Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ - ΑΦΘΑΡΤΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΣΚΗΝΩΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥ ΝΤΑΛΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΟΥ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ 2011. Η ΕΚΤΑΦΗ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ 2015 .


Μπροστά σε ένα θαυμαστό γεγονός βρέθηκαν όσοι πραγματοποίησαν την εκταφή του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου του Ντάλας (Royster) . Το σώμα του, το λείψανό του βρέθηκε άφθαρτο! Η εκταφή έγινε την Παρασκευή 5 Μαρτίου του περαμσένου έτους προκειμένου να μεταφερθεί σε ένα νέο τόπο ανάπαυσης στον καθεδρικό ναό του Αγίου Σεραφείμ στο Ντάλας. 


ΤΟ ΣΚΗΝΩΜΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Τεσσεράμισι χρόνια είχαν περάσει από την ημέρα κοιμησής του, 28 Αυγούστου του 2011 - και το σώμα έμοιαζε σαν να ήταν θαμμένο χθες. Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος πρώην Ντάλας και Νοτίου Αμερικής Δημήτριος (Πατριαρχείο Ρωσίας-Μετροπόλια), κατά κόσμον Ρόμπερτ Ρόιστερ γεννήθηκε στο Teague του Τέξας στις 2 Νοεμβρίου 1923 σε οικογένεια Βαπτιστών. Το 1941 μαζί με την αδελφή του προσήλθε στην Ορθόδοξη πίστη από τον Προτεσταντισμό. Διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1954 από τον Επίσκοπο Ευκαρπίας Θεοδόσιο

Την ίδια χρονιά έλαβε άδεια και ίδρυσε μια Αγγλόφωνη ενορία στο Ντάλας, την οποία υπήγαγε το 1958 στη Μετροπόλια. Χάρη στις ενέργειές του μια ομάδα Ορθοδόξων του Μεξικό με επικεφαλής τον Ιωσήφ Κόρτες υ Όλμος έγινε δεκτή στην Μετροπόλια το 1972. Στις 22 Ιουνίου 1969 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Μπέρκλεϋ, Βοηθός Επίσκοπος της Επισκοπής Αγίου Φραγκίσκου. Το 1970 τοποθετήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Βασιγκτώνος, Βοηθός Επίσκοπος της Επισκοπής Νέας Υόρκης. 

Στις 19 Οκτωβρίου 1971 εξελέγη Επίσκοπος Χάρτφορδ και Νέας Αγγλίας. Το 1978 εξελέγη Επίσκοπος της νεοσύστατης Επισκοπής Ντάλας και Νοτίου Αμερικής. Το 1980 προήχθη σε Αρχιεπίσκοπο. Στις 31 Μαρτίου 2009 απεσύρθη της ενεργού υπηρεσίας. Εκοιμήθη στις 28 Αυγούστου 2011.


ΟΙ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΚΑΒΟΥΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΑΛΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΟΞΑΣΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΥΛΩΝ ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ ΠΕΡΙ ΑΚΥΡΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΤΩΝ ΑΚΡΙΤΩΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΟΥ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟΥ - ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ - ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.ΑΦΘΑΡΤΟ ΤΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ - ΑΓΙΟΣ ΦΙΛΑΡΕΤΟΣ - Η ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΤΩΝ Γ.Ο.Χ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.......ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ..... ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ - ΣΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΔΟΘΕΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΩΡΕΣ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες