Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

ΑΠΟΨΕ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ , ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΣΕ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΒΑΣΗ....... ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ......


Με τους εισηγητές των κομμάτων άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής και θα ολοκληρωθεί το βράδυ η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας με τα μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε θέματα εκπαίδευσης. Σημεία αιχμής του νομοσχεδίου, που συζητείται με τον χαρακτήρα του επείγοντος, είναι τα άρθρα που αφορούν τον τρόπο επιλογής των διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα κριτήρια μοριοδότησης, καθώς και η δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα. 

Επιβεβλημένη η λειτουργία του ισλαμικού τεμένους «Η λειτουργία ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα αποτελεί προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης, αλλά και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα» δήλωσε ο υφυπουργός εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης

Ο κ. Αμανατίδης εξήγησε ότι αυτό συμβάλλει «τόσο στην ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της χώρας, όσο και στην εμπέδωση της μέριμνας της Πολιτείας προς τους Έλληνες και λοιπούς κοινοτικούς πολίτες, που πρεσβεύουν το μουσουλμανικό θρήσκευμα για την απρόσκοπτη άσκηση των λατρευτικών τους καθηκόντων». 

Στις 6 Αυγούστου του 2016, όπως είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών, «με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, θέτοντας τέλος σε μια διαρκή εκκρεμότητα από το 1934 και εξής, η Βουλή των Ελλήνων ήρε τα εμπόδια για την κατασκευή του ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα με μεγάλη πλειοψηφία και χάρη στην αγαστή συνεργασία όλων επίκειται η ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών». 

Επίσης επισήμανε ότι «σήμερα, με το άρθρο 5 του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας ρυθμίζονται ζητήματα αναφορικά με το πλαίσιο λειτουργίας του, βάσει της ίδρυσης νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου (εποπτευόμενο και χρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Παιδείας), δηλαδή της «Διοικούσας Επιτροπής Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών», με στόχο την παράδοσή του σε αυτήν το συντομότερο δυνατό». 

Τέλος ο κ. Αμανατίδης τόνισε ότι «οι πολιτικές δυνάμεις υπερψηφίζοντας το σχετικό άρθρο, ενισχύουν τη διεθνή παρουσία και εμβέλεια της χώρας, με σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».


Οι ΑΝΕΛ και η Χρυσή Αυγή δήλωσαν ότι το καταψηφίζουν, ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα από την αντιπολίτευση διευκρίνισαν ότι τάσσονται υπέρ της λειτουργίας του τεμένους, ωστόσο επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια, ζητώντας περαιτέρω αποσαφηνίσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά την σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου.


ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.....


@ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 25/5/2017 7:05μ.μ : Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ κου ΗΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ , ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ..... 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες