Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΨΑΛΛΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ "ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ" ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟΝ ΕΠΙΠΛΗΞΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΦΥΛΑΞΗΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ....ΚΑΙ ΕΔΩ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝΕ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.... ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ.....


ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΨΑΛΛΕ " ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ " ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ , ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΡΑΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟΝ ΕΠΙΠΛΗΞΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΦΥΛΑΞΗΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ, ΛΕΓΩΝΤΑΣ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΖΑΜΙ!!!!

ΚΑΙ ΕΔΩ ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑΓΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥNΕ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ.ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μ.Μ.Ε ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ , ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΚΑΙ ΧΑΡΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ ΚΑΤ' ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΓΗ ΑΣΤΕΓΩΝ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ , ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ. 

ΤΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ; ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ;  

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΘΕΣΗ

ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΝΤΙΦΑ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ

ΑΝ ΟΧΙ , ΤΟΤΕ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ KAI YΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ

ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙ , ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ.  


ΤΕΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ , ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. 

ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΖΑΜΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝΕ ΦΟΒΕΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ...... "Κι όταν οι Τούρκοι κατέλαβαν την Αθήνα, ο Παρθενώνας, όπως είναι φυσικό έγινε τζαμί. Οι Τούρκοι έχτισαν σπιτάκια πάνω στην Ακρόπολη και χρησιμοποίησαν διάφορα κτίρια της για αποθήκες πυρομαχικών. Το 1655, ένας κεραυνός τίναξε στον αέρα τα Προπύλαια, ενώ λίγο μετά γκρέμισαν το ναό της Απτέρου Νίκης για να φτιάξουν σ' αυτόν πολυβολείο " 


ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΑΡΔΑΝΟΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΕΙ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΕΙ......


Του Γιώργου Δαρδανού 

Στην Αγιά Σοφιά, 30 Οκτωβρίου του 2016, σε μια από εκείνες τις στιγμές που ο άνθρωπος νιώθει τόσο ελάχιστος μπροστά στο βάρος της ιστορίας, σε μια στιγμή πραγματικού δέους και συγκίνησης, άρχισα να ψάλλω το ‘Τη Υπερμάχω’…. Δεν πρέπει να πέρασαν δύο ή τρία λεπτά όταν γύρω στα 10 καρα...λια ήρθαν να «με επιπλήξουν» και να με οδηγήσουν στον υπεύθυνο «φύλαξης» του ναού. 

Στην «συζήτηση» που έλαβε χώρα, εκφράστηκαν αντίθετες φυσικά απόψεις…. Εγώ προσπάθησα να τους δώσω να καταλάβουν ότι ο ναός είναι μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς και ότι ανήκει στην ανθρωπότητα. Εκείνοι απ’ την πλευρά τους υποστήριζαν ότι βρίσκομαι σε τζαμί. Φορτισμένος τους απάντησα με αγένεια ότι αυτές οι συμπεριφορές χαρακτηρίζουν μόνο λαούς βαρβάρων. Τη λύση έδωσε ένας Ρώσος καθηγητής Πανεπιστημίου που διδάσκει βυζαντινολογία. Βρίσκονταν εκεί με φοιτητές του στους οποίους μιλούσε για την ιστορία του ναού και έτυχε να παρακολουθήσει τη… διένεξη. 

Είπε λοιπόν στους τούρκους «φύλακες» ότι η ψαλμωδία η δική μου ήταν μέρος της λατρείας του ναού και ότι εγώ έψαλλα χάρη στη δική του προτροπή. Σημειωτέον ότι ο Ρώσος καθηγητής συνοδεύονταν από εκπρόσωπο της Ρωσικής Πρεσβείας

Έφυγα από τον χώρο ικανοποιημένος από την εξέλιξη και – όπως φαίνεται και στο βίντεο – υπερήφανος…. Γιατί, μπορεί να μην είχα ολοκληρώσει το ‘Τη Υπερμάχω αλλά στον ναό ακούστηκαν μερικές βυζαντινές νότες…. Όσο για εκείνους που επιμένουν να αγνοούν τη σπουδαιότητά του, ίσως συνειδητοποίησαν ότι μερικές φορές το βάρος της ιστορίας είναι τόσο μεγάλο που καμιά ανθρώπινη δύναμη δεν μπορεί να το αγνοήσει. 

 enandroΕΔΙΩΞΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΔΟΥΛΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΓΗ ΑΣΤΕΓΩΝ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ... Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΟΜΕΡ ΤΣΕΛΙΚ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΕΚ' ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.... ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ Μ.Μ.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ" ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ.... ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ..... ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ.... Η ΕΛΛΑΣ ΕΑΛΩ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες