Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΗ στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου που θέλει να θέσει σε διαθεσιμότητα τους κληρικούς που διαμαρτυρήθηκαν εναντίον της παναίρεσης του Οικουμενισμού


* Σχόλια από neataksi.blogspot.com

Πάφος: Σε διαθεσιμότητα κληρικοί που διαμαρτυρήθηκαν



Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος δήλωσε ότι θα θέσει σε διαθεσιμότητα τους κληρικούς που μετείχαν στην χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Πάφο,

* ( Δημόσιοι υπάλληλοι είναι και θα τους βάλετε σε διαθεσιμότητα ; Μάλλον αυτήν την εντύπωση έχετε πως η Εκκλησία είναι Δημόσιο… Ομολόγησαν με βάση την Ορθόδοξο πίστη , και με βάση αυτήν καλά έκαναν και διαμαρτυρήθηκαν.)

με αφορμή τη διεξαγωγή της Συνέλευσης της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής για τον Θεολογικό Διάλογο Ορθόδοξων και Ρωμαιοκαθολικών.


*
( Ψεύδεστε όταν μιλάτε μόνο για διάλογο. Τις Συμπροσευχές , τα συλλείτουργα , την κοινωνία με τους αιρετικούς γιατί δεν τα αναφέρετε ; )



Ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε αποκοπή των μισθών τους,


*
( Μισθωτός ποιμήν ουκ έστιν ποιμήν )

ενώ οι κληρικοί αυτοί, είπε, δεν θα κοινωνήσουν για πολλές εβδομάδες !!!!

*( Κοινωνία σημαίνει συμφωνία, και σίγουρα σε καλό θα τους βγει που δεν συμφωνούνε με τα αιρετικά σας φρονήματα )

Η επίσημη εκκλησία....


*
( του κράτους επίσημη γιατί για τον Θεό η εκκλησία είναι εκεί που ομολογείτε η αλήθεια . Γιατί ο κύριος μας είναι η οδός η αλήθεια η και η ζωή )

δήλωσε ο Μακαριότατος, είναι υπεράνω και δεν πρόκειται να την καταντήσουν όπως είπε "φρενοκομείο", με το να εκφράζει ο καθένας τη θέση του.

*
( Δεν είναι θέσεις τους, αλλά θέσεις και αποφάσεις των Αγίων εφτά Οικουμενικών συνόδων , και των Αγίων πατέρων που μάλλον δεν σας βρίσκουνε σύμφωνους. Αυτά είναι όμως η Ορθοδοξία. Αν δεν συμφωνείτε , μάλλον υπηρετείτε σε λάθος χώρο. Το Βατικανό είναι κοντά.... )

Εάν κάποιοι θέλουν να το κάνουν αυτό, κατέληξε,
να βγάλουν τα ράσα και να δημιουργήσουν τη δική τους εκκλησία!!!!

*(Αυτό μάλλον πρέπει να το κάνετε εσείς κκ Αρχιεπίσκοπε Κύπρου Χρυσόστομε διότι δεν ομολογείτε και δεν πράττετε Ορθόδοξα ).


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ
«Φανάρι -Βατικανό: "Προς σύνθεσιν τελικήν ;




Οι Οικουμενισταί αναγνωρίζουν
τον Αιρετικό Παπισμό ως Εκκλησίαν




ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ " ΔΙΑΛΟΓΟΣ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ;





ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ
ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ


Λάλει και μη σιωπήσης...Δεινόν πόλεμον ήγειραν οι οικουμενιστές εναντίον της ορθοδοξίας. Υποκρινόμενοι δε, επικαλούνται υπέρ του αντιεκκλησιαστικού τούτου σάλου και την ειρήνην. Διότι καιρόν ειρήνης ουκ έγνωσαν οι δυστυχείς.

Η ειρήνη του θεού είναι ειρήνη της υγιαινούσης πίστεως .(Μ.Αθανασιου βεπες 31,128) διο ευρίσκετε μόνον εν τη ορθοδοξία ήγουν εν τη αληθεία ,ήτις εστίν αυτός ο χριστός (ιω.ιδ 6).

Ποίαν ειρήνην ευαγγελίζονται ημίν οι άγιοι; ερωτά ο Αγ. κύριλλος Αλεξανδρείας <<Ιησούν τον κύριον ημών,ον έτεκε Μαρια,ως αυτος ηθέλησεν>>απαντά(Μ.4,1253) ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΟΡΘΟΣ ΖΗΤΟΥΝΤΕΣ ΑΥΤΟΝ δηλαδή δια της ορθόδοξου πίστεως, τότε ο θεος <<ειρήνην ποιεί έν σοί>>λέγει ο Μ.βασίλειος. << όταν διά της καλής διδασκαλίας κατειρηνεύση τον νούν σου και καταλλάξη τα πάθη,τα προς την ψυχή στασιάζοντα>>(PG .31,336).Ειρήνη δια τους χριστιανούς είναι <<η ΄εν τώ αγαθώ συμφωνία>> (Ι.Δαμασκηνού PG 95,65)

Η κακόβουλος παραφθορά των ιερών κειμένων παρά των αιρετικών είναι αντίχριστος τακτική παλαιά, αναγομένη εις τους αντίθεους Εβραίους.

Νύν κατακλυσμού καιρός ,ουχί υδάτων ,αλλά αιρέσεως και λόγων δυσσεβούς κακοδοξίας << καιρός του λαλείν>> εντέλλεται Κύριος και ουχί του σιγάν>>(Εκκλ.γ 7)<< έν καιρό κινδινευούσης πίστεως>> (θεοδόρου Στουδίτου PG.99,1321)

Διότι << σιγή λόγων (της αληθείας) αναίρεσις των λόγων της πίστεως εστί .(Μαξίμου ομολογιτου PG. 90,165) Εν προκειμένω << η σιωπή μέρος συγκαταθέσεως πρός την αίρεσιν εστί>>(θ.Στουδιτης PG.99,1121), όπερ σκάνδαλον μέγιστον.

<<Διό ο σιωπήσας ...ένοχος του αίματος των αμαρτανόντων (λόγω αιρέσεως) ευρίσκεται>>( Μ.βασιλειου pG 31,1257)

Προς τους ούτο βαρέως αμαρτάνοντας ο θείος λόγος βοά:<< ίνα τι παρεσιωπήσατε ασέβειαν και τας αδικίας αυτής ετρυγήσατε;>> (Ωσ. ι 13)

Σας παραθέτω άρθρο του ορθοδόξου τύπου παρακαλώ διαβάστε τι ομολογεί και πιστεύει ο πάπας Βενέδικτος ο 16ος

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEge3ePZfoSU-MbvJOfo-7ZXX2qZjSVfqICw3Sm2QV7EHJcLmsKDDQ3dldsyT5BCwpss7ASvCjxqFei5GGNXNc21l4hS7m-63kMABXpPlRsMcMbuRy0TikLB68sJVrHU1Shz4_aZRxhlRTw/s1600-h/26-9-2009+10-15-29+%CF%80%CE%BC.jpg

΄Οι Ορθόδοξοι δέον να γνωρίζομεν την προειδοποίησην του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου οτι ο Αντίχριστος θα επιβληθεί έν τέλει <<καί εις τας απανταχού εκκλησίας >> (PG 42,482) ένεκα της αποστασίας των χριστιανών.

Διο στώμεν καλώς στώμεν μετα φόβου.


------------------

19/10/2009



Επεισόδια στην Πάφο.
Απειλούνται συλλήψεις ορθοδόξων.....


Ένταση επικρατεί στον ορθόδοξο Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Χλώρακα της Πάφου πολύ κοντά στο St. George Hotel όπου πραγματοποιείται η 11η Σύνοδος της Μικτής Επιτροπής Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών.

Συγκεκριμένα ρωμαιοκαθολικός ιερέας επιχείρησε να εκδιώξει ορθόδοξους πιστούς, που προσεύχονταν στον Ιερό Ναό, επικαλούμενος άδεια της Μητροπόλεως για τέλεση λειτουργιών των παπικών στον συγκεκριμένο ορθόδοξο ναό.
Οι πιστοί αρνούνται να αποχωρήσουν και να παραδώσουν τον Ιερό Ναό στους παπικούς ακόμη και αν αναγκασθούν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες