Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ..... ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ - ΣΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΔΟΘΕΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΩΡΕΣ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ.....

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ..... 


ΑΝ ΠΡΟΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ , ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ , ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΑΣ , ΜΑΧΑΙΡΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΑΣ.....


ΤΑΔΕ ΛΕΓΕΙ ΚΥΡΙΟΣ μὲ τὸ στὸμα τοῦ προφὴτου Ἠσαΐα στὸ α’ κεφ. στ. 19,20: 

19 « καὶ ἐὰν θέλητε καὶ εἰσακούσητέ μου, τὰ ἀγαθὰ τῆς γῆς φάγεσθε·» Ὁ Θεός μᾶς ἀφήνει ἐλεύθερους διότι ἐλευθερία σημαῖνει ἰσόθεον. Ὁ Θεὸς δὲν ἔχει ἄλλον πὰνω ἀπὸ τὸ κεφὰλι του καὶ κἀνει ὅτι θὲλει, καὶ αυτὴν τὴν ἐλευθερὶαν Του μᾶς χαρὶζει σὲ ἐμᾶς τοὺς θνητοὺς, γιὰ νὰ μᾶς κάνει Θεούς κατὰ χὰρην. 

20 «ἐὰν δὲ μὴ θέλητε, μηδὲ εἰσακούσητέ μου, μάχαιρα ὑμᾶς κατέδεται· τὸ γὰρ στόμα Κυρίου ἐλάλησε ταῦτα .» 

Εἶναι τόσο ἀπλό το νόημα, π.χ. σὰν νἀ μᾶς λὲει ὁ ἥλιος στὰ μὰτια μας, εὰν θἐλετε νὰ ἔχετε τὰ μὰτια σας ἀνοιχτὰ, θα προχωρᾶτε χωρὶς νὰ σκοντὰφτετε καὶ να πὲφτεται , ἐὰν ὄχι τὸτε σὲ κὰθε σας βῆμα θὰ σκοντὰφτετε και θα σκοτὼνεστε. Τὸσο ἀπλὸ εἶναι, ἀλλὰ ὁ ἀνθρωπος ἐμωρὰνθη καὶ δυστυχῶς δὲν καταλαβαὶνει.


ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΥΘΕΩΣ ΠΛΕΟΝ ,ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ , ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ. 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ Μ.Μ.Ε ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΤΑΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΖΗΤΑΝΕ ΑΣΥΛΟ ΛΕΓΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΟΙ , ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΦΥΛΑΚΕΣ" ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ Η ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ.

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ. ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΙΣΤΟΥΣ , ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΛΛΑΧ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟ ΣΤΟ ΑΙΜΑ..... 


ΚΟΡΑΝΙ - ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΙΣΤΟΥΣΗ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ΑΝ.ΕΛ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ - ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ , Ο ΕΒΡΟΣ , Η ΗΠΕΙΡΟΣ , ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ.

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΜΕ ΦΡΑΧΤΕΣ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ - ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΥΞΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΜΕΣΩ ΘΑΛΛΑΣΗΣ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ. 

Το βίντεο που ακολουθεί έχει Ελληνικούς υπότιτλους. Πατήστε στις ρυθμίσεις - settings του βίντεο και διαλέξτε την Ελληνική γλώσσα - Greek....

Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΝΗ. 

ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ) ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΛΟΓΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ.... 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΝΑΤΟΙΚΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ , ΑΦΟΥ ΟΙ ΝΑΤΟΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΑΛΛΑΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ,ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΙΔΕΕΣ. ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΟΡΘΟΔΞΩΝ , ΠΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ , ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ , ΠΗΓΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ " ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ " ΛΑΟΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΘΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ. ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΡΚΑ , ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΔΟΝΕΣ , ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΝΟΗ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΤΑΝΟΙΑ. ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ. 

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΟΥ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΑΙΡΕΣΕΙΣ , ΣΧΙΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΕΣ , ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΚΟΔΟΞΙΑ. ΒΛΑΣΦΗΜΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ. ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ.
ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟΥΦΕΚΙΑ. ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ . ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ , ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ. ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΒΟΟΥΝ .ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ ΑΚΟΜΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ , ΣΤΟΥΡΘΟΚΑΜΙΛΗΖΕΙ , ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΜΑ ( ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΟΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΑΣ ) ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ. 

ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ. ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΔΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ , ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΒΑΣΙΚΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝΕ ΣΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ

ΤΑ ΜΟΝΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ , ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΓΙΑΣΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΤΑΜΕ ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΑΙΜΑ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΝ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ , ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ.ΑΜΗΝ.ΑΜΗΝ.ΑΜΗΝ


Βίντεο : Ο μακαριστός θεολόγος Νικόλαος Σωτηρόπουλος - Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΗΛΘΕ (21/10/2012).....


Β.Σ 

ΔΕΙΤΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ..... 

 
Σε μία κινητοποίηση άνευ προηγουμένου έχει επιδοθεί τις τελευταίες ώρες ο Τουρκικός Στρατός. Συγκεντρώνει μεγάλες δυνάμεις στα παράλια και απέναντι από τα ελληνικά νησιά δήθεν για την αντιμετώπιση του λαθρομεταναστευτικου, αλλά με δεδομένο ότι μέσω και της παρουσίας του ΝΑΤΟ έχει αμφισβητήσει έντονα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο δεν αποκλείεται να επιχειρήσει κάποια προβοκάτσια ή ακόμη και να στήσει κρίση προκειμένου να νομιμοποιήσει τις παράνομες και παράλογες θέσεις της στο Αρχιπέλαγος. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, έχει δοθεί εντολή επιστράτευσης σε συνολικά 22.000 άνδρες, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε μονάδες των παραθαλάσσιων περιοχών στο Αιγαίο. Το στοιχείο αυτό από μόνο του είναι εντυπωσιακό και ανησυχητικό. Και δεν είναι το μόνο. Παράλληλα με το προσωπικό η Άγκυρα φέρεται να έχει μεταφέρει απέναντι από τα ελληνικά νησιά μεγάλο αριθμό σκαφών, ελικοπτέρων και αεροσκαφών.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Σε μία κινητοποίηση άνευ προηγουμένου έχει επιδοθεί τις τελευταίες ώρες ο Τουρκικός Στρατός. Συγκεντρώνει μεγάλες δυνάμεις στα παράλια και απέναντι από τα ελληνικά νησιά δήθεν για την αντιμετώπιση του λαθρομεταναστευτικου, αλλά με δεδομένο ότι μέσω και της παρουσίας του ΝΑΤΟ έχει αμφισβητήσει έντονα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο δεν αποκλείεται να επιχειρήσει κάποια προβοκάτσια ή ακόμη και να στήσει κρίση προκειμένου να νομιμοποιήσει τις παράνομες και παράλογες θέσεις της στο Αρχιπέλαγος. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, έχει δοθεί εντολή επιστράτευσης σε συνολικά 22.000 άνδρες, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε μονάδες των παραθαλάσσιων περιοχών στο Αιγαίο. Το στοιχείο αυτό από μόνο του είναι εντυπωσιακό και ανησυχητικό. Και δεν είναι το μόνο. Παράλληλα με το προσωπικό η Άγκυρα φέρεται να έχει μεταφέρει απέναντι από τα ελληνικά νησιά μεγάλο αριθμό σκαφών, ελικοπτέρων και αεροσκαφών.

Πρόσχημα για τη συγκέντρωση των μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων και όχι μόνο της Ακτοφυλακής στα παράλια είναι η αντιμετώπιση των λαθρομεταναστευτικών ροών. Ξαφνικά η Άγκυρα θέλει να το παίξει “καλό παιδί” και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προκειμένου να αναχαιτισθεί το κύμα λαθρομεταναστών προς τα ελληνικά νησιά. 

Είναι γνωστό όμως πώς πίσω από κάθε ενέργεια της Τουρκίας κρύβεται ένα σχέδιο. Όπως άλλωστε και με την πρόταση Ερντογάν-Μέρκελ να έρθει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο να κάνει περιπολίες όταν η Ρωσία έχει πετύχει να ελέγξει πλήρως το παιχνίδι στη Συρία. Δεν άργησε λοιπόν καθ’ όλου να ξεδιπλωθεί το σχέδιο της Άγκυρας, βάσει του οποίου έθετε θέμα διεκδίκησης του μισού Αιγαίο, από τον 25ο Μεσημβρινό και ανατολικά και αλλαγής του status quo, εγείροντας ζητήματα, όπως το εύρος του εναέριου χώρου, το καθεστώς έρευνας και διάσωσης, η στρατιωτικοποίηση νησιών (όπως η Ρόδος, η Λήμνος και η Μυτιλήνη) και το ιδιοκτησιακό καθεστώς 16 νησιών του νοτιοανατολικού Αιγαίου. 

Και ενώ όλα αυτά τα ζητήματα είναι ανοιχτά αφού ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του ΝΑΤΟ, η Τουρκία μεταφέρει μεγάλες δυνάμεις απέναντι από τα ελληνικά νησιά, όταν τις προηγούμενες ημέρες και ενώ ο ελληνικός Στρατός έστηνε σκηνές και hot spots για τους λαθρομετανάστες ο Τουρκικός έκανε ασκήσεις απόβασης και διέλευσης του ποταμού Έβρου. Η ανησυχία λοιπόν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι διάχυτη και μεγάλη και στρατιωτικές πηγές δεν αποκλείουν καθόλου το ενδεχόμενο η Άγκυρα να επιχειρήσει να στήσει μία κρίση στο Αιγαίο προκειμένου να προωθήσει τις αξιώσεις της με χωροφύλακα το ΝΑΤΟ. 

Να σημειωθεί πώς η Συμμαχία αβαντάρει την Τουρκία. Οι ίδιες πηγές εκφράζουν το φόβο η Τουρκία να στήσει ένα επεισόδιο για παράδειγμα μεταξύ 6 και 10 ναυτικών μιλίων για να αναβαθμίσει την διεκδίκηση της δεδομένου ότι ο ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει διαφορετικό εύρος χωρικών υδάτων και εναέριου χώρου ή να προκαλέσει σε μία επιχείρηση έρευνας διάσωσης, στο λογική που επισήμανε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσγολου κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα πώς “δεν υπάρχουν σύνορα όταν πρόκειται για ανθρώπινες ζωές”. 

Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επισημαίνουν πάντως πώς στο Αιγαίο έχουν αναπτύξει περισσότερα από 11 πλοία του Στόλου για πάν ενδεχόμενο και τόσο ο Στρατός όσο και η Αεροπορία είναι σε ετοιμότητα, αλλά και σε συνεργασία οι Ένοπλες Δυνάμεις με το ΝΑΤΟ και τη Frontex. Αυτά πάντως δεν αναιρούν τους κινδύνους και την ανησυχία όσο οι Τούρκοι συγκεντρώνουν δυνάμεις στα παράλια και η πολιτική της Άγκυρας διακατέχεται από μπαμπεσιές, ύπουλες κινήσεις και βεβαίως τον επεκτατισμό έναντι των γειτόνων της.


ΠΗΓΗ


ΒΙΝΤΕΟ ,ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΤΕΛΥΕΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες