Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΕ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑ ΜΗΝΑ - ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 " ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ " ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΝΕΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.


Περισσότερη ασφάλεια για τα έγγραφα ταυτότητας: Το Συμβούλιο εγκρίνει νέους κανόνες 


Η ΕΕ προβλέπει ενίσχυση της ασφάλειας των δελτίων ταυτότητας για τη μείωση της απάτης σχετικά με την πλαστοπροσωπία. Το Συμβούλιο εξέδωσε σήμερα κανονισμό με τον οποίο θα διασφαλίζεται ότι τα δελτία ταυτότητας των πολιτών της ΕΕ και τα έγγραφα διαμονής που εκδίδονται για τους πολίτες της ΕΕ και τα μέλη της οικογένειάς τους που δεν είναι υπήκοοι της ΕΕ είναι πιο ασφαλή. 

Οι νέοι κανόνες θα βελτιώσουν την ασφάλεια των εγγράφων αυτών εισάγοντας ελάχιστες προδιαγραφές τόσο όσον αφορά τις πληροφορίες που θα περιλαμβάνουν όσο και τα χαρακτηριστικά ασφάλειας που θα είναι κοινά για όλα τα κράτη μέλη που τα εκδίδουν. 

Οι κανόνες αυτοί δεν υποχρεώνουν τα κράτη μέλη να προβλέπουν την έκδοση εγγράφων ταυτότητας εφόσον αυτό δεν προβλέπεται από την εθνική τους νομοθεσία. 

Προδιαγραφές ασφάλειας για τα δελτία ταυτότητας 

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, τα δελτία ταυτότητας θα πρέπει να εκδίδονται υπό ενιαία μορφή πιστωτικής κάρτας (ID-1), θα περιλαμβάνουν μηχανικώς αναγνώσιμη ζώνη και θα τηρούν τις ελάχιστες προδιαγραφές ασφάλειας του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ΔΟΠΑ). Θα πρέπει εξάλλου να περιλαμβάνουν φωτογραφία και δύο δακτυλικά αποτυπώματα του κατόχου του εγγράφου, αποθηκευμένα σε ψηφιακή μορφή, σε μικροκύκλωμα χωρίς επαφή. 

Τα δελτία ταυτότητας θα αναφέρουν τον κωδικό χώρας του κράτους μέλους που τα εκδίδει, εντός σημαίας της ΕΕ. Τα δελτία ταυτότητας θα έχουν ελάχιστη διάρκεια ισχύος πέντε ετών και μέγιστη διάρκεια ισχύος δέκα ετών. Τα κράτη μέλη μπορούν να εκδίδουν δελτία ταυτότητας μεγαλύτερης διάρκειας για άτομα άνω των 70 ετών. Εφόσον εκδίδονται, τα δελτία ταυτότητας για ανηλίκους μπορούν να έχουν περίοδο ισχύος μικρότερη των πέντε ετών. 

Σταδιακή κατάργηση των παλαιών δελτίων ταυτότητας 

Οι νέοι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ δύο έτη μετά από την έκδοσή τους, πράγμα που σημαίνει ότι μέχρι την ημερομηνία αυτή όλα τα εκδιδόμενα νέα έγγραφα θα οφείλουν να πληρούν τα νέα κριτήρια. 

Σε γενικά πλαίσια, η ισχύς των υφιστάμενων δελτίων ταυτότητας που δεν πληρούν τις απαιτήσεις θα λήγει δέκα έτη μετά από την ημερομηνία εφαρμογής των νέων κανόνων ή κατά την εκπνοή των δελτίων ταυτότητας, ανάλογα με το ποια ημερομηνία είναι προγενέστερη. Τα δελτία ταυτότητας που έχουν εκδοθεί για πολίτες άνω των 70 ετών θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τη λήξη τους, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις ασφάλειας και διαθέτουν μηχανικώς αναγνώσιμη ζώνη. 

Τα λιγότερο ασφαλή δελτία ταυτότητας που δεν πληρούν τις ελάχιστες προδιαγραφές ασφάλειας ή δεν διαθέτουν μηχανικώς αναγνώσιμη ζώνη θα λήξουν εντός πέντε ετών. 

Εγγυήσεις για την προστασία των δεδομένων 

Οι νέοι κανόνες περιλαμβάνουν ισχυρές εγγυήσεις προστασίας των δεδομένων προκειμένου να διασφαλίζεται ότι οι συλλεγόμενες πληροφορίες δεν πέφτουν σε λάθος χέρια. Ειδικότερα, οι εθνικές αρχές θα οφείλουν να διασφαλίζουν την ασφάλεια του χωρίς επαφή μικροκυκλώματος και των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα σε αυτό, ώστε να μην μπορεί να παραβιαστεί και να μην είναι η δυνατή η πρόσβαση σε αυτό χωρίς άδεια. 

Τίτλοι διαμονής 

Οι κανόνες προσδιορίζουν εξάλλου τις ελάχιστες πληροφορίες που θα περιλαμβάνονται στα έγγραφα διαμονής που εκδίδονται για τους πολίτες της ΕΕ και εναρμονίζουν τη μορφή και τις λοιπές προδιαγραφές των εγγράφων διαμονής που εκδίδονται για τα μέλη της οικογένειας πολιτών της ΕΕ τα οποία προέρχονται από τρίτες χώρες. 

Κανονισμός για την ενίσχυση της ασφάλειας των δελτίων ταυτότητας και των εγγράφων διαμονής 


Επισκεφθείτε τη σελίδα της συνεδρίασηςΕπαφές ΜΜΕ






S.O.S _ Σε περίπου ένα μήνα , που ο Κανονισμός θα δημοσιευτεί στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ,  θα ξεκινήσει σταδιακά και η έκδοση τους σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσής. Στη Ελλάδα θα καθυστερήσει λίγο περισσότερο λόγω και της εκλογικής περιόδου. 


Αριθμ. 8200/0-181621 – ΦΕΚ Τεύχος B’ 1671/14.05.2019 Τροποποίηση της 8200/0-297647/10-4-2018 κοινής υπουργικής απόφασης «Έκδοση νέου τύπου Δελτίου Ταυτότητας Ελλήνων πολιτών» (Β’ 1476)


Το ΦΕΚ 1671/2019 τεύχος Β' "Τροποποίηση της 8200/0-297647/10-4-2018 κοινής υπουργικής απόφασης «Έκδοση νέου τύπου Δελτίου Ταυτότητας Ελλήνων πολιτών» (Β' 1476)."


Σε αυτό περάσαν στις ταυτότητες τις προτάσεις του Κανονισμού για 2 δακτυλικά αποτυπώματα, δηλαδή από το Μάιο που πέρασε η τροποποίηση της υπουργικής απόφασης είναι πλήρες έτοιμο το νομοθετικό πλαίσιο

Άρθρο 1 Τύπος Δελτίου Ταυτότητας 

Η παράγραφος 4 του άρθρου 3 της υπ' αριθ. 8200/0-297647 από 10-04-2018 κοινής υπουργικής απόφασης αντικαθίσταται ως εξής: 

«4. Στο ενσωματωμένο ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης, αποθηκεύονται φωτογραφία του κατόχου σε ψηφιακή μορφή, τα στοιχεία της Μηχανικώς Αναγνώσιμης Ζώνης του δελτίου (MRZ) και δύο (2) δακτυλικά αποτυπώματα των δεικτών και των δύο χεριών του αιτούντος.




Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση


Ο Κανονισμός θα αρχίσει να ισχύει την εικοστή ημέρα από τη δημοσίευσή του (άρθρο 16) και τα κράτη θα πρέπει να αρχίσουν να τον εφαρμόσουν το αργότερο 24 μήνες από την ημερομηνία έναρξης της ισχύος του (επισήμανση 44, σελίδα 15)

Κάντε κλικ για να μεταφερθείτε στον σύνδεσμο




ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ :



S.O.S ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ " ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ " ΟΙ " ΙΣΧΥΡΟΙ" ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ " ΕΥΛΟΓΙΕΣ " ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ 666 ΣΤΟ FORTUNE + TIME GLOBAL FORUM - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ ΚΑΙ ΣΤHN ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΣΤΙΣ 2-3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2016 - GLOBAL CITIZEN.. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666.. Ο ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ... ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΛΕΘΡΟΣ... ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΟΣΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙΡΟ - ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΙΩΑΝΝΗ - ΕΡΕΥΝΑ BLOG_ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ.....



ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΒΟΟΥΝ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ..... ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666 - ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΝΟΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ 666 - ΑΡΙΘΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ - CERN - ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ - Α.Μ.Κ.Α - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΣΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ - ΜΑΣΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.



ΕΚΤΑΚΤΟ..... ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟ 22 ΙANΟΥΑΡΙΟΥ 2018 ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΟΛΙΤΩΝ... ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666..... ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες