Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2013 ΚΑΙ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΕΚΚΛΗΣΙΑ Γ.Ο.Χ ΕΛΛΑΔΟΣ 6-19/1/2013 - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

Ἐν Ἰορδάνῃ βαπτιζομένου σου Κύριε, ἡ τῆς Τριάδος ἐφανερώθη προσκύνησις· τοῦ γὰρ Γεννήτορος ἡ φωνὴ προσεμαρτύρει σοι, ἀγαπητὸν σε Υἱὸν ὀνομάζουσα· καὶ τὸ Πνεῦμα ἐν εἴδει περιστερᾶς, ἐβεβαίου τοῦ λόγου τὸ ἀσφαλές. Ὁ ἐπιφανεὶς Χριστὲ ὁ Θεός, καὶ τὸν κόσμον φωτίσας δόξα σοι.


Απολυτίκιο των Αγίων Θεοφανείων......
 

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑ....Η ΠΙΟ ΤΡΑΝΗ ΑΞΙΑ.

ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2013 - ΕΚΚΛΗΣΙΑ Γ.Ο.Χ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΓΝΗΣΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ.

  
Με κάθε επισημότητα, λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στην Ιερά Μητρόπολη Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος σύμφωνα με το πάτριο εορτολόγιο. Όπως κάθε χρόνο η τοπική μας Εκκλησία υπήρξε το επίκεντρο του εορτασμού της μεγάλης αυτής Δεσποτικής εορτής, η οποία για την Εκκλησία των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών Ελλάδος, έχει ιδιαίτερα ομολογιακό χαρακτήρα.


Ο εορτασμός κορυφώθηκε δια της λαμπρής τελετής του Αγιασμού των Υδάτων που πραγματοποιήθηκε στον κεντρικό πειραϊκό λιμένα (έναντι Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος), προεξαρχούσης της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Γ.Ο.Χ. Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλινίκου. 


Ο Μακαριώτατος πλαισιώθηκε υπό του Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου Β΄, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων, Χριστιανουπόλεως κ. Γρηγορίου, Βρεσθένης κ. Θεοδοσίου και  Μαραθώνος κ. Φωτίου.


Παρόντες επίσης ήταν από την τοπική Σύνοδο της Αμερικής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τορόντο κ. Μωϋσής και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι, Πόρτλαντ  κ. Σέργιος και Βοστώνης κ. Δημήτριος.


Την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων παρακολούθησαν άνω των 6.000 πιστών που κατέκλεισαν τον πειραϊκό λιμένα από το ύψος της πλατείας Καραϊσκάκη έως και τον χώρο της τελετής έναντι του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος.


Στην ομιλία του ο Μακαριώτατος σημείωσε την σημαντική αξία της τηρήσεως των Ιερών Παραδόσεων και ευχήθηκε σε όλους να ξεπεράσει η πατρίδα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει όσο το δυνατόν συντομότερα.


Αψηφώντας το κρύο, περίπου 35  νέοι, με πίστη στην καρδιά βούτηξαν στα νερά του λιμανιού για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Ο Σεβασμιώτατος μοίρασε σε όλους ειδικά αναμνηστικά


Εκ μέρους των πολιτικών αρχών της τοπικής αυτοδιοικήσεως και των σωμάτων ασφαλείας το παρών έδωσαν:

O Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ιωάννης Τραγάκης ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, o Πρόεδρος του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» κ. Π. Καμμένος, oι Βουλευτές κ.κ. Κ. Κατσαφάδος, Π. Μελάς, Α. Νεράτζης. Ι. Κουράκος, Γ. Μαρτίνου, Β. Καπερνάρος και Α. Ντινόπουλος.


Επίσης, ο γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ και πρώην Βουλευτής Πειραιά κ. Δ. Καρύδης και ο πρώην Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Ιωάννης Διαμαντίδης.


Τον Δήμαρχο Πειραιώς εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ι. Ξυπολιάς ενώ παρέστησαν και οι Αντιδήμαρχοι κ. Γ. Κωνσταντούζος και Ι. Μελάς.


Εκ μέρους της Περιφέρειας οι Σύμβουλοι κ.κ. Ρ. Βασιλάκη, Μ. Μαρούλη και Λ. Αγαλοπούλου.


Την τελετή τίμησαν δια της παρουσίας τους, οι Δήμαρχοι: Κορυδαλλού κ. Σ. Κασιμάτης, Κερατσινίου Δραπετώνος κ. Λ.Τζανής, Σαλαμίνος κ. Ι. Τσαβαρής, Διονύσου κ. Ι. Καλαφατέλης,  Ασπροπύργου εκπροσωπηθείς διά του Αντιδημάρχου κ. Ι. Καμενίδη, Αγίας Βαρβάρας δια των Αντιδημάρχων κ. Σ. Σαββίδη και Π. Πρεντάκη και ο τ. Πρόεδρος της Κοινότητος Ροδοπόλεως κ. Χ. Κλεφτάκης.


Οι Αντιδήμαρχοι: Κερατσινίου κα. Ε. Μόσχου, Αγίας Βαρβάρας κ. Κ. Παϊτέρης, Διονύσου κ. Ι. Κανατσούλης  και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πειραιώς κ. Ι. Καλογερόγιαννης και κ. Ζ. Ρούσσου και Σαλαμίνος κ. Θ. Μπερής και Λ. Σταμπουλής.


Ο Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Πειραιώς κ. Ι. Μαρωνίτης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Ι. Ζησιμάτος,  ο τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Β. Μπένος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Θρησκευτικής Κοινότητος Γ.Ο.Χ. κ. Κ. Καραμήτσος  και οι πολιτευτές κ.κ. Ε. Μπαρμαγιάννη, Γ.Τριανταφύλλου, Κ. Μαντούβαλος. 


Τέλος παρέστησαν ο Διαμερισματικός Σύμβουλος κ. Α. Μοραντζής και οι κοινοτικοί σύμβουλοι Ε. Αθανασίου και Ι. Παπάκης.


Μεγαλειώδης λιτανευτική πομπή


Ο Τίμιος Σταυρός μεταφέρθηκε στον χώρο της τελετής με λαμπρά λιτανευτική πομπή που ξεκίνησε από τον Ι.Ν. Αγίου Φιλλίπου Καμινίων, όπου νωρίτερα τελέσθηκε αρχιερατική Θ. Λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Βοστώνης κ. Δημητρίου και εν συνεχεία η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού υπό του Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου.


Κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως μας,  από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και την Ι. Μητρόπολη Αττικής, Μοναχοί και Μοναχές  δεκάδες νέοι κρατώντας λάβαρα και σημαίες και εκπρόσωποι συλλόγων με τοπικές παραδοσιακές ενδυμασίες και ένας μεγάλος όγκος πιστών συνέθεσαν μια όμορφη λιτανευτική πομπή.


Λαμπρό τόνο και τιμή, προσέδωσε στην σημαντικότατη για την τοπική μας Εκκλησία τελετή, η παρουσία των Φιλαρμονικών, του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και των Δήμων Πειραιώς, Σαλαμίνος, Αχαρνών, Ασπροπύργου και Μάνδρας.


Μετά το πέρας της της Ακολουθίας του Αγιασμού των Υδάτων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:


«Με συγκίνηση και ιερά ικανοποίηση θαύμασα το πλήθος των πιστών που κατέκλεισαν το μεγάλο λιμάνι της πόλεως μας για να δηλώσουν το βροντερό ομολογιακό παρών τους. Για την τοπική μας Εκκλησία αυτή η ημέρα είναι μοναδικής σημασίας γιατί αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία να αποδείξουμε εν τοις πράγμασι, πως παρά τα όσα ορισμένοι θα επιθυμούσαν, η Εκκλησία των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών, είναι ζώσα, ακμαία και πάντοτε έτοιμη να χαρίσει μάρτυρες στον ιερό μας αγώνα».



ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ



ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ 
ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ  ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ  6-19/1/2013..



ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ..... 

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΟΥ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟΥ - ΓΟΧ - ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ - ΘΕΜΑΤΑ ΧΡΙΣΤΟΛΟΓΙΚΑ - ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΑ - ΗΘΙΚΑ . ΑΛΗΘΕΙΕΣ ,ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ - ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΡΩΣΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ - ΓΝΩΣΕΣΘΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΥΜΑΣ ( Κατά Ιωάννην Η΄ - 32 )


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες