Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Δελτίο Τύπου Ιεράς Μονής Εσφιγμένου - Διευκρινήσεις πέρι 1ης Πανορθόδοξης Λαϊκής Εκδήλωσης




Από: IERA MONI ESFIGMENOU iera.moni.esfigmenou@gmail.com>

Ημερομηνία: 02 Φεβρουαρίου 2010 12:09 π.μ.

Θέμα: Δελτίο Τύπου Ιεράς Μονής Εσφιγμένου - Διευκρινήσεις πέρι 1ης Πανορθόδοξης Λαϊκής Εκδήλωσης

Μετά λύπης μας ενημερωθήκαμε ότι κάποιες πολιτικές οργανώσεις προσπαθούν ή να σφετεριστούν το όνομα της Ιεράς Μονής μας ή να δώσουν ρατσιστικό χρώμα στην 1η Πανορθόδοξη Λαϊκή Εκδήλωση στις 6-2-2010 και ώρα 15:00, στα Προπύλαια του Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Σας ενημερώνουμε με την σειρά μας ότι θα συμμετέχουμε στην εκδήλωση αυτή καθαρά για θρησκευτικούς λόγους, καταδικάζουμε και αποποιούμαστε όποιον άλλο λόγο ή πολιτική επιδίωξη θέλουν πολιτικές παρατάξεις να της προσδώσουν.

Στην 1η Πανορθόδοξη Λαϊκή Εκδήλωση απλά συμμετέχουμε δεν την οργανώνουμε εμείς, απλά με την συμμετοχή μας σε αυτήν, ενώνουμε την φωνή μας με αυτή του Ορθόδοξου κόσμου, ενάντια στην άλωση της Ορθοδοξίας, στην έκπτωση της πίστης καθώς και ενάντια σε ότι πληγώνει το λαϊκό Ορθόδοξο αίσθημα. Έτσι λοιπόν με την σειρά μας καλούμε όσους μοιράζονται μαζί μας τις ίδιες ανησυχίες, και μόνον αυτές, να δώσουν το παρών στις 6-2-2010 και ώρα 15:00, στα Προπύλαια Αθηνών και στην 1η Πανορθόδοξη Λαϊκή Εκδήλωση.

Η παρουσία σας εκεί, σε αυτούς τους καιρούς
που ζούμε, είναι πιο αναγκαία από ποτέ !


(Συνημμένη στο e-mail, η επίσημη ανακοίνωση του Συλλόγου φίλων Αγίου Όρους με τους σκοπούς της εκδήλωσης...)

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Εκ του γραφείου τύπου,
της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου - Άγιο Όρος



ΑΝΑΣΤΗΤΩ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ
ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΘΗΤΩΣΑΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΑΥΤΟΥ



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ι.Μ. ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ~ 3/2/2010

Αναφορικά με κείμενο που σας απεστάλη και δημοσιεύσατε σχετικά με την εκδήλωση της 6ης Φεβρουαρίου 2010, σας παραθέτουμε την αυθεντική ανακοίνωση της γνήσιας Μονής Εσφιγμένου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΝΗΣΙΑΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ,

ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 6ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010, ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.
ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΑΝΑΝΔΡΟΥΣ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ, ΔΟΛΟΠΛΟΚΟΥΣ , ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ, ΤΑΡΑΧΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.
ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ. ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ .
Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ .ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ .
ΩΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΕΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ .
ΕΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΞΙΕΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΩΣ‘’ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ’’ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ.
ΒΕΒΑΙΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΕΥΟΔOΘΕΙ.
http://esfigmenou.blogspot.com/2010/02/322010.html

Ετικέτες