Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

Είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι ; " Γάμος σε συμβολαιογράφο "





Από τηλεοπτικό σταθμό ALTER

Δεν μπορεί να λέμε ότι είμαστε χριστιανοί Ορθόδοξοι, και να παντρευόμαστε σε δημαρχείο, η σε συμβολαιογραφείο. Δεν μπορούμε όλα να τα ισοπεδώνουμε .

Είναι βλασφημία να μετατρέπουμε και να αλλάζουμε τον λόγο του Θεού και τις εντολές του, έτσι όπως εμάς μας συμφέρει, για να μην νοιώθουμε τύψεις, και να αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας .Αυτό είναι άκρως εγωιστικό και έχει σοβαρές συνέπειες για την ψυχή μας.

Δεν μπορούμε παράδειγμα να λέμε πως δεν είναι κακό που απατάω τον- την σύζυγο μου, επειδή το κάνουνε οι περισσότεροι. Όλα αυτά είναι αμαρτίες , και μια καλή αρχή για αλλαγή του αμαρτωλού τρόπου ζωής μας , είναι να τα δεχτούμε ως αμαρτήματα. Και να πούμε ,ναι αμάρτησα αλλά είμαι αδύναμος κύριε βοήθησε με . Πρέπει να ζούμε και σαν χριστιανοί Ορθόδοξοι και να συμμετέχουμε στην μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας, γιατί εκτός αυτής σωτηρία δεν υπάρχει. Το εξομολογούμε στην εικόνα, και άλλα τέτοια είναι πλάνη του πονηρού.

Έχουνε βέβαια και τις ευθύνες τους και πολλοί ιερείς γιατί μπήκανε όπως μαρτυρεί ο βίος τους στην εκκλησία, μάλλον για να υπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα , και όχι τον κύριο μας, που με την συμπεριφορά τους διώχνουν τον κόσμο που προσπαθεί να έρθει κοντά στον Χριστό ,και θα δώσουν λόγο για αυτό.

Όμως αυτό δεν θα είναι άλλοθι την ώρα της κρίσεως.

Πως ψάχνουμε για κάποιο ρούχο που θέλουμε , και γυρνάμε όλα τα μαγαζιά για να το βρούμε , η όταν ψάχνουμε για να αγοράσουμε σπίτι, πόσα χιλιόμετρα κάνουμε;

Για να βρούμε έναν ιερέα που θα μας αναπαύει ,πόσα χιλιόμετρα έχουμε κάνει ;

Η κατήχηση λείπει για θέματα της πίστης μας στον κόσμο, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε βασικά πράγματα για αυτήν, και για το πώς θα πρέπει να ζούμε σαν Χριστιανοί Ορθόδοξοι έτσι ώστε να βρεθούμε στην ουράνια βασιλεία .Τα ΜΜΕ έχουνε και αυτά ένα μεγάλο μέρος ευθύνης για αυτό το πρόβλημα, αφού η προβολές εκπομπών θρησκευτικού περιεχομένου είναι ελάχιστες.Αντιθέτως οι εκπομπές που μολύνουν την διανοια μας είναι εκατοντάδες.

Όλες οι αμαρτίες είναι θανάσιμες γιατί οδηγούν την ψυχή μας σε απώλεια .Αν τις αμαρτίες τις βαφτίζουμε καλές πράξεις ,γιατί αυτά ήτανε παλιά και τώρα δεν ισχύουν στο 2008, και άλλες τέτοιες δικές μας θεωρίες, τότε το αποτέλεσμα θα είναι να βρεθούμε εκτός παραδείσου.

Για τα όσα άσχημα συμβαίνουν στον κόσμο ειδικά τα τελευταία χρόνια ,υπεύθυνες είναι οι αμαρτίες μας , και όσο δεν μετανοούμε, τόσα περισσότερα δεινά μας περιμένουν γιατί μας εγκαταλείπει η χάρις του Θεού.

----------------------------------------------------------------------------

Ομιλία Μητροπολίτη Λεμεσού κ.κ Αθανασίου για τον ΓΑΜΟ
Πηγή ηχητικού



----------------------------------------------------------------------------

ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΘΥΣΑΥΡΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ......ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ.....ΑΣ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες