Κυριακή, 24 Μαΐου 2009

Ανακοίνωση - Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό στην Ι.Μονή ΕσφιγμένουΑνακοίνωση

Την Τρίτη 26-5-09 και ώρα 08:00, οι πιστοί της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου θα βρίσκονται στο γραφείο προσκυνητών Αγίου Όρους στην Ουρανούπολη.

Θα διαμαρτυρηθούμε για την παραβίαση ανθρωπίνων και συνταγματικών δικαιωμάτων μας, για την παράνομη απαγόρευση των Ελλήνων πιστών στο να ασκήσουν το θρησκευτικό τους δικαίωμα στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου. Για μια ακόμη φορά αν και από καιρό έχουμε αιτηθεί εισόδου στο Άγιο Όρος μας αγνοούν επιδεικτικά.

Το Μοναστήρι μας δοκιμάζεται από άδικες μεθόδους εκδίκησης επειδή έκανε το αυτονόητο και δεν συνηγόρησε όπως οι υπόλοιπες Μονές του Άγιου Όρους στην έκπτωση της πίστης που κάποιοι επέβαλαν για την όποια σύγκλιση Βατικανού με το Φανάρι, ενάντια σε Πανορθόδοξες Συνοδικές αποφάσεις και Κανόνες των Πατέρων της Ορθοδοξίας.

Για αυτό και μόνο τον λόγο, οι πιστοί θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου. Το Μοναστήρι αυτό για μας είναι ότι αμόλυντο έχει απομείνει σε ένα Άγιο Όρος που αγοράζεται, πωλείται και μεταβιβάζεται.

Κάτω τα χέρια σας από την μετάνοια μας, είναι δικαίωμα μας να κρατήσουμε το μοναστήρι αυτό ανέπαφο, αλώβητο και ακαινοτόμητο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες