Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΣΥΡΙΑ - ΠΡΟΣ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ , ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΣΑΝΤ ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ S-300 .ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ Η.Π.Α

ASAD  S-300

ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟΥΣ S-300 ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΣΑΝΤ.

ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ Η.Π.Α

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ DEFENCE.NET.....

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ 

Κλιμάκωση: Ισραήλ και Ρωσία αντιμέτωποι για τους συριακούς S-300 05/28/2013 - 21:45 51 

Με απειλητική διάθεση κατά της εγκατάστασης των ρωσικών S-300 στη Συρία αντέδρασε ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Moshe Yaalon ερωτώμενος για τις δηλώσεις του Ρώσου αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Sergei Ryabkov ότι οι παραδόσεις των αντιαεροπορικών πυραύλων θα γίνουν κανονικά. «Δεν πρόκειται να ανατρέψουμε το πρόγραμμά μας για παράδοση των S-300 στη Συρία, παρά την αντίθετη άποψη των ΗΠΑ", δήλωσε το πρωί ο Ρώσος υπουργός για να συμπληρώσει: 

 "Πιστεύουμε ότι η πράξη μας αυτή, θα λειτουργήσει ως ένας εξισορροπιστικός και σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή, καθώς, θα αποτρέψει τους θερμοκέφαλους από μια ακόμη μεγαλύτερη κλιμάκωση της κρίσης η οποία στο τέλος θα πάρει υπερεθνικό χαρακτήρα και θα οδηγήσει στην επέμβαση των εξωτερικών δυνάμεων". 

Ο Ισραηλινός υπουργός σχολιάζοντας αμέσως μόλις έγιναν γνωστές οι δηλώσεις Ryabkov μέσω των οποίων έγινε γνωστή η πρόθεση της Ρωσίας να προχωρήσει κανονικά στην εγκατάσταση των πυραύλων, αφού πρώτα τους χαρακτήρισε ως απειλή, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αεροπορικού βομβαρδισμού των πυραύλων μόλις αυτοί φτάσουν στη Συρία

«Σε ότι αφορά εμάς θεωρούμε την εγκατάσταση ως απειλή. Σε αυτό το σημείο δεν βλέπουμε κλιμάκωση. Τα φορτία με τους S-300 δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη για τη Συρία και ελπίζουμε ότι αυτό δεν θα γίνει. Εάν όμως, Θεός φυλάξοι, γίνει κάτι τέτοιο και φτάσουν στη Συρία τότε ξέρουμε πολύ καλά τι να κάνουμε», είπε ο Yaalon. ("At this stage I can’t say there is an escalation. The shipments have not been sent on their way yet. And I hope that they will not be sent. But if, God forbid, they do reach Syria, we will know what to do.”) 

Φυσικά ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας εννοούσε ότι το Ισραήλ θα κάνει αυτό που έκανε και την προηγούμενη φορά όταν βομβάρδισε αυτοκινητοπομπή με αντιαεροπορικά συστήματα τα οποία προορίζονταν για τη Hezbollah. 

Κανείς βέβαια δεν γνωρίζει τι θα γίνει στην περίπτωση που το Ισραήλ πραγματοποιήσει την απειλή του να βομβαρδίσει τα S-300 όσο αυτά βρίσκονται μέσα σε κοντέινερ την ώρα που μεταφέρονται εντός της Συρίας και σε ένα τέτοιο πλήγμα χάσουν τη ζωή τους Ρώσοι στρατιωτικοί. 

Βέβαια από τη δήλωσή του συμπεραίνεται πως αυτό πρόκειται να γίνει αφού οι πύραυλοι έχουν πρώτα περιέλθει στην κυριότητα των Σύρων , αφού τους έχουν παραδώσει οι Ρώσοι, αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει απόλυτα τι ευρύτερες γεωστρατηγικές επιπτώσεις θα έχει ένας τέτοιος βαρβαρισμός. 

 Τμήμα ειδήσεων : defencenet.gr 

ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
ΒΙΝΤΕΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.....


ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ.....

ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ Η ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ..... 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες