Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

ΣΦΡΑΓΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ ΙΕΡΩΝ ΝΑΩΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.....ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΕΣ.

ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΙΕΡΩΝ ΝΑΩΝ
ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.

Με τροπολογία -αναγκαστική απαλλοτρίωση ο υπουργός παιδείας και θρησκευμάτων, κ. Αρβανιτόπουλος, επιχειρεί τα μετόχια και οι Ιεροί Ναοί των Μονών του Αγίου Ορους αλλά και του παλαιού ημερολογίου και όσα ανήκουν σε ομόδοξες, ετερόξοδες και ετεροθρησκείες,να περάσουν στην δικαιοδοσία της εκκλησίας της Ελλάδας

Πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια στα χρονικά των τελευταίων 50 ετών που διαταρράσει τις σχέσεις πολιτείας-Εκκλησίας-της Ελλάδας-Αγίου Ορους και οικουμενικού πατριαρχείου. Μετα τον αναγκαστικό νόμο της χούντας των συνταγματαρχών του 1967 έρχεται σήμερα αυτή η τροπολογία του υπουργείου παδείας να αναταράξει εξ αρχής τις σχέσεις των παραπάνω θεσμών . 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για πρώτη φορά γίνεται αναγκαστική απαλλοτρίωση Ιερών Ναών, όχι μόνο που ανήκουν στις ομόδοξες εκκλησίες, αλλά και σε άλλες εκκλησίες που είναι αναγνωρισμένες από το κράτος, οπως η καθολική εκκλησία ή οι συναγωγές της ισραηλιτικής κοινότητας που δεν έχουν άδεια από τον οικείο μητροπολίτη!!! 

Με όσους έμπειρους νομικούς επικοινώνησε το ''Αγιορείτικο Βήμα'' εκφράζουν την έκπληξη τους καθώς θεωρούν αδιανόητο πως ο Αρχιεπισκοπος, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και η νομική υπηρεσία του υπουργείου παδείας κατέθεσαν τέτοια τροπολογία η οποία αναγάγει σε δικτατορικά καθεστώτα. 

Πως είναι δυνατόν, επισημαίνουν νομικοί κύκλοι, να γίνεται αναγκαστική απαλλοτρίωση Ναών με ξακάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς και με τη χρηση εισαγγελέα και αστυνόμου να περιέρχεται στη δικαιοδοσία του οικείου μητροπολίτου

Η πραξικοματικού χαρακτήρα τροπολογία του υπουργείου παδείας, χωρίς την σύμπραξη των ετέρων θεσμικων παραγόντων (οικουμενικό πατριαρχείο-αρχιεπισκοπή Σινά, πατριαρχείο Ιεροσολύμων -Αγιο Ορος και λοιπών εκκλησίες) εξέπληξε ακόμα και ανωτάτους λειτουργούς της δικαιοσύνης οι οποίοι εξηγούν στο ''Αγιορείτικο Βήμα'' ότι η εν λόγο τροπολογία δεν έχει καμία νομική βάση . Η ανάλογου είδους απαλλοτριώσεις, όπως αυτή της παραπάνω τροπολογίες, εμφανίστηκαν μόνο σε δικτατορικά και κουμμουνιστικά καθεστώτα. 

Επιπλέον στη τροπολογία συμπεριλαμβάνεται και την αλλαγή στον τρόπο διαχείρισης της εκκλησιαστικής περιουσίας . Δίνεται πλέον το δικαίωμα σύστασης εταιρειών από την Εκκλησία, τις μονές και τα ιδρύματα, αρκεί να έχουν μη κερδοσκοπικούς σκοπούς. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα έχει τη δυνατότητα να συστήσει νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου , ειδικού σκοπού και κανονιστικές πράξεις στα ζητήματα διαχείρισης και διοίκησης. 

Του Γιώργου Θεοχάρη

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ.....ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ
 ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΑΛΒΑΝΙΑ.....

16/8/2013.....ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΝΑΟ . Σκηνές αγριότητας εις βάρος ορθοδόξων κληρικών στην Βόρειο Ηπειρο - Συγκλονιστικό βίντεο......


Απίστευτες εικόνες κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός στην Βόρειο Ήπειρο. Δημοτικοί υπάλληλοι με το πρόσχημα της είσπραξης παλαιών χρεών της ελληνικής ορθόδοξης Εκκλησίας, άδειασαν κυριολεκτικά έναν ολόκληρο Ναό στην Πρεμέτη.

Οι εικόνες είναι πραγματικά ανατριχιαστικές αφού δείχνουν ανθρώπους να αδειάζουν τον Ναό από ιερά σκεύη, εικόνες προσκυνητάρια και κάθε τι το οποίο μπορούσαν να πάρουν και να τα φορτώνουν σε ένα φορτηγό

 

 

 

Οι ιερόσυλοι που προφανώς βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία δεν δίστασαν να χτυπήσουν έναν ιερέα και έναν διάκονο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ξήλωσαν ακόμη και το πρόχειρο καμπαναριό για να πάρουν την καμπάνα. Διαβάστε εδώ τα γεγονότα όπως τα περιέγραψαν οι ίδιοι οι κληρικοί στην ανακοίνωση που εξέδωσαν.


ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΕΞ Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, ανέφερε τα εξής: «Μας προκαλούν βαθειά ανησυχία πληροφορίες για βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα, σήμερα, στην πόλη Πρεμετή, στον ιερό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου. H βίαιη απομάκρυνση κληρικών, η σφράγιση του ιερού Ναού, την επομένη μάλιστα του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η παρεμπόδιση πιστών να προσέλθουν στον τόπο της θρησκευτικής τους λατρείας, καθώς και η αφαίρεση εικόνων και ιερών σκευών από το χώρο του Ναού είναι πράξεις απαράδεκτες και καταδικαστέες, ανεξαρτήτως οποιουδήποτε νομικού ισχυρισμού

Ο σεβασμός της θρησκευτικής ελευθερίας, η προστασία των χώρων λατρείας και η ανεμπόδιστη άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων είναι χαρακτηριστικό εκ των ων ουκ άνευ ενός κράτους δικαίου και θεμελιώδες στοιχείο του κοινοτικού κεκτημένου και του ευρωπαϊκού θεσμικού πολιτισμού. Ελπίζουμε συνεπώς οι ενέργειες αυτές να έγιναν ερήμην της αλβανικής κυβέρνησης. Η Πρεσβεία μας και οι Προξενικές μας Αρχές στη χώρα έχουν λάβει οδηγίες να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς το ζήτημα».


ΠΗΓΗ : ΔΟΓΜΑ

ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ
 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ ;

1 σχόλιο:

Παραλής Αθανάσιος είπε...

Και αυτα θα αρχισουν σε λίγο καιρο εδω στην ελλαδα

Ετικέτες