Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

S.O.S - Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ SPACEX , EΛΟΝ ΡΙΒ ΜΑΣΚ (ELON REEVE MUSK) ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ME ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ STARLINK ΝΑ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΙΚΡΟΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΓΗΙΝΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ (LEO) ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΦΘΗΝΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ , ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ NEURALINK Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΜΕΤΑΤΡΕΠΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΕ CYBORG (ΑΝΘΡΩΠΟΜΗΧΑΝΕΣ) - ΝΑΝΟΤΣΙΠ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ - ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΕΡΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΟΜΗΧΑΝΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666 - SPACEX - ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΎΝΗ Al...

ELON REEVE MUSK

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ SPACEX , ΕΛΟΝ ΡΙΒ ΜΑΣΚ (ELON REEVE MUSK) ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ME ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ STARLINK ΝΑ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΙΚΡΟΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΓΗΙΝΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ (LEO) ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΦΘΗΝΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ , ΕΙΝΑΙ O ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ NEURALINK Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΜΕΤΑΤΡΕΠΩΝΤΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ CYBORG (ΑΝΘΡΩΠΟΜΗΧΑΝΕΣ)....




Οι δορυφόροι της SpaceX σε χαμηλη τροχιά πάνω απο την ΓΗ - Πρόγραμμα Starlink

ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ......

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Άδεια για έναρξη δοκιμών των εγκεφαλικών τσιπ της σε ανθρώπους ζητά από τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές η NeuraLink, η εταιρεία του Έλον Μασκ που διερευνά τρόπους σύνδεσης του ανθρώπινου εγκεφάλου σε interface υπολογιστή.

Σύμφωνα με τον Μασκ, η συσκευή έχει δοκιμαστεί σε πίθηκο, ο οποίος ήταν σε θέση να ελέγξει υπολογιστή με τον εγκέφαλό του. Όπως αναφέρει το ΒΒC, η εταιρεία αναφέρει πως επιθυμεί να επικεντρωθεί σε ανθρώπους με σοβαρά νευρολογικά προβλήματα- ωστόσο ο ίδιος ο Μασκ αποσκοπεί σε ένα μέλλον «υπεράνθρωπης γνωστικής λειτουργίας». 

Το σύστημα που έχει αναπτύξει η εταιρεία περιλαμβάνει μια μικροσκοπική συσκευή με πάνω από 3.000 ηλεκτρόδια προσκολλημένα σε εύκαμπτα «νήματα» - το καθένα πιο λεπτό από μια ανθρώπινη τρίχα- που επιτρέπουν την παρακολούθηση 1.000 νευρώνων


Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Σύμφωνα με την εταιρεία, το πλεονέκτημα του συστήματος αυτού είναι πως θα είναι σε θέση να στοχεύει πολύ συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου, κάτι που το καθιστά χειρουργικά ασφαλέστερο. Επίσης, θα είναι σε θέση να αναλύει εγγραφές/ καταγραφές μέσω machine learning, προκειμένου να επιλέγεται το είδος της διέγερσης που θα παρέχεται στον ασθενή. 

Όπως υπογραμμίζει το BBC, η NeuraLink δεν έχει εξηγήσει πώς το σύστημά της «μεταφράζει» την εγκεφαλική δραστηριότητα ή πώς η συσκευή είναι σε θέση να διεγείρει τα εγκεφαλικά κύτταρα. «Δεν είναι πως ξαφνικά θα έχουμε αυτό το απίστευτο “νευρωνικό πλέγμα” (neural lace) που θα ελέγχει τους εγκεφάλους των ανθρώπων» είπε ο Μασκ κατά την παρουσίασή του. «Θα χρειαστεί καιρός» πρόσθεσε- συμπληρώνοντας ωστόσο πως, σε αυτούς που θα το επιλέξουν, εν τέλει το σύστημα θα επιτρέψει «συμβίωση με τεχνητή νοημοσύνη». 



Ο Μασκ εξέφρασε εκ νέου τους προβληματισμούς του για την τεχνητή νοημοσύνη, σημειώνοντας πως «ακόμη και στο σενάριο μιας καλόβολης τεχνητής νοημοσύνης, θα μείνουμε πίσω...με ένα υψηλού bandwidth interface εγκεφάλου- μηχανής, μπορούμε να ακολουθήσουμε και πρακτικά να έχουμε την επιλογή συγχώνευσης με την τεχνητή νοημοσύνη»

Η σύνδεση του εγκεφάλου σε ένα τέτοιο interface θα δημιουργούσε ένα νέο στρώμα «υπερ-νοημοσύνης» στον ανθρώπινο εγκέφαλο, είπε, κάτι που οι άνθρωποι «ήδη έχουν μέσω των τηλεφώνων τους». 

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο Μασκ αποκάλυψε πως η συσκευή της NeuraLink έχει ήδη δοκιμαστεί σε πιθήκους, και το ζώο ήταν σε θέση να ελέγξει υπολογιστή με τον εγκέφαλό του. Το επόμενο βήμα είναι η χορήγηση άδειας για έναρξη δοκιμών σε ανθρώπους, που θα πρέπει να δοθεί από τη US Food and Drug Administration. 


Eν συνεχεία μέρος άρθρου από Huffingtonpost.gr που δημοσιεύθηκε στις 18 Ιουλίου 2019......



Η NeuraLink επισημαίνει σε ανακοίνωσή της πως από τις συσκευές μπορούν να επωφεληθούν άνθρωποι που θα ήθελαν να ενισχύσουν τη μνήμη τους, όπως για παράδειγμα αυτοί που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, τετραπληγικοί και άλλοι με συγγενή ελαττώματα. 

Ο Μασκ τόνισε πως το τσιπ θα μπορούν να τοποθετηθούν στον εγκέφαλο ενός ασθενούς έπειτα από εγχείριση και μια τομή δύο περίπου χιλιοστών στο κρανίο ενός ατόμου. «Η σύνδεση με το τσιπ θα είναι ασύρματη, οπότε δεν θα έχετε κανένα καλώδιο στο κεφάλι σας», έσπευσε να σημειώσει ο ιδρυτής της Tesla. 

Oι δοκιμές θα μπορούσαν να ξεκινήσουν πριν το τέλος του 2020. Οι ειδικοί παρομοιάζουν τη διαδικασία με μια χειρουργική επέμβαση για αποκατάσταση της όρασης, η οποία μάλιστα θα χρειάζεται τοπική μονάχα αναισθησία.

BINTEO

ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ 
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗΝ NEURALINK...
@ Πατηστε στα settings του βίντεο για αυτόματη μετάφραση στα Ελληνικά



Ο ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ CYBORG (ΑΝΘΡΩΠΟΜΗΧΑΝΕΣ) ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΜΕ ΤΑ COMPUTER KAI ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ , ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ STARLINK ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΟΥ SPACEX


Κάντε κλικ για μεγέθυνση


Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Η Πρώτη φάση του διαστημικού προγράμματος SpaceX θα περιλαμβάνει 1584 μικροδορυφόρους που θα καταλάβουν 24 τροχιακά επίπεδα με 66 δορυφόρους ανά επίπεδο.



Οι δορυφόροι της SpaceX είναι πάρα πολύ εμφανείς από την επιφάνεια της Γής και αυτό γιατί έχουν μπει σε τροχιά σε πάρα πολύ χαμηλό υψόμετρο σε σχέση με τους υπόλοιπους δορυφόρους για να υπάρχει ποιο γρήγορη ανταπόκριση στην μεταφορά και μετάδοση του δορυφορικού σήματος , ποιο καλό latency time. Για να μπορέσει όμως να καλυφθεί όλος ο πλανήτης χρειάζονται να τεθούν σε τροχιά πολύ περισσότεροι δορυφόροι από ότι αν ήταν σε τροχιά σε μεγαλύτερο υψόμετρο



O Χρόνος καθυστέρησης ( Latency timeδορυφορικού 
σήματος σε τροχιά ακτίνας 36.000km είναι 240.0ms
Κάντε κλικ για μεγέθυνση
Ο χρόνος καθυστέρησης ( Latency time ) δορυφορικού 
σήματος σε τροχιά ακτίνας 550km είναι 3.6ms
Κάντε κλικ για μεγέθυνση


ΓΙΑΤΙ Η SPACEX 
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ STARLINK

@ Πατήστε στα settings του βίντεο για αυτόματη μετάφραση στα Ελληνικά


Πέμπτη 30 Ιανουαρίου....

SpaceX: Εκτόξευση άλλων 60 δορυφόρων για το πρόγραμμα Starlink 

Η SpaceX εκτόξευσε επιτυχώς την Τετάρτη άλλη μια «δόση» δορυφόρων για το πρόγραμμα Starlink, με τον πύραυλο να επιστρέφει και να προσθαλασσώνεται επιτυχώς, μετά από μια σειρά καθυστερήσεων λόγω καιρού. 

Όπως αναφέρει το Space.com, ο πύραυλος Falcon 9, ο οποίος, με αυτή την εκτόξευση, πραγματοποίησε την τρίτη του πτήση, μετέφερε 60 επιπλέον δορυφόρους για τον αστερισμό δορυφόρων της εταιρείας, ο οποίος μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Οι δορυφόροι τέθηκαν επιτυχώς σε τροχιά περίπου μια ώρα μετά την εκτόξευση. 

Ο συγκεκριμένος πύραυλος είχε προηγουμένως στείλει στο διάστημα μια κάψουλα Crew Dragon, στο πλαίσιο μη επανδρωμένης αποστολής της εταιρείας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, καθώς και τρεις δορυφόρους για τον Καναδά. 

Μετά την επιτυχή εκτόξευση, το πρώτο στάδιο του πυραύλου προσνηώθηκε επιτυχώς στη μη επανδρωμένη πλατφόρμα «Of Course I Still Love You» της εταιρείας στον Ατλαντικό. Με αυτή την επιστροφή, η SpaceX πραγματοποίησε την 49η της ανάκτηση πυραύλου. 

Ο αναβαθμισμένος πύραυλος Falcon 9 της SpaceX είναι σχεδιασμένος για να μπορεί να χρησιμοποιείται μέχρι και 10 φορές, με μικρές εργασίες συντήρησης/ επισκευής στο ενδιάμεσο. 

Η συγκεκριμένη εκτόξευση ήταν η τέταρτη του προγράμματος Starlink, ο κάθε δορυφόρος του οποίου ζυγίζει 260 περίπου κιλά. Σκοπός είναι η δημιουργία ενός δικτύου που έχει σκοπό να παρέχει κάλυψη Ίντερνετ στην επιφάνεια της Γης από το διάστημα. Πλέον οι δορυφόροι του Starlink που βρίσκονται σε τροχιά ανέρχονται στους 240. Ο ιδρυτής της εταιρείας, Έλον Μασκ, έχει πει ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 400 σε τροχιά για παροχή στοιχειώδους κάλυψης και τουλάχιστον 800 για την παροχή μεσαίας κάλυψης.


ΒΙΝΤΕΟ : ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ CYBORG ΛΕΕΙ Ο ELON MUSK ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες