Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ......ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΡΒΕΤΑ ΕΦΤΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΚΑΦΗΡΕΑ........ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΟΖ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΟΣΜΑΝ ΑΚΙΠ ΜΠΑΚ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ....


 
Τουρκική κορβέτα στην Αττική - Να φύγουν το συντομότερο οι επικίνδυνοι και οι προδότες

Είδαμε την νέα τουρκική πρόκληση, σήμερα τα ξημερώματα, όπου τουρκική κορβέτα έφτασε μέχρι τα στενά του Καφηρέα. Η συγκεκριμένη πρόκληση ήταν βεβαίως σε συνέχεια των τουρκικών πολεμικών ενεργειών με την παρουσία πολεμικών πλοίων στην κυπριακή ΑΟΖ, ώστε να συνοδεύσουν το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Barbaros».

Μπορεί ο Δένδιας, θεωρώντας εαυτόν νέο «Καίσαρα» σε γελοία παραλλαγή να ισχυρίστηκε ότι η πρόκληση έγινε εξαιτίας της «ενθρόνισής» του, ελέω Σιών, στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, παραπονούμενος ότι τον «ξύπνησαν στις 3 το πρωί», όμως η Τουρκία ουδόλως λειτούργησε ώστε να καταστεί ξυπνητήρι του ξενόδουλου υπουργού. Η πρόκληση ουσιαστικά προκλήθηκε από την στάση των αμερικανών, οι οποίοι σε διαβουλεύσεις που έγιναν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ επί του Κυπριακού αρνήθηκαν να πάρουν οποιαδήποτε θέση υπέρ των κυπριακών θέσεων, παραπέμποντας το όλο ζήτημα στον ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό.

Η όλη στάση των αμερικανών, οι οποίοι ουσιαστικά έδωσαν «πράσινο φως» για νέες τουρκικές προκλήσεις, ευκόλως ερμηνεύεται ως «υπόθαλψη του χρήσιμου εγκληματία». Κοινώς, οι αμερικανοί εγκρίνουν τις τουρκικές προκλητικές ενέργειες, αφού τους προορίζουν για περιφερειακή δύναμη της περιοχής. Όπως χαρακτηριστικά έγραψε σε κρίση ειλικρίνειας αρθρογράφος του «Βήματος», επί του δρωμένου: «Οι Αμερικανοί κοιτούν τη «μεγάλη εικόνα» στη Μέση Ανατολή και αυτή περιγράφεται από τρεις λέξεις: Ιράκ - Συρία - ISIS.». Έτσι, την ώρα που το αμερικανοκίνητο Ισλαμικό Χαλιφάτο επιχειρεί για την εξάλειψη του εσωτερικού εχθρού της Τουρκίας, των Κούρδων, η Τουρκία ελευθέρως επιχειρεί στην Ανατολική Μεσόγειο, εν είδει τοπικού «δερβέναγα» των ΗΠΑ.

Και ποια η αντίδραση των  κυβερνώντων εμπρός σε αυτή την καταφανέστατη ανίερη συμμαχία εναντίον του Ελληνικού Έθνους που διαιρείται σε δύο κράτη; Ο Βενιζέλος, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, εξέφρασε απλώς έναν… προβληματισμό. Την ώρα που μία τουρκική κορβέτα φτάνει στις παρυφές της Αττικής και οι τούρκοι εισβάλλουν στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Βενιζέλος… προβληματίζεται και αντί να ανάγει τις προκλήσεις σε μείζον ζήτημα της συνέλευσης, κάνει απλώς μια παρένθεση προβληματισμού, στην ομιλία του περί της… Ουκρανίας. Ο Δένδιας από την πλευρά του, ως ΥΠΕΘΑ, αγουροξυπνημένος διέκοψε τα πάντα, προκειμένου να ενημερώσει τους δημοσιογράφους για… τα «κόκκινα δάνεια».

Οι αμερικανοί και οι τούρκοι σχηματίζουν μία νέα γεωπολιτική πραγματικότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Μία πραγματικότητα που θέλει την Ελλάδα υποτελή στην Τουρκία, που προορίζεται για περιφερειακή δύναμη – σύνδεσμο με τον Αραβικό κόσμο και είσοδο για τους αμερικανούς στην ευαίσθητη γεωπολιτικά περιοχή της Μέσης Ανατολής. Η όλη επιχείρηση, μάλιστα, εντάσσεται σε κοινό πλαίσιο με τις επιχειρήσεις πλουτοκρατών και αμερικανοσιωνιστών στην Ουκρανία.

Εμπρός στις γεωπολιτικές ανακατατάξεις, που καθόλου ευνοϊκές δεν είναι για την Πατρίδα μας, οι ξενόδουλοι της Χούντας Βενιζέλου – Σαμαρά «σφυρίζουν αδιάφορα» και έτσι καθίστανται για άλλη μία φορά επικίνδυνοι για την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό. Είναι επιτακτική ανάγκη, λοιπόν, η άμεση διεξαγωγή εκλογών ώστε ο Ελληνικός Λαός να τους δώσει το «εισιτήριο χωρίς επιστροφή» για το χρονοντούλαπο της Ιστορίας. 


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/tourkia-kai-hpa-jeftilizoun-thn-jenodoulh-sugkubernhsh#ixzz3I6oQ0WIB


ΑΛΛΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.....

Προκαλεί τούρκος βουλευτής εντός Ελληνικής Βουλής με τις δηλώσεις του......

«Δεν υπάρχει θέμα συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας». Ο κ. Μπακ απεσταλμένος του Ερντογάν μίλησε για «μοίρασμα» του φυσικού αερίου της Κύπρου και την κατηγόρησε για μονομερείς ενέργειες.

Τελευταία ενημέρωση 04/11/2014, 12:54

Δεν υπάρχει θέμα συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας υποστήριξε Τούρκος βουλευτής στην ελληνική Βουλή ενώ σε ανάλογες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε και για την Κύπρο.

Ο κ. Οσμάν Ακίπ Μπακ, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας κατηγόρησε την Κύπρο για μονομερείς ενέργειες και υποστήριξε ότι όλη η Κυπριακή υφαλοκρηπίδα είναι προσβάσιμη.

Παίρνοντας τον λόγο σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στην αίθουσα Γερουσίας του ελληνικού κοινοβουλίου ανέπτυξε τις πάγιες θέσεις της Τουρκίας χωρίς μάλιστα να υπάρξει ουσιαστική απάντηση από την ελληνική πλευρά. Σημειώνεται πως ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος είχε ήδη αποχωρήσει από την αίθουσα όταν πήρε τον λόγο ο τούρκος βουλευτής.

«Η Τουρκία δεν προσπαθεί να κάνει καμία διεκδίκηση στην Κύπρο» υποστήριξε ο κ. Μπάκ και συνέχισε: «Αντίθετα στη βόρειο Κύπρο υπάρχει αδειοδοτημένη περιοχή για έρευνες και ο τουρκικός στόλος μόνο στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων που έχει στην περιοχή - στα ανοιχτά της βόρειας Κύπρου - ενεργεί σεισμογραφικής φύσης έρευνες. Το Μπαρμπαρόσα διεξάγει σεισμογραφικές έρευνες και έχουμε ενημερώσει ότι δεν πρέπει να γίνονται μονομερείς ενέργειες από πλευράς Κύπρου. Όλη η υφαλοκρηπίδα είναι προσβάσιμη και οι δύο λαοί αποφασίζουν πως θα χρησιμοποιήσουν τους πόρους».

Υποστήριξε μάλιστα ότι στο πλαίσιο του ΟΗΕ πρέπει να υπάρξει συμφωνία «για το μοίρασμα των πόρων του φυσικού αερίου. Να υπάρξει σύγκλιση για την οποία ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις το 2008 αλλά δεν επιτεύχθηκε συμφωνία».

Παράλληλα είπε ότι «δεν υπάρχει θέμα συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας» φράση που εκτός των συνειρμών που δημιουργεί επιχειρεί την προώθηση της πάγιας θέσης της Τουρκίας για την κατάργηση της ταξιδιωτικής βίζας για τούρκους πολίτες.

Από την άλλη πλευρά απάντηση δόθηκε από τον κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη που είπε ότι «Η Κύπρος δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, έχει πολλαπλά ζητήματα. Η βάση είναι η εισβολή από μια φίλη και σύμμαχο χώρα. Είναι ευχής έργο η αναζωογόνησης μια προσπάθειας που θα αναζητά λύση στη βάση της ενιαίας κρατικής οντότητας, διζωνικής, διακοινοτικής ομοσπονδίας που θα σέβεται τις αποφάσεις του διεθνούς δικαίου» και προειδοποίησε «Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία θα πρέπει να αποφεύγουμε τις εκατέρωθεν προκλήσεις και τη δημιουργία προβλημάτων και άνοιγμα ζητημάτων που μπορεί να προκαλέσουν θέμα στην περιοχή και στη Συμμαχία».

Συμπλήρωσε πως «οι γεωτρήσεις δεν αφορούν μόνο το ελληνοκυπριακό αλλά και το τουρκοκυπριακό κομμάτι. Δεν θα πρέπει να περιπλέκεται το ζήτημα των κοιτασμάτων με το άλλο ζήτημα που επιμένουμε να διευθετηθεί αλλά να μη χάνουμε χρόνο για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων στη βάση των διεθνών συνθηκών και της ΑΟΖ που είναι ευχής έργο να επικύρωνε η Τουρκία τη συμφωνία για την ΑΟΖ. Η Κύπρος λειτουργεί σαν κυρίαρχο κράτος στην περιοχή. Δεν πρέπει να αφήσουμε να ανοίγουμε ζητήματα στην περιοχή την ώρα που οι κίνδυνοι από τα φαινόμενα αστάθειας που εμφανίζονται απειλούν το σύνολο των κοινών μας συμφερόντων στην περιοχή».

πηγή: protothema.gr


ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΤΙΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Άρθρο του Ηλία Κασιαδιάρη στη εφημερίδα “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ” λίγες μέρες πριν τις Τουρκικές προκλήσεις........

Το δόγμα της Χρυσής Αυγής για το Κυπριακό, την ενέργεια και την ισορροπία δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο

Για μία ακόμη φορά απεδείχθη η απόλυτη ένδεια, η ανυπαρξία και η μειοδοτική στάση της καταρρέουσας εξουσίας Σαμαρά – Βενιζέλου. Οι τούρκοι κάνουν βόλτες για μέρες στην ΑΟΖ της Κύπρου και η Ελλάς είναι παντελώς απούσα, ενώ η ηγεσία της αυτο-εξευτελίζεται και ξεπουλά τα δίκαια του Ελληνισμού. Το alter-ego του Σαμαρα, Ανα(ν)στασιάδης, εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Ο Ελλαδίτης υπάλληλος της διεθνούς τοκογλυφίας, παρ’ ότι ήταν παρών στην επίμαχη διάσκεψη των ευρωπαίων ηγετών,έπραξε το απόλυτο τίποτα. (γι’ αυτό και παρακαλούσε μανιωδώς τα βραδυνά δελτία του μπομπολιστάν να πουν ψέμματα, ότι δήθεν είχε… «σφοδρή αντιπαράθεση» με τον Κάμερον για το Κυπριακό και την τουρκική προκλητικότητα). Δυστυχώς η Ελλάς διοικείται από ανθρωπάκια που αδυνατούν – όχι μόνο να περιφρουρήσουν τα δίκαιά της – αλλά ακόμα και να μιλήσουν ενώπιον των δήθεν συμμάχων τους.

Τούρκοι, σιωνιστές και αιγύπτιοι εντός κυπριακής ΑΟΖΗ Ελλάς απούσα

Μόλις ο Νταβούτογλου δημιούργησε νέα εστία τεχνητής έντασης νοτίως της Μεγαλονήσου με τον απόπλου του «Μπαρμπαρός», όλα τα κράτη της περιοχής κινητοποιήθηκαν. Ισραήλ και Αίγυπτος έσπευσαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην πιο περιζήτητη οικονομικά ζώνη της Μεσογείου. Το Οικόπεδο 12, που ανήκει εξ ολοκλήρου στην Κυπριακή Δημοκρατία, αποδεδειγμένα περικλείει τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου. Αυτόν τον αληθινό θησαυρό θα έπρεπε ασφαλώς να τον διασφαλίζει η Ελλάς με φρεγάτες, υποβρύχια και πολεμικά αεροσκάφη. Αντ’ αυτού η χώρα μας είναι παντελώς ανύπαρκτη και η κυπριακή ασφάλεια βασίζεται δυστυχώς στα ισραηλινά f-16. Οι εβραίοι έχουν ήδη συμφωνήσει με την Κύπρο και έχουν βάλει χοντρό χέρι στα κοιτάσματα της νήσου, φυσική συνέχεια των οποίων αποτελεί το ισραηλινό κοίτασμα Λεβιάθαν, που εκμεταλλεύονται ήδη σε συνεργασία με τους αμερικανούς  (κοινοπραξία Delek και Noble Energy).

Η αποστολή μίας ισχυρής αεροναυτικής δύναμης στην Κύπρο είναι η πλέον ενδεδειγμένη κίνηση. Αντ’ αυτού η προδοτική ελλαδική ηγεσία προτιμά να πήγαινε ταξιδάκια στας Ευρώπας και να κλαίγεται στην διεθνή τοκογλυφική ολιγαρχία. Αντί τα ελληνικά f-16 block 52+ να σταθμεύουν στο αεροδρόμιο της Πάφου, αντί οι ελληνικές φρεγάτες να περιπολούν νοτίως της ελεύθερης Κύπρου, οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι παντελώς απούσες. Θα μπορούσε τουλάχιστον ο Σαμαράς να στείλει στην Κύπρο τα… «υποβρύχια του Βενιζέλου» με κυβερνήτη τον ίδιο τον πρόεδρο του κλεφτο-ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτά γέρνουν από τις μίζες και τα κλεμμένα. Μιλάμε για θλιβερούς τύπους που δεν μπορούν να περιφρουρήσουν ούτε την ελλαδική ΑΟΖ, η οποία είναι μαγική εικόνα καθώς το ίδιο το ελλαδιστάν-σαμαριστάν δεν τολμά να την αναγνωρίσει. Ευτυχώς οι μέρες στην εξουσία αυτών των  μειοδοτών είναι μετρημένες και η άνθηση του Εθνικιστικού Κινήματος δεν θα αργήσει να έρθει.

Χρυσή Αυγή: το μόνο κόμμα με ξεκάθαρες θέσεις για τα μείζονα εθνικά ζητήματα

Η Χρυσή Αυγή είναι η μόνη ισχυρή πολιτική δύναμη με ολοκληρωμένη πρόταση για λύση του ελληνικού προβλήματος. Πρωταγωνιστική θέση στο Δόγμα μας διαθέτει η αξιοποίηση του εθνικού πλούτου της χώρας και των ενεργειακών μας πηγών. Στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας του Λαϊκού Συνδέσμου περιλαμβάνεται και η κατάθεση της ιστορικής πρότασης Νόμου περί «Ανακήρυξης της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης» από την κοινοβουλευτική μας ομάδα. Όπως θυμάστε, την ημέρα που κατετέθη η πρόταση αυτή και συζητήθηκε σχετική επίκαιρη επερώτηση του κόμματός μας, συνέβη το γνωστό επεισόδιο με τον υπουργό ενέργειας της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ α.ε. (οπότε και καταγγείλαμε σε έντονο ύφος το πολιτικό σύστημα: «Κλέφτες, λαμόγια, απατεώνες, πού ‘ναι η λίστα Λαγκάρντ κλπ…»). Αξίζει να παραθέσουμε για μία ακόμη φορά τις πάγιες θέσεις μας για την Ελληνική ΑΟΖ, το Κυπριακό, την ενέργεια και τις διεθνείς συμμαχίες. Αυτά τα 4 μείζονα ζητήματα συνδέονται άμεσα και η επίλυσή τους θα οδηγήσει στην υλοποίηση του οράματος του Λαϊκού Συνδέσμου. Η Ελλάς θα πάψει να είναι ένα θλιβερό προτεκτοράτο ξένων δυνάμεων και θα μετατραπεί σε κεντρική δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ: Άμεση χάραξη των ορίων της Ελληνικής Α.Ο.Ζ. με βάση την αρχή της μέσης γραμμής και λαμβάνοντας ως ενιαίο σύνολο τα θαλάσσια όρια της Ελλάδος με την Τουρκία από τις εκβολές του Έβρου μέχρι και το Καστελόριζο.
 
ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Εφαρμογή του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδος – Κύπρου, που σε συνδυασμό με τις εφαπτόμενες ΑΟΖ των δύο κρατών, θα ισοδυναμεί με de facto Ένωση της νήσου με την Ελλάδα. Οι παραπάνω ενέργειες μεσοπρόθεσμα θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε κεντρική δύναμη στον ευαίσθητο γεωπολιτικά χώρο της Ανατολικής Μεσογείου.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ:  Εθνικοποίηση όλων των ενεργειακών μας κοιτασμάτων και απόδοση των κερδών από την εκμετάλλευσή τους στον ελληνικό λαό, με κύριο στόχο να καταστεί η Ελλάς στρατηγικός ενεργειακός κόμβος. Προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση του τεράστιου έργου της έρευνας και εξόρυξης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που περικλείει η ελληνική ζώνη οικονομικής εκμετάλλευσης.

ΝΕΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ: Σύναψη αμυντικής συμφωνίας και έναρξη στρατιωτικής συνεργασίας με τα κράτη εκείνα με τα οποία είναι δυνατόν να υπάρξει σύγκλιση γεωπολιτικών συμφερόντων και όχι φύσει και θέσει ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ και των οποίων οι κοινοπραξίες θα πλειοδοτήσουν στον παραπάνω διαγωνισμό.  Αναστροφή του γεωπολιτικού μας προσανατολισμού και επανεξέταση των συμμαχιών μας, οι οποίες δεν έχουν προσφέρει απολύτως τίποτα για τα εθνικά μας συμφέροντα. Άμεση στροφή, επενδυτική και ενεργειακή κατ’ αρχάς, προς τη Ρωσία.

Φυλακές Κορυδαλλού,
26η Οκτωβρίου 2014



Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, από τις Βρυξέλες στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Capital (16/10) και τον Χριστόφορο Χριστοφή, για τις νέες τουρκικές προκλήσεις και τις ενημερωτικές επαφές που είχε με ευρωπαίους αξιωματούχους, για όλα όσα τεκταίνονται στην κυπριακή ΑΟΖ......


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ......

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1940 ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ , ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - «ΝΑΙ» στο «ΟΧΙ» Του Ηλία Σχορετσανίτη......

 

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΓΙΩΝ - ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ - ΜΕΤΑΝΟΙΑ

 

Ο ΜΑΣΟΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΩΓΜΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες