Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ , ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΒΆΛΛΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ . ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ. TON ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΒΥΘΙΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ....


Υποστηρικτές της αλβανικής αντιπολίτευσης διέσπασαν σήμερα αστυνομικό κλοιό αφού εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες και άρχισαν να προσπαθούν να σπάσουν τις πόρτες του κτιρίου που στεγάζει το γραφείο του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, καλώντας τον να παραιτηθεί. Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στο κέντρο των Τιράνων απαντώντας σε έκκληση της αντιπολίτευσης που ζητεί την αποχώρηση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2013 και κατηγορείται για «διαφθορά». 

Μια ομάδα περίπου εκατό διαδηλωτών αρχικά έριξε καπνογόνα και πέτρες προς την κατεύθυνση του κτιρίου της κυβέρνηση, το οποίο φρουρούσε ισχυρή αστυνομική δύναμη. Οι διαδηλωτές φώναζαν «Ράμα, φύγε!». Στη συνέχεια παραβίασαν τον αστυνομικό κλοιό και κατέλαβαν το προαύλιο του κτιρίου. Δακρυγόνα ρίχθηκαν από ψηλά στους διαδηλωτές, οι οποίοι χρησιμοποίησαν σιδερένιες ράβδους για να σπάσουν τις πόρτες. Μια δεκαριά εισήλθαν στο κτίριο και ανέβηκαν στον πρώτο όροφο σύμφωνα με το ΑΠΕ.. Αξιωματικός της ασφάλειας απηύθυνε έκκληση για ηρεμία. 

Ο 54χρονος Έντι Ράμα, ο οποίος άρχισε το 2017 τη δεύτερη πρωθυπουργική θητεία του, είχε ανακοινώσει χθες πως δεν θα βρίσκεται στα Τίρανα στη διάρκεια της διαδήλωσης. Επρόκειτο να μεταβεί στον Αυλώνα, την περιφέρειά του, για έναν «διάλογο» με τους κατοίκους του για την «ανάπτυξη της πόλης». 

Ο Ράμα αμφισβητείται από τον κύριο σχηματισμό της αντιπολίτευσης, το κεντροδεξιό Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο έχει ήδη οργανώσει παρόμοιες διαδηλώσεις χωρίς πάντως να προκαλέσει σημαντικό πρόβλημα στην κυβέρνησή του. «Η 16η Φεβρουαρίου θα είναι η τελευταία ημέρα της εξουσίας του Ράμα. Αυτό το καθεστώς πρέπει να ανατραπεί πάση θυσία», είχε δηλώσει την Τετάρτη ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα, στη διάρκεια συγκέντρωσης των οπαδών του. Κατηγορώντας τον Ράμα για «συνέργεια με το οργανωμένο έγκλημα» και ότι «βύθισε τη χώρα στη διαφθορά και τη φτώχεια», η αντιπολίτευση, η οποία αποτελείται από πέντε κόμματα της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς, ζητεί τον σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών η οποία θα αναλάβει να οργανώσει πρόωρες εκλογές. 

Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ.....



ΒΙΝΤΕΟ 2ο.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες