Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010

Δηλώσεις Φ. Κάστρο 29/08/2010 : Το Ισραήλ θέλει να δεσμεύσει τις ΗΠΑ σε πόλεμο με το Ιράν.....No War for Israel in Iran - Keep Americans Safe.
Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, υποστήριξε ότι το Ισραήλ θέλει να «εκθέσει» τις ΗΠΑ σε ένα πόλεμο με το Ιράν, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε Κουβανούς δημοσιογράφους με αντικείμενο τη διεθνή κατάσταση.

«Για το Ισραήλ είναι φριχτό να βρίσκεται το Ιράν τόσο κοντά στην απόκτηση πυρηνικού όπλου, αδιάφορο το πότε θα γίνει αυτό. Ακόμη και αν χρειαστούν τρία χρόνια. Είναι ανυπόφορο για τους Ισραηλινούς και αποτελεί λόγο να επιτεθούν εάν δεν επιτεθούν οι Αμερικανοί», είπε ο 84χρονος Κάστρο μιλώντας στους εννέα δημοσιογράφους, την Κυριακή.

«Δεν τους βολεύει να προειδοποιήσουν τους Αμερικανούς ότι τα ισραηλινά αεροσκάφη απογειώθηκαν γιατί αυτό που θέλουν είναι να δεσμεύσουν τους Αμερικανούς. Και αν τα πράγματα πάνε στραβά, θα είναι το τέλος των πάντων», ισχυρίστηκε, επαναλαμβάνοντας ότι η απόφαση για την κήρυξη ή μη ενός πυρηνικού πολέμου επαφίεται στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.«Ορισμένοι είναι έτοιμοι για όλα, όπως το Ισραήλ. Άλλοι είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την παγκόσμια διακυβέρνηση που θέλουν να τους επιβάλουν, τον πιο φριχτό κόσμο που μπορεί να φανταστεί κανείς, αυτόν που θέλει να επιβάλλει η ομάδα των εκατομμυριούχων», πρόσθεσε ο Κάστρο.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο μήπως υπερβάλλει για την επικείμενη «καταστροφή», ο πατέρας της κουβανικής επανάστασης απάντησε:

«Αποτελεί σχεδόν ντροπή να το λέτε αυτό. Όμως είναι σεβαστό οι άνθρωποι να ντρέπονται για την άγνοιά τους. Εάν ντρέπονται για την άγνοιά τους, τότε θα μάθουν. Και εφόσον μαθαίνουν, τότε υπάρχει ελπίδα».

Πηγή : AΠΕ

ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΙΡΑΝ - 3ος παγκοσμιος πολεμος from westrock on Vimeo.ΣΧΕΤΙΚΑ.......

Νέα όπλα από το Ιράν....

Ως σύμβολο της προόδου της αμυντικής βιομηχανίας του Ιράν, παρουσίασε ο πρόεδρος Αχμαντινετζάντ το πρώτο ιρανικής κατασκευής βομβαρδιστικό μη επανδρωμένο αεροπλάνο. Ο Ιρανός πρόεδρος προειδοποίησε τους εχθρούς της Τεχεράνης ότι θα πληρώσουν βαρύ τίμημα, αν επιχειρήσουν επίθεση κατά της χώρας του.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δεν αποκλείει την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας με τους Παλαιστινίους, εν όψει των απ' ευθείας διαπραγματεύσεων, που θα επαναληφθούν στις 2 Σεπτεμβρίου.


Μη επανδρωμένο βομβαρδιστικόΔυο μέρες μετά την επιτυχημένη δοκιμή του ιρανικού πυραύλου εδάφους-εδάφους Κιάμ και μία μέρα από την έναρξη τροφοδοσίας καυσίμου στον πρώτο πυρηνικό αντιδραστήρα, το Ιράν γιορτάζει την εθνική ημέρα αμυντικής βιομηχανίας, με την παρουσίαση του Καράρ, του πρώτου μη επανδρωμένου βομβαρδιστικού αεροσκάφους, ιρανικής κατασκευής.

Αποκαλώντας το Καράρ «πρεσβευτή του θανάτου για τους εχθρούς του Ιράν», ο πρόεδρος Αχμαντινετζάντ δήλωσε ότι το στρατιωτικό πρόγραμμα θα συνεχίσει, έως ότου οι εχθροί της ανθρωπότητας εγκαταλείψουν κάθε ελπίδα επίθεσης στο Ιράν.

«Ο σκοπός της αντίδρασης του Ιράν θα περιλαμβάνει ολόκληρη τη γη και δεν κοροϊδεύουμε κανέναν. Δεν μπορούν ένα μάτσο φονιάδες να κυβερνούν τον κόσμο, να βγάζουν τα αυτόματα και να σκορπούν σφαίρες, κάνοντας τον κόσμο ανασφαλή», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ιρανός πρόεδρος.

Το Καράρ είναι εξοπλισμένο με κινητήρα τούρμπο, μπορεί να φέρει διαφόρους τύπους βομβών και είναι ικανό να διανύσει μεγάλες αποστάσεις με μεγάλη ταχύτητα. Το βεληνεκές του υπολογίζεται κοντά στα χίλια χιλιόμετρα.

Επόμενος στόχος της Τεχεράνης, σύμφωνα με τον Αχμαντινετζάντ είναι το διάστημα:«Ελπίζω με την χάρη του Θεού και τη βοήθεια των επιστημόνων μας, θα μπορέσουμε να στείλουμε τον πρώτο Ιρανό αστροναύτη στο διάστημα πριν από το 2025».

Στο μεταξύ απαράδεκτη χαρακτήρισε την λειτουργία του πρώτου πυρηνικού σταθμού στο Ιράν το Ισραήλ, χαρακτηρίζοντάς το κίνδυνο για όλη την περιοχή.

Αισιοδοξία Νετανιάχου......

Την ίδια ώρα αισιόδοξος εμφανίζεται ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Νετανιάχου, για την πορεία των επικείμενων συνομιλιών με τους Παλαιστινίους, υποσχόμενος να καταπλήξει τους σκεπτικιστές, που αμφιβάλλουν ότι οι απ' ευθείας διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα επαναληφθούν στις 2 Σεπτεμβρίου, μπορούν να οδηγήσουν στην ειρήνη.

«Η επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ ημών και της Παλαιστινιακής Αρχής είναι δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη. Πηγαίνουμε στις διαπραγματεύσεις με μια ειλικρινή επιθυμία να φτάσουμε σε ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ των δύο λαών, προφυλάσσοντας ταυτόχρονα και τα εθνικά μας συμφέροντα, ιδίως την ασφάλεια», δήξλωσε ο Μπεντζαμιν Νετανιάχου.

Παντελώς ανώφελες κρίνει τις επικείμενες διαπραγματεύσεις ο Τύπος στη Συρία, ενώ με σκεπτικισμό αντιμετωπίζουν το θέμα και οι ισραηλινές εφημερίδες, που υπογραμμίζουν πως πρόκειται για κάτι "που έχουμε ξαναδεί".

ΠΗΓΕΣ : ΝΕΤ – ΑΠΕ/ΜΠΕ

No War for Israel in Iran - Keep Americans Safe


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες