Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2007

ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ


ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΟΣΥΝΤΑΓΜΑ

Ειδήσεις ΝΕΤ 17/01/2008
ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ Πρόταση Κυρίας Παπαρήγα για δημοψίφησμαΕίναι πολύ κρίσιμα τα χρόνια τα οποία διανύουμε για τον τόπο μας, αλλά και γενικότερα για τα περισσότερα κράτη στον κόσμο .Οι προδότες των εθνών ,και οι λάτρεις και φανατικοί αγωνιστές της παγκοσμιοποίησης δρούνε σχεδόν ανενόχλητοι.
Ο κόσμος φορτωμένος με μύρια προβλήματα τα οποία έχουνε φροντίσει να του φορτώσουν, και με την πλύση εγκεφάλου που δεχόμαστε όλοι καθημερινά από τα ΜΜΕ με εκπομπές κακίστης ποιότητας που οι περισσότερες σε τίποτα δεν ωφελούν και δεν ενημερώνουν τον κόσμο ,αντιθέτως τον βλάπτουν και τον κοιμίζουν, κρατώντας τον μακριά από την αλήθεια έτσι ώστε να δρούνε ανενόχλητοι.

Τις καλές ενημερωτικές εκπομπές πάλι τις βάζουνε πολύ αργά, οπότε πάλι οι περισσότεροι εργαζόμενοι να μην μπορούν να τις παρακολουθήσουν. Όλοι αυτοί όμως δεν υπολογίζουν πως υπάρχει και θεός , και θα έρθει η ώρα που θα πληρώσουν για όλα αυτά τα μαύρα σχέδια που ετοιμάζουν προς υλοποίηση για τους λαούς όλου του κόσμου.

Είναι πολύ σημαντικό να δούμε τις θέσεις τον κομμάτων πάνω στο ζήτημα του ευρωσυντάγματος.


ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ 22/04/2005

Η Βουλή ψήφισε προχθές με συντριπτική πλειοψηφία το Ευρωσύνταγμα.

Υπέρ ψήφισαν 268 βουλευτές -της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ- και κατά 17 βουλευτές της Αριστεράς.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν 15 βουλευτές. Από τη Ν.Δ. οι Θ.Βασιλείου, Κ. Μαρκόπουλος, Κ. Τασούλας, Αθηνά Κόρκα, Ε. Χαϊτίδης.

Από το ΠΑΣΟΚ οι Κ. Σημίτης, Άννα Διαμαντοπούλου, Κ. Κουλούρης, Α. Τσοχατζόπουλος, Κατερίνα Περλεπέ, Κ. Τσίμας, Αγγελική Γκερέκου, Χρυσάνθη Μανωλιά και Μ. Μπόλαρης.

Από τον ΣΥΝ η Ασημίνα Ξηροτύρη.

Προχθές κατατέθηκε εξάλλου η πρόταση της αντιπολίτευσης στον πρόεδρο της Βουλής για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την Ευρωπαϊκή Συνθήκη, όπως προβλέπεται στο άρθρο 44 του Συντάγματος και αφορά «ψηφισμένο νομοσχέδιο που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό θέμα». Την πρόταση υπογράφουν 135 βουλευτές, οι 115 του ΠΑΣΟΚ, 12 του ΚΚΕ και 6 του ΣΥΝ, αλλά και οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές Α. Ανδριανόπουλος και Σ. Μάνος. Η πρόταση θα συζητηθεί αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Του συνεργάτη μας ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ

Πηγή πληροφοριών http://www.politikokafeneio.com/anthropina/ebrosintagma220405.htm

ΚΚΕ

"Όχι" του ΚΚΕ στο Ευρωσύνταγμα
Συνέντευξη Τύπου της Αλ. Παπαρήγα
ΕRΤ.GR
15 Οκτ., ανανέωση: 15 Οκτ.

Την αντίθεση του ΚΚΕ στην Ευρωπαϊκή Συνταγματική Συνθήκη εξέφρασε η Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου. Η γγ του ΚΚΕ επέκρινε και τα άλλα κόμματα για τη στάση τους

Την αντίθεση του ΚΚΕ στην Ευρωπαϊκή Συνταγματική Συνθήκη εξέφρασε η γγ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα περισσότερες πληροφορίες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 18 Οκτωβρίου.

Το ΚΚΕ, όπως είπε η κ. Παπαρήγα, απορρίπτει τη νέα συνθήκη γιατί υιοθετεί τη στρατηγική του αμερικανικού ιμπεριαλισμού για τον προληπτικό πόλεμο, εντείνει τη στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, εκχωρεί ακόμη περισσότερα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών-μελών στα διακρατικά όργανα της ΕΕ και καταργεί το βέτο και καθιερώνει ειδική πλειοψηφία προς όφελος των πιο ισχυρών κρατών-μελών για όλα τα ζητήματα θίγοντας την εθνική ανεξαρτησία και ανεξαρτησία των χωρών της ΕΕ.

Επίσης, πρόσθεσε ότι και στη νέα συνθήκη ισχύει η υπεροχή του δικαίου της ΕΕ. Η γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι το κόμμα της λέει ένα διπλό όχι και στην ΕΕ και στο Ευρωσύνταγμα και σε κάθε μορφή Ευρωσυντάγματος. Η κ. Παπαρήγα επέκρινε και τα άλλα κόμματα για τη στάση τους, τονίζοντας πως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν ταχθεί υπέρ της συνθήκης και μάλιστα συμμετέχουν στην προπαγάνδα λέγοντας ότι η μη υιοθέτηση της συνθήκης θα είναι ζημιά για την ενότητα και την παραπέρα ενοποίηση της Ευρώπης, θέση που χαρακτήρισε ταξική και απολύτως αντιλαϊκή. Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε, ότι ακολουθεί αυστηρή αλλά πάντα επιφανειακή κριτική στη συνθήκη και ταυτόχρονα υποστήριξε τις θέσεις για "περισσότερη" Ευρώπη που σημαίνει περισσότερη ιμπεριαλιστική Ευρώπη.

Η γραμματέας του ΚΚΕ τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος παρά το γεγονός όπως είπε, ότι οι ηγεσίες των κρατών - μελών της ΕΕ αποφάσισαν να μην τεθεί στην κρίση των λαών με δημοψηφίσματα η νέα συνθήκη, αλλά και γιατί όπως είπε, "το αίτημα για δημοψήφισμα έχει αξία όταν επιδιώκεται να στηριχθούν οι λαοί για να διεκδικήσουν το δίκαιό τους με τη γραμμή αντίστασης και απειθαρχίας. Και το δημοψήφισμα να μην χρησιμοποιείται για επικύρωση της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως στη γειτονική Ιταλία για την κοινωνική ασφάλιση. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την κρίση στο ΠΑΣΟΚ, η κ. Παπαρήγα είπε ότι δεν είναι πρόβλημα ηγεσίας, αλλά ότι σε όλη την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία υπάρχει κρίση στρατηγικής, καθώς τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα έχουν εξελιχθεί σε πόλο που στηρίζει το καπιταλιστικό σύστημα.
ΝΕΤ 105.8-ΑΠΕ

ΣΥΡΙΖΑ

«Δημοψήφισμα για το Ευρωσύνταγμα»
ΑΝΤ1
16 Οκτ., ανανέωση: 16 Οκτ.

Να διενεργηθούν δημοψηφίσματα, την ίδια ημέρα, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για τη νέα Συνταγματική Συνθήκη της ΕΕ ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος περισσότερες πληροφορίες μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Ο κ. Αλαβάνος κατέστησε σαφές ότι ο ΣΥΝ απορρίπτει τη νέα Συνθήκη που πρόκειται να εγκριθεί την προσεχή Πέμπτη από την Άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Λισσαβόνα, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με θέμα αυτό.

Ειδικότερα ο κ. Αλαβάνος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός "δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να υπογράψει ένα κοινό κείμενο των 27, γιατί δεν έχει γίνει καμία συζήτηση, καμία ενημέρωση, ούτε στο λαό ούτε πολύ περισσότερο στην ελληνική Βουλή σε σχέση με το νέο κείμενο της Συνθήκης της ΕΕ". Αντίθετα, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, η όλη διεργασία έγινε μέσα σε κλειστά δωμάτια νομικών και εκπροσώπων των κυβερνήσεων, σε συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας, μακριά από τους πολίτες και από τα εθνικά κοινοβούλια.

Αναφερόμενος στη περιεχόμενο της Μεταρρυθμιστικής Συνθήκης ο κ. Αλαβάνος είπε ότι στην πραγματικότητα είναι μια περίληψη του Ευρωσυντάγματος, το οποίο, όπως ξέρουμε, είχε απορριφθεί σε δύο δημοψηφίσματα στη Γαλλία και στην Ολλανδία. Προβλέπει δηλαδή, πρόσθεσε, ρυθμίσεις οι οποίες δημιουργούν μια Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία αποδομεί το κοινωνικό κράτος, παρέχει ασυδοσία στις μεγάλες επιχειρήσεις, βρίσκεται σε πρόσδεση από τις ΗΠΑ και δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις στα μεγάλα οικολογικά ζητήματα τα οποία υπάρχουν στην Ευρώπη. Επίσης, είπε ο κ. Αλαβάνος υπάρχει ανησυχία ότι στη Συνθήκη αυτή περιλαμβάνονται νέες διατάξεις, οι οποίες ούτε καν είχαν προβλεφθεί στο Ευρωσύνταγμα, όπως η δυνατότητα να δίνονται προσωπικά δεδομένα από την Ευρώπη στις ΗΠΑ, κάτι το οποίο έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι, δεν μπορεί καμία αλλαγή, καμία νέα Ευρωπαϊκή Συνθήκη, ή Σύνταγμα ή μίνι- Σύνταγμα ή όπως αλλιώς λέγεται, να διαμορφωθεί και να εγκριθεί χωρίς τη συμμετοχή και των εθνικών Κοινοβουλίων, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και των πολιτών της ΕΕ. Γι αυτό, κατέληξε, μαζί με το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ζητάμε να γίνουν δημοψηφίσματα την ίδια μέρα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης.
Α.Π.Ε.

ΛΑ.Ο.Σ

1. Το λεγόμενο Ευρωσύνταγμα ή Συνταγματική Συνθήκη ή απλά Συνθήκη δεν είναι παρά η λεοντή της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που θέλει να μεταβάλει τους πολίτες της Ευρώπης σε ελεγχόμενα ενεργούμενα ή δουλικά εργαλεία σε μια ισοπέδωση, που δεν έχει προηγούμενο στην ανθρώπινη ιστορία, με τον χαρακτήρα ενός καταστατικού χάρτη υποταγής των συνειδήσεων. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν επιβάλλει άνευ ετέρου τα Δημοψηφίσματα, ως διαδικασία που κατοχυρώνει την λαϊκή κυριαρχία, την αυτοκυβέρνηση και την αυτοδιάθεση των ευρωπαϊκών λαών. Ένα υπερκράτος με την συγκέντρωση της εξουσίας περιορίζει την κυριαρχία και την υπόσταση των Εθνών στην Ευρώπη. Στοχεύει μάλιστα στην αλλοτρίωση της εθνικής ταυτότητας και την κατάργηση της διαφορετικότητας των λαών.

2. Αυτό που διασφαλίζει το Σύνταγμα της χώρας μας είναι ένα ισχυρό ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, χωρίς πάτρωνες και «προστάτες». Και κυρίως χωρίς μέλη πρόθυμα να γίνουν εντολοδόχοι ξένων κέντρων και εργολήπτες ξένων συμφερόντων. Προς τούτο, έχει υποχρέωση να υλοποιήσει και να καταστήσει υπό προσιτές προϋποθέσεις εφικτή την διενέργεια των Δημοψηφισμάτων, που προβλέπει το Σύνταγμα. Εμείς παίρνουμε σήμερα την σκυτάλη από την γενιά του 1-1-4 και θα προστατέψουμε πάση δυνάμει τον καταστατικό χάρτη της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.

3. Αξιώνουμε ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ της ελληνικής γλώσσας, που βάναυσα κακοποιείται και αλλοιώνεται. Αυτό προϋποθέτει και από μέρους μας σεβασμό των πολιτιστικών αξιών και των παραδόσεων κάθε κράτους της Ε.Ε. στο πλαίσιο της προστασίας, της αυτοτέλειας και της ανεξαρτησίας του. Άλλωστε ο ευρωπαϊκός πολιτισμός έχει τις ρίζες του σε δικές μας αξίες και αρετές.

4. Από την πρώτη στιγμή της συστάσεώς του ο ΛΑ.Ο.Συναγερμός κατέστησε απόλυτα σαφές, ότι δεν λειτουργεί με την λογική των αποκλεισμών, που υιοθέτησαν τα υπόλοιπα κόμματα. Κάτω από ιδεοληψίες και μισαλλόδοξα κηρύγματα υπήρξαν Έλληνες πολίτες χωρίς πολιτική στέγη. Ως εκ τούτου ο ρατσισμός, η κοινωνική περιθωριοποίηση, ο αντισημιτισμός και κάθε μορφής ετικέτα μείωσης παντός συνανθρώπου μας, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.
Ο σεβασμός στα επί μέρους έθνη και τις θρησκείες είναι προϋπόθεση αποτροπής και της νεοταξικής ισοπέδωσης.

5. Το εργαλείο της Νέας Τάξης, που αποσκοπεί στην απενδοποίηση και απορθοδοξοποίηση της χώρας μας, είναι η ανεξέλεγκτη και παράνομη μετανάστευση. Όρια και συγκεκριμένοι κανόνες και προϋποθέσεις υποδοχής και αποδοχής οικονομικών μεταναστών ή προσφύγων είναι αυτονόητα στοιχεία για κάθε ευνομούμενη πολιτεία. Δυστυχώς όμως είμαστε υποχρεωμένοι να επικαλούμεθα τα αυτονόητα.
Πέραν των ανωτέρω προκύπτει η ανάγκη να διαφυλάξουμε το δικαίωμα στην εργασία των Ελλήνων πολιτών, τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων, τις εργασιακές σχέσεις και τις αμοιβές, που βάναυσα προσβάλλονται από την αθρόα προσφορά εργασίας.
Όλα τα αρνητικά στοιχεία της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης είναι πλέον ορατά, άρχισαν να δημιουργούνται γκέτο στις πόλεις της χώρας και η εγκληματικότητα βρίσκεται στο ζενίθ. Η αλλοίωση εξ άλλου του δημογραφικού χαρακτήρα της χώρας καταστρέφει την εθνική μας ομογένεια. Όρια και έλεγχος στην μετανάστευση είναι άμεση εθνική και κοινωνική αναγκαιότητα.

6. Η νομιμότητα και η ισοπολιτεία, που διασφαλίζει το Σύνταγμα, ήταν βασικά στοιχεία της ιδρυτικής διακήρυξης του ΛΑ.Ο.Σ και παραμένουν αναλλοίωτος στόχος μας. Η ασυδοσία του δικομματισμού, η διαπλοκή και η διαφθορά που μας πνίγουν γεννήθηκαν και γιγαντώθηκαν μέσα από δημοκρατικά ελλείμματα και ένα καθεστώς αυθαιρεσίας, συναίνεσης και συναλλαγής μεταξύ των κομμάτων εξουσίας. Η ρήξη και η ανατροπή των δομών ενός απάνθρωπου κράτους και ενός αδίστακτου παρακράτους, που δομείται μάλιστα θεσμικά με αρχές και κέντρα που λειτουργούν ανεξέλεγκτα, παραμένει αναλλοίωτος στόχος μας.

7. Ένα πατριωτικό κίνημα όπως ο ΛΑ.Ο.Σ προασπίζεται πρωτίστως την μέγιστη πολιτική αρετή και αξία της Δημοκρατίας, που γεννήθηκε και πήρε σάρκα και οστά στην κλασική Ελλάδα. Ως εκ τούτου φιλοπατρία και δημοκρατική συνείδηση είναι έννοιες αλληλένδετες και εν πολλοίς ταυτόσημες. Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και κάθε μορφής κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη επιβάλλεται να συνυπάρχουν με κάθε πολίτευμα που θέλει να αποκαλείται δημοκρατικό.

8. Για μας η γυναίκα του Καίσαρος δεν πρέπει μόνο να φαίνεται, αλλά και να είναι τίμια. Ως εκ τούτου εκπτώσεις, που αφορούν το ήθος, την αξιοπρέπεια και την ακεραιότητα των υποψηφίων μας δεν είναι ανεκτές.

9. Η αξιοπρέπεια σε προσωπικό επίπεδο σπιλώνεται και κακοποιείται βάναυσα όταν η εθνική μας τιμή και αξιοπρέπεια βάλλονται και προσβάλλονται χωρίς αντίδραση. Αλλά και η κοινωνική δικαιοσύνη, ως ύψιστη ουμανιστική αξία και αντίληψη, για τον ίδιο ακριβώς λόγο πρέπει να θωρακιστούν.

10. Ο ΛΑ.Ο.Σ είναι μια ανοικτή αγκαλιά. Δρα και λειτουργεί χωρίς αποκλεισμούς και για τον ίδιο λόγο απορρίπτει εκείνους που αυτό δεν το αποδέχονται. Τα ασφυκτικά πλαίσια του πολιτικού κατεστημένου, μέσα σε συνθήκες νεποτισμού και αλαζονείας δημιούργησαν ένα καθεστώς οιονεί ολοκληρωτικό. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που κάθε μορφής ένσταση στον δικομματισμό ερμηνεύεται από τους αμύντορές του σαν απαξίωση του πολιτικού μας συστήματος.

Σχετικές σελίδες

http://www.ert.gr/eu/Evrosyntagma_EE_Syntagma_01.asp

http://ue.eu.int/

1 σχόλιο:

alpha beta είπε...

http://youtube.com/watch?v=xbTFmccXYoQ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 1
http://youtube.com/watch?v=_UNAjBDrDzs ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 2
http://youtube.com/watch?v=QF-8kxI88SQ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 3
http://youtube.com/watch?v=LrCd3ydZl24 ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 4
http://youtube.com/watch?v=VPyxLmWLWYI ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 5
http://youtube.com/watch?v=t2aNBOJ_5QY ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 6
http://youtube.com/watch?v=W3hK-rOxppE ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 7
http://youtube.com/watch?v=maLWUut04Yo ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 8
http://youtube.com/watch?v=joHSiauuy-0 ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 9
http://youtube.com/watch?v=ij2gjjDHjQA ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 10

«Αίτηση διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την Ευρωσυνθήκη»
http://www1.rizospastis.gr/petition.do?petitionId=1

Δημοψήφισμα για τη Μεταρρυθμιστική Συνθήκη της ΕΕ
Referendum on EU Reform Treaty
http://ipetitions.com/petition/eureformtreaty

Αιτούμαι να διεξαχθεί την ίδια ημέρα με τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2009 ένα Ευρωπαϊκό συμβουλευτικό δημοψήφισμα για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα
I demand a European consultative referendum on the European Constitution, to be held on the same day as the elections to the European Parliament in 2009
https://www.europeanreferendum.eu/typo3conf/ext/frp_europetition/form/index.php?lang=en

ΙΡΛΑΝΔΟΙ ΦΙΛΟΙ ΨΗΦΙΣΤΕ ΟΧΙ ΓΙΑ' ΜΕΝΑ
http://irish-friends-vote-no-for-me.org/index.php?cccpage=sign_petition&set_language=el

Εγκαταλείψτε τη Συνθήκη της Λισσαβώνας – Σεβαστείτε την Ιρλανδική Ψήφο
Abandon the Treaty of Lisbon - Respect the Irish Vote
http://petitiononline.com/NoLisbon

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
EUROPEAN REFERENDUM INITIATIVE
http://www.eu-referendum.org/english/petitions/lisbon.php

Θέλω να ψηφίσω σε δημοψήφισμα για τη νέα Συνθήκη της ΕΕ
http://x09.eu/el/sign

Ετικέτες