Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2008

Συκοφάντηση κατά των παλαιοημερολογιτών


Στην σελίδα http://aireseis.info/eidh.html που αναφέρεται στίς αιρέσεις,περιλαμβάνει μέσα σε αυτές και όσους ακολουθούν το πάτριο παλαιό ημερολόγιο.Δηλαδή τους Παλαιοημερολογήτες. Θα αποδείξουμε για ακόμα μια φορά πως δεν είμαστε ελέφαντες,και όχι με ύβρεις,όπως κάνουν πολλοί,αλλά με στοιχεία ακλόνητα που ομολογούν την αλήθεια.

Όπως και και για κάτι που άκουσα πρίν λίγο στο κανάλι EXTRA 3 στην εκπομπή "Αποκαλυπτικό Δελτίο" ότι οι παλιοημερολογίτες κάνουν ότι θέλουνε και δεν τους ελέγχει κανείς, με αφορμή την καταγγελία μιάς κυρίας που ο πρώην συζηγός της, που είναι ιερέας Παλαιοημερολογίτης , όπως τονίστηκε ιδιαιτέρως από τους δημοσιογράφους της εκπομπής, την χτυπούσε.

Δείτε πως απο μια συζυγική διαφορά ενός παλαιοημερολογίτη ιερέα, ξεκινάει μια συκοφαντία γενικώς για τους παλαιοημερολογήτες.Η γενικολογίες δεν είναι καλό να γίνονται,γιατί είναι άδικες,και ύποπτες."Αποκαλυπτικό Δελτίο" Κανάλι EXTRA-3


Η σελίδα που περιλαμβάνει μέσα στίς αιρέσεις και τους παλιοημερολογίτες.

Δηλαδή........Στο Άγιον Όρος, στα Ιεροσόλυμα, στην Ρωσσία,στην Σερβία, είναι αιρετικοί που ακολουθούν το πάτριο παλαιό ημερολόγιο ;Το email που στάλθηκε στο site http://aireseis.info/eidh.html


Απαντήσεις........

Θεάρεστος ομολογία αγάπης και υπακοής προς τον θεό αποτελεί η διαφύλαξη των παραδόσεων κατά τον απόστολο Παύλο.

Είναι θεάρεστος ο αγώνας τούτος για την τήρηση του πατρώου εορτολόγιου καθότι έχει ιδιαίτερη σημασία και συμβολισμό η τήρησης του από τους ορθόδοξους.

Η σφοδρή προπαγάνδα των αιρετικών επί του θέματος προκάλεσε σύγχυση και διχογνωμία μεταξύ των ορθοδόξων, ο παπικός tontinι που επί έτη συνέχιζε τον προσηλυτισμό , παρόλο που επικαλείτο την επιστήμη ,σε μελέτη του το 1905 που δημοσιεύτηκε στο ‘’Bessarione’’ με τίτλο ‘’les titres expiramant dicectement la divine maternite de marie dans le theotocarion du patriarcat de Constantinople’’ απεφάνθη ότι αυτό ενέχει ‘’εκκλησιαστική και θρησκευτική σπουδαιότητα και είναι ένα εκ των θεμελιωδών και ουσιωδέστατων ζητημάτων ,ένεκα των οποίων υφίσταται η μεταξύ των εκκλησιών διαίρεσης.’’ Η δε ουσία του ζητήματος έγκειται εν τη αποδοχή η μη, της μιας πηγής της εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας, ΔΗΛΑΔΗ Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΠΙΚΟΥ ΚΑΛΕΝΔΑΡΙΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗΝ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗΝ ΠΑΠΑ.

Και έχουν δίκιο διότι αντί να υπακούμε στην Α οικουμενική σύνοδο των αγίων πατέρων, θεωρούμε ορθότερη την γνώμη των παπών της δύσεως οι οποίοι έχουν πέσει θύματα της ιουδαϊκής αποστασίας.

ΚΕΦ ΙΖ ΄(ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ) <<Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΘΑΝΑΙ Ο ΑΛΗΘΗΣ ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ ,Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗς ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΚΛHΣΙΑΣ>>

Ο πάπας το 1986 επεσκέφθη την εβραϊκή συναγωγή της ρώμης και απεκάλεσε τους εβραίους <<αγαπημένους και μεγαλύτερους αδελφούς των χριστιανών>>

O Μελέτιος Πηγάς με αφορμή το παπικό πασχάλιο λέει ότι ξεπέφτουν δια της χρονολατρείας. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΙΣΜΟΥ.

Είναι λοιπόν ανάγκη επαναφοράς του πατρώου ημερολογίου.Η αλλαγή του καλενδαρίου είχε ως απτότερον σκοπό αργά αλλά σταθερά να θέσει την ανατολική ορθόδοξη εκκλησία στο άρμα του οικουμενισμού.

Μία ένωση όλων με όλους για την δημιουργία μιας παγκόσμιας εκκλησίας υπό τον πάπα.

Είναι το ένα σκέλος της παγκοσμιοποιήσεως ‘’σιωνιστικό τω τρόπο’’ μετά την οικονομική και πολιτική ένωση του πλανήτη ώστε στο τέλος να επιτευχτεί η παγκόσμια κυριαρχία τους ,ηγεμονία τους με βασιλιά τον <<μεσσία>> τους επί πάντων των εθνών.

Μέσα σε αυτή την λογική είναι και η έναρξη γενικευμένων πολέμων με απώτερο σκοπό της επιβολής της νέας τάξης τους ,όπως λένε και οι Άγιοι μας «εκ της γαστέρας άρχεται ο αντίχριστος» θα εμφανιστεί την κατάλληλη στιγμή μέσα στην γενική απελπισία ως λύση υποκρινόμενος τον χριστό ,μια κατάσταση την οποία θα την έχουν προετοιμάσει μεθοδικά οι υπηρέτες του ,οι οποίοι βρίσκονται παντού δια της υποκρισίας.

Έτοιμοι λοιπόν γίνεσθε καθώς οι πιστοί οικέται , μη δεχόμενοι άλλον ,επειδή ο κλέπτης και Αλάστωρ και άσπλαχνος μέλει να έρθει εις ορισμένους καιρούς , θέλων να κλέψει ,να θύσει και απολέσει την εκλεκτή ποίμνην του αληθινού ποιμένος χριστού ,και επί τούτο αναλαμβάνει σχήμα αληθινού ποιμενος (Αγ.Εφραίμ ο Σύρος)

‘’Δεν μπαίνετε εσείς στην βασιλεία του θεού είπε ο κύριος ημών Ιησούς χριστός στους αρχιερείς γραμματείς και νομικούς και φαρισαίους ,δεν αφήνεται και τους άλλους να μπουν σε αυτήν’’

ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ ΣΤΩΜΕΝ ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ

ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ..........

Παραθέτουμε τα επίσημα έγγραφα περί των χειροτονιών της ιεράς συνόδου των ακολουθούντων το πάτριον (ιουλιανόν) εορτολόγιο εν Ελλάδι. Για τους αμφιβάλλοντας περί της κανονικότητας αυτών η αμφιβάλλοντος για την τέλεση και αναγνώριση τούτων. Η εορτολογική καινοτομία του 1924 επεδίωξε όπως επιβληθεί δια πολιτικών και εκκλησιαστικών μέσων.

Διό διέβαλε τους ενιστάμενους κατ’ αυτής ιεράρχες και υπέρ της ορθοδοξίας και δη τους αποτοιχισμένους εκ των καινοτόμων , ως δήθεν εκτός εκκλησίας και στερημένους της θείας χάριτος και ισχυρών μυστηρίων.

Η πλάνη περί άκυρων μυστηρίων είναι παλαιή .Διό αυτή αντιμετωπίσθη προ πολλού παρά της ορθοδοξίας. Το θέμα τούτο συνεζητήθη εν τη Ζ οικουμενική σύνοδο και ελύθη. Ανεφάνει δε εν αυτή ως ζήτημα ‘’πως δει τους από αιρέσεων προσερχόμενους δέχεσθε’’ ήτοι παρά των ακρίτων αιρετικών ως ήταν οι τότε εικονομάχοι.

Ο τότε αγιότατος πατριάρχης Ταράσιος είπε ‘’ουκ έφησεν’’ δεν είπε ο πατήρ αδέκτους είναι και τα λοιπά, Καθ’ ότι εκ θεού εστίν η χειροτονία. Ο Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης λέγει ‘’Ιερεύς είναι ο κατά την ορθόδοξων πίστη και τον βίον αδιάβλητος , και τι την χειροτονία καταγόμενη έχει ‘’είτε εξ αιρετικού (άκριτου) ,είτε εκ χρηματοχειροτονήτου’’. Εάν είπομεν πχ ότι δια ης αντικανονικής συλλειτουργίας εκλείπει αυτομάτως προ κρίσεως η χάρις της ιεροσύνης τότε ‘’εκλιμπάνει’’ <<τοσούτον το της ιεροσύνης δώρο>> εάν η καθαίρεσης επέρχεται αυτομάτως μετά της ακρίτου εισέτι παραβάσεως ,τότε άπαντες θα είναι καθηρημένοι δια της αλλαχού συλλειτουργήσεως και θα είχε προ πολλού εκλείψει επί της γης η σώζουσα θεια χάρις , αλλά και αυτή η ορθόδοξος εκκλησία.

Τα μυστήρια θεωρούνται άκυρα και ανύπαρκτα και ανυπόστατα όταν ο τελών αυτά έχει υποστεί το μέγα ανάθεμα .Τούτοι αναθεματισμένοι είναι οι παπικοί και το αποβλάστημα αυτών προτεστάντες. Διό τα μυστήρια αυτών είναι άκυρα ανύπαρκτα και ανυπόστατα.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΩΝ ΓΝΗΣΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΑΣΤΙΑΝΩΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ
( ΠΑΤΡΙΟΥ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟΥ )

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΩΝ (ΤΟΥ ΠΑΤΡΩΟΥ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟΥ)Σελίδα πρώτηΣελίδα δεύτερη

Μετάφραση του κειμένου της δεύτερης σελίδοςΣελίδα τρίτη

Η Σύνοδος των Παλαιοημερολογιτών,που έχει χειροτονίες απο τους Ρώσσους της διασποράς ,και τα παραπάνω έγγραφα,είναι του Χρυσοστόμου Κιούση. Δείτε εδώ

ΑΚΟΜΑ.....

Το ημερολογιακό ζήτημα, και όλη η αλήθεια,
για το πώς έγινε παρανόμως η αλλαγή του,το 1924.
Βέβαια η όλη προσπάθεια αλλαγής του ημερολογίου,
είχε ξεκινήσει από πολύ παλαιότερα.

Τα στοιχεία , για το τι ακριβώς συνέβη και πως τελικά,
οι οικουμενιστές κατάφεραν να αλλάξουν το πάτριο ημερολόγιο
είναι από το βιβλίο του Κυρίου Α.Δ Δελήμπαση
ΠΑΣΧΑ ΚΥΡΙΟΥ” στο οποίο μέσα αναφέρονται και άλλα πολλά
σημαντικά από θρησκευτικής απόψεως ζητήματα.

Προτείνω σε όλους όσους ψάχνουν για την αλήθεια,
πάνω σε σημαντικά θρησκευτικά θέματα,
να το πάρουν και να το διαβάσουν, γιατί είναι γραμμένο
μετά απο μεγάλη έρευνα και συλλογή στοιχείων.

Εξωτερικόν βιβλίου

Σελίδα πρώτηΣελίδα δεύτερη
Σελίδα τρίτηΣελίδα τέταρτηΣελίδα πέμπτη
Σελίδα έκτη
Σελίδα εβδόμηΚΑΙ.....Εξώφυλλο Βιβλίου πηγής των παρακάτω κειμένωνΗ παραπάνω σελίδα είναι από το βιβλίο " Πίσω απο ότι φαίνεται στο ημερολογιακό " Λάμπρου.Δ.Κτενά
Σελίδα πρώτηΣελίδα δεύτερηΣελίδα τρίτη

Σχετικά με το Γρηγοριανόν ημερολόγιον( Νέο ημερολόγιον )

Συνοδικές Καταδικαστικές αποφάσεις

Σελίδα πρώτηΣελίδα δεύτερη

Σελίδα τρίτη
Σελίδα τέταρτη
Σελίδα Πέμπτη

Σελίδα 6

Προέλευση αρχείων απο το βιβλίο
"
ΑΓΙΟΠΑΤΕΡΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ"

Εκδόσεις "Θηβαική Φωνή " 2006


ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΟΔΙΚΕΣ
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ
.....................

Μέρος πρώτοΜέρος Δεύτερο
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΦΑΝΑΡΙ - ΒΑΤΙΚΑΝΟ
ΠΡΟΣ ΣΥΝΘΕΣΙΝ ΤΕΛΙΚΗΝ ;


ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ..........


3 σχόλια:

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ είπε...

http://www.kivotoshelp.gr/Pages/paleomerolog.htm#Paisios

Θα βρω καλύτερο είπε...

φίλε η "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ " πλέον ενσωματώθηκε με την επίσημη ορθόδοξη εκκλησία της Ρωσσίας.


από όσο γνωρίζω και χωρίς να θέλω να δημιουργήσω διαμάχη
το ζήτημα δεν είναι το ημερολόγιο

το Άγιο Όρος για παράδειγμα ακολουθεί το παλαιό ημερολόγιο αλλά
μνημονεύει τον Πατριάρχη Κων/πόλεως
και αποδέχεται την Εκκλησία της Ελλάδος(νέο).

το ζήτημα είναι η κοινωνία και η έγκυρη διαδοχή, σημεία τα οποία καθιστούν εύλογη τη δυσπιστία μου.

chris είπε...

εχω μπερδεφτει τλιος τι εχετε να πειτε για αυτο το βιντεο?

http://www.youtube.com/watch?v=-CeU6EPtJPA

Ετικέτες