Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ..... ΚΑΙ Ο ΑΣΑΝΤ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ..... ΟΙ ΚΟΥΡΔΙΣΕΣ ΜΑΧΗΤΡΙΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ........

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΧΑΛΑΕΙ ΤΑ 
ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.....

Έμμεση βοήθεια από μια αναπάντεχη πηγή λαμβάνουν, οι υποστηριζόμενοι από τις ΗΠΑ Κούρδοι, στον πόλεμό τους εναντίον της Τουρκίας στον βορειοδυτικό θύλακα Αφρίν: τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ. 

Σύμφωνα με το Reuters, οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις πολεμούν εναντίον των Κούρδων σε άλλες περιοχές της Συρίας, ενώ η Δαμασκός αντιτίθεται στο αίτημα της μειονότητας αυτής για αυτονομία. Όμως στο Αφρίν έχουν κοινό εχθρό και κοινό συμφέρον να εμποδίσουν την προέλαση της Τουρκίας

Η Άγκυρα, που θεωρεί την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) απειλή στα νότια σύνορά της, εξαπέλυσε επιχείρηση εναντίον της τον προηγούμενο μήνα. Στην προσπάθειά τους να υπερασπιστούν το Αφρίν οι Κούρδοι ζήτησαν από τη Δαμασκό να στείλει δυνάμεις για να υπερασπιστούν τα σύνορα της Συρίας

Η συριακή κυβέρνηση μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κάτι τέτοιο, όμως προσφέρει έμμεση βοήθεια επιτρέποντας στους Κούρδους μαχητές, πολίτες και πολιτικούς να φτάνουν στο Αφρίν μέσω εδαφών που ελέγχει, όπως δήλωσαν εκπρόσωποι και των δύο πλευρών στο Reuters. 

Ο Άσαντ αναμένει να έχει κέρδη, κάνοντας πολύ λίγα. 

Η άφιξη ενισχύσεων είναι πιθανό να παρατείνει την αντίσταση των Κούρδων, να καθηλώσει τις τουρκικές δυνάμεις και να παρατείνει μια σύγκρουση που απομυζά τους πόρους των στρατιωτικών δυνάμεων που μάχονται εναντίον του Άσαντ για τον έλεγχο της Συρίας. 

Για τις ΗΠΑ αυτή είναι ακόμη μία επιπλοκή στη συριακή κρίση και μια υπενθύμιση του γεγονότος ότι οι Κούρδοι σύμμαχοί τους πρέπει κάποιες φορές να συνάπτουν συμφωνίες με τον Άσαντ ενώ παράλληλα να ενισχύουν τους στρατιωτικούς δεσμούς με την Ουάσινγκτον. 

Απουσία διεθνούς προστασίας οι κουρδικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία με τη Δαμασκό για να σταλούν ενισχύσεις στο Αφρίν από άλλες κυρίως κουρδικές περιοχές, όπως το Κομπάνι και η Τζαζίρα. 

Κι ενώ οι Κούρδοι βασίζονται στον Άσαντ για να φτάσουν στο Αφρίν, κουρδικές δυνάμεις επισημαίνουν ότι έχουν διαπραγματευτικά χαρτιά απέναντι στη Δαμασκό διότι χρειάζεται τη συνεργασία τους για να παίρνει σιτηρά και πετρέλαιο από περιοχές στα βορειοανατολικά που βρίσκονται υπό κουρδικό έλεγχο. 

Διοικητής της στρατιωτικής συμμαχίας που μάχεται υπέρ του Άσαντ δήλωσε ότι «οι Κούρδοι δεν έχουν άλλη επιλογή από τον συντονισμό με το καθεστώς» προκειμένου να υπερασπιστούν το Αφρίν. 

«Το συριακό καθεστώς βοηθά τους Κούρδους με ανθρωπιστική στήριξη και κάποια επιμελητειακή, όπως για παράδειγμα κάνοντας τα στραβά μάτια και επιτρέποντας να φτάνουν κουρδικές ενισχύσεις σε κάποια μέτωπα», πρόσθεσε ο ίδιος. 

Από την πλευρά του ο τουρκικός στρατός σημειώνει προόδους πολύ αργά τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας». 

Η Άγκυρα θεωρεί τη YPG παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). Όμως οι ΗΠΑ βασίζονται στη YPG στον πόλεμό τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και προσφέρουν τη στήριξή τους στην οργάνωση σε άλλες κουρδικές περιοχές στη βόρεια Συρία. Όμως οι αμερικανικές δυνάμεις δεν βρίσκονται στο Αφρίν, οπότε δεν είναι σε θέση να το προστατεύσουν από μια επίθεση από την Τουρκία, σύμμαχο των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ. 

Στο μεταξύ οι Κούρδοι κατηγορούν τη Ρωσία ότι έχει δώσει την άδειά της για την τουρκική επιχείρηση, αποσύροντας τους παρατηρητές που είχε αναπτύξει στο Αφρίν πέρυσι

Η κατάσταση στο Αφρίν αποτελεί νέο κεφάλαιο στην περίπλοκη σχέση μεταξύ του Άσαντ και των Κούρδων της Συρίας, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει αυτόνομες περιοχές στη βόρεια Συρία από το 2011 οπότε ξεκίνησε ο πόλεμος. 

Η YPG ελέγχει σχεδόν το σύνολο των συνόρων μεταξύ Συρίας και Τουρκίας, όμως το Αφρίν χωρίζεται από τις άλλες κουρδικές περιοχές από μια ζώνη 100 χιλιομέτρων σε πλάτος που ελέγχεται από την Άγκυρα και τους Σύρους αντάρτες που στηρίζει. 

Στη μεγαλύτερη διάρκεια του πολέμου η YPG και η Δαμασκός έχουν αποφύγει τη σύγκρουση ενώ κατά καιρούς έχουν πολεμήσει εναντίον κοινών εχθρών. Όμως τους τελευταίους μήνες έχει οξυνθεί η ένταση μεταξύ τους, με τη Δαμασκό να απειλεί να εισβάλει σε περιοχές της ανατολικής και βόρειας Συρίας που είναι υπό τον έλεγχο της αραβοκουρδικής συμμαχίας SDF που στηρίζεται από τις ΗΠΑ. 

Οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις έκαναν ακριβώς αυτό όταν επιτέθηκαν εναντίον δυνάμεων της SDF στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ, ωθώντας τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό να εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές. 

«Το καθεστώς επιτρέπει στην YPG να μεταφέρει ανθρώπους στο Αφρίν, ενώ την ίδια ώρα του επιτίθεται ανατολικά του Ευφράτη. Πιστεύω ότι αυτό είναι ενδεικτικό της κατάσταση των σχέσεων τώρα», επεσήμανε ο Νόα Μπόνσεϊ αναλυτής για τη Συρία του International Crisis Group. «Εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη απόκλιση μεταξύ των θέσεων της YPG και του καθεστώτος για το μέλλον της βορειοανατολικής Συρίας», πρόσθεσε. 

Οι βασικές οργανώσεις των Κούρδων παραμένουν πιστές στο όραμά τους για μια Συρία όπου θα χαίρουν αυτονομίας υπό τη μορφή ομοσπονδίας, κάτι που είναι αντίθετο στα σχέδια του Άσαντ να θέσει και πάλι υπό τον έλεγχό του το σύνολο της χώρας. 

Κάθε πλευρά έχει επιτρέψει στην άλλη να διατηρήσει πάτημα στα εδάφη της. Στην κουρδική περιοχή Καμισλί η κυβέρνηση εξακολουθεί να ελέγχει το αεροδρόμιο. Στη Σέιχ Μάκσουντ, μια περιοχή του Χαλεπιού, κουρδικές δυνάμεις κάνουν περιπολία στους δρόμους. Δεκάδες Κούρδοι από τη Σέιχ Μάκσουντ έχουν πάει στο Αφρίν για να πολεμήσουν, δήλωσαν Κούρδοι αξιωματούχοι. 

«Περίπου 10 εξ αυτών έχουν γίνει μάρτυρες», σύμφωνα με αυτούς. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν μια αυτοκινητοπομπή με εκατοντάδες αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν άμαχοι να κατευθύνεται στο Αφρίν από άλλες κουρδικές περιοχές προκειμένου να δείξουν την αλληλεγγύη τους. 

Ωστόσο η συριακή κυβέρνηση έχει αγνοήσει τις εκκλήσεις των κουρδικών αρχών να προστατεύσουν τα συριακά σύνορα στο Αφρίν. «Προσπαθούμε να τους πείσουμε μέσω των Ρώσων τουλάχιστον να προστατεύσουν τα σύνορα, να πάρουν θέση, αλλά δεν καταφέραμε κάτι», δήλωσε ο Αλντάρ Χαλίλ Κούρδος πολιτικός. 



ΟΙ ΚΟΥΡΔΙΣΕΣ ΜΑΧΗΤΡΙΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ , ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΝΕΚΡΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΚΟΥΡΔΙΣΕΣ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΓΗ ΤΟΥΣ . ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ , ΜΑΝΑΔΕΣ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ , ΟΠΩΣ ΠΟΥΛΕΜΟΥΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ. 

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγένθυνση

Κούρδισες στο Αφριν προετοιμάζουν φαγητό τραγουδώντας για τους ήρωες και τις ηρωίδες που υπερασπίζονται τη γη τους από τους εισβολείς , τον Τουρκικό στρατό......



ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.... 

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ.....Ο Τουρκικός στρατός σκότωσε ένα13χρονο κορίτσι . 8 μέλη από την οικογένειά της τραυματίστηκαν εξαιτίας του βομβαρδισμού στο χωριό Basûtê.


https://www.facebook.com/YPG/videos/1727909833897272/


Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ , ΓΙΑΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες