρεται σε ανακοίνωση της νέας αδελφότητας που εκδόθηκε μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Ενταση στη Μονή

Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση στη μονή Εσφιγμένου είναι «ηλεκτρισμένη», καθώς από το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει εκδοθεί απόφαση με την οποία οι μοναχοί χαρακτηρίζονται σχισματικοί, ενώ έχει διαταχθεί η απέλασή τους από το Αγιον Oρος. Από την πλευρά της η ολιγομελής «νόμιμη» Συνοδεία που εκλέχτηκε από την Ιερά Κοινότητα διεκδικεί τη χρήση του μοναστηριού και ζητά επίμονα την απέλαση των ζηλωτών μοναχών. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Δεκέμβριο του 2006 σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ μοναχών με «μήλον της Εριδος» το κονάκι της ιεράς μονής Εσφιγμένου στις Καρυές. Σε βάρος των ζηλωτών μοναχών εκκρεμεί και άλλη ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος έπειτα από καταγγελίες που έκαναν τα μέλη της νέας αδελφότητας για «εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της μονής Εσφιγμένου του Αγίου Ορους».


Από το Γραφείο Τύπου της Ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους

Η δίωξη των μοναχών της πατροπαράδοτης και ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους συνεχίζεται ακατάπαυστα.

Δεκατρείς αδελφοί μας καταδικάσθηκαν σήμερα σε φυλάκιση από τα ποινικά δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, διότι τάχα «παραμένουν παράνομα» και «εμποδίζουν τη λειτουργία» της Ιεράς Μονής μας.

Εμείς, οι 105 μοναχοί της πατροπαράδοτης Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, πιστοί στους ιερούς κανόνες της Εκκλησίας και στις παραδόσεις, δηλώνουμε ότι τηρούμε ευλαβικά τα όσα μας κληροδότησαν οι μοναχοί αδελφοί μας, λειτουργούντες αδιάκοπα και νόμιμα στο ιστορικό κτίριο της Ιεράς Μονή μας, επί 1.500 συναπτά έτη. Έτσι και σήμερα εξακολουθούμε να «λειτουργούμε», σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου, αλλά και σύμφωνα με τους ιερούς κανόνες και παραδόσεις.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Άγιου Όρους


ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΤΕΣ
ΑΠΑΝΤΑ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣΟ ΠΑΠΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ XVI
ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ!
http://www.orthodoxostypos.gr/Photos/Pages/Page3.pdf


ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ
ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ
ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΚΟΙΝΩΝΗΣΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ


ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΑΤΟΣΧΗΜΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ ;Η ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ......Ουαί δε υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι κατεσθίετε τας οικίας των χηρών και προφάσει μακρά προσευχόμενοι· δια τούτο λήψεσθε περισσότερον κρίμα.

Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι κλείετε την βασιλείαν των ουρανών έμπροσθεν των ανθρώπων· υμείς γαρ ουκ εισέρχεσθε, ουδέ τους εισερχομένους αφίετε εισελθείν.

Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι περιάγετε την θάλασσαν και την ξηράν ποιήσαι ένα προσήλυτον, και όταν γένηται, ποιείτε αυτόν υιόν γεέννης διπλότερον υμών.

Ουαί υμίν, οδηγοί τυφλοί, οι λέγοντες· ος αν ομόση εν τω ναώ, ουδέν εστίν, ος δ΄ αν ομόση εν τω χρυσώ του ναού, οφείλει. μωροί και τυφλοί! τις γαρ μείζων εστίν ο χρυσός ή ο ναός ο αγιάζων τον χρυσόν; και ος αν ομόση εν τω θυσιαστηρίω, ουδέν εστίν, ος δ΄ αν ομόση εν τω δώρω τω επάνω αυτού, οφείλει. μωροί και τυφλοί! τι γαρ μείζον, το δώρον ή το θυσιαστήριον το αγιάζον το δώρον; ο ουν ομόσας εν τω θυσιαστηρίω ομνύει εν αυτώ και εν πάσι τοις επάνω αυτού· και ο ομόσας εν τω ναώ ομνύει εν αυτώ και εν τω κατοικήσαντι αυτόν· και ο ομόσας εν τω ουρανώ ομνύει εν τω θρόνω του Θεού και εν τω καθημένω επάνω αυτού.

Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι αποδεκατούτε το ηδύοσμον και το άνηθον και το κύμινον, και αφήκατε τα βαρύτερα του νόμου, την κρίσιν και τον έλεον και την πίστιν· ταύτα δε έδει ποιήσαι κακείνα μη αφιέναι. οδηγοί τυφλοί, οι διυλίζοντες τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντες!

Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι καθαρίζετε το έξωθεν του ποτηρίου και της παροψίδος, έσωθεν δε γέμουσιν εξ αρπαγής και αδικίας. Φαρισαίε τυφλέ, καθάρισον πρώτον το εντός του ποτηρίου και της παροψίδος, ίνα γένηται και το εκτός αυτών καθαρόν.

Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι παρομοιάζετε τάφοις κεκονιαμένοις, οίτινες έξωθεν μεν φαίνονται ωραίοι, έσωθεν δε γέμουσιν οστέων νεκρών και πάσης ακαθαρσίας. ούτω και υμείς έξωθεν μεν φαίνεσθε τοις ανθρώποις δίκαιοι, έσωθεν δε μεστοί εστέ υποκρίσεως και ανομίας.

Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι οικοδομείτε τους τάφους των προφητών και κοσμείτε τα μνημεία των δικαίων, και λέγετε· ει ήμεν εν ταις ημέραις των πατέρων ημών, ουκ αν ήμεν κοινωνοί αυτών εν τω αίματι των προφητών. ώστε μαρτυρείτε εαυτοίς ότι υιοί εστέ των φονευσάντων τους προφήτας. και υμείς πληρώσατε το μέτρον των πατέρων υμών. όφεις, γεννήματα εχιδνών!

πως φύγητε από της κρίσεως της γεέννης; δια τούτο ιδού εγώ αποστέλλω προς υμάς προφήτας και σοφούς και γραμματείς, και εξ αυτών αποκτενείτε και σταυρώσετε και εξ αυτών μαστιγώσετε εν ταις συναγωγαίς υμών και διώξετε από πόλεως εις πόλιν, όπως έλθη εφ΄ υμάς παν αίμα δίκαιον εκχυνόμενον επί της γης από του αίματος Άβελ του δικαίου έως του αίματος Ζαχαρίου υιού Βαραχίου, ον εφονεύσατε μεταξύ του ναού και του θυσιαστηρίου. αμήν λέγω υμίν ότι ήξει ταύτα πάντα επί την γενεάν ταύτην.

Ιερουσαλήμ Ιερουσαλήμ, η αποκτέννουσα τους προφήτας και λιθοβολούσα τους απεσταλμένους προς αυτήν! ποσάκις ηθέλησα επισυναγαγείν τα τέκνα σου ον τρόπον επισυνάγει όρνις τα νοσσία εαυτής υπό τας πτέρυγας, και ουκ ηθελήσατε. ιδού αφίεται υμίν ο οίκος υμών έρημος. λέγω γαρ υμίν, ου μη με ίδητε απ΄ άρτι έως αν είπητε, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου.

(Κατά Ματθαίον κβ΄ 15 - κγ΄ 39)


------------


ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΤΑ
ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ - ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ


------------


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ......


Επέμβαση της ΕΛΑΣ στη Μονή Εσφιγμένου


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ
ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ Ι.ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΕΣ / ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ / ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

ΣΙΓΓΙΛΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΙΕΡΕΜΙΑ ΕΝ ΕΤΗ 1583 ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ - ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ....

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ - ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΠΡΟΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ - ΡΟΤΑΡΥ Χ.Α.Ν ΜΑΣΟΝΙΑΔεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες