Τρίτη, 6 Απριλίου 2010

ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΟ 2013! - Τσαμουριά και Κέρκυρα θα είναι μέρος της Αλβανίας!!!


ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ,ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.«Το αλβανικό ζήτημα στα Βαλκάνια θα πρέπει να επιλυθεί μέχρι τα τέλη του 2013, δημιουργώντας μια χώρα η οποία θα καλύπτει όλες τις περιοχές όπου ζουν Αλβανοί».

Koco Danay,πρώην σύμβουλος της αλβανικής κυβέρνησης.

Πριν απο μερικούς μήνες μια απο τις μεγαλύτερες αλβανικές εφημερίδες, οι "Albanian Times", είχε δημοσιεύσει τον παραπάνω χάρτη και έλεγε οτι ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα καλούσε σε εθνική ενοποίηση τους Αλβανούς.

Τώρα έρχεται ακόμη ένα δημοσίευμα απο επίσημες πάλι Αλβανικές πηγές που λέει οτι το 2013 η "Μεγάλη Αλβανία" θα γίνει πραγματικότητα και ελληνική εδάφη θα προσαρτηθούν στην Αλβανία.
Σύμφωνα με τους επίσημους χάρτες που έχουν δημοσιευτεί κατα καιρούς τα σίγουρα εδάφη που θα χάσει η Ελλάδα, είναι η λεγόμενη "Τσαμουριά" που αποτελείται απο εδάφη της Ηπείρου μέχρι και την Πρέβεζα και η Κέρκυρα που εμφανίζεται σε πολλούς χάρτες με τα αντίστοιχα χρώματα της Αλβανίας.

Τις τελευταίες ημέρες λοιπόν δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα του Μαυροβουνίου "Vijesti" "πολίτικα", μια πλατφόρμα που καταρτίστηκε απο τον Koco Danay,πρώην σύμβουλο της αλβανικής κυβέρνησης.Ο Danay αναφέρει ότι το νέο αλβανικό κράτος θα καλύπτει εδάφη γειτονικών χωρών, πράγμα το οποίο δεν θα συμβεί με αιματοχυσία Αλβανών.

Σύμφωνα με τον πρώην Αλβανό σύμβουλο «είναι φυσικό η Μεγάλη Αλβανία να περιλαμβάνει το Κοσσυφοπέδιο, μέρος της Σερβίας, του Μαυροβουνίου, της πΓΔΜ και της Ελλάδας, όπου διαβιώνουν πολλές αλβανικές κοινότητες».

Στο δημοσίευμα σημειώνεται πως ο Koço Danay είναι ορθόδοξος χριστιανός και κατάγεται από το νότιο τμήμα της Αλβανίας και εργάστηκε δύο χρόνια στην αλβανική κυβέρνηση, ως σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Φάτος Νάνο και Παντελή Μάϊκο, υπήρξε, μάλιστα, και σύμβουλος του, νυν, υπουργού Εξωτερικών Ιλίρ Μέτα.

Όπως σημειώνει στο 200 σελίδων ‘πόνημα’ του, ο Danay, οι εκπρόσωποι των Αλβανών στις γειτονικές χώρες πρέπει να αποκτήσουν το δικαίωμα ψήφου σε ενδεχόμενη ψηφοφορία αν επιθυμούν να είναι μέρος του νέου κράτους. Αναφέρεται επίσης, ότι η στρατηγική διαμόρφωσης ενός νέου κράτους θα γίνει με βάση το διάλογο με όλους, χωρίς προκαταλήψεις και προηγούμενες αποφάσεις.

Να επισημάνουμε εδω οτι με τον νέο νόμο του ΠΑΣΟΚ που δίνει την ελληνική ιθαγένεια και το δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες στην Ελλάδα, οι Τσάμηδες ΝΟΜΙΜΑ πλέον μπορούν να ζητήσουν πίσω τις περιουσίες που τους είχαν παραχωρήσει οι Τούρκοι στα χρόνια της Τουρκοκρατίας στην Ελλάδα.
Το σίγουρο είναι οτι θα επικαλεστούν τα "ανθρώπινα δικαιώματα" και θα πάρουν τα εδάφη που τους είχε παραχωρήσει ο Σουλτάνος αναθέτοντάς τους ταυτόχρονα την αστυνόμευση της περιοχής.


ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ - ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΗΓΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ


ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ......18 / 01 / 2009


ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ
«Η ΧΕΙΜΑΡΡΑ»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σχέδιο Μπερίσσα Καταπάτησης Περιουσιών των Ομογενών,η Εθνική μας Κάθαρση και η Ευρωπαϊκή Πορεία της Αλβανίας

Η Κυβέρνηση Μπερίσσα αποδεικνύει στην πράξη ότι δεν είναι έτοιμη να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας, καταπατώντας θεμελιώδη περουσιακά και μειονοτικά δικαιώματα αλλά και βασικές αρχές του δικαίου.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, 9/1, στην Κακομαία (επαρχία Χειμάρρας, στο Ιόνιο Πέλαγος) έγινε έφοδος από περίπου 200 άνδρες των ειδικών σωμάτων της Αλβανικής αστυνομίας η οποία σκόπευσε να υποστηρίξει την ιδιωτική εταιρεία Riviera Sh.P.K. να καταπατήσει βίαια περιουσίες ομογενών. Κατά την έφοδο προκλήθηκαν συμπλοκές, υπήρξαν τραυματισμοί και συλλήψεις 14 ομογενών.

Πρόκειται για μία έκταση 700 στρεμμάτων, οι τίτλοι ιδιοκτησίας των οποίων ανήκαν σε κατοίκους του χωριού Νίβιτσα μέχρι το 1945 αλλά αφαιρέθηκαν από το καθεστώς του Εμβέρ Χότζα. Μετά το 1990 και την πτώση του καθεστώτος, η γη δεν επιστράφηκε στους νόμιμους ιδιοκτήτες, όπως συνέβη σε άλλες περιοχές της Αλβανίας παρά το γεγονός ότι οι κάτοικοι κατέχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Η Κυβέρνηση Μπερίσσα, αγνοώντας τα δικαιώματα των ιδιοκτητών εκμίσθωσε στην εταιρεία Riviera για 99 χρόνια την παραπάνω έκταση, καίτοι οι εφέσεις των ιδιοκτητών δεν έχουν εκδικασθεί. Ως κύριος μέτοχος της Riviera φέρεται ένας Dritan Çelaj, αλλά πηγές στα Τίρανα συνδέουν μέλη της οικογένειας Μπερίσσα με την εν λόγω εταιρεία

Τα παραπάνω γεγονότα θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως μεμονωμένη διαφορά μεταξύ πολιτών μίας κοινότητας και ενός άρπαγα ηγέτη εάν δεν υπήρχαν, (α) η προϊστορία διώξεων της Ελληνικής μειονότητας (ο Μπερίσσα είχε φυλακίσει την ηγεσία της το 1994), και (β) ένα «σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης» που κατά τον Αλβανό πρωθυπουργό νομιμοποιεί την εθνική κάθαρση.

Συγκεκριμένα το Albanian Southern Coast Development Plan (= το Αναπτυξιακό Σχέδιο της Αλβανικής Νοτίας Ακτής) έχει συνταχθεί υπό την καθοδήγηση διεθνών φορέων όπως την Διεθνή Τράπεζα και συμπεριλαμβάνει τον τουρισμό ως κύριο άξονα ανάπτυξης.

Έτσι με την κάλυψη διεθνών φορέων ο Μπερίσσα έχει στοχοποιήσει τις περιουσίες της Ελληνικής μειονότητας της «Νοτίας Ακτής», δηλ. από την Χειμάρρα μέχρι τους Αγίους Σαράντα.

Βάσει του παραπάνω πλαισίου η καταπάτηση των περιουσιών της Κακομαίας είναι μόνο η αρχή μίας εκστρατείας απαλλοτριώσεων που σκοπεύουν στην εξάλειψη της οικονομικής βάσης του Ελληνικού στοιχείου.

Αυτά γίνονται την ίδια στιγμή που η Αλβανική Κυβέρνηση προωθεί την τελική της ένταξη στο ΝΑΤΟ τον Απρίλιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση εν ευθέτω χρόνω, και χρειάζεται την συγκατάθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης, και όταν εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί υπήκοοι κερδίζουν τα προς το ζην στην χώρα μας.

Με όλο τον σεβασμό ζητούμε από την Βουλή των Ελλήνων να αναβληθεί η συνεδρίαση που έχει προγραμματισθεί την 14/1 «επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Κύρωση της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης μεταξύ των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και των κρατών μελών τους αφ’ ενός, και της Δημοκρατίας της Αλβανίας αφ’ ετέρου, μετά του Πρωτοκόλλου Διόρθωσης αυτής».

Η αναβολή αυτή θα περάσει το μήνυμα στον κο. Μπερίσσα ότι εάν θέλει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας ωφείλει να σέβεται τις βασικές της αξίες και αρχές.

Την Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου και ώρα 5 μ.μ. η Ένωση Χειμαρριωτών, διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από την Βουλή των Ελλήνων με σκοπό να ενημερωθούν οι Έλληνες βουλευτές καθώς και η κοινή γνώμη για την τεράστια αδικία που συντελείται από το αλβανικό κράτος εις βάρως Ελλήνων στην Βόρειο Ήπειρο την ώρα που στο ελληνικό κοινοβούλιο θα συζητάται η κύρωση της συμφωνία σταθεροποίησης και σύνδεσης της Αλβανίας με την Ε.Ε.


Για την Ένωση Χειμαρριωτών,


Μπελέρης Φρέντης Διονύσιος
Κούτουλας Σπύρος Πρόεδρος Γενικός Γραμματέας


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΔΗΣΗ

18 / 01 / 2009

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ EINAI ΕΛΛΗΝΙΚΟ ;

Ανευ όρων δώσαμε στην Αλβανία τη βίζα για την Ε.Ε όταν μας ζητάει την Τζαμουριά και στερεί τα στοιχειώδη δικαιώματα στην ομογενειά μας.Σελ 1η


Σελ 2η

Σκαναρισμένα αρχεια από την εφημερίδα
" ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ "
18/01/2009 Αρ.φύλ 846

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ...

ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟΔΕΙΞΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ.

ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.


26 / 01 / 2009

Ομιλία Γ. Καρατζαφέρη για την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου: Αυτονομιακός Αγώνας 1914-2009 - Δεν Πουλάμε, Δεν Ξεχνάμε


Ο Τομέας Βορειοηπειρωτικού Αγώνα της Νεολαίας ΛΑΟΣ, με αφορμή την επέτειο της υπογραφής του πρωτοκόλλου της Κερκύρας στις 17 Φεβρουαρίου 1914 για την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου καθώς και την «Κύρωση της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης μεταξύ των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και των κρατών μελών τους αφενός, και της Δημοκρατίας της Αλβανίας αφετέρου» διοργανώνει εκδήλωση με θέμα "Αυτονομιακός Αγώνας 1914-2009 - Δεν πουλάμε, δεν ξεχνάμε".

Για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση θα μιλήσει αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος για το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα. Ανεξαρτήτως του τι θα ακουστεί, η κίνηση αυτή από μόνη της δηλώνει πως κάποιοι τουλάχιστον αναγνωρίζουν ότι "Βορειοηπειρωτικό ζήτημα" υπάρχει" και δεν συμφωνούν με το θάψιμό του.

Κούτουλας Σπύρος
Γενικός Γραμματέας

"ΈΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ "Η ΧΕΙΜΑΡΡΑ"

Περισσότερα..

http://himaraunion.com/news/35-news/176-2009-01-26-16-43-24.html


8500 Έλληνες στρατιώτες, πεσόντες στις μάχες της αντίστασης κατά των Ιταλών εισβολέων το 1940, κείτονται άταφοι ακόμα στα εδάφη της Βορείου Ηπείρου.

Παρά την μονογραφή από την 21η Νοεμβρίου του 2008, της ελληνοαλβανικής συμφωνίας για τη δημιουργία δύο στρατιωτικών κοιμητηρίων στην Βόρεια Ήπειρο, το αλβανικό κράτος εξακολουθεί να μηχανεύεται εμπόδια στη διευθέτηση αυτού του ιδιαίτερης ανθρωπιστικής και συναισθηματικής σημασίας θέματος για όλο τον ελληνικό λαό.

Στο ίδιο μήκος κυμαίνεται η αντιμετώπιση από πλευράς των αλβανικών αρχών και της διμερής συμφωνίας που υπεγράφη τον Απρίλιο του 2009, κατά την επίσκεψη του τότε έλληνα πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, αναφορικά με τη διευθέτηση των θαλάσσιων συνόρων και της σχετικής υφαλοκρηπίδας. Ενώ η κύρωση της εν λόγω συμφωνίας από την αλβανική βουλή είχε προγραμματιστεί για τις 19 Οκτωβρίου 2009, μετατέθηκε, άγνωστο γα πότε.

Εντός του ίδιου πλαισίου θα πρέπει να ενταχθεί και η γενικότερη στρατηγική συρρίκνωσης και περιορισμού της ελληνικής εθνικής μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο μέσω της συνεχούς καταπάτησης των μειονοτικών δικαιωμάτων της, κατά παράβαση των σχετικών διεθνών συνθηκών και ιδιαίτερα της Σύμβασης Πλαίσιο για την Προστασίας των Εθνικών Μειονοτήτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Να θυμίσουμε απλά την πολύ πρόσφατη ποινική καταδίκη με καθαίρεση από τα δημαρχιακά καθήκοντα και ποινή φυλάκισης του Βασίλη Μπολάνου, Προέδρου της Πολιτικής Οργάνωσης της Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ», επειδή θέλησε οι πινακίδες σήμανσης οδών στην περιοχή δικαιοδοσίας του δήμου της Χιμάρας να αναγράφονται και στην ελληνική.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι φαίνονται τα Τίρανα να εμπαίζουν στην κυριολεξία την Αθήνα, προσποιούμενα από τη μία την φίλη γείτονα, όποτε χρειάζονται τη στήριξή της (όπως στις αρχές του έτους, για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ), κι από την άλλη δεν χάνουν ευκαιρία να βάλλουν ευθαίως έναντι των ελληνικών συμφερόντων. Είναι ίσως καιρός η ελληνική κυβέρνηση να επαναπροσδιορίσει τη στάση της απέναντι στην διφορούμενη αυτή αλβανική τακτική.
ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ
ΤΟΥ 19ΟΥ ΑΙΩΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Ελλάς, Ελλάς , εάν δεν εξυπνήσης προς την αλήθεια , εάν δεν ακολουθούσης τον δρόμο των προγόνων σου και εξακολούθησης να μην κλείνεις τα αυτιά σου εις τους ψιθυρισμούς των συμφεροντολόγων οι οποίοι φροντίζουν να βγάλουν το δέρμα σου’ και εάν επιμένεις να ακούης τα ξένας προπαγάνδας , αι οποίαι προσπαθούν να σε αποξενώσουν από την Αγία εκκλησία των μεγάλων πατέρων σου και να σε κατακομματιάσουν εις αιρέσεις και να σε υποδουλώσουν κατόπιν εις άλλα κράτη, τα οποία δεν πρόσεξαν τον εαυτό τους , τότε Ελλάς, Ελλάς, τους καρπούς σου θα διαμοιραστούν ξένοι και θα αρπάσουν οι εχθροί σου την κληρονομίαν σου.

Και μαζί με τον υλικό πλούτο σου, μετά του ονομαστού κράτους σου και το πατροπαράδοτο αλάθητο της πίστεως σου, θα χάσεις την ελευθερία, την γλώσσα και την ένδοξο ιστορία σου.

Και θα λέγουν τα τότε έθνη , όταν στήσουν το βδέλυγμα της ερημώσεως εις τον τόπον σου και της αγίας εκκλησίας σου’ ιδού ο λαός , ο ιστορικός Ελληνικός λαός , ο οποίος δεν έθεσε την ελπίδα του εις τον χριστό και θεόν.

Ιδού ο λαός αυτός που απέρριψε κάθε τι που κληρονόμησε από τους προπάτορας αυτού ,δηλαδή την εκκλησία , πατροπαράδοτα ήθη, έθιμα νόμους .Ιδού που έφθασεν ο μέγας αυτός ιστορικός λαός να υπακούη και να γίνει όργανον των ξένων προπαγανδών με όνομα μόνον χριστιανών αλλά αιρετικών , σχισματικών , και σατανικών .

Το ‘Αγιον όρος οφείλει και σήμερα να διακηρύσσει, δια λόγων και έργων , ότι « εκτός ορθοδόξου πίστεως δεν υπάρχει εκκλησία χριστού ούτε και σωτηρία»

(Μας εστάλη τον Ιούλιο του 1986 από τον Αγιοπαυλίτην μοναχό Θεοδόσιο)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες