Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

ΣΥΝΑΞΗ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΣΤΟ ΑΜΜΑΝ ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 13/26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 - ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ


Κάντε κλικ για μεγένθυνση

Όλα τα νέα για τη συνάντηση των Προκαθημένων των Τοπικών Ορθόδοξων Εκκλησιών στην Ιορδανία. 

Στις 26 Φεβρουαρίου του 2020, στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας το Αμάν, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των Προκαθημένων των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών, την οποία συγκάλεσε ο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ'

Η ΕΟΔ παρουσιάζει απευθείας μετάδοση γεγονότων. 

4:56 μ.μ. Εκπρόσωποι της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έφτασαν στο Αμμάν. Στη φωτογραφία – Μητροπολίτης Τιργκόβιστε κ.Νήφωνας (αριστερά).


Κάντε κλικ για μεγένθυνση

4:52 μ.μ. Η αντιπροσωπεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας βρίσκεται ήδη στο ξενοδοχείο Fairmont.

Κάντε κλικ για μεγένθυση
4:36 μ.μ. Η ΕΟΔ τράβηξε βίντεο πώς φτάνει στο ξενοδοχείο Fairmont αντιπροσωπεία της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.



3:56 μ.μ. Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Ονούφριος αναχώρησε για συνάντηση στο Αμμάν. 

3:50 μ.μ. Η συνάντηση διεξάγεται σε αυστηρά εμπιστευτική φόρμα. Σύμφωνα με τις πηγές μας, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης απαγορεύτηκε να καλύπτουν όλα τα γεγονότα γύρω από τη Σύναξη Προκαθημένων. Κάποιες ομάδες δημοσιογράφων έχουν ήδη διώξει από το ξενοδοχείο, συμπεριλαμβανομένων δύο ομάδων από τη Ρωσία. Οι τελευταίες προσπάθησαν να τραβάνε βίντεο αυτού που συνέβαινε στο ξενοδοχείο από την οροφή του σπιτιού απέναντι, αλλά η αστυνομία τους εμπόδισε. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο Πατριάρχης Θεόφιλος ευλόγησε μόνο ένα μέσο ενημέρωσης να καλύπτει την εργασία της συνάντησης – το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Ιορδανίας. 3:47 μ.μ. Σύμφωνα με τις πηγές μας, το πρόγραμμα των γεγονότων στις 26 Φεβρουαρίου θα είναι το εξής: 

  • 9:00 π.μ. – προσευχή, εν συνεχεία αρχή της συνάντησης στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Fairmont

  • 1:00 - 4:00 μ.μ. – μεγάλο ακροατήριο στην αυλή του βασιλιά της Ιορδανίας Abdullah II. Η ακριβής σύνθεση των συμμετεχόντων είναι άγνωστη, αλλά σίγουρα θα παρευρεθούν οι Πατριάρχες που συμμετέχουν στη συνάντηση Προκαθημένων.


  • 5:00-8:30 μ.μ. – συνέχιση της συνάντησης στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Fairmont. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, εκείνη την ώρα οι συμμετέχοντες στη συνάντηση θα εργάζονται πλέον για το δελτίο τύπου, πώς να παρουσιάσουν την κοινή τους θέση. 


3:30 μ.μ. Οι Αντιπροσωπείες των Τοπικών Εκκλησιών άρχισαν να φτάνουν στο Αμμάν. Οι πρώτοι ήταν οι ιεράρχες της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. 

* * * 

Στις 21 Νοεμβρίου 2019 ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ' κάλεσε τους Προκαθήμενους των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών να συζητήσουν «το ζήτημα της διατήρησης της ενότητάς μας στην ευχαριστιακή κοινωνία». 

«Οι λύσεις των μεγαλύτερων μας προβλημάτων πρέπει να βρεθούν σε ένα διάλογο, βασισμένο στην αδελφότητα που μοιραζόμαστε και προσευχόμαστε το Άγιο Πνεύμα να μας οδηγήσει κατά μήκος της πορείας της ενότητας στον Χριστό», – έγραψε αργότερα στην επιστολή για τις λεπτομέρειες της επερχόμενης Συνάντησης. 

Το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, Ελληνική Εκκλησίας και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας αντέδρασαν αρνητικά σε αυτή την ιδέα και δήλωσαν ότι μόνο ο επικεφαλής του Φανάρι μπορεί να συγκαλέσει παντορθόδοξες συναντήσεις. 

Αργότερα, οι αντιπρόσωποι των Εκκλησιών της Αντιόχειας, της Βουλγαρίας και της Γεωργίας αρνήθηκαν να έρθουν στη συνάντηση. Για παράδειγμα, ο Πατριάρχης της Αντιόχειας Ιωάννης Ι’ τον Δεκέμβριο του 2019 επιβεβαίωνε ότι υποστηρίζει την πρωτοβουλία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων.



ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΞΗ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες