Τρίτη, 26 Μαΐου 2009

Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΑΣ..... Η ΗΛΙΑΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ.
Αποκάλυψη Ιωάννη
Κεφάλαιο 16

8 Καὶ ὁ τέταρτος ἐξέχεε τὴν φιάλην αὐτοῦ ἐπὶ τὸν ἥλιον· καὶ ἐδόθη αὐτῷ καυματίσαι ἐν πυρί τοὺς ἀνθρώπους. 9 καὶ ἐκαυματίσθησαν οἱ ἄνθρωποι καῦμα μέγα, καὶ ἐβλασφήμησαν οἱ ἄνθρωποι τὸ ὄνομα τοῦ Θεοῦ τοῦ ἔχοντος ἐξουσίαν ἐπὶ τὰς πληγὰς ταύτας, καὶ οὐ μετενόησαν δοῦναι αὐτῷ δόξαν.


Από το paideia gr

Τι είναι οι ηλιακές κηλίδες; Είναι περιοχές του ήλιου, κάτι σαν νησίδες, οι οποίες είναι οι πηγές των ηλιακών εκλάμψεων, δηλαδή μαζικών εκσφενδονίσεων μάζας από την επιφάνεια του ήλιου μαζί με έντονες εκπομπές ακτίνων UV. Ο φυσικός Heinrich Schwabe, καταγράφοντας τις ηλιακές κηλίδες, ήταν ο πρώτος που κατάλαβε ότι υπάρχει μια περιοδικότητα 11 ετών στην εμφάνισή τους. Κάθε 11 περίπου χρόνια ο ήλιος περνάει μια φάση υψηλής ενεργετικότητας με την εμφάνιση πολλών κηλίδων, οι οποίες με το χρόνια μειώνονται μέχρι να φτάσουν σε μια περίοδο ελάχιστης δραστηριότητας κ.ο.κ (δείτε το γράφημα της εικόνας). Σε αυτό το μοντέλο η συμπεριφορά του ήλιου παρέμεινε πιστή για περισσότερα από 200 χρόνια.


Το έτος 2008 ήταν ένα από αυτά όπου ο αριθμός των ηλιακών κηλίδων είχε φτάσει στο ελάχιστο. Αυτό ήταν άλλωστε προβλεπόμενο. Αυτό που προκάλεσε έκπληξη ήταν το πόσο μικρός ήταν ο αριθμός αυτός. Για την ακρίβεια δεν παρατηρήθηκαν κηλίδες στις 266 από τις 366 ημέρες του χρόνου (73%). Για να βρούμε μια χρονιά όπου ο ήλιος είχε λιγότερες κηλίδες πρέπει να γυρίσουμε πίσωστο 1913 όπου υπήρξαν 311 ημέρες χωρίς κηλίδες. Εν πάση περιπτώσει, από αυτά τα νούμερα οι ερευνητές πίστευαν ότι το 2008 είχαμε φτάσει στην περίοδο του ναδίρ της ηλιακής δραστηριότητας.

Όμως οι μετρήσεις ηλιακών κηλίδων έπεσαν ακόμη περισσότερο το 2009. Μέχρι τις 31 Μαρτίου είχαμε 78 από τις 90 μέρες χωρίς κηλίδες (87%). Αυτό σημαίνει ότι το αναμενόμενο ελάχιστο της ηλιακής δραστηριότητας που παρατηρούμε είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Αν η δραστηριότητα του ήλιου παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα ίσως πρόκειται για το χαμηλότερο ελάχιστο των τελευταίων 100 και πλέον ετών.

Και άλλες ηλιακές παρατηρήσεις οδηγούν άλλωστε σε παρόμοια συμπεράσματα. Μετρήσεις του διαστημοπλοίου Ulysses αποκαλύπτουν μια πτώση 20% στην δραστηριότητα του ηλιακού ανέμου από τα μέσα της δεκαετίας του 90, μια τιμή που είναι η χαμηλότερη που έχει παρατηρηθεί από το 1960 (από τότε δηλαδή που ξεκίνησαν αυτές οι μετρήσεις). Επίσης η λαμπρότητα του ήλιου έχει πέσει κατά 0.02% στις ορατές ακτινοβολίες και κατά 6% στην ακτινοβολία UV. Ακόμα και στις μετρήσεις των ραδιοτηλεσκοπίων ο ήλιος έχει φτάσει στο μικρότερο επίπεδο ακτινοβολίας από το 1955.

Όλες αυτές οι παρατηρήσεις έχουν ανοίξει μια συζήτηση στην επιστημονική κοινότητα για το κατά πόσον πρόκειται απλά για ένα ακραίο ελάχιστο σημείο ηλιακής δραστηριότητας ή για μια "διόρθωτική κίνηση" που ακολουθεί μετά από μια περίοδο με ιδιαίτερα έντονα μέγιστα επίπεδα δραστηριότητας (μιας και από το 1950 τα μέγιστα της ηλιακής δραστηριότητας ήταν ιδιαίτερα υψηλά).

Για του... λόγου το αληθές.

Ο φυσικός Μιτσίο Κάκου μιλάει για τον δεύτερο εντεκαετή κύκλο του ήλιου!Για όσους δεν γνωρίζουν τον Michio Kaku, αξίζει να δείτε λίγα video του. Είναι απο τους πιο γνωστούς και σεβαστούς θεωρητικούς φυσικούς στον κόσμο.

Another dire warning for 2012Μετάφραση Βίντεο.....

Δημοσιογράφος: ...Μία καταστρoφή που είναι μεγαλύτερη και πιο κοντά μας από το φαινόμενο του θερμοκηπίου αφορά το μαγνητικό πεδίο της Γης. Το μαγνητικό πεδίο, που δουλεύει ως ασπίδα μας στο διάστημα, έχει τρύπα και μπορεί να βαλεί πολλές απο τις μεθόδους μας σε κίνδυνο. 'Εχουμε μαζί μας τον Δρ. Mitchio Kaku.... Τι είναι η ηλιακή ασπίδα?


Dr M.K.: Κάθε 11 χρόνια ο ήλιος εκπέμπει τρομερή ραδιενέργια που μπορεί να καταστρέψει μετεωρολογικους δορυφόρους, GPS, κατασκοπικούς δορυφόρους... τα πάντα


Δημ: Δηλαδεί δεν θα δουλέυεί το Blackberry μου?


Dr. M.K.: Το internet, το FOX (το κανάλι), τηλεόραση, και άλλα πολλά μπορεί να εξαφανιστούν κοντά στο 2012. Τότε είναι που θα έχει την πιο πολύ δραστηριότητα ο ήλιος και θα αντιστραφούν οι πόλοι του, ελευθερώνοντας τη ραδιενέργεια που πολύ πιθανόν να καταστρέψει τους πιο πολλούς μας δορυφόρους.


Δημ: Καθε πόσο καιρό γίνετε αυτό?


Dr. Μ.Κ: Κάθε 11 χρόνια.


Δημ: Γιατί 11 χρόνια?


Dr. M.K: Πέρνει 11 χρόνια στο μαγνητικό πεδίο του ήλιου να μαζέψει αρκετή ενέργεια για την αντιστροφή, γιατί είναι σαν να κουρδίζεις ένα ρολόι, που αν το παρακάνεις, το ελατήριο κάνει "μποινγκ" και χάνει τον έλεγχο. Το ίδιο γίνετε και στο μαγνητικό πεδίο του ήλιου και αντιστρέφει τους πόλους του και εκτοξέυει ραδιενέργια. Πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πως να δυναμόσουμε τους δορυφόρους, να έχουμε εφεδρικά συστήματα αλλιώς τα GPS, κτλ θα καταστραφούν καθώς η ενέργια θα κορυφωθεί κοντά στο 2012.


Δημ: Οι εταιρείες άρχισαν να κάνουν backups?


Dr. M.K.: Πρέπει να αρχίσουν γιατί, βλέπεις, εμείς οι επιστήμονες κάναμε ένα λάθος. Νομίζαμε ότι ο επόμενος κύκλος θα ήταν ήσυχος αλλά ορισμένα απο τα στοιχεία μας είχαν λάθος με συντελεστή 20. Για αυτό το λόγο σας το λέμε τώρα. Κάναμε λάθος. Ο επόμενος κύκλος, που τελειώνει το 2012 θα είναι πολύ πιο σοβαρός απο ό,τι νομίσαμε. Στο παρελθόν την γλιτώσαμε γιατί δεν είχαμε τόσους δορυφόρους πριν 22 χρόνια.


Δημ: Σε ακούω και σκέφτομαι το y2k, απλός μια τακτική για να τρομάξη ο κόσμος.


Dr. M.K.: Μακάρι να βγει λάθος. Αν όμως χάσουμε όλες τις επικοινωνιες θα χαθούν δις. Οι φυσικοί, εμείς, τώρα χτυπάμε το καμπανάκι κινδύνου και σας λέμε οτι κάναμε λάθος και οτι καλύτερα πρόληψη αντί θεραπεία....

1 σχόλιο:

ioannis vasilefs twn mpastardwn paidiwn twn 8ewn ths ghs είπε...

Χαίρε εν κηρίο αδελφέ.
Ο ζήλος σου προς την αλήθεια με ευχαριστεί .

Μα το μόνο φώς της αληθείας για εμάς τους ανθρώπους είναι ο κύριος μας ιησούς χριστός.

Ευχή προς τον θεό μας κάνω να σε φωτίζει και να φωτίζεις τους συν-ανθρώπους αδελφούς μας προς δόξα κυρίου.

Η Παναγιά μας να σε σκέπη στην αποστολή σου.

Καλή ανάσταση .

Ετικέτες