Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010

Μια δραματική επιστολή ενός Ορθοδόξου Ελληνα για την Κάρτα του Πολίτη - ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΟΥ ΣΙΩΠΟΥΝ....
Ειλικρινά ποτέ δεν πίστευα ότι θα έφτανε το σημείο να γράψω αυτά που ακολουθούν. Η κάρτα του πολίτη σε λίγο θα είναι γεγονός, είτε υποχρεωτική, είτε όχι. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό. Μεγάλος μέρος του ελληνικού πληθυσμού δεν θα την παραλάβει. Και γω δεν θα την παραλάβω. Οικογενειάρχης, ελεύθερος επαγγελματίας, πάντοτε έντιμος και πάντοτε σωστός στις υποχρεώσεις μου έναντι του κράτους και των πελατών.

Η σύζυγος δημόσιος υπάλληλος. Και αυτή ομοίως δεν θα την παραλάβει και προφανώς θα απολυθεί. Λιγάκι ακόμη ίσως βαστάξουμε με τα λιγοστά χρήματα που υπάρχουν στην άκρη. Κόβεται σταδιακά το ηλεκτρικό, το τηλέφωνο, το αμάξι παροπλίζεται, κλείνω βιβλία στην Εφορία, κλείνω την επιχείρηση.

Τα φάρμακα που χρειαζόμουν τακτικά για την πάθησή μου (σκλήρυνση κατά πλάκας) δεν θα μπορώ πλέον να τα παίρνω. Έχοντας κάποιες πρόχειρες προμήθειες σε βρεφικό γάλα και κρέμες μπορούμε για λίγο να δώσουμε τροφή στο 9μηνών βρέφος.

Αυτά φυσικά για λίγους μήνες και φυσικά αν δεν προκύψει κάποια αρρώστια ή έκτακτο γεγονός. Μετά…

Αρχικά η πείνα, το κρύο. Κάποιο παιδί θα αρρωστήσει αναπόφευκτα. Το νοσοκομείο δεν είναι σίγουρο ότι θα δεχτεί να το νοσηλεύσει μιας και δεν θα υπάρχουν καθόλου χρήματα, αλλά και λόγω έλλειψης κάρτας ή ΑΜΚΑ.

Η κόρη μου είναι 2 ½ ετών, ο γιός μου 9 μηνών. Ο μικρός δεν θα αντέξει πάνω από 6-7 μήνες και προφανώς θα πεθάνει στα χέρια μας μέσα σε κλάμα και αβάσταχτο πόνο. Η μεγάλη ίσως αντέξει περισσότερο ίσως και με λίγο φαγητό από τους γείτονες, κάποιο συσσίτιο. Εγώ ίσως καταφέρω να αντέξω 1-2 χρόνια, δίχως να αποκτήσω κάποια μόνιμη αναπηρία.

Η σύζυγος μάλλον θα έχει πεθάνει πιο πριν από τον πόνο και τις κακουχίες. Εγώ, αν μείνω τελευταίος, προφανώς θα παραλύσω σταδιακά, θα χάσω τον έλεγχο των σφιγκτήρων, ίσως τυφλωθώ, θα αποσυρθώ σε κάποια γωνιά του σπιτιού –αν δεν το έχει κατασχέσει η Τράπεζα- και θα περιμένω. Μια, δυο βδομάδες, που θα πάει θα πεθάνω.

Όλα αυτά στην Ελλάδα του 2010 και με μια κυβέρνηση που διατείνεται για τις κοινωνικές ευαισθησίες της. Η ταυτότητά μου υπάρχει, το ΑΦΜ μου υπάρχει, τα στοιχεία μου είναι γνωστά. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο πρέπει να πάρω μια κάρτα για να αποδείξω πράγματα που ήδη αποδεικνύονται.

Όπως ο μουσουλμάνος εξεγείρεται όταν σκίσεις μια σελίδα από το Κοράνι –και καλά κάνει- έτσι και γω εξεγείρομαι όταν κάποιοι προσπαθούν να μου στερήσουν το Χριστό. Όταν ο μάρτυρας του Ιεχωβά αρνείται να πιάσει όπλο στα χέρια του, έτσι και γω αρνούμαι να δεχτώ την κάρτα αυτή.

Θα πουν ορισμένοι πως είμαι θρησκόληπτος. Γιατί δεν λέτε το ίδιο για τον μουσουλμάνο; Γιατί δεν λέτε το ίδιο για το μάρτυρα του Ιεχωβά; Και μόνο αυτή σας η προκατάληψη αρκεί να με βάλει σε υποψίες πως κάτι παραπάνω βρίσκεται σε αυτήν την κάρτα. Αν δεν μπορείτε να ανεχτείτε την ιδιαιτερότητά μου, τότε ειλικρινά πείτε μου για ποιο λόγο δεν μπορείτε να το κάνετε. Μήπως σας ενοχλώ με την παρουσία μου;

Και αν η εκτίμησή μου είναι λάθος και το σφράγισμα του Αντίχριστου δεν είναι αυτό, τότε ειλικρινά ζητώ από τον Χριστό και την κοινωνία να με συγχωρήσει. Σε κόσμο με τέτοια κάρτα πάντως δεν μπορώ να ζω.

Σημείωση elora: Ο επιστολογράφος μας παρακάλεσε να τηρήσουμε την ανωνυμία του και το σεβόμαστε.

ΠΗΓΗ


ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ.
ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ.Μακάριοι όσοι νιώθουν τον εαυτό τους φτωχό μπροστά στο Θεό, γιατί δικός τους είναι ο καινούριος κόσμος της βασιλείας του Θεού.

Μακάριοι όσοι θλίβονται για το κακό που κυριαρχεί στον κόσμο, γιατί αυτοί θα παρηγορηθούν από το Θεό.

Μακάριοι όσοι απεχθάνονται τη βία, γιατί αυτοί θα κληρονομήσουν τη γη της επαγγελίας.

Μακάριοι όσοι λαχταρούν να κυριαρχήσει το θέλημα του Θεού, γιατί ο Θεός θα ικανοποιήσει την επιθυμία τους.

Μακάριοι όσοι δείχνουν έλεος στους άλλους, γιατί σ' αυτούς θα δείξει ο Θεός, το έλεός Του.

Μακάριοι όσοι έχουν καθαρή καρδιά, γιατί αυτοί θα δουν το πρόσωπο του Θεού.

Μακάριοι όσοι επιδιώκουν την ειρήνη, γιατί αυτοί θα ονομαστούν παιδιά του Θεού.

Μακάριοι όσοι διώκονται για την επικράτηση της βασιλείας του Θεού, γιατί δική τους θα είναι αυτή η βασιλεία.

Μακάριοι είστε όταν σας χλευάσουν και σας καταδιώξουν και σας κακολογήσουν με ψεύτικες συκοφαντίες εξαιτίας μου. Να αισθάνεστε χαρά και αγαλλίαση, γιατί ο Θεός θα σας ανταμείψει με το παραπάνω. Έτσι καταδίωξαν και τους προφήτες πριν από σας.

Κατά Ματθαίον 5:3-12


....σφραγίδα δωρεάς ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.....

ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΕΛΕΟΥΣΑ

Ευχαριστώ τους αδελφούς εν Χριστώ ,
Κυριάκο
και Δημήτριο
για την εικόνα που μου έστειλαν.

ΠΑΤΕΡΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ - ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΛΑΡΙΩΝ
ΠΑΤΕΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ.....

Έρευνα - Εμφυτεύσιμα RFID Chip και η εμφάνιση καρκίνου - Αποκάλυψη Ιωάννη.....ἕλκος κακὸν καὶ πονηρὸν.....

Γέροντας Μωυσής - Το αληθινό νόημα του πόνου στη ζωή μας

«Γερόντισσα Κυπριανή : της Μονής των Αγίων Αγγέλων ο επίγειος Άγγελος.»

ΠΡΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ


ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΝΕΙΛΟΥ

ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗΣ ΚΛΗΡΟΥ ΚΑΙ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ - ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ - ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες