Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ - ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ


ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕ ΑΠΕΙΛΗ ΠΟΛΕΜΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΣΤΙΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ!



Παραφωνία στις τουρκικές αξιώσεις για πρόσδεση στο ευρωπαϊκό άρμα αποτελεί το εξαιρετικά προκλητικό περιεχόμενο της ανανεωμένης ιστοσελίδας του υπουργείου Εξωτερικών της γειτονικής χώρας. Οι Τούρκοι εμφανίζουν το casus belli, τις «γκρίζες ζώνες» καθώς και μία σειρά διεκδικήσεων έναντι της Ελλάδας.

Την αποκάλυψη έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» και μεταξύ άλλων τονίζεται ότι η μειονότητα στη Θράκη ζει σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη.....ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ



Η προσπάθεια διάσωσης των υποτιθέμενων ναυαγών ξεκίνησε περίπου στις έντεκα και είκοσι το βράδυ της Τρίτης, όταν το ενιαίο κέντρο συντονισμού έρευνας και διάσωσης του υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας είχε την πληροφορία ότι στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου βρίσκονται δεκαπέντε άτομα και ζήτησε τη συνδρομή του Πενταγώνου για τον εντοπισμό τους. Το υπουργείο Ναυτιλίας εξέδωσε ΝΟΤΑΜ προς τους αεροναυτιλλομένους, ώστε να μην παρεμποδιστεί η προσπάθεια έρευνας και διάσωσης αλλά και να παρασχεθεί βοήθεια από εναέρια μέσα και ναυτικές μονάδες που ενδεχομένως κινούνταν στην περιοχή.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι από πού προήλθε η ενημέρωση του υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας για τους 15 αγνοούμενους ευρισκόμενους στην θάλασσα και γιατί το ΕΚΣΕΔ δεν διασταύρωσε (όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές) την πληροφορία προτού ζητήσει τη συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων για επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Υπήρξε τηλεφώνημα στο υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας και από ποιον(όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες μας); Όπως προκύπτει από την εξέλιξη του επεισοδίου, το περιστατικό είτε είχε ενορχηστρωθεί, είτε οι Τούρκοι παρενέβησαν βλέποντας Ελληνικές δυνάμεις σε μια περιοχή που θεωρούν ότι δεν ανήκει στην Ελληνική επικράτεια!...... ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ.....Greek island



9 / 1 / 2009



16 / 1 /2009

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Defencenet, σήμερα στις 11 π.μ. η Τουρκική φρεγάτα, «KEMAL REIS», τύπου Barbaros, παραβίασε τα Ελληνικά Χωρικά ΄Υδατα, γύρω από την νήσο Σκύρο.

Επίσης, μεταξύ 13.00΄και 14.00΄ 3 σχηματισμοί αποτελούμενοι από 16 Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F 16, προέβησαν σε 4 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου μας, δυτικά της Λέσβου, μεταξύ Λέσβου και Χίου και Χίου – Σάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες