Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ....ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΩΝΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ.....ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΑΝΥΣΗΧΟΥΝ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ.




ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ......

ΔΕΝ ΠΗΓΑΝΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ,Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ Ι.ΜΟΝΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ.

ΑΝΥΣΗΧΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ......

ΜΑΚΑΡΙ...ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ , ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΞΕΙ ΓΥΜΝΗ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΑΝΕΣ , ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ Η ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.



+ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ 
"ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ - ΠΑΠΙΚΩΝ". ΝΑ ΕΙΜΕΘΑ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ........




ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ.....

ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ
ΚΑΚΟΔΟΞΟΥΣ ΠΡΟ ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΕΩΣ....




ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ - 1992
  ΥΠΟΜΝΗΜΑ-ΕΚΚΛΗΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΙΚΟΣΙ ΙΕΡΩΝ ΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΘΩ....

.... +ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ +ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝΔΑΦΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ....




ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ.....

Ανταπόκριση Άγιο Όρος - Γιώργος Θεοχάρης 

Αίσθηση προκαλεί η απουσία της εκπροσώπησης της Ιεράς Μονής Κωνσταμονίτου στην επίσκεψη του προκαθήμενου της Ορθοδοξίας στο Άγιο Όρος. 

Η μη παρουσία του ηγουμένου και του αντιπροσώπου της εν λόγω Μονής τόσο στην υποδοχή του Πατριάρχη όσο και στις λοιπές εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση του Αγίου Όρους στο ελληνικό κράτος που χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης , προκαλεί ερωτηματικά και ήδη πυροδοτεί συζητήσεις στους εκκλησιαστικούς κύκλους, σύμφωνα με πληροφορίες του "Αγιορείτικου Βήματος". 


ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ MOUNT ATHOS.INFOS.GR ΛΙΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ  Ι.Μ ΚΩΝΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ....

Ιερά Μονή Κωνσταμονίτου Η μονή ιδρύθηκε περίπου τον 11ο αι. και βρίσκεται σε υψόμετρο 200μ από την θάλασσα. Κατά την παράδοση ιδρύθηκε από τον γιο του Μεγάλου Κωνσταντίνου Κώνστα ή από κάποιον ασκητή που καταγόταν από την Κασταμονή της Μικρας Ασίας

Το 1278 καηκε από Λατινόφρονες και ανοικοδομήθηκε με τη συνδρομή του αυτοκράτορα Ανδρόνικου του Β’. Το 1428 ξανακάηκε και ερήμωσε και το 1433 ανακαινίσθηκε από τον Αρχιστράτηγο της Σερβίας Ράδιτς ο οποίος αργότερα έγινε μοναχός με το όνομα Ρωμανός. Το 1717 καηκε ξανά και τότε βοήθησαν στην ανέγερση του πολλοί ηγεμόνες καθώς και η σύζυγος του Αλη Πασά, Κυρά Βασιλική. Το Καθολικό της Μονής είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Αγίου Στεφάνου (27 Δεκεμβρίου). 

Από τα κειμήλια της Μονής ξεχωρίζουν οι θαυματουργές εικόνες της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΟΔΗΓΗΤΡΙΑΣ και της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΡΙΑΣ καθώς και η εικόνα του ΠΡΩΤΟΜΑΡΤΥΡΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ. Η Βιβλιοθήκη έχει 110 χειρόγραφα, δύο Ευαγγέλια του 11ου αι. και πολλά έντυπα βιβλία.

6 σχόλια:

Panayiotis Omirou είπε...

"ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ...."
Ντροπή σας!!!
Φτάσαμε πλέον στους έσχατους καιρούς όταν βλέπουμε αδερφούς να χαίρονται για την διάσπαση της "ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ".

ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΕΧΕΤΑΙ Ο ΘΕΟς ΜΑς.....

Epimoni.net είπε...

Κρίμα....
http://epimoni.net/?p=1230

Epimoni.net είπε...

Κρίμα....
http://epimoni.net/?p=1230

Στρατής Μακεδών είπε...

www.ailaos.blogspot.com

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΠΟΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ

ΒΟΥΚΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ είπε...

@Panayiotis Omirou.... Γιατί είναι ντροπή μας ; Επειδή χαιρόμαστε που κάποιοι αντιστέκονται στον αρχιοικουμενιστή οικουμενικό πατριάρχη κ.Βαρθολομαίο και στις αιρέσεις του ; που αυτήν την μια αγία καθολική και αποστολική εκκλησία που αναφέρεις δεν την ομολογεί , αλλα αντιθέτως με την θεωρία των κλάδων στρέφεται ενάντια της.

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Πολύ ευχάριστος είδησις! Δεν αρκεί, όμως, να μην ραίνουν με τριαντάφυλλα τον Βαρθολομαίο. Πρέπει να κόψουν και το μνημόσυνό του. Αυτή είναι η ορθόδοξη στάσις που μας υποδεικνύουν όλες οι Γραφές, όλες οι Σύνοδοι και όλοι οι διδάσκαλοι της Εκκλησίας. Αυτοί που προτιμούν την ενότητα (εν τη πλάνη) από την Αλήθεια, δεν είναι του Χριστού, διότι ο Χριστός είναι η Αλήθεια και το φως και η ζωή. Ενώ ο Οικουμενισμός του Βαρθολομαίου είναι το Ψεύδος, η απάτη, η αίρεσις και ο πνευματικός θάνατος.

Ετικέτες