Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΦΩΝ ΤΩΝ ΦΑΝΑΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΜΕ ΟΥΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ - Ο ΝΕΟΣ ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ - ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ.

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγένθυνση
Με την εμφάνιση της ΟCU παρατηρούμε έντονη εντατικοποίηση των επαφών των φαναριωτών και σχισματικών με τους Ουνίτες και Ρωμαιοκαθολικούς. Τόσο ο Επιφάνιος όσο και οι εκπρόσωποι της UGCC (Ουκρ. Ελληνόρυθμης Εκκλησίας) έκαναν αρκετές δηλώσεις για τη μελλοντική συνεργασία και ενότητα, οι οποίες στέφθηκαν τόσο από την ΟCU όσο και από της UGCC ότι το κλειδί για την ενότητα αυτών των ομολογιών βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και τη Ρώμη. 

Είναι γενικά αποδεκτό ότι οι συζητήσεις για την πιθανή ένωση μεταξύ της ΟCU και της UGCC είναι υπερβολή, κλιμάκωση και θεολογία συνωμοσίας. Ωστόσο, σε αυτό το βίντεο θα παρέχουμε μόνο συγκεκριμένα στοιχεία συλλειτουργών μεταξύ τους μόνο κατά τους δύο μήνες του 2019. 

Αλλά με τους καθολικούς (ουνίτες) δεν συλλειτουργούν μόνο οι «ιεράρχες» της ΟCU. Θα δείξουμε παράδειγμα συλλείτουργου με αυτούς και των ιεραρχών του Φαναρίου, ακόμη και του επικεφαλής του Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Πηγή κειμένου

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ.....


ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ , ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΕΤΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ  ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ , ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΝ ΝΕΟ "ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ" ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ ΒΑΕΘΟΛΟΜΑΙΟ ;

ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΛΕΘΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΚΛΗΡΟΥ ΚΑΙ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Σ.Β

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες