Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΕΠΑΦΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ PLASTC - ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΣΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.......


Μπορεί η Square και PayPal να εργάζονται πάνω σε τεχνολογίες για να ξεκινήσουμε να πληρώνουμε με τη χρήση του κινητού, τα Google Wallet και Apple Pay να έχουν υιοθετήσει το πρότυπο NFC για ανέπαφες πληρωμές, αλλά η κάρτα Plastc θέλει να "μαζέψει" όλες τις τεχνολογίες και τα "συστήματα" για να προσφέρει απαράμιλλη ευκολία χρήσης. 

Η νέα κάρτα πληρωμών Plastc μπορεί και ενσωματώνει όλους αυτούς τους τρόπους πληρωμής σε μια και μόνο κάρτα που υποστηρίζει μαγνητικούς αναγνώστες αλλά και τις τεχνολογίες Chip, PIN, NFC, RFID καθώς και QR codes. Είναι εξοπλισμένη με οθόνη αφής E-ink και μπορεί να συνδεθεί με εφαρμογές πληρωμών iOS και Android. Το διαθέσιμο υπόλοιπο από όλες τις κάρτες με τις οποίες συνεργάζεται, δηλαδή από τις τράπεζες CitiBank, Τράπεζα της Αμερικής, American Express, Chase, Charles Schwab, US Bank και Wells Fargo, θα είναι ορατό στην οθόνη. 

Η Plastc μπορεί και αποθηκεύει στοιχεία για έως και 20 πιστωτικές κάρτες που μπορούν να εναλλάσσονται "on-the-fly" και προστατεύονται από ένα system-wide κωδικό PIN. Χρησιμοποιεί τεχνολογία Bluetooth χαμηλής κατανάλωσης για να συνδεθεί με το κινητό ενώ μπορεί και ειδοποιεί το χρήστη στη περίπτωση που απομακρυνθεί από αυτή (για να μη τη ξεχάσει). Μετά από μία χρονική περίοδο, που έχει ρυθμιστεί από τον χρήστη, η κάρτα διαγράφει όλα τα αποθηκευμένα δεδομένα και εμφανίζει στην οθόνη τον αριθμό εξυπηρέτησης πελατών. 

Μόλις την ανακτήσει ο χρήστης, τότε αρχίζει και συγχρονίζει όλα τα δεδομένα που είχαν διαγραφεί χωρίς να απαιτείται από το χρήστη να επαναλάβει τη διαδικασία set-up. Η κάρτα έχει αυτονομία 30 ημερών και μπορεί να επαναφορτιστεί μέσω ενός ασύρματου φορτιστή. Επιπλέον, για να παραταθεί η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η κάρτα διαθέτει αισθητήρα φωτός ώστε να η οθόνη να είναι κλειστή όταν δεν χρησιμοποιείται (για παράδειγμα όταν είναι μέσα στο πορτοφόλι). 

 Όταν η κάρτα διατεθεί αν και ενσωματώνει το hardware για να υποστηρίξει τα πρότυπα NFC, Chip and PIN δε θα είναι ενεργοποιημένα από την αρχή. Αντίθετα θα υπάρχει μια αναβάθμιση στο firmware στο τέλος του 2015 που θα προσφέρει την απαραίτητη υποστήριξη. 

Το κόστος της κάρτας θα είναι περίπου 155 δολάρια και η διάθεση της αναμένεται να ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.


ΠΗΓΗ : TheNextWeb


 ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ......


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες