Συνάντηση Καραμανλή και αρχιερέων με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ Χριστόδουλο, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, ο οποίος παρέμεινε στην αρχιεπισκοπική κατοικία για περισσότερο από μισή ώρα και συζητούσε με τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Λίγο νωρίτερα, το Χριστόδουλο είχαν επισκεφθεί οι συνοδικοί ιεράρχες. Αφορμή για αυτή την επίσκεψη ήταν το ότι ορισμένοι συνοδικοί ιεράρχες παραπονέθηκαν πως δεν έχουν επίσημη ενημέρωση για την πορεία της υγείας του Αρχιεπισκόπου, ότι έμαθαν τα της μεταβάσεώς του στο νοσοκομείο από τα ΜΜΕ και πολύ αργότερα εκδόθηκε ανακοίνωση από την Αρχιεπισκοπή. Ο Χριστόδουλος αποφάσισε να δεχθεί τους ιεράρχες όλους μαζί. Οι μητροπολίτες πήγαν τελικά γύρω στις 12.30 το μεσημέρι και έμειναν με τον αρχιεπίσκοπο περίπου δέκα λεπτά.
Όπως είπαν, όταν βγήκαν οι αρχιερείς, είδαν τον Αρχιεπίσκοπο να είναι αισιόδοξος και μάλιστα τους ευχαρίστησε για τη συμπαράσταση και τις προσευχές τους, ενώ τους είπε ότι χθες δεν ενημερώθηκαν για τη μετάβασή του στο νοσοκομείο, επειδή ήταν έκτακτο γεγονός. Ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, 'Ανθιμος, αναφέρθηκε και στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, τονίζοντας ότι σήμερα συζητήθηκε το θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες με αφορμή το γεγονός ότι ετέθη στο αρχείο.
«Η Ιερά Σύνοδος», πρόσθεσε, «είναι υποχρεωμένη να σημειώσει ότι το μεγάλο αυτό ζήτημα δεν έχει μόνον τυπική υπηρεσιακή αξία, αλλά και μεγάλη ηθική σημασία για την Εκκλησία και το λαό» και ότι «οι προσπάθειες του ορθόδοξου ελληνικού λαού για το θέμα αυτό είναι δικαιωμένες στις συνειδήσεις όλων και δεν πρόκειται να λησμονηθούν.
Επιπλέον, επειδή εδημοσιεύθη η πληροφορία ότι λίαν συντόμως η Ε.Ε. θα εκδώσει τις νέες ταυτότητες για όλους τους πολίτες των κρατών -μελών αυτής, τότε τίθεται το ερώτημα γιατί όλη αυτή η αγωνία και η βιασύνη να καταργηθεί η αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες με ειδική νομοθεσία πριν την ώρα τους».
Πηγή κειμένου : http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_16/11/2007_212286
Σε κάποιες αναφορές πολιτών που έχασαν τις ταυτότητες τους,
και πήγαν στα αστυνομικά τμήματα για να ξεκινήσουν
διαδικασίες για καινούργια ,τούς ενημέρωσαν πως άδικος
ο κόπος διότι του χρόνου δηλαδή το έτος 2008,
θα πρέπει να ξαναπάνε στο τμήμα για την έκδοση
τον καινούργιων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων.
Ακόμα να αναφέρω πως ξεκινάει ήδη η να διατίθεται
στους Έλληνες πολίτες η ηλεκτρονική κάρτα υγείας,
η οποία όπως φαίνεται ,είναι ο πρόδρομος της ηλεκτρονικής ταυτότητας.
Δείτε το σχετικό βίντεο από το κανάλι ΣΚΑΙ στις 19/11/2007
Μας προετοιμάζουν να δεχτούμε την νέα ηλεκτρονική ταυτότητα,
έτσι ωστε να μην αντιδράσουμε όπως την πρώτη φορά .
Επαγρύπνιση και προετοιμασία για τα δύσκολα χρόνια
που διανύουμε, και για τα πιο δύσκολα που δυστιχώς έρχονται.
Δείτε και αυτό
Σχέδιο δράσης i2010 για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση
Από την εκπομπή "Αποτυπώματα" με τον Αντώνη Παπαδόπουλο
είναι το παρακάτω βίντεο.
Αρκετά ενδιαφέρουσα εκπομπή, από την οποία μπορούμε να δούμε
και να καταλάβουμε, πόσο εύκολο είναι να βρει κάποιος
δικά μας ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα χωρίς να χρειάζεται
να έχει ιδιαίτερες γνώσεις και εξοπλισμό.
Πάρα πολύ σοβαρό θέμα η προσωπική ζωή του καθενός μας,
και πάρα πολύ δύσκολη η φύλαξη της στις μέρες μας.
Οι εκβιασμοί , η απειλές ,για να παίρνουν χρήματα ,
ακόμα και σε πολιτικό επίπεδο, και που οδηγεί πολύ
κόσμο στην απελπισία που κανείς ποτέ δεν ξέρει που
μπορεί να οδηγήσει έναν άνθρωπο ,από εγκληματίες
εκβιαστές που έχουνε στα χέρια τους υλικό από την
προσωπική τους ζωή.
Ένα μεγάλο μέρος του παρακράτους
έτσι έχει εδραιωθεί και ζει, με τούς εκβιασμούς.
Κάνε μου αυτό για μην σου κάνω αυτό.....και πάει λέγοντας .
Πρέπει να φύγουνε όλοι αυτοί από την μέση γιατί είναι
άκρως επικίνδυνοι ,και με όποιο κόστος. Όλες οι υποθέσεις
εκβιασμού πρέπει να φτάσουνε στην δικαιοσύνη
18/01/2008
To βίντεο απορρίφθηκε (Rejected) απο την Google για δεύτερη φορά.
22.03.2009 Ο Τύπος της Κυριακής
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ηλεκτρονική κάρτα ασφάλισης και παροχών. Για όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους".
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "Διαβατήριο για την έναρξη της ασφάλισής τους και τη λήψης της σύνταξης, αλλά και "ηλεκτρονικό μάτι" στον έλεγχο κάθε δαπάνης που έχει να κάνει με την περίθαλψη και τα επιδόματα, αποτελεί για 7 εκατομμύρια ασφαλισμένους της χώρας από την 1η Ιουνίου η κάρτα κοινωνικής ασφάλισης με τον προσωπικό τους αριθμό ".
http://capital.gr/News.asp?id=700417
Ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας με… πιστωτικό όριο
ΑπάντησηΔιαγραφή«Ξαναζεσταίνει» το υπουργείο Υγείας τις αλλαγές στην πρωτοβάθμια (εξωνοσοκομειακή) περίθαλψη, με νέο «επικαιροποιημένο» σχέδιο νόμου που αναμένεται να φέρει στη Βουλή το επόμενο διάστημα.
Το σχέδιο νόμου «εγκαινιάζει» το ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας με… πιστωτικό όριο χρήσης των υπηρεσιών, ενώ προβλέπει τη δημιουργία Γενικού Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στο οποίο θα συμμετέχουν όχι μόνον οι φορείς του Δημοσίου αλλά –με ειδικές προϋποθέσεις– και ιδιωτικοί φορείς. Πρόκειται για τη δεύτερη προσπάθεια του υπουργείου Υγείας (η πρώτη, πριν από περίπου ένα χρόνο, δεν είχε καρποφορήσει) να κάνει πιο «ελκυστικές» τις δημόσιες πρωτοβάθμιες υγειονομικές υπηρεσίες.
Οι Έλληνες πραγματοποιούν κάθε χρόνο 80 εκατομμύρια επισκέψεις ή και εξετάσεις σε γιατρούς, οδοντιάτρους και διάφορους άλλους φορείς εξωνοσοκομειακής, δηλαδή πρωτοβάθμιας, φροντίδας.
Ωστόσο οι κρατικοί και ασφαλιστικοί φορείς καλύπτουν μικρό μέρος των αναγκών αυτών αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο για το ιδιωτικό κέρδος. Ο ετήσιος τζίρος των ιδιωτικών υπηρεσιών εξωνοσοκομειακής φροντίδας φτάνει τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ!
Στο ηλεκτρονικό βιβλιάριο θα περιέχονται τα στοιχεία των δικαιούχων, ενώ θα καταχωρείται κάθε υγειονομική «κίνησή» τους (εξετάσεις, φάρμακα κ.λπ.).
Στην αρχή κάθε έτους θα προεγκρίνεται από το εκάστοτε ταμείο ένα όριο δαπανών που θα καταχωρείται επίσης στο βιβλιάριο για την πληρωμή των υπηρεσιών από τον ασφαλισμένο. Μέσα σε 5 χρόνια κάθε βιβλιάριο θα έχει μετατραπεί σε έναν πλήρη ιατρικό φάκελο για κάθε ασφαλισμένο.
Βέβαια η χρήση του ηλεκτρονικού βιβλιαρίου προϋποθέτει ενιαίο σύστημα μηχανοργάνωσης σε όλες τις υπηρεσίες υγείας (για να μπορεί να «διαβάζεται» το βιβλιάριο).
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας το ενιαίο σύστημα πληροφορικής έχει εγκατασταθεί σε περίπου 80 από τα 120 νοσοκομεία για τα οποία προορίζεται, ενώ σταδιακά θα επεκταθεί και σε άλλους φορείς.
Στο σχέδιο νόμου εντάσσονται και τα διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα που ετοιμάζονται από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, τα οποία δεν είναι άλλα από αναλυτικές οδηγίες για τη διάγνωση και τη θεραπεία κάθε ασθένειας. Με βάση τα πρωτόκολλα αυτά θα καθορίζονται και οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών ταμείων.
Ανάλογο ρόλο θα παίξει και το πρωτόκολλο φαρμάκων, το οποίο αποτελεί μια ανανεωμένη λίστα για τα φάρμακα που μπορούν να συνταγογραφούνται (και άρα να καλύπτονται από τα ταμεία) για κάθε πάθηση.
Στο Γενικό Σύστημα ΠΦΥ θα συμμετέχουν τα Κέντρα Υγείας και τα αγροτικά ιατρεία όλης της χώρας, τα ιατρεία των δήμων, τα εξωτερικά ιατρεία και οδοντιατρεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Με ειδική πιστοποίηση θα μπορούν να ενταχθούν στο δίκτυο και ιδιώτες γιατροί και οδοντίατροι, διαγνωστικά κέντρα, μικροβιολογικά εργαστήρια, φαρμακεία και ιδιωτικές μονάδες ημερήσιας νοσηλείας.
Σύμφωνα με στοιχεία του Εργαστηρίου Οργάνωσης Υπηρεσιών Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών σήμερα μόλις το 25% των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας παρέχεται από το ΕΣΥ και το 15% από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης. Το υπόλοιπο το καλύπτουν οι ιδιώτες, με… το αζημίωτο.
Εκτιμάται ότι κάθε νοικοκυριό πληρώνει 500 ευρώ το χρόνο για τέτοιες υπηρεσίες, εκτός των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης. Οι μισοί τουλάχιστον Έλληνες προτιμούν να πληρώσουν από την τσέπη τους κάποιον ιδιώτη παρά να υποστούν τις ουρές, το μεγάλο χρόνο αναμονής και τη γραφειοκρατία του ταμείου τους.
Στα ταμεία η αναμονή για ένα απλό ραντεβού με γιατρό μπορεί να είναι μήνες, ενώ για την αποζημίωση των χρημάτων που έχουν πληρώσει οι ασφαλισμένοι απαιτούνται πολλές… εργατοώρες σε επιτροπές και ελεγκτές. Έτσι, ενώ οι εισφορές κάθε ασφαλισμένου κυμαίνονται από 100 έως και 4.500 ευρώ ετησίως (ανάλογα με το ταμείο), οι παροχές που απολαμβάνει δεν ξεπερνούν στην καλύτερη περίπτωση τα 1.360 ευρώ…
Aριθμοί
▪ 500 ευρώ ετησίως κοστίζει σε κάθε νοικοκυριό η εξωνοσοκομειακή περίθαλψη
▪ 1,8 δισ. το κόστος για όλο τον πληθυσμό της χώρας
▪ 60% των υπηρεσιών παρέχεται εκτός ΕΣΥ και ταμείων
▪ 65% των ιδιωτικών δαπανών υγείας είναι για εξωνοσοκομειακές
▪22% το αντίστοιχο ποσοστό των δημόσιων δαπανών
▪ 80 εκατ. επισκέψεις-εξετάσεις σε γιατρούς - οδοντιάτρους ετησίως
▪ 25.000 ιδιωτικά ιατρεία στη χώρα
▪ 14,2% των παροχών των ταμείων είναι για γιατρούς
e-tipos.com
http://corfunews.eu/corfu-news/health/elektroniko-bibliario-ugeias-me-pistotiko-orio.html