Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019

ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΔΙΠΤΥΧΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΦΕΤΙΝΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ _ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΣΙΝΑ , ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ; Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΙΝΑ , ΦΑΡΑΝ ΚΑΙ ΡΑΪΘΩ κ.ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ; ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ "ΕΚΚΛΗΣΙΑ" ΤΟΥ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ.
UPDATE Τι συνέβη φέτος στο Σινά, στην πανήγυρη της Αγίας Αικατερίνης; Ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός απέκλεισε το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας; 

UPDATE. Κατά τον φετινό εορτασμό της Αγίας Αικατερίνης στο όρος Σινά, υπήρξε ηχηρή η απουσία εκπροσώπου μητροπολίτου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Όπως έγινε γνωστό, είναι σπάνιες οι φορές κατά τις οποίες απουσίασε στο παρελθόν ο Αλεξανδρινός θρόνος από την πανήγυρη του Σινά, αφού το μοναστήρι της Αγ. Αικατερίνης βρίσκεται εντός της Αιγυπτιακής επικράτειας. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Σινά κ. Δαμιανός είχε και έχει άριστες σχέσεις με τον Μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριο, τον οποίο και αποδέχεται ως τον μόνο κανονικό Ορθόδοξο Μητροπολίτη Κιέβου. Παραμένει ακόμη το ερώτημα εάν ήταν ο ίδιος ο κ. Δαμιανός ο οποίος απέτρεψε το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας από το να στείλει αντιπρόσωπο για την πανήγυρη

Πάντως κατά τη Θεία Λειτουργία κατά την οποία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, δεξί χέρι του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, δεν αναγνώστηκαν τα Ορθόδοξα δίπτυχα, τα οποία αναγινώσκονται συνήθως. Στην Ελλαδική Εκκλησία αυτά εκφωνούνται κατά Ιεροκανονική παράβαση, σύμφωνα με τον Μητρ. Πειραιώς Σεραφείμ, με την προσθήκη του σχισματικού Επιφανίου

Χθες το oukraniko σημείωνε: 

Η παράδοση θέλει το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας να προεξάρχει κάθε χρόνο κατά την πανήγυρη της εορτής της Αγίας Αικατερίνης, με αντιπρόσωπό του Μητροπολίτη. Φέτος όμως σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο δεν προβλέπεται Αλεξανδρινή παρουσία κατά την εορτή. 

Το ερώτημα που τίθεται και ελπίζουμε να απαντηθεί είναι εάν και κατά πόσον αυτή η απουσία έχει σχέση με την πρόσφατη αναγνώριση των σχισματικών της Ουκρανίας από τον Πατριάρχη Θεόδωρο

Ο Αρχιεπίσκοπος Σινά κ. Δαμιανός, λάτρης της Ιεροκανονικής παραδόσεως δεν έχει εκφραστεί μέχρι σήμερα δημόσια για το ουκρανικό. Μήπως το έκανε σήμερα με τον αποκλεισμό των Αλεξανδρινών Αρχιερέων από την πανήγυρη

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, το Σινά εορτάζει απόψε με το παλαιό ημερολόγιο την Αλεξανδρινή Αγία του, την Αγία Αικατερίνη, στο προπύργιο αυτό της Ορθοδοξίας, στην Ιερά Μονή που σε υψόμετρο 1.600 μέτρων, μεταφέρει το μήνυμα της Ορθοδοξίας εδώ και 14 αιώνες, με την ελληνική, την αιγυπτιακή και τη σημαία της μονής να κυματίζουν στη βαριά της θύρα. 

Στον πανηγυρικό εσπερινό, με τη χοροστασία του Μητροπολίτου Ελενουπόλεως του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων κ. Ιωακείμ, με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο στο παραθρόνιο και τον σεβάσμιο Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανό να ευλογεί τους εκατοντάδες πιστούς που έχουν φτάσει στο καθολικό της μονής, ο εσπερινός συνεχίζει να πραγματοποιείται όπως κάθε χρόνο μόνον με το φως των κεριών. 

Στον εσπερινό, την Ελλάδα εκπροσωπεί ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος, ο συντονιστής εκπαίδευσης Καΐρου και Μέσης Ανατολής κ. Δημήτρης Γιαννικόπουλος και ο πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Νικόλας Βαδής, παρουσία πολλών πιστών από την Ελλάδα, την Αίγυπτο, την Κύπρο, τη Ρουμανία, τη Ρωσία και άλλες χώρες. 

Να σημειωθεί ότι την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης, τίμησαν σήμερα και Αιγύπτιοι επίσημοι που δέχτηκαν θερμή υποδοχή από τους 26 μοναχούς του μοναστηριού. Αύριο το πρωί, οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με τη λιτανεία της Κάρας και της χείρας της Αγίας Αικατερίνης». 


ΑΠΕ Πηγή: pentapostagma
Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΕ ΤΟΝ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΦΑΝΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΚΡΥΠΤΟ-ΟΥΝΙΤΙΚΗΣ "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ" ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ - ΣΤΗΝ ΤΕΡΝΟΠΟΛΗ "ΙΕΡΕΑΣ" ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΥΠΤΟ-ΟΥΝΙΤΙΚΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ" ΤΟΥ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΊΧΕ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΥΝΙΤΩΝ - ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΓΡΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ. ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.... ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ : ΣΕ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ , ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΕΚΚΛΗΣΗ ΜΕ ΚΥΘΗΡΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΛΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ....ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ - ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ Ι.ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΑΝΟΥ - ΚΕΛΛΙΟΝ ΟΣΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΜΟΥ - ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ - ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ = ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες