Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

12/10/2012 - ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤHΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ENANTIA ΣΤΗΝ ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ " CORPUS CHRISTI " - ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΒΟΥΝ.....ΚΥΡΙΟΣ ΟΙΔΕΝ - Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ - ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ - ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙ...



Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ 
ΠΟΛΕΜΟΥΜΕΝΗ ΝΙΚΑ.
 
12/10/2012 ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤHΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ENANTIA ΣΤΗΝ ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 
" CORPUS CHRISTI " ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ " ΧΥΤΗΡΙΟ " ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΙΕΡΑ ΟΔΟ 44 ΣΤΟΝ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟ......


ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ 
ΣΑΤΑΝΑ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΒΟΥΝ.....

 

ΚΥΡΙΟΣ ΟΙΔΕΝ..... 

+ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΤΘΑΙΙΚΟΥΣ (ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ) Ο ΠΑΤΕΡ ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΑΝΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΦΛΑΜΙΑΤΟΥ......

ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΩΤΗ

ΣΕΛΙΔΑ ΔΕΥΤΕΡΗ


+ Ο ΠΑΤΕΡ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΥΨΩΜΕΝΟ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.....

+ Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΒΙΚΕΝΤΙΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΜΥΝΗΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ , ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ......
 
" ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΕΠΙ ΠΙΝΑΚΙ...."

+ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ ΜΕ ΠΙΣΤΗ , ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ.... 




ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΛΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ.

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ - ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΠΙΣΤΩΝ 


ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ....


ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ megasfilippos....




ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΑΣ....

....ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΑΝ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ






 ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ....... 

1) Η ΕΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΕΙΣ ΜΙΑΝ ΠΟΙΜΝΗ ΠΡΟΣ ΔΟΞΑΝ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

2) ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΙΝΟ ΣΚΟΠΟ.....

ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ.



ΝΕΩΤΕΡΕΣ 
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.....
+ ΔΙΩΚΟΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΙΕΡΑ 
ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Άγιο Όρος, 12/10/2012 (ν.ημ.) 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε για την ύπαρξη θεατρικής παράστασης που πραγματεύεται μια μυθοπλαστική διεστραμμένη σχέση του σωτήρα μας Χριστού με τους μαθητές του. Οδύνη και λύπη εκφράζουμε για το γεγονός αυτό.

Ο πολιτισμός δεν είναι εχθρός της πίστης, ούτε η πίστη εχθρός του πολιτισμού. Όταν το ένα πληγώνει το άλλο, δεν φταίει ούτε η πίστη ούτε ο πολιτισμός, αλλά μόνο αυτοί που τα εκφράζουν.

Στα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου και της μη λογοκρισίας του πολιτισμού, δεν νομιμοποιείται η ύβρις των Θείων αλλά ούτε η προσβολή της θρησκευτικής συνείδησης των πιστών.

Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα η ανεξιθρησκία όποιων, αλλά, και υποχρέωση αυτών των όποιων, ο πραγματικός σεβασμός στην πίστη των Ορθόδοξων Χριστιανών. Ναι, στον πολιτισμό … ας μην όμως γίνεται ο πολιτισμός άλλοθι ή δούρειος ίππος ώστε να πληγωθεί ή να προσβληθεί το κοινό θρησκευτικό αίσθημα ή ο Χριστιανισμός εν γένει.

Δεν είναι λογοκρισία η υποχρέωση να σέβεσαι την πίστη του θρησκευόμενου πλήθους σε ένα δημόσιο θέαμα … ίσα ίσα αυτό είναι πραγματικός πολιτισμός. 



Μετά τιμής,

Γραφείο Τύπου,

Ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου


ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.....

ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ  +ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΞΙΜΟΥ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ......

Του πατρός Μαξίμου..... 
    
«Πας όστις με ομολογήση έμπροσθεν των ανθρώπων, και ο Υιός του ανθρώπου θέλει ομολογήσει αυτόν έμπροσθεν των αγγέλων του Θεού· όστις δε με αρνηθή ενώπιον των ανθρώπων, και ο Υιός του ανθρώπου θέλει αρνηθή αυτόν ενώπιον των αγγέλων του Θεού»  (Λουκά ιβ΄ 8-9)

 «Ένας άνθρωπος να υβρίση τον πατέρα μου και την μητέρα μου, έχω χρέος ως Χριστιανός να τον συγχωρήσω. Οταν όμως μου ΥΒΡΙΣΗ τον ΧΡΙΣΤΟΝ μου ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ»
(Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός)

Ματαιώθηκε και χθές  11 Οκτωβρίου η βλάσφημη και χυδαία παράσταση που ήταν να παιχθεί στο Θέατρο «ΧΥΤΗΡΙΟ» επί της  Ιεράς Οδού 44 στο Γκάζι.

Αρκούσε και πάλι  η παρουσία μιας χούφτας στην κυριολεξία Ορθοδόξων πιστών έξω από το «βρώμικο» αυτό θέατρο Χυτήριο, για να αποτρέψει για μία ακόμη φορά την ΜΕΓΑΛΗ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ προς τον Κύριο μας Ιησού Χριστό και τους Αγίους Αποστόλους....

.....παρόλη την ισχυρή και προκλητική παρουσία της Αστυνομίας, των ΜΑΤ και άλλων ειδικών Δυνάμεων, την χρήση καπνογόνων, χημικών κ.α. και την χρήση βίας προς όλους τους απλούς και άοπλους ανθρώπους,  τα ανήμπορα γεροντάκια και γερόντισσες, τα μικρά παιδιά, τους μοναχούς και κληρικούς.


Και ενώ, δυστυχώς, θα έπρεπε τα όργανα της Τάξης,  ως Ορθόδοξοι Ελληνες και αυτοί όπου υποτίθεται ότι είναι, έχοντας μάλιστα κιόλας  ορκιστεί, να τηρούν, να υπηρετούν και να προστατεύουν τα ίδια ιδανικά, τις ίδιες αξίες, τους ίδιους Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας και της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αυτοί δυστυχώς, όχι μόνον δεν έπραξαν το ορθό, το δίκαιο, το ηθικό και το νόμιμο, ως ώφειλαν, να επέμβουν δηλαδή και να συλλάβουν όλους αυτούς τους βλάσφημους και διεστραμένους, που τολμούν και βλασφημούν δημόσια και προκλητικά τα Θεία....

....προσβάλλοντας  μάλιστα βάναυσα το θρησκευτικό συναίσθημα και την πίστη όλων ημών των Ορθοδόξων Ελλήνων,  παραβαίνοντας έτσι ξεκάθαρα και σαφέστατα τους νόμους της Ορθόδοξης Πατρίδος μας,  αλλά αντιθέτως τους προστάτευαν, αφού είχε παραταχθεί μεγάλη δύναμη της Αστυνομίας και των Ειδικών Δυνάμεων με εκατοντάδες αστυνομικούς, προκειμένου να υπερασπιστούν όλους αυτούς τους ΒΛΑΣΦΗΜΟΥΝΤΕΣ τον Κύριόν μας και τους Αγίους μας, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα όλους εμάς που διαμαρτυρώμασταν ειρηνικά ως παράνομους και εγκληματίες!

Βέβαια οι επικεφαλής αξιωματικοί υποστήριξαν, ως συνήθως, ότι εκτελούσαν εντολές ανωτέρων και ότι απέβλεπαν στη διατήρηση της τάξεως, η οποία ωστόσο διασαλευόταν αφού ουσιαστικά με την παρουσία τους προστάτευαν την παρανομία που πραγματοποιούταν μέσω της κακόβουλης βλασφημίας των θείων. 



Και για να κάνω και μια "αφελή" ερώτηση κρίσεως, σε όλους αυτούς τους αστυνομικούς που  πιστεύουν και ισχυρίζονται ότι, δήθεν επειδή εκτελούν εντολές, πράττουν το καθήκον τους και είναι κατά πάντα "ήσυχοι" και "αναπαυμένοι" και δεν έχουν καμμία ευθύνη ενώπιον Θεού και ανθρώπων:


Τι γίνεται κατά την περίπτωση εκείνη και πως πρέπει να αντιδράσουν, σύμφωνα με τους Νόμους του Κράτους και την συνείδησή τους (εάν βέβαια έχουν ακόμη κάποιοι και δεν είναι εκπαιδευμένοι Γενίτσαροι) όταν κάποια εντολή ανωτέρου είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ, εάν όχι άδικη, αντίθετη δηλαδή με το Σύνταγμα και τους Νόμους της Πατρίδος, την οποία υποτίθεται ότι υπηρετούν και έχουν ΟΡΚΙΣΤΕΙ να προστατεύουν ακόμα και με την ζωή τους;


Τι γίνεται σ΄αυτή την περίπτωση και πάλι θα πρέπει να υπακούσουν;


Και για να καταλάβετε πώς κατάντησε η ευλογημένη πατρίδα μας, αγαπητοί μου αδελφοί, φανταστείτε, τις διμοιρίες των ΜΑΤ, να παρατάσσονταν μπροστά από μία τράπεζα για να προστατεύσουν τους ληστές που πραγματοποιούσαν εκείνη την ώρα ληστεία...

Έτσι θα κατανοήσετε καλύτερα πώς λειτουργούσε η παρουσία τους, έναντι του βαρύτατου εγκλήματος της βλασφημίας του Θεού, το οποίο ο Αλβανικής καταγωγής παραγωγός και σκηνοθέτης εμμένει να θεωρεί σε αντίθεση με τη λογική ως δήθεν τέχνη. 

Άραγε γι’ αυτόν θα αποτελούσε τέχνη να ανέβαζαν θεατρική παράσταση που θα παρουσίαζε τους γονείς του,  τον πατέρα του και την μητέρα του, ως μαστροπούς, διεφθαρμένους, πόρνους, μοιχούς, ανήθικους και ανώμαλους

Δεν αποκλείεται βέβαια να συνέβαινε και αυτό! Από τέτοιου είδους ΑΡΡΩΣΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ, όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς! Δεν θα μας προξενούσε καμμία εντύπωση!

Και βέβαια το ίδιο ακριβώς ερώτημα ισχύει και για όλους εκείνους τους αστυνομικούς, που ήταν εκεί για να υπερασπιστούν, να προφυλάξουν, αλλά και να επιτρέψουν στους συντελεστές αυτής της βλάσφημης παράστασης να ανεβάσουν "ελεύθεροι" το χυδαίο έργο τους,  αλλά και τους πολιτικούς που ευρίσκοντο εκεί για να υποστηρίξουν αλλά και να παρακολουθήσουν από κοντά το "μεγάλο"και "σπουδαίο"αυτό έργο "τέχνης".   Οπως, η γνωστή και μη εξαιρετέα ανθέλληνας κ. Ρεπούση, οι επίσης γνωστοί για τις ανθελληνικές και αντορθόδοξες θέσεις, ιδέες και  απόψεις τους κ. κ. Μπίστης, Τατσόπουλος κ.α.

Εκεί δυστυχώς φθάσαμε στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας.
Το «Ορθόδοξο» «Ελληνικό» Κράτος και η «Ορθόδοξη» «Ελληνική» Αστυνομία, εκτός φαεινών εξαιρέσεων, να προστατεύει τους πάσης φύσεως παράνομους,αναρχικούς, λαθρομετανάστες, βλάσφημους, αλλόθρησκους, αιρετικούς και να κυνηγά και να διώκει τους νομοταγείς, τους δίκαιους τους ευσεβείς και τους Ορθόδοξους  Έλληνας! 

Προφανώς ή όλοι εμείς ζούμε σε άλλη χώρα και δεν το έχουμε καταλάβει ή αυτοί οι οποίοι μας κυβερνούν και μας εξουσιάζουν δεν έχουν καμμία σχέση με ΕΛΛΑΔΑ και ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και υπηρετούν άλλα ξένα αντίχριστα και σκοτεινά συμφέροντα, είτε εν γνώσει τους, είτε εν αγνοία τους!

Και μη χειρότερα!

Και μετά παραπονιώμαστε γιατί δεν πάμε καλά και γιατί συμβαίνουν όλα αυτά στην Πατρίδα μας. Θυμηθείτε το: Εάν συνεχίσουμε έτσι και χειρότερα θα πάθουμε!

Ποιος θα περίμενε ποτέ ότι σε μια Ορθόδοξη Ελλάδα και σε ένα Ορθόδοξο και ευσεβή λαό, τον Ελληνικό, τόσο πολύ ευεργετημένο από τον Θεόν, θα μπορούσε να συμβεί και αυτό.

Να ανεβαίνει στην καρδιά της Ελλάδος, στην Πρωτεύουσά της, μέσα στην δικαιοδοσία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, χυδαία και βλάσφημη παράσταση για το πρόσωπο του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού και των Αγίων και Θεοφόρων Αποστόλων Του (!) και να μην ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΝΕΙΣ να μην «κουνιέται φύλλο» που λένε.

Ούτε η Πολιτεία, με τα συντεταγμένα όργανά της και τους Δικαστικούς της Λειτουργούς, ούτε τα Πολιτικά Κόμματα με τους εκλεγμένους Βουλευτές τους που πολλοί εξ αυτών μάλιστα κομπάζουν και κόπτονται, τουλάχιστον στα λόγια για τον Θεό και την Ορθόδοξη Εκκλησία, (Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια) ούτε οι φερόμενοι ως άνθρωποι του «Πνεύματος» ούτε κανείς άλλος.

Και φυσικά ούτε και η επίσημη Εκκλησία, (Νέου και Παλαιού)  η καθ΄ύλην αρμόδια, για τέτοια Σοβαρά και Ύψιστα θέματα που άπτονται του Προσώπου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. 

Όπως πάντα τα τελευταία χρόνια ηχηρά απούσα και αδιαφορούσα.

Τι μας λέτε τώρα!

Γιατί να  τους νοιάζει όλους αυτούς εάν καθυβρίζεται και προσβάλλεται βάναυσα, χυδαία, πρόστυχα και μάλιστα δημόσια το Πρόσωπο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και των Αγίων Αποστόλων;

Επειδή είναι «αρχιερείς» του Ιησού Χριστού και τον «υπηρετούν»; 

Επειδή είναι εις «τύπον και τόπον Χριστού»; 

Επειδή έχουν ταχθεί και ορκιστεί να προστατεύουν το Ευαγγέλιο, τα Δόγματα και τις Αλήθειές του Ιησού Χριστού;

Επειδή είναι Ταγοί και ποιμένες της Ποίμνης του Ιησού Χριστού;

Ε! Καί;  Τι μ’ αυτό; 

Σιγά να μη ξεβολευτούν από την μεγάλη άνεσή τους, τους μεγαλοπρεπείς θρόνους τους,  τους παχυλούς μισθούς τους και τά «τυχερά» τους, τις δημόσιες σχέσεις τους και την δημόσια εικόνα τους και νοιαστούν και ενδιαφερθούν ουσιαστικά και αληθινά για τον λαό του Θεού, για τις Αλήθειες της Πίστεώς μας και το Πανίερο και υπέρ Παν Πρόσωπο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Σιγά να μη διαμαρτυρηθούν και κατέβουν στους δρόμους για την δημόσια προσβολή και  βλασφημία του Προσώπου του Ιησού Χριστού!

Να ήταν για την αφεντομουτσουνάδα τους, (συγχωρέστε με για την έκφρασή μου)  για τους θρόνους τους, τους μισθούς τους και άλλα παρόμοια θα έτρεχαν και δεν θα μπορούσε να τους φτάσει κανείς!

Να ήταν για την προσβολή του δικού τους ονόματος ή θέσεως, τότε ΝΑΙ.

Εάν δηλαδή π.χ. κάποιος τους κατηγορούσε, δικαίως ή αδίκως αδιάφορο, ότι είναι κλέφτες,  ανήθικοι, κύναιδοι, ανώμαλοι και άλλα παρόμοια, εκεί να τους βλέπατε τι θα κάνανε και πώς θα διεμαρτύροντο και πώς θα αντιδρούσαν και τι θα έλεγαν και πώς θα έκαναν τα πάντα, θεμιτά και αθέμιτα, προκειμένου να δικαιωθούν και να αποδείξουν ότι όλα αυτά που λέγονται ή γράφονται για το «σπουδαίο» και «υψηλό» πρόσωπό τους δεν αληθεύει. 

Για τόν Χριστό μας όμως; ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ... ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟΝ... ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ!

Έτσι λοιπόν, στην πράξη αποδεικνύουν ότι άλλη αξία και βαρύτητα έχει γι΄αυτούς το Πρόσωπο και το Όνομα του Χριστού, και άλλη το όνομα και το πρόσωπο το δικό τους. 
Για τον Χριστό, τον οποίο υποτίθεται ότι υπηρετούν και εκφράζουν, δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτε!... 

Για  το πρόσωπο και το όνομα το δικό τους πρέπει να κάνουν τα...πάντα!!!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!! Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα!

Είχε άραγε άδικο ο μέγας Προφήτης και Διδάσκαλος της Εκκλησίας μας Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός που έλεγε ότι «οι κληρικοί των εσχάτων χρόνων θα γίνουν οι χειρότεροι και ΑΣΕΒΕΣΤΕΡΟΙ πάντων»;
  
Δυστυχώς λοιπόν, δεν συγκινείται ΚΑΝΕΝΑΣ από τους υπευθύνους και αρμοδίους

Φωτεινή εξαίρεση και ΑΞΙΟΙ συγχαρητηρίων, από την επίσημη Εκκλησία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος εκτός από την έγγραφη διαμαρτυρία του, κινήθηκε και νομικά, προκειμένου να αποτρέψει την βλάσφημη αυτή παράσταση, και από τα Πολιτικά Κόμματα η Χρυσή Αυγή, η οποία εκτός από την έντονη διαμαρτυρία της μέσα στο Κοινοβούλιο με επερώτηση του αξιότιμου Βουλευτή Επικρατείας της κ. Χρήστου Παππά, είχαν την τόλμη, το σθένος και την ομολογιακή παρρησία να παρευρεθούν πολλά μέλη της και Βουλευτές της έξω από το Θέατρο που θα παιζόταν το βλάσφημο αυτό έργο, διαμαρτυρόμενοι και οι ίδιοι για την χυδαία αυτή παράσταση, ενώ ταυτόχρονα συμπαραστεκόταν και βοηθούσαν παντοιοτρόπως, όλους τους εκεί παρευρισκομένους πιστούς.

Και  βέβαια, άλλη εξαίρεση, όπως πάντα ο πιστός και ευσεβής λαός  «ο φύλαξ της Ορθοδοξίας» όπως λέει και  η Πατριαρχική Εγκύκλιος του 1848, που στην προκειμένη περίπτωση βέβαια, τον εκπροσωπούσαν, μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες ευσεβών πιστών λαϊκών και ελαχίστων Μοναχών και Κληρικών, οι οποίοι όμως με την χάρη του Θεού κατάφεραν να αποτρέψουν την βλάσφημη και χυδαία αυτή παράσταση!

Είναι πολύ τραγικό όσο και τρομερά απίστευτο αυτό που συμβαίνει τελευταία για άλλη μία ακόμη φορά, στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας και όλοι εμείς το δεχόμαστε απαθώς νομίζοντας ότι δεν τρέχει τίποτε ή ότι δεν φταίμε εμείς ή ότι δεν έχουμε καμμία ευθύνη ή ό,τι δήποτε άλλο!

Κρίμα! Πολύ κρίμα!!!

Σε μια χώρα, που γεννήθηκε η Ορθοδοξία!

Σε μια χώρα, που γέννησε χιλιάδες μάρτυρες και Αγίους, που έζησαν και πέθαναν για την μεγάλη τους αγάπη και πίστη προς τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό και την Ορθοδοξία.

Σε μια χώρα που μεγαλούργησε χάρις στην Αλήθεια και την Πίστη της προς τον Τριαδικό Θεό.

Σε μια χώρα που οι μεγάλοι Ήρωές της πολέμησαν και θυσιάστηκαν "για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία"!

Σε μια χώρα που το Σύνταγμά της ξεκινάει με την επίκληση του Ονόματος του Τριαδικού Θεού!

Σε μια χώρα που στο Σύνταγμά της επικρατούσα Θρησκεία είναι η Ανατολική Ορθόδοξος Εκκλησία!

Σε μία χώρα που το Σύνταγμά της προστατεύει τους Όρους τα δόγματα, τους Ιερούς Κανόνες, και τις Παραδόσεις της Ορθοδοξίας!

Σε μία χώρα που το Σύνταγμά της και οι Νόμοι της, απαγορεύουν ρητά και κατηγορηματικά ακόμη και με ποινή φυλακίσεως, την βλασφημία και την προσβολή του Ονόματος του Ιησού Χριστού, του Τριαδικού Θεού και των Θείων γενικότερα!


Σε μια τέτοια χώρα λοιπόν να συμβαίνουν ή να αφήνουμε να συμβαίνουν τέτοιου είδους φρικτά και φοβερά πράγματα και ταυτόχρονα να νομίζουμε ή να πιστεύουμε ότι δεν έχουμε καμμία ευθύνη, για όλα αυτά, δεν συμβαίνει τίποτε και ούτε θα πάθουμε τίποτε!

ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ! ΜΕΓΑ ΕΓΚΛΗΜΑ!

Για ό,τι παράνομο άδικο και βλάσφημο γίνεται δημόσια, έχουμε ΑΜΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗ όλοι μας,  μικροί και μεγάλοι, άνδρες και γυναίκες, κληρικοί  μοναχοί και λαϊκοί, όπως μας διδάσκει σαφέστατα η Αγία Γραφή, ο Κύριός μας και οι Άγιοι και Θεοφόροι Πατέρες μας.  (*)

Και εάν μεν αντιδράσει κάποιος, δημόσια, για την όποια δήποτε αδικία ή βλασφημία ή προσβολή της Πίστεώς μας και του Τριαδικού Θεού μας, ΕΣΤΩ και ΕΝΑΣ τότε ο Θεός παραβλέπει την προσβολή αυτή και δεν «ΤΙΜΩΡΕΙ» παιδαγωγικά όλο τον λαό, αλλά κάποιους μεμονομένα, εάν δε, δεν αντιδράσει και δεν διαμαρτυρηθεί ΚΑΝΕΙΣ, τότε έρχεται ΣΕ ΟΛΟΥΣ η θεία μάστιγα και τιμωρία.

Άραγε, αυτή την φορά  θα συγκινηθεί κανείς για την μεγάλη αυτή προσβολή και βλασφημία του Ονόματος και του Προσώπου του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού και θα επέμβει για να σταματήσει αυτό το μεγάλο ανοσιούργημα ή θα χρεωθούμε όλοι μαζί κλήρος και λαός, ΟΛΗ η ΕΛΛΑΔΑ, το μεγάλο αυτό ΕΓΚΛΗΜΑ και μας εγκαταλείψει ακόμη περισσότερο η χάρη και το έλεος και προστασία του Τριαδικού Θεού μας, όπως ήδη συμβαίνει εξ αιτίας άλλων πολλών και μεγάλων αμαρτιών ατομικών και γενικών, προσωπικές αμαρτίες ή για θέματα πίστεως και τότε θα δούμε, θα ζήσουμε και θα πάθουμε ακόμα περισσότερα απ΄όσα δυστυχώς ζούμε και βλέπουμε τελευταία!


Εύχομαι ο καλός Θεός να μας λυπηθεί και να γίνει ΙΛΕΩΣ σε όλους μας!!!


(*)

«-Ἐρώτησις: Ε δε τος μαρτνουσιν φησυχζειν;

-Ἀπάντησις:τι μν ο δε, φανερν κ τν το Κυρου προσταγμτων ν μν τ Παλαιᾶ Διαθήκῃ επντος· "λεγμ λγξεις τν πλησον σου και οὐ λήψῃ δι΄αὐτόν ἁμαρτίαν..." (Λευτ. ΙΘ’, 17), ν δ τ Εαγγελίῳ "Ἐάν μρτ ες σ δελφς σου, λεγξον ατν... " (Ματθ. ΙΗ’, 15-7)



λκον δ στι τ κρμα το μαρτματος τοτου, ξεστι γνναι πρτον, μν ξ ποφσεως το Κυρου καθολικς επντος· " πειθν τ Υἱῷ οκ ψεται τν ζων· λλ’ ἡ ργ το Θεο μενε π’ ατόν" (Ἰω. γ’, 36) πειτα κα ξ στοριν ν τε τ Παλαιᾷ κα Καινή Διαθήκη.



δο γρ μν χαρ νκα κλεψε τν γλσσαν τν χρυσν κα τν ψιλν, π πντα τν λαν γγονεν ργ Κυρου, κατοιγε γνοσαντα κα τν μαρτκοτα κα τ μρτημα, μχρις τε φανερθη   προηρειμνος κα τν φοβερν κενον μα πσι τος δοις πμεινεν λεθρον (ησ. Ζ’, 21).  



δ λε καπερ οκ φησυχσας τος αυτο υος, οτινες σαν υο λοιμο, πολλκις δε ατος παραινσας κα επν· "Μ, τκνα, οκ γαθο κοω περ μν" (Α’Βασ. β’, 24) κα λγ πλεονι κατασκευσας τς τε μαρτας τ τοπον κα τς κρσεως τ φευκτον, τι μ λως ξεδκησε μηδ τν πρποντα ζλον κατ’ ατν πεδεξατο, τοσοτον παρξυνε τν ργν το Θεο, ς κα τν λαν τος υος ατο συναλωθναι κα τν κιβωτν ατν π τν λλοφλων ληφθναι κα ατν π τοτοις οκτρ τλει θανατωθναι.



Ε δ κατ τν μ συνεγνωκτων τ μαρτσαντι κα κατ τν κωλυσντων κα διαμαρτυραμνων τ μρτημα, τοσατη ργ ξεκαθη, τ ν τις εποι περ τν γινωσκντων κα φησυχαζντων; Οτινες, ἐάν μ πιδεξονται τ π το ποστλου ερημνα: "Διατ οχ μλλον πενθσατε, να ξαρθ κ μσου μν τ ργον τοτο ποισας;" κινδυνεουσι πντως κα νν μο πντες τν ατν λεθρον ποστναι, κα χερονα, σω χερων το θετσαντος νμου Μωϋσως θετν τν Κριον μν Ἰησοῦν Χριστόν». 

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ 
+ΠΑΤΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΠΕΡΙ 

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΥΔΩΣΙΑΣ.





ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ.......


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες