Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΔΗΛΩΜΕΝΟΣ ΑΘΕΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΤ' ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ , ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 3 ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ Η ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ - ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ - ΕΛΛΑΔΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.


ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΛΕΟΝ Ο ΔΗΛΩΜΕΝΟΣ ΑΘΕΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΊΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 3 ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ " ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ "

ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ Ο ΑΘΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ , ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ "ΠΛΑΤΕΣ " ΤΗΣ ΚΡΑΤΟΥΣΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ , ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ , ΣΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ.

(@ΣΗΜΕΊΩΣΗ :  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ Η ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ , ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΤΕ ΚΑΙ " ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ", ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ )

ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΤΩΝ , ΓΙΑΤΙ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΟΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΑΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ , ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ

Σ.Β


ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ CAPITAL.GR ΟΤΙ......

Της Νίκης Ζορμπά 

Η πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μετά την Κεντρική Επιτροπή και την παραίτηση Κοτζιά, πραγματοποιείται σήμερα το μεσημέρι στις 12, στη Βουλή

Αν και τυπικά, το θέμα της συνεδρίασης αφορά κυρίως τις προτάσεις του κόμματος για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ( αναμένεται σήμερα και η συλλογή των υπογραφών για να σταλεί η επιστολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και να "ανοίξει" η διαδικασία), με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το εάν θα δώσει το "παρών" ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς καθώς το κλίμα στο οποίο θα διεξαχθούν τυχόν τοποθετήσεις του και συνομιλίες με άλλους βουλευτές. 

Παραλλήλως, η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει και στον απόηχο της θυελλώδους κεντρικής επιτροπής που έφερε πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος να ζητούν τη λήξη της συνεργασίας με τον Πάνο Καμμένο. 

Και αν ο κ. Τσίπρας επιθυμεί διακαώς, να αφήσει πίσω το νοσηρό κλίμα που διατρέχει την κυβέρνηση εδώ και τουλάχιστον τρεις εβδομάδες δια της Συνταγματικής Αναθεώρησης ( και άλλων πρωτοβουλιών , όπως επερχόμενα νομοθετήματα από το πακέτο ελαφρύνσεων της ΔΕΘ), μένει να φανεί αν θα κατασιγάσουν τα "πάθη" τόσο εντός της κοινοβουλευτικής του ομάδας όσο και εντός της κυβερνητικής συμμαχίας με τον παγίως ασυνάρτητο Πάνο Καμμένο. 

Τα "αγκάθια" της Συνταγματικής Αναθεώρησης για ΣΥΡΙΖΑ 

Όπως προέκυψε και κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη εβδομάδα, στο κόμμα υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις σε ό,τι αφορά : 

1. Την αποσύνδεση εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας από τις εκλογές 

2. Τον "διακριτό ρόλο" στις σχέσεις Εκκλησίας- Κράτους 
(εφόσον ο περιβόητος "διαχωρισμός" πετάχτηκε στις καλένδες). 

Αναφορικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας παρουσιάζοντας το 2016 την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση είχε δηλώσει πως εάν αποτύχει η Βουλή να εκλέξει ΠτΔ σε δύο διαδοχικές ψηφοφορίες, τότε θα εκλέγεται απευθείας από τον λαό. 

Υπάρχει ωστόσο εντός του κόμματος ο προβληματισμός για μείωση του ορίου των απαιτούμενων ψήφων ( από 180 σε 151) στην τρίτη προσπάθεια ώστε να εξασφαλίζεται η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς άμεση εκλογή του από τον λαό. 

Σε ό,τι αφορά τον "διακριτό ρόλο" Εκκλησίας- Κράτους, Ο Ν. Φίλης και οι "53" τάχθηκαν υπέρ της ανάγκης για κατάργηση του άρθρου 3, εκφράζοντας σοβαρό προβληματισμό σχετικά με το πόσο επαρκής είναι η κατοχύρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας. 

Υπενθυμίζεται ότι το άρθρο 3 του Συντάγματος προβλέπει: "Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού". 

Και επ αυτών των δύο ζητημάτων αναμένεται η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα. 

@Σημείωση από άλλη ανάρτηση του capital.gr σχετικά με το θέμα και κάποια σχόλια μας : 

Στο δια ταύτα, η πρόταση Τσίπρα για το άρθρο που αφορά τις σχέσεις Κράτους- Εκκλησίας, είναι ξεκάθαρη: 


1. Ρητή κατοχύρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας του Κράτους με διατήρηση όμως για ιστορικούς και πρακτικούς λόγους της αναγνώρισης της Ορθοδοξίας ως κρατούσας θρησκείας. ( Σχόλιο από ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Και μόλις μαζέψουν μερικά ακόμα εκατομμύρια ισλαμιστές  στην Ορθόδοξη Ελλάδα θα το καταργήσουν και αυτό )

2. Κατοχύρωση της υποχρεωτικότητας του πολιτικού όρκου (πέραν του Θρησκευτικού), στις ορκωμοσίες των αιρετών του πολιτεύματος, των δικαστών και των υπόλοιπων δημόσιων λειτουργών.  

Κατά τα λοιπά, οι σχέσεις της Εκκλησίας με το Κράτος παραμένουν ίδιες σε ό,τι αφορά το κομβικό σημείο της μισθοδοσίας των Κληρικών. Κοινώς, θα παραμείνει η αμοιβή τους να προέρχεται από τον κρατικό κορβανά.
( Σχόλιο από ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ : Για αυτό το ιερατείο στην συντριπτική του πλειοψηφία δεν αντιδρά στις προδοσίες που γίνονται κατά της πίστεως και της πατρίδος, γιατί είναι το χρήμα και τα συμφέροντα στην μέση )

Συνέχεια.....


Κυρίαρχο θέμα στις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή του Συντάγματος θα έχει η "θωράκιση" από την διαφθορά αλλά και η αποκατάσταση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος, σύμφωνα με όσα έχουν δει επισήμως το φως της δημοσιότητας. 

Τούτου δοθέντος, στις προτάσεις θα περιλαμβάνεται η τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών αλλά και η "εποικοδομητική" πρόταση μομφής ( κατά την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση θα καλείται μαζί με την κατάθεσή της να υποδεικνύει και νέα κυβέρνηση.

Παλαιότερη συνέντευξη του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ σχετικά με το θέμα....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες