Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2008

ΔΙΑΔΟΧΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Ο επόμενος Αρχιεπίσκοπος που η εκλογή του θα γίνει στίς 7 Φλεβάρη ,θα πρέπει να πάρει πάρα πολύ σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της Ορθοδόξου εκκλησίας στον τόπο μας.

Η Ορθόδοξη πίστη μας πρέπει να κρατηθεί ανόθευτος και αμόλυντη από ενώσεις με αιρέσεις όπως του παπισμού . Να τηρήσει τις αποφάσεις τον εφτά Οικουμενικών συνόδων με ακρίβεια και με όποιο κόστος.

Να πράττουμε αυτά που ο Θεός θέλει, όπως έκαναν τόσοι Άγιοι, θυσιάζοντας ακόμα και την ίδια τους την ζωή. Οι εχθροί της Ορθοδοξίας ,που είναι εχθροί της αλήθειας έχουνε μεγάλη δύναμη στον κόσμο αυτό, αλλά καμιά δύναμη μπροστά στον Κύριο μας Ιησού Χριστό. Η πλάνη που υπάρχει στις μέρες μας είναι απίστευτη , και χρειάζεται ιδιαιτέρως μεγάλη προσοχή και παρακολούθηση στα δογματικά ζητήματα της Ορθοδόξου πίστης μας.

Μην ξεχνάμε πως βρισκόμαστε στα έσχατα χρόνια, και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει όποιος διαβάζει τις γραφές, και βλέπει γύρω του. Τα σημάδια είναι ολοφάνερα αλλά και η συσκότιση που έχουμε μεγάλη. Να προσευχόμαστε στον Θεό να μας φωτίζει με την χάριν του για να μπορέσουμε να αποφύγουμε τις αμέτρητες πλάνες του διαβόλου, που μην ξεχνάμε πως είναι λύκος με ένδυμα προβάτου.Από την εκπομπή "ΣΗΜΕΡΑ" που παρουσιάζει ο κ. Άκης Παυλόπουλος
στό κανάλι ALTER στίς 29/01/2008. Δηλώσεις κ.Βίρλα.
Στό παραπάνω βίντεο ο κ.Βίρλας ομολογεί την αλήθεια,και συμφωνώ απόλυτα με τα όσα λέει.Όποιος αγαπάει λέει την αλήθεια, και δεν αφήνει τούς αδελφούς του στήν πλάνη, ακόμα και αν γίνεται δυσάρεστος.

Σχετικα με τα όσα αναφέρει ο κ. Βίρλας για τους αιρετικούς.

Απόστολικοί κανόνες 45ος και 65ος:

«Επίσκοπος ή Πρεσβύτερος ή Διάκονος αιρετικοίς συνευξάμενος μόνον, αφοριζέσθω, ει δε επέτρεψεν αυτοίς ως κληρικοίς ενεργήσαι τι, καθαιρήσθω» και «Ει τις κληρικός ή λαϊκός εισέλθοι, εις συναγωγήν Ιουδαίων ή αιρετικών, προσεύξασθαι, και καθαιρείσθω και αφοριζέσθω».

Οι παπικοί, είναι αιρετικοί, όπως ερμηνεύει και ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης:

«Ο δε ξε΄ Αποστολικός λέγει, ότι όποιος έμβη εις συναγωγήν αιρετικών δια να προσευχηθή, Κληρικός μεν ων, ας καθαίρηται, Λαϊκός δε, ας άφορίζηται. Η δε εν Λαοδικεία, κατά μεν τον ς΄ αυτής, δεν συγχωρεί να εμβαίνουν οι αιρετικοί εις την εκκλησίαν, κατά δε τον λβ΄ δεν πρέπει, λέγει να λαμβάνη τινάς τας παρά των αιρετικών ευλογίας, ή οποίαις είναι αλογίαις, και όχι εύλογίαις, αλλ' ουδέ πρέπει να συμπροσεύχηταί τινας με αιρετικούς ή σχισματικούς κατά τον λγ΄ τής αυτής. Ο δε λδ΄ αναθεματίζει τους αφήνοντας τους μάρτυρας του Χριστού και πορευομένους εις τους ψευδομάρτυρας των αιρετικών. Ο δε Ο΄ Τιμοθέου δεν συγχωρεί να στέκωνται παρόντες αιρετικοί εν τω καιρώ της θείας λειτουργίας, ΕΞΩ ΜΟΝΟΝ ΑΝ ΥΠΟΣΧΩΝΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΙΝ. Αλλά και ο Ο΄ τής εν Λαοδικεία αφορίζει τους Χριστιανούς όπου πηγαίνουν εις τα κοιμητήρια, ή μαρτύρια των αιρετικών δια να προσευχηθούν, ή χάριν ιατρείας των ασθενών αυτών. αλλ ούτε πρέπει να συνεορτάζη κανείς Χριστιανός με αιρετικούς, ούτε να δέχηται τα παρ αυτών πεμπόμενα εις αυτόν δώρα της εορτής των, κατά τον λζ΄ τής αυτής εν Λαοδικεία».

Αυτές είναι οι αλήθειες, και πρέπει να τις ομολογούμε.

Δείτε ακόμα εδώEιδήσεις ΝΕΤ 29/01/2008

O Ιγνάντιος Δημητριάδος η ο Δωρόθεος Σύρου από όσους αναφέρονται στο παραπάνω βίντεο προβλέπω να διαδεχθούν τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.Και αυτό λόγω τον καλών σχέσεων που έχουν με τους καθολικούς και με το φανάρι,με πιο μεγάλες πιθανότητες να έχει ο Δημητριάδος Ιγνάτιος.

Αν δεν είναι ο υποψήφιος για Αρχιεπίσκοπος φιλοπαπικός κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν πρόκειται να βγεί,όσα καλά και να έχει,ειδικά τώρα που οι Οικουμενιστές βρίσκονται κοντά στόν στόχο τους. Μας πάνε για ένωση με τους καθολικούς,αλλά δεν πρέπει να το επιτρέψουμε σε καμμία περίπτωση εκτός και αν μετανοήσουνε και βαπτιστούν Ορθόδοξοι.Ειδήσεις 3-4/02/2008Ειδήσεις ΣΚΑΙ 2/02/2008Ειδήσεις ALTER 1/02/2008

Η εκλογή αρχιεπισκόπου από κλήρο και λαό, δεν θέλουνε να γίνεται γιατί τότε τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να τα ελέγξουν οι εκσυγχρονιστές οικουμενιστές της εκκλησίας και της πολιτικής που δυστυχώς εμπλέκονται στην εκλογή.Θέλουνε να ελέγχουν την κατάσταση και για αυτό έχουνε εισχωρήσει στην εκκλησία αρχιερείς που παίρνουν εντολές από κέντρα αποφάσεων , που καμιά σχέση δεν έχουν με την εκκλησία.

Είναι σχέδια αιώνων όλα αυτά και τα κάνουν πράξη με κάθε τρόπο, θεμιτό η αθέμιτο.

Η αίρεση της Ουνίας είναι προ των πυλών.Πρέπει όλοι οι ιερείς που τιμούν το ράσο τους,όλοι οι χριαστιανοί Ορθόδοξοι, να μη επιτρέψουμε να συμβεί αυτή η καταστροφή εν ονόματι της αγάπης, που γεννήθηκε και ζεί μέσα στο ψέμα και την υποκρισία, και που μοιάζει με το φιλί του Ιούδα στόν Ιησού Χριστό.
"Ορθόδοξος τύπος" Αριθμός Φύλλου 1715 Ημερομηνία 14/12/2007


Η πορεία προς την ένωση είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.....

Πλήρης ανυπακοή στις αποφάσεις τον Οικουμενικών συνόδων, και στα όσα είπαν οι Άγιοι πατέρες, από τους Οικουμενιστές που θέλουν ως παγκόσμιο θρησκευτικό τους ηγέτη τον αιρετικό Πάπα. Σχεδόν όλοι τον έχουνε προσκυνήσει , θρησκευτικοί και πολιτικοί ηγέτες.Η κοσμική εξουσία του σας έχει θαμπώσει, αλλά ο Θεός πάει εκεί που είναι η αλήθεια, εκεί φανερώνεται την ημέρα της Αναστάσεως και δίνει το ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ, και όχι στο ψέμα και στήν αίρεση.

Ένας σωστός μόνο να μείνει πάνω στην γη που θα ομολογεί την αλήθεια της Ορθοδόξου πίστης, εκεί θα πάει.

Όταν οι καθολικοί το 1001μ.χ πήγαν να πάρουν το άγιων φως, αυτό δεν κατέβηκε .Και όταν οι Αρμένιοι μονοφυσίτες το 1589 μ.χ προσπάθησαν, σχίστηκε η κολώνα του Ναού της Αναστάσεως και άναψε στα κεριά των Ορθοδόξων Χριστιανών.Και ακόμα κάτι σχετικά με το Πάτριο παλαιό ημερολόγιο που θεσπίστηκε στην πρώτη Οικουμενική σύνοδο. Στο Άγιο Όρος , στο πατριαρχείο Ιεροσολύμων, στην Ορθόδοξη Ρωσία κ.α. αυτό ακολουθούν. Εμείς εδώ στην Ελλάδα και εκεί δείξαμε ασέβεια σε συνοδική απόφαση, χωρίς να έχει αποφασιστεί από κάποια άλλη σύνοδο η αλλάγή του, δηλαδή παρανόμως.

Με τα αναθέματα των Αγίων πατέρων να βαραίνουν κλήρο και λαό όλων όσων δεν σεβάστηκαν την συνοδική αυτή απόφαση. Και όταν βαραίνουν κάποιον αναθέματα Αγίων, δεν μπορεί να αγιάσει γιατί απέχει απο την τελειότητα λόγω ασέβειας και ανυπακοής.

---------------------------------------------------------------------

Δηλώσεις Δημητριάδος Ιγναντίου κατά το παρελθόν

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ:
«Τη συνάντηση Πάπα Βενεδίκτου και Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου θα απασχολήσουν τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα και η παρουσία του Χριστιανισμού στην Ευρώπη»


ΑΘΗΝΑ 1/12/2006


Για το επερχόμενο ιστορικό ταξίδι του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου στο Βατικανό μίλησε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος και στον Μάκη Παπαγεωργίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων & Διαχριστιανικών Σχέσεων.

Σε ερώτηση για το ποιά είναι η σημασία και ο σκοπός αυτού του ταξιδιού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Ιγνάτιος, τόνισε:

«Ουσιαστικά, ο Μακαριώτατος ανταποκρίνεται στην πρόσκληση που είχε απευθυνθεί σ’ αυτόν, τόσο από τον προηγούμενο Πάπα, όσο κι από τον σημερινό και έρχεται στη συνέχεια της γνωστής επισκέψεως του προηγούμενου Πάπα στην Αθήνα και στην Ελλάδα. Είναι μια καθαρά εκκλησιαστική επίσκεψη υψηλοτάτου επιπέδου, είναι μια σύντομη παρουσία του Αρχιεπισκόπου στο Βατικανό, όπου θα έχει την ευκαιρία, με ολιγομελή αντιπροσωπεία, να συναντηθεί με τον Ποντίφικα. Θα έχουν οι δύο άνδρες τη δυνατότητα, για περίπου μισή ώρα, να συνομιλήσουν, χωρίς την παρουσία άλλων, γεγονός που ενισχύει τη συνεργασία που έχουν ξεκινήσει οι δύο Εκκλησίες, Ρωμαιοκαθολική και Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, σε θέματα που δεν αφορούν το Θεολογικό διάλογο, διότι, όπως ξέρετε, εκεί η πρωτοβουλία είναι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά σε θέματα που έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό, με τα κοινωνικά προβλήματα και κυρίως με την παρουσία του Χριστιανισμού σήμερα στην Ευρώπη, της οποίας είμαστε μέλη. Αυτή είναι ουσιαστικά η διαδικασία ή η σκοπιμότητα αυτού του ταξιδιού. Στην εποχή που ζούμε, νομίζω ότι ο καθένας κατανοεί το πόσο σημαντικό είναι να μπορούμε να συνομιλούμε με ανθρώπους που, έτσι κι αλλιώς, διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στα τεκταινόμενα σήμερα στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Παρά το σύντομο της επισκέψεως, πιστεύουμε ότι θα ανοίξει ένας δρόμος για περαιτέρω συνεργασία και, κυρίως, θα μείνει ζωντανή αυτή η σχέση εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί, μιας και βεβαίως ελπίζουμε ότι αυτό θα έχει συνέχεια. Είναι κάτι που δεν μπορεί κανείς σήμερα να το αρνηθεί ότι έπρεπε και πρέπει να γίνει, γιατί ζούμε σε μια εποχή όπου πρέπει οι Χριστιανοί να δίνουνε μια μαρτυρία ενότητος, γιατί είναι πολλά τα προβλήματα που από κοινού αντιμετωπίζουμε»

Σε ερώτηση για το εάν μπορεί να υπάρξει κοινή θέση ανάμεσα στις δύο πλευρές, σε ευρωπαϊκή και κοινωνικά θέματα, όπως ο ρατσισμός, ο Σεβασμιώτατος τόνισε: «Όσοι γνωρίζουν τα πράγματα και ξέρουν τους δύο άνδρες, συμφωνούν ότι συμπίπτουν σε πολλές σκέψεις και ιδέες για τον Χριστιανισμό, την Ευρώπη και τις εξελίξεις, και ελπίζουν ότι θα υπάρξει ένα κοινό κείμενο που θα θέτει τις βάσεις και θα θεμελιώνει όλα αυτά που αναφέρατε ή όσα τυχόν κρίνουν οι δύο άνδρες ότι θα πρέπει να διακηρύξουν. Σημασία έχει ότι γίνονται πολύ προσεκτικά βήματα, θα είναι σύντομο το ταξίδι, μόλις δύο ημέρες στη Ρώμη, και θα έχει μία αναλογία με το ταξίδι που πραγματοποίησε ο Πάπας στην Αθήνα».

Εκ του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος

Πηγη κειμένου : http://www.discussion.gr/895/txt43.html

---------------------------------------------------------------------

Νέος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος
ο από Θηβών και Λεβαδείας κος Ιερώνυμος 7/2/2008


---------------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες