Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ...... ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΣΙΝΑ.....ΑΠΗΓΑΓΑΝ ΔΥΟ ΜΟΝΑΧΟΥΣ.... Η ΜΟΣΧΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΥΟ ΔΙΜΟΙΡΙΩΝ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ.

 
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΓ.ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  - ΣΙΝΑ

21/10/2014 ΩΡΑ 18:23

Eπίθεση πραγματοποίησαν οι ισλαμιστές αντάρτες που κρύβονται στην έρημο του Σινά στο Ελληνορθόδοξο Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης εισβάλλοντας στη μονή και απαγάγοντας δύο μοναχούς και ζητώντας λύτρα για την απελευθέρωσή τους. 

Η εξέλιξη ήταν η Μόσχα να προτείνει στην Αίγυπτο να αποστείλει δύο διμοιρίες αλεξιπτωτιστών προκειμένου να προστατεύσουν το μοναστήρι

Οι μοναχοί αναγκάστηκαν να πληρώσουν ένα φόρο ως αντάλλαγμα με την ελπίδα ότι οι επιθέσεις αυτές θα σταματήσουν, αλλά προς το παρόν η τύχη των δύο μοναχών παραμένει άγνωστη. Φόρος υποτέλειας όπως απαιτούσαν πάντοτε οι εξτρεμιστές ισλαμιστές από τους χριστιανούς. Παρά την πληρωμή των λύτρων οι ισλαμιστές συνεχίζουν να απειλούν τους μοναχούς ότι θα πληρώσουν με την ίδια τους τη ζωή τη μη συμμόρφωση στην πίστη του Μωάμεθ. Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι ισλαμιστές δεν τηρούν ποτέ υποσχέσεις

Ήδη ετοιμάζεται προς τον σκοπό αυτό μια μονάδα αποτελούμενη από δύο διμοιρίες αλεξιπτωτιστών με σκοπό την αποστολή της στο Σινά αμέσως μόλις συμφωνήσει η αιγυπτιακή κυβέρνηση. Λόγο για την περιοχή έχουν και οι Ισραηλινοί βάση της συμφωνίας του 1976 που μιλά για αποστρατιωτικοποιημένο Σινά. Αυτό κάνει πολύ εύκολη την ζωή των ισλμιστών στο βουνό του Σινά.

Οι Ισραηλινοί το γνωρίζουν και λόγω της ρωσικής καταγωγής του Ισραηλινού ΥΠΕΞ Άβιγκντορ Λίμπερμαν (μιλάει άπταιστα τα ρωσικά) δεν εμφανίζονται αρνητικοί στο ενδεχόμενο ρωσικής παρουσίας στη Μονή. Θα έπρεπε παρόμοιο σχεδιασμό να έχει και το ελληνικό κράτος εκτός εάν την Ορθοδοξία την θεωρεί πλέον ένα είδος κοινωνικής διακόσμησης. Πάντως με βάση το Σύνταγμα η Ελλάδα οφείλει να είναι και αυτή προμαχώνας της Ορθοδοξίας και αρωγός σε οποιαδήποτε προσπάθεια προστασίας των πνευματικών συμβόλων της

Το defencenet.gr σας είχε ενημερώσει για την πρόταση του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν που ετοιμάζει να κάνει στον Αιγύπτιο πρόεδρο Α.Σίσι. 

Ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν ως Ορθόδοξος έχει αναλάβει τις δέουσες πρωτοβουλιες που ΔΕΝ αναλαμβάνει το ελληνικό ΥΠΕΞ, ούτε καν για τις σφαγές των Ορθοδόξων χριστιανών της Μέσης Ανατολής από τους Τζιχαντιστές, και σκοπεύει να προστατεύσει με ειδική συμφωνία με το Κάιρο την ακεραιότητα της ιστορικής μονής, με την αποστολή ακομα και ρωσικής φρουράς που θα αναλάβει ρολο αντίστοιχο με αυτόν που έχει η τουρκική φρουρά που προστατεύει το μνημείο του Σουλεϊμάν Σαχ στην Συρία. Μετά το πρόσφατο αυτό γεγονός γίνεται επιτακτική η ανάγκη προστασίας του Μοναστηριού από μια Ορθόδοξη φρουρά που μπορεί να είναι και ελληνική... 

Η ιστορική Ελληνορθόδοξη μονή της Αγίας Αικατερίνης αποτελεί ένα από τα πνευματικά κέντρα της Ορθοδοξίας, και δέχεται έντονα τις απειλές των ισλαμιστών που απείλούν με καταστροφή της μονής από τότε που ξεθάρρεψαν λόγω της προεδρίας του ισλαμιστή προέδρου Μ.Μόρσι. Στην προστασία της Μονής την περίοδο Μ.Μόρσι βοήθησαν πάρα πολύ και οι ντόπιες νομαδικές φυλές των Bεδουϊνων. 

Ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης του Σινά, Δαμιανός, αφηγείται άγνωστες πτυχές της «Αραβικής Άνοιξης», και το πώς νομαδικές φυλές μουσουλμάνων της ερήμου έθεσαν υπό την προστασία τους, το παλαιότερο μοναστήρι της Χριστιανοσύνης, στις παρυφές της Αγίας Κορυφής, όπου σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, ο Μωυσής παρέλαβε τις πλάκες με τις Δέκα Εντολές. «Τις μέρες εκείνες της επανάστασης κατά του Μουμπάρακ είχαμε έναν ξεσηκωμό και μια γενικευμένη αναρχία. 

Υπήρχαν φόβοι ότι κάποιες φυλές από το βόρειο Σινά θα κατέβουν για λεηλασίες. Τότε οι Βεδουίνοι πήραν τα όπλα και δημιούργησαν ένα κλοιό, μια ασπίδα προστασίας γύρω από το μοναστήρι…». 

Δεινοί πολεμιστές οι Βεδουίνοι, συνυπάρχουν με τους μοναχούς της Αγίας Αικατερίνης, «εν ειρήνη και ομονοία», από την εποχή του αυτοκράτορα Ιουστινιανού, οπότε και χτίστηκε η μονή και όταν χρειάστηκε, όπως τις ημέρες της εξέγερσης στην Αίγυπτο, πήραν τα όπλα για να την υπερασπιστούν. Ο σεβασμός προς τη διαφορετικότητα στην πίστη δεν υπήρξε, ωστόσο, το μοναδικό κίνητρο που οι Βεδουίνοι ζώστηκαν τα άρματα και δημιούργησαν κλοιό ασφαλείας για τους 27 μοναχούς και βεβαίως τα ανεκτίμητης αξίας βιβλία, χειρόγραφα, βυζαντινά κειμήλια που φυλάσσονται, σε συνθήκες υψηλής ασφάλειας, όπως τονίζει ο ηγούμενος Δαμιανός. 

Η μονή υπήρξε και εξακολουθεί να λειτουργεί ως αστείρευτη πηγή εσόδων για τους Βεδουίνους, που έχτισαν γύρω από αυτήν μια ολόκληρη πόλη, ομώνυμη, με περισσότερους από 4.000 κατοίκους που ζουν από τον τουρισμό. «Μέχρι την αναταραχή της εξέγερσης έφταναν στο μοναστήρι περισσότεροι από 300.000 τουρίστες κάθε χρόνο», εξηγεί ο ηγούμενος : «Πέρα από την περιήγηση στη μονή αρκετοί προσκυνητές κατευθύνονται προς την Αγία Κορυφή για θρησκευτικό προσκύνημα και φυσιολατρικούς λόγους. 

Οι Βεδουίνοι άφησαν τις καμήλες, με τις οποίες μετέφεραν τουρίστες, εγκατέλειψαν τις σκηνές, έφτιαξαν σπίτια, αγόρασαν αυτοκίνητα άνοιξαν καταστήματα εστίασης και πώλησης σουβενίρ, ενώ 140 άτομα απασχολούνται μόνιμα στη μονή με ένσημα, κανονικά». Όμως δεν μπορεί να αφεθεί ένα τόσο σημαντικό ζήτημα στα χερι αλλόθρησκων και αυτό αποδεικνύεται μετά την πρόσφατη επίεθση. Μόνο ομόδοξοι μπορούν να προστατέψουν ιδανικά την Μονή.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

@ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

Τρίτη, 21 Οκτώβριου 2014 21:52.....

Πριν λίγο μοναχός της Μονής της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά επικοινώνησε με συγγενείς του στην Κρήτη και ανέφερε ότι η είδηση περί της φημολογούμενης επίθεσης από Ισλαμιστές στο μοναστήρι, δεν ισχύει.

Aυτό αναφέρει στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ συγγενής του μοναχού που μίλησε μαζί του. 

Η πληροφορία προήλθε από ξένες ιστοσελίδες, μάλιστα οι δύο πολύ γνωστές.......

Πρώτη δημοσίευσε την είδηση στις 14 Οκτώμβρη η ρωσική σελίδα.......



1) Bedouins attack and levy a tax on St. Catherine's Monastery on Sinai

ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ........

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΔΗΔΗ ΣΤΙΣ 20 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ......

3) Bedouins attack and levy a tax on St. Catherine's Monastery on Sinai

ΚΑΙ ΣΤΙΣ 21 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ......




ΓΙΑ ΟΤΙ ΝΕΩΤΕΡΟ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ.....



ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ - Η ΖΩΣΑ ΠΙΣΤΗ.......

ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες