Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ - ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ : ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ......ΡΩΣΙΑ!!! - ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ - ΔΙΩΚΟΜΕΝΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ



ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ 
ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ. 

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ . 

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΡΣΗΣ ΤΟΥ ΑΒΑΤΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ......

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΜΕΘΟΔΙΟΣ ΤΗΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ,ΕΛΕΓΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΠΕΡΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ......

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ DEFENCE.NET


Πολύ άσχημα εξελίσσεται για την Ελλάδα ένα άλλο μέτωπο, στο οποίο μέσα στην τρικυμία των ημερών δεν έχει δοθεί η πρέπουσα προσοχή:  

Για πρώτη φορά από την απελευθέρωση της Μακεδόνιας τίθεται θέμα απόσχισης του Αγίου Όρους από τον εθνικό κορμό!

Και λέμε από τον εθνικό κορμό γιατί ως γνωστόν το Άγιο Όρος δεν υπάγεται τυπικά στην ελληνική διοίκηση, αλλά είναι αυτοδιοικούμενο.

Αύριο έχουμε...

συνεδρίαση της Διπλής Σύναξης του Αγίου Όρους, για να συζητήσει το θέμα της φορολόγησης των ακινήτων των Ιερών Μονών, τα οποία βρίσκονται εκτός της χερσονήσου, το θέμα το οποίο έχει δημιουργήσεη την μετωπική σύγκρουση με την ελληνική Πολιτεία με ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την Ρωσία να επέμβει δυναμικά!

Κατά την πρώτη και έντονα φορτισμένη συνεδρίαση που είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη Απριλίου, η Διπλή Σύναξη της Ιεράς Κοινότητος, στην οποία συμμετέχουν οι εκπρόσωποι αλλά και οι ηγούμενοι των είκοσι μονών, είχε αποφασιστεί να δοθεί στην ελληνική Πολιτεία διορία μέχρι τις 15 Μαϊου για να δουν εάν θα υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματά τους, να μην υπάρχουν τόσο μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις.

Πληροφορίες εκκλησιαστικών κύκλων, αναφέρουν ότι το ανώτατο διοικητικό όργανο της μοναστικής κοινότητας αυτή φορά θα κάνει την απειλή πράξη και θα ανακηρύξει, περίπου, την ανεξαρτησία του Αγίου Όρους!
Μάλιστα επειδή αναγνωρίζουν ότι κινδυνεύουν να μην παίρνουν ούτε δεν θα παίρνουν ούτε καν φορολογική ενημερότητα, ενώ κινδυνεύουν να υποστούν όλα όσα προβλέπονται για όσους δεν πληρώνουν φορολογικές οφειλές δηλαδή οι ηγούμενοι θα συλλαμβάνονται ως φοροφυγάδες και θα κατάσχεται η
περιουσία τους!

Θεωρούν ότι πίσω από αυτή την κίνηση βρίσκονται συγκεκριμένα συμφέροντα που επιδιώκουν την…τουριστική αξιοποίηση του Αγίου Όρους.

Η Διπλή Ιερά Σύναξη στο τελεσίγραφο που θα δώσει αύριο ζητούν «Να σταματήσει αυτό το έγκλημα των αιώνων, που θα σημάνει το τέλος της Ορθοδοξίας, που έχει πνεύμονά της και ανάσα της Άγιο Άθωνα, που σεβάστηκαν Αυτοκράτορες αλλά και Κατακτητές»!

Σε διαφορετική περίπτωση, απειλούν ότι «Το Άγιον Όρος θα διακόψει κάθε σχέση με την "κατεχόμενη"» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «ελλαδική Πολιτεία, θα κηρυχθεί σε διωγμό και θα ζητήσει την βοήθεια της Ρωσίας και του νέου ηγέτη της Β.Πούτιν, στον οποίο πρόσφατα αρνήθηκε ευσχήμως να επισκεφθεί το Άγιο Όρος την Μεγάλη Εβδομάδα»!

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πολλά και κρίσιμα.

Κάποιοι θέλουν κι άλλους μπελάδες στο κεφάλι αυτής της χώρας και αν νομίζουν ότι είναι ώρα να ανοίξουμε «ιερό πόλεμο» με τους Αγιορείτες, κακή υπηρεσία προσφέρουν στη χώρα.

Και η προειδοποίηση ότι «Θα ζητηθεί η βοήθεια της Ρωσίας» θα ήταν πολύ μεγάλο λάθος να προσπεραστεί χωρίς να θεωρηθεί ότι είναι σοβαρή.

Η ιδέα Δημιουργίας Ορθόδοξου Βατικανού από την μία και η έτερη ιδέα δημιουργίας ενός ορθόδοξου τόξου (Ρωσία, Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Λευκορωσία, Σερβία, Μολδαβία, Ουκρανία, Γεωργία) με πολιτικούς συνδετικούς κρίκους, με το Άγιον Όρος στο επίκεντρο αυτού του σχεδίου, είναι ζωντανή.

Και η Ορθοδοξία αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα κύρια πολιτικά όπλα του Β.Πούτιν την επόμενη δεκαετία.

Εκτός και αν αυτοί που επιμένουν στην πρακτική της φορολόγησης των Αγιορειτών, έχουν άλλα πράγματα στο νου τους…

ΠΗΓΗ : defencenet.gr

 

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΜΕΘΟΔΙΟΥ, ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΤΙΣ 27/6/2010 ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝΕ ΣΗΜΕΡΑ.....




@ ΝΕΟΤΕΡΑ......15/5/2012



Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Συνήλθε χθες, Δευτέρα 14 Μαϊου 2012 στις Καρυές του Αγίου Όρους η Έκτακτη Διπλή Ιερά Σύναξη των Αντιπροσώπων και Προϊσταμένων των Είκοσι Ιερών Μονών του Αγίου Όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr το θέμα που απασχόλησε την έκτακτη Διπλή Ιερά Σύναξη ήταν, οι συνέπειες στην επιβίωση του Αγίου Όρους από την επιβολή των τελευταίων φορολογικών μέτρων.

Οι ίδιες πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι, η Σύναξη των Αγιορειτών ασχολήθηκε και με "ανεύθυνα" όπως χαρακτηρίζει δημοσιεύματα για δήθεν διακοπή των σχέσεων Αγίου Όρους με την Ελληνική Πολιτεία.

Συγκεκριμένα οι Ιερά Σύναξις αναφέρει: "Eίναι ανάγκη να δηλωθεί προς πάσα κατεύθυνση ότι το Άγιον Όρος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνικού Κράτους και για την επίλυση των προβλημάτων του προσπαθεί να συνεργάζεται εποικοδομητικά και γόνιμα με τους εκπροσώπους του".

Ακόμη οι Αγιορείτες τονίζουν ότι συμπάσχουν με τον Ελληνικό Λαό, μέσα στην γενικότερη πνευματική και οικονομική κρίση.

Σε άλλο σημείο η Ιερά Σύναξις υπογραμμίζει: "Το Άγιον Όρος αποτελεί μια χιλιόχρονη πνευματική οντότητα, την οποία οι εκάστοτε κτίτορες των Ιερών Μονών επροίκισαν με αγροτικά μετόχια εκτός των ορίων του, ώστε αυτό να μπορεί να επιβιώση και να επιτελέσει την ιστορική και πνευματική αποστολή του."

"Έτσι το Άγιον Όρος κατόρθωσε στις ιστορικές περιπέτειες του Έθνους και στους αγώνες της Εθνικής Παλιγγενεσίας να συμμετάσχει και συμπαρασταθεί με αυτοθυσία, προσφέροντας μοναχούς, εφόδια, και ανεκτίμητα κειμήλια. Επί πλεόν το 1924 παρεχώρησε περίπου 1.200.000 στρέματα γεωργικών εκτάσεων για την αποκατάσταση των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής".

Σε άλλο σημείο αναφέρουν: "Μετά την απελευθέρωση του Αγίου Όρους από τον Οθωμανικό ζυγό η Ελληνική Πολιτεία ανεγνώρισε όλα τα ανωτέρω και κατωχύρωσε το αρχαίο αυτοδιοίκητο καθεστώς του, με ειδικό άρθρο στο Ελληνικό Σύνταγμα και με την Κοινή Δήλωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο νομικό αυτό καθεστώς προβλέπεται η διατήρηση ειδικού φορολογικού καθεστώς."

Οι Αγιορείτες αναφέρουν ότι αυτή η ειδική θεσμική μεταχείριση ανετράπη τελευταία, έτσι επιβάλλουν δυσβάσταχτη φορολόγηση των εκτός Αγίου Όρους ακινήτων, τα έσοδα των οποίων επαρκούν μόνο για την στοιχιώση συντήρηση (όχι αναστήλωση) των κτιρίων, την διαβίωση των μοναχών και την φιλοξενία των προσκυνητών.

Επίσης η Διπλή Ιερά Σύναξις του Αγίου Όρους επειδή το εν λόγω ζήτημα είναι ζωτικής σημασίας και επιβίωσης, ζητά όπως έχει ζητήσει από όλες τις Κυβερνήσεις την διατήρηση του προϋπάρχοντος φορολογικού καθεστώτος του Αγίου Όρους, πράγμα το οποίο έχει γίνει κατανοητό από την πολιτική ηγεσία και ευελπιστούν για την νομοθετική διευθέτησή του.

Τέλος οι Αγιορείτες πατέρες προσεύχονται ο Θεός να ενδυναμώνει με υπομονή τον ελληνικό λαό, αλλά και να φωτίσει τους πολιτικούς ηγέτες να εξεύρουν την καλύτερη λύση για την Πατρίδα και το Άγιον Όρος.



romfea.gr 


|@ΑΠΟ BLOG - ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤHN ROMFEA ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...... 

 Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Το έδαφος το Αγίου Όρους  ως υπαγόμενο στην κυριαρχία του Ελληνικού κράτους αποτελεί έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο ισχύει και εφαρμόζεται το δίκαιο της Ένωσης. Παρόλα αυτά έχουν προβλεφθεί αποκλίσεις σε σχέση με την εφαρμογή του στην περιοχή ήδη από την προσχώρηση της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες.......


ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΛΙΓΟ ΠΙΣΩ ΧΡΟΝΙΚΑ
ΣΤΙΣ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2003.......
Yπερψηφίστηκε σήμερα το μεσημέρι στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η Κατάσταση για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το άρθρο σχετικά με την κατάργηση του άβατου των γυναικών στο Αγιο Όρος

Η επίμαχη αυτή έκθεση έλαβε 274 ψήφους υπέρ, 269 κατά, ενώ 14 ευρωβουλευτές απήχαν απο την ψηφοφορία. Το άρθρο δε για την κατάργηση του άβατου στο Αγιο Όρος υπερψηφίστηκε από 277 ευρωβουλευτές ενώ 255 το καταψήφισαν.

''Δεν είναι δεσμευτική η κατάσταση''

"Δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα η Κατάσταση για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα, αποτελεί την θέση, την γνώμη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και δεν επιβάλλεται σε κανέναν". Αυτό δήλωσε στην ΕΡΤonline, η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αννα Καραμάνου, επισημαίνοντας ότι το θέμα του αβάτου του Αγίου Όρους εναπόκειται στην θέληση της Ελλάδας να το καταργήσει, ή όχι....... 

( @ ΝΕΑ-ΕΠΟΧΗ : ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ  ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΞΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΑ ).......

 

 ....."Το σημαντικό είναι ότι το θέμα επιτέλους τέθηκε και μάλιστα υπερψηφίστηκε"συμπλήρωσε η κ. Καραμάνου. 

( @ BLOG - NEA ΕΠΟΧΗ : ΧΑΡΑ ΜΕΓΑΛΗ ΤΗΣ κας ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ ΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Η ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΒΑΤΟΥ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ) 


@ ( Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ με τον "ΣΩΤΗΡΑ" ΠΡΟΔΟΤΗ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ )

Η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε ότι στο κοινοβούλιο οι απόψεις διίσταντο, κάτι που φάνηκε και από το αποτέλεσμα, με τη δεξιά να καταψηφίζει την έκθεση, ενώ και ανάμεσα στους σοσιαλιστές και τους πρασίνους υπήρχαν διαφοροποιήσεις.

Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική και κατά συνέπεια, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Καραμάνου, όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα "ο κάθε ένας γράφει την ιστορία του".

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 15/1/2003 2:54:00 μμ

Από την ενημέρωση των δημοσιογράφων

ΙΩΑΝΝΟΥ: Πώς σχολιάζετε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το άβατο στο Αγιον Ορος;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είναι χωρίς περιεχόμενο, διότι η υπόθεση του άβατου του Αγίου Ορους έχει ενσωματωθεί στη Συνθήκη προσχώρησης της Ελλάδας στην Ε.Ε. Το θέμα έχει ρυθμιστεί από το 1979 και επικυρώθηκε το 1981. Αυτό έχει, επίσης, διατηρηθεί και στις επόμενες Συνθήκες, όπως για παράδειγμα, στη Συνθήκη του Αμστερνταμ. Επομένως, είναι μια συζήτηση χωρίς περιεχόμενο. Βεβαίως, πέρα από τη νομική πλευρά του ζητήματος, που είναι πολύ σαφής και το άβατο του Αγίου Ορους δεν μπορεί να παραβιαστεί με ψηφίσματα, υπάρχει και η ουσιαστική πλευρά του θέματος. Υπάρχει μια ειδική κατάσταση, υπάρχει μια μοναστική πολιτεία, όπου έχει διαφυλαχθεί όλη η παράδοση της Ορθοδοξίας και πιστεύω ότι είναι παντελώς λανθασμένο να προσπαθεί κάποιος να επιβάλει μια λύση έξωθεν. Δεν γίνονται έτσι αυτά. Και από νομικής και από ουσιαστικής και από πνευματικής πλευράς πρέπει να σεβόμαστε κάποιες καταστάσεις που έχουν κατοχυρωθεί μέσα από τους αιώνες.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Τι εννοείτε; Οτι, αν οι γυναίκες δηλαδή πάνε στο Αγιον Ορος θα χαλάσει αυτή η πνευματικότητα της περιοχής;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εδωσα πλήρη και ολοκληρωμένη απάντηση. Μην επιχειρείτε να "βγάλετε τηλεοπτική ατάκα". Δεν είπα κάτι τέτοιο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Η απάντησή σας αυτή απευθύνεται στην κα Καραμάνου; Διότι, αυτή είναι που ανακίνησε το ζήτημα.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Οι απαντήσεις μας απευθύνονται προς κάθε ενδιαφερόμενο. Και ειδικά προς την κα Ιωάννου που μου υπέβαλε την ερώτηση.

Greek Government Press Briefing



@ BLOG - ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ : ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ INDEYMEDIA ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ TA ΜΠΡΑΒΟ TOY ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΗΣΑΣΤΑΝ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΡΟΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΒΑΤΟΥ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ .

ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ....ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.

Κάντε κλικ στην εικόνα...
 ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΧΡΗΜΑ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.....

Λίφτινγκ 80 εκατ. στο Αγιον Ορος

Αγροτικές επιδοτήσεις 2,9 εκατ. ευρώ από την Ε.Ε. στο... περιβόλι της Παναγιάς


ΙΕΡΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ


ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΝΕΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝΕ ΤΗΣ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΒΑΤΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΨΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΡΙΝ ΠΕΣΕΙ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΑΣ......


 Ο ΑΡΧΙΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗΣ ΠΑΠΑΣ,ΤΟ ΔΙΚΕΡΑΤΟ ΘΗΡΙΟ 
ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΛΥΚΟΠΟΙΜΕΝΑ....

ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΙΔΙΑ , ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ;

ΔΕΙΤΕ ΧΑΛΙΑ.....

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΠΑΠΙΚΟΣ ΕΥΛΟΓΕΙ "ΟΡΘΟΔΟΞΟ" ΛΥΚΟΠΟΙΜΕΝΑ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ.......

ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ.
ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ....



ΚΑΤΑ ΟΝΟΜΑ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΕΙΣΤΕ "ΟΡΘΟΔΟΞOI".

 ΠΛΕΟΝ ΧΑΘΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ. ΕΙΣΤΕ ΛΥΚΟΠΟΙΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΟΣΟ ΔΕΝ ΟΜΟΛΟΓΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΕΧΕΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ ΠΑΠΑ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΥΚΟΠΟΙΜΕΝΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ.......


ΕΙΣΤΕ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ. ΤΟΥΣ ΚΡΥΒΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ....


ΟΔΗΓΟΙ ΤΥΦΛΟΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ....... 


ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ Η ΑΙΤΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΙΝΩΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ  ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ  ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.

Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΚΛΗΡΟΥ ΚΑΙ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥ ΜΟΝΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ,ΚΑΙ Η ΑΜΕΤΑΝΟΗΣΙΑ ΜΑΣ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΙΝΩΝ.....



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ.......


τοῦ Ἰωάννη Τάτση, Θεολόγου

Ἡ Ἐπιστολή τοῦ Πατριάρχη Βαρθολομαίου πρός τόν Ἀρχιεπίσκοπο Ἱερώνυμο μέ τήν ὁποία ζητεῖται ἡ λήψη μέτρων κατά ὅσων κληρικῶν καί πιστῶν ἀντιδροῦν σέ ὅσα γίνονται στό πλαίσιο τῆς λεγόμενης οἰκουμενικῆς κίνησης εἶναι ἔγγραφο πού φανερώνει πολλά ἀπό ὅσα βασανίζουν τό λογισμό τῶν οἰκουμενιστῶν. Οἱ ὑγιεῖς ἀντιδράσεις κατά τῆς παναίρεσης τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, τῶν συμπροσευχῶν καί τῆς «μεταπατερικῆς θεολογίας» ἐνοχλοῦν τό Φανάρι καί τοῦτο γιατί δέν μπορεῖ νά ἐπιτευχθεῖ, ὅσο γρήγορα ἐκεῖνοι ὑπολόγιζαν, ἡ πολυπόθητη ἑνότητα τῶν Χριστιανῶν ὅλου του κόσμου, γιά τήν ὁποία ἐργάζονται πυρετωδῶς μέσω τῶν διαλόγων καί τῆς λεγόμενης οἰκουμενικῆς κίνησης καί ἡ ὁποία ἑνότητα εἶναι, σύμφωνα μέ τήν οἰκουμενιστική ἑρμηνευτική, ἐπιταγή τοῦ Κυρίου...

Ἔτσι τή μία τους φταίει ἡ «Ὁμολογία Πίστεως κατά τοῦ Οἰκουμενισμοῦ», τήν ἄλλη ἡ δῆθεν ἀμφισβήτηση τοῦ Οἰκουμενικοῦ Θρόνου, τήν ἑπομένη τά «ἀναθέματα» τοῦ Μητροπολίτου Πειραιῶς καί κάποτε ἀκόμη καί τά συνέδρια καταδίκης της μεταπατερικῆς αἵρεσης. Ὅσοι μετέχουν σέ ὅλα τά παραπάνω ἤ συμφωνοῦν μέ αὐτά πρέπει νά τύχουν τιμωρίας. Αὐτή μάλιστα τή φορά ζητεῖται συνοδική καταδίκη τῶν ἀντιοικουμενιστῶν μέ συγκεκριμένες ἀποφάσεις.

Οἱ Οἰκουμενιστές εὐχαρίστως διαλέγονται μέ κάθε αἱρετικό παπικό, προτεστάντη ἤ ἀκόμη καί ἰσλαμιστή, βουδιστή σεβόμενοι τήν «ἑτερότητα» ἀλλά ἀδυνατοῦν νά διαλεχθοῦν μέ κληρικούς καί πιστούς της Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας πού ἀνησυχοῦν γιά ὅσα ἀντικανονικά καί ἀντιπατερικά λαμβάνουν χώρα τά τελευταία χρόνια. Αἴρουν μέ περισσή εὐκολία τά ἀναθέματα πού ἐπέβαλαν οἱ ἅγιοι Πατέρες στόν αἱρετικό Πάπα ἀλλά εἶναι ἕτοιμοι νά ἐπιβάλλουν ἀφορισμούς καί καθαιρέσεις σέ ὅσους ἀμφισβητοῦν τόν δικό τους οἰκουμενιστικό βηματισμό, κάποιες δέ φορές τιμωροῦν χωρίς πραγματικό λόγο πιστούς πού ἀνάλωσαν τή ζωή τους στήν Ἐκκλησία.

Ὁ Πατριάρχης Βαρθολομαῖος παρουσιάζει στήν Ἐπιστολή τοῦ τούς ἀντιοικουμενιστές ὡς κινούμενους ἐναντίον ἀποφάσεων πανορθοδόξων Συνόδων περί τῶν διαλόγων καί τῆς οἰκουμενικῆς κίνησης. Προσπαθεῖ ἔτσι νά ἐπιβάλλει στόν ὀρθόδοξο κόσμο τό ἀλάθητο τῶν πανορθοδόξων Συνόδων ἤ τό ἀδιαμφισβήτητό του Οἰκουμενικοῦ Θρόνου. 

Ἐκτός του ὅτι ἀποφεύγει νά ἀπαντήσει στά περί συμπροσευχῶν καί τῶν ὑποχωρήσεων σέ μείζονα θεολογικά ζητήματα, κατά τήν διεξαγωγή τῶν διαλόγων μέ τούς ἑτεροδόξους, εἶναι φανερό ὅτι προσπαθεῖ νά ἀποτρέψει ἐνδεχόμενη ἀλλαγή στάσης τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος καί ἀποχώρησή της ἀπό τό «Παγκόσμιο Συμβούλιο Ἐκκλησιῶν» καί τόν διάλογο μέ τούς Παπικούς πού γίνεται ἄνευ τῶν προϋποθέσεων πού ἀπαιτοῦνται. 

Προβάλλει ἔτσι τίς ἀποφάσεις τῶν πανορθοδόξων Συνόδων ὡς ὁριστικές καί ἀμετάκλητες ἐνῶ στήν πραγματικότητα οἱ ἀποφάσεις αὐτές ἐλήφθησαν ὑπό ἄλλες συνθῆκες καί στό χρονικό διάστημα πού μεσολάβησε ἀπό τότε μέχρι σήμερα ὑπῆρξαν διαφοροποιήσεις πρός τό χεῖρον στή στάση τόσο τῶν παπικῶν καί τῶν προτεσταντῶν ὅσο καί τῶν ἀνά τόν κόσμο οἰκουμενιστῶν. 

Μπορεῖ ἀλήθεια σήμερα ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία νά μετέχει σέ Συμβούλια «ἐκκλησιῶν» ἤ νά διαλέγεται μέ τούς Παπικούς ἐπί ὑψηλοῦ ἐπιπέδου, τή στιγμή πού ὁ κόσμος ὅλος ὀδύρεται καί δικαιολογημένα διαμαρτύρεται γιά τά σκάνδαλα παιδεραστίας ποῦ βαρύνουν παπικούς καρδινάλιους ἤ τήν ὁμοφυλοφιλική «ἱεροσύνη» τῶν Προτεσταντῶν; Εἶναι ἀποδεκτές ἀπό τήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία οἱ συνεχεῖς συμπροσευχές ὀρθοδόξων κληρικῶν μέ παπικούς, προτεστάντες καί κάποιες φορές μέ ἀλλόθρησκους σέ ὅλο τόν κόσμο;

Ἡ εὐκαιρία πού δίνεται στούς Ἱεράρχες τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος μετά τήν ἐπιστολή τοῦ Πατριάρχη εἶναι μοναδική. Ἀντί ἄλλης ἀπάντησης, ἦρθε ἡ ὥρα τῆς ἀποχώρησης τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος ἀπό τό «Παγκόσμιο Συμβούλιο Ἐκκλησιῶν» καί τόν διεξαγόμενο μέ τούς ἀμετανόητους Παπικούς προσχηματικό διάλογο ἀλλά καί τῆς ταυτόχρονης συνοδικῆς καταδίκης της παναίρεσης τοῦ Οἰκουμενισμοῦ πού τρώει τά σωθικά τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας.

Ὁ σεβασμός ὅλων πρός τό Οἰκουμενικό Πατριαρχεῖο θά συνεχίσει νά ὑπάρχει μόνο ἐφόσον ἐκεῖνο παραμένει πιστό στήν παράδοση τῶν ἁγίων Πατέρων τῆς Ἐκκλησίας μας. Οἱ «θρόνων διάδοχοι» μποροῦν νά διασφαλίζουν τήν ἑνότητα τῆς Ἐκκλησίας μόνο ἐάν παραμένουν καί «τρόπων μέτοχοι» τῶν ἁγίων Πατέρων. Ἡ κεφαλή τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας, ὁ Κύριός μας Ἰησοῦς Χριστός μᾶς βεβαίωσε ὄτι «πύλαι Ἅδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς»(Μάτθ. 16,18) δήλ. τῆς Ἐκκλησίας καί γιά τοῦτο εἶναι δυσερμήνευτη ἡ ἐξαιρετική ἀνησυχία κάποιων γιά τήν ἐσωτερική ἑνότητα τῆς Ἐκκλησίας. Ἐκτός κι ἄν πιστεύουν ὅτι ἡ ἑνότητα στήν Ἐκκλησία διασφαλίζεται μέ τήν ἠθελημένη ἤ ἐπιβαλλόμενη ὑπακοή σέ πρόσωπα καί ὄχι μέ τήν προσήλωση στήν ἀποστολική καί πατερική πίστη στόν Τριαδικό Θεό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες