Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

S.O.S....S.O.S.....S.O.S......ΣΧΕΔΙΟ BULGRAVIA ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ, ΤΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.....ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ - ΖΑΕΦ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ, Η ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥΣ , Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ , ΚΑΙ Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΥΓΚΑΛΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ..... ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑ ΑΡΓΑ.....

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ BULGRAVIA

S.O.S ΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟ. ΤΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ , ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΠΟΥΛΚΡΑΒΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΑΣΗ ΤΟΥ , ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ - ΖΑΕΦ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΨΑΡΑΔΕΣ ΠΡΕΣΠΩΝ , ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ  17/6/2018 ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ , ΚΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΩΣ " ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ " ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ

ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ , ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΦΑΣΗ  , ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ BULGRAVIA ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ , ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ 35% TOY ΠΛΥΘΗΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. 

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ , ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΗΔΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΣΙΠΡΑ - ΖΑΕΦ ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 20/6/2018 ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ enikos.gr ......




ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΥΓΚΑΛΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ - ΒΙΝΤΕΟ......



Στη σύγκληση μιας έκτακτης μίνι-Συνόδου κορυφής για το προσφυγικό προχωρά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από προτροπή της Γερμανίας λόγω των εσωτερικών πιέσεων που δέχεται η Άνγκελα Μέρκελ από τους Βαυαρούς συμμάχους της. 

"Πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν προσκληθεί στις Βρυξέλλες την Κυριακή για μίνι Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό", ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τονίζοντας ότι συγκαλείται «άτυπη συνεδρίαση εργασίας» στις Βρυξέλλες για το άσυλο και τις μεταναστευτικές ροές, λίγες ημέρες πριν από την Σύνοδο Κορυφής των 28. 

Ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή δήλωσε ότι στην συνεδρίαση θα συμμετάσχουν η Γερμανία, η Αυστρία, η Ιταλία, η Βουλγαρία, η Ισπανία και η Ελλάδα, ενώ άλλη διπλωματική πηγή δήλωσε ότι η Γαλλία θα βρίσκεται επίσης στην άτυπη μίνι σύνοδο κορυφής της Κυριακής. 

Για τη συγκεκριμένη εξέλιξη είχε προϊδεάσει νωρίτερα ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς ο οποίος δήλωσε ότι ενδέχεται να συναντηθεί με τη Γερμανίδα ομόλογο του Άνγκελα Μέρκελ και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας, αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν τη μεταναστευτική πολιτική. 

«Πιθανόν θα υπάρξει μια συνάντηση αυτή την εβδομάδα μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ, εμού και άλλων ηγετών για το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής», εξήγησε ο Κουρτς λίγο πριν από την κοινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Αυστρίας με την περιφερειακή κυβέρνηση της Βαυαρίας. 

 «Πρέπει να προετοιμαστούμε για το γεγονός ότι οι έλεγχοι στα εθνικά σύνορα θα ενισχυθούν σε όλη την Ευρώπη, ξεκινώντας από τη Γερμανία», πρόσθεσε ο Κουρτς. 

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1στο οποίο δήλωσε ο Έλληνας δημοσιογράφος Παντελής Βασαλόπουλος τα εξής :

...."ότι πιθανότατα οι μεταναστες προσφυγες οι οποίοι θα έρχονται στην Ελλάδα , θα μένουν στην Ελλάδα αλλα θα χρηματοδοτούνται από την Γερμανία "


Μπήκαν οι υπογραφές παραχώρησης Πατρίδας, Ιθαγένειας και γλώσσας στην FYROM, την 17-6-2018, την ώρα που στο Πισοδέρι απλοί Έλληνες πατριώτες διαδηλωτές δέχονταν πλήθος χημικών ουσιών και κείτονταν αιμόφυρτοι στους δρόμους... 


ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ΑΝ.ΕΛ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ , ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΖΟΡΑΝ ΖΑΕΦ  ΣΤΟ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ " ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ " ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΕΝ  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε , ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΠΟΥΛΓΚΡΑΒΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ , ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΦΑΣΗ

ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΝΑ  ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΕΙ , ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΘΡΙΕΣ.


ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ , ΣΗΜΕΡΑ 12/6/2018 , ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ , Ο " ΕΛΛΗΝΑΣ "ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΤΑ ΕΞΗΣ.....

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.....


Ιστορικό διάγγελμα εκχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας - «Η Ελλάδα θα αναγνωρίζει την υπηκοότητα των γειτόνων πολιτών ως «πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας» είπε ο πρωθυπουργός 

Oι βόρειοι γείτονες μας συμφώνησαν να αλλάξουν τη Συνταγματική τους ονομασία για όλες τις χρήσεις και έναντι όλων, "συμφώνησαν να μετονομάσουν τη χώρα τους σε Δημοκρατία της Severna Makedonija (Σεβέρνα Μακεντόνιγια), δηλαδή στη γλώσσα μας σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας", είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην τηλεοπτική του δήλωση προς τον ελληνικό λαό. 

Σημείωσε ότι "η αλλαγή του ονόματος θα υλοποιηθεί τόσο σε ότι αφορά τις διεθνείς και διμερείς τους σχέσεις όσο όμως και στο εσωτερικό", δηλαδή το όνομα αυτό θα ισχύει erga omnes - έναντι όλων, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, γεγονός που συνεπάγεται ότι οι γείτονές μας ανέλαβαν την υποχρέωση να αναθεωρήσουν σχετικά το Σύνταγμα τους. 

Με τη Συμφωνία, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, "επιτυγχάνεται ένας σαφής διαχωρισμός μεταξύ της Ελληνικής Μακεδονίας και των Βόρειων Γειτόνων μας και μπαίνει οριστικό τέλος στον αλυτρωτισμό που ενέχει η σημερινή Συνταγματική τους ονομασία". Με τη Συμφωνία, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, "επιτυγχάνεται ένας σαφής διαχωρισμός μεταξύ της Ελληνικής Μακεδονίας και των Βόρειων Γειτόνων μας και μπαίνει οριστικό τέλος στον αλυτρωτισμό που ενέχει η σημερινή Συνταγματική τους ονομασία". Εφόσον η Συνταγματική Αναθεώρηση δεν ευδοκιμήσει τότε αυτοδικαίως ακυρώνεται η πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και δεν εκκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας. 

"Είμαι βαθύτατα πεπεισμένος ότι η Συμφωνία αυτή αποτελεί μια μεγάλη διπλωματική νίκη αλλά και μια μεγάλη ιστορική ευκαιρία", σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας. 

Υπογράμμισε ότι "η Ελληνική κυβέρνηση υπερασπίστηκε στο ακέραιο όλες τις κόκκινες γραμμές της, όλες τις κόκκινες γραμμές της εθνικής μας θέσης, όπως αυτή διαμορφώθηκε τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια". 

Τόνισε ότι "πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για τα Βαλκάνια, και τους λαούς μας" και πως "με τη Συμφωνία αυτή η πατρίδα μας εδραιώνεται ως ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και ως πραγματικός πυλώνας σταθερότητας σε μια βαθειά πληγωμένη περιοχή".
 

Αναλυτικά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού 

«Ελληνίδες Έλληνες, Πριν από λίγη ώρα και μετά από πολύμηνες και επίμονες διαπραγματεύσεις, καταφέραμε να καταλήξουμε σε Συμφωνία με τον Πρωθυπουργό της πΓΔΜ, για την επίλυση της χρόνιας διαφοράς μας σε ό,τι αφορά την ονομασία της γείτονος. Εδώ και πάνω από εβδομήντα χρόνια, από την ίδρυση του γειτονικού ομόσπονδου Κράτους της Γιουγκοσλαβίας, και ιδιαίτερα μετά την ανεξαρτητοποίησή της το 1992, η γειτονική χώρα έφερε την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικειοποίηση της βαριάς πολιτισμικής κληρονομιάς της ελληνικής Μακεδονίας. 

Θέλω να σας ενημερώσω ότι προκειμένου να αποκατασταθούν σχέσεις εποικοδομητικής συνεργασίας και ειλικρινούς φιλίας ανάμεσα στους λαούς μας και προκειμένου η Ελλάδα όχι μόνο να δεχθεί, αλλά και να πρωτοστατήσει στην ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική των γειτόνων μας, οι τελευταίοι συμφώνησαν να αλλάξουν τη συνταγματική τους ονομασία για όλες τις χρήσεις και έναντι όλων. Συμφώνησαν να μετονομάσουν τη χώρα τους σε Δημοκρατία της Severna Makedonija (Σεβέρνα Μακεντόνιγια), δηλαδή στη γλώσσα μας σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Η αλλαγή του ονόματος θα υλοποιηθεί τόσο σε ό,τι αφορά τις διεθνείς και διμερείς τους σχέσεις όσο όμως και στο εσωτερικό. Με δύο λόγια, το όνομα αυτό θα ισχύει erga omnes – έναντι όλων, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, γεγονός που συνεπάγεται ότι οι γείτονές μας ανέλαβαν την υποχρέωση να αναθεωρήσουν σχετικά το Σύνταγμά τους. 

Με τον τρόπο αυτό και υπό τους όρους που προβλέπονται στη συμφωνία, οι 140 χώρες που σήμερα αναγνωρίζουν τους γείτονες μας ως Μακεδονία, θα τους αναγνωρίζουν εφεξής με το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας». Έτσι επιτυγχάνεται ένας σαφής διαχωρισμός μεταξύ της ελληνικής Μακεδονίας και των Βόρειων Γειτόνων μας και μπαίνει οριστικό τέλος στον αλυτρωτισμό που ενέχει η σημερινή Συνταγματική τους ονομασία. Την ίδια στιγμή -και ίσως αυτό να έχει τη μεγαλύτερη ιστορική βαρύτητα και αξία για την Ελλάδα- στη Συμφωνία που καταλήξαμε, για πρώτη φορά προβλέπεται ότι οι Βόρειοι Γείτονές μας δεν έχουν και δεν μπορούν να διεκδικήσουν στο μέλλον καμία σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό της Μακεδονίας. 

Ο όρος Μακεδόνας της ελληνικής ιστορικής κληρονομιάς, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό διαχωρίζεται ρητά και κατηγορηματικά από τον όρο Μακεδόνας, όπως τον χρησιμοποιούν και στη βάση του οποίου αυτοπροσδιορίζονται οι πολίτες της γειτονικής μας χώρας. Στο ίδιο πλαίσιο, η Συμφωνία αναγνωρίζει τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ από το 1977 για την καταγραφή της γλώσσας των γειτόνων μας ως Μακεδονικής γλώσσας, με την πρόσθετη, όμως, και σαφή διατύπωση ότι αυτή ανήκει στην οικογένεια των νοτιοσλαβικών γλωσσών, γεγονός που, όπως ρητά αναγνωρίζεται, τη διαχωρίζει απολύτως από την ελληνομακεδονική γλωσσική κληρονομιά και τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Η Συμφωνία, επίσης, προβλέπει ότι η υπηκοότητα που θα αναγράφεται στα ταξιδιωτικά έγγραφα των γειτόνων μας δεν θα είναι: Μακεδόνας σκέτο, όπως μέχρι σήμερα, αλλά: Μακεδόνας / Πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας. 

Η Ελλάδα θα αναγνωρίζει την υπηκοότητα των γειτόνων πολιτών ως «πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας». Αλλά πέραν αυτών, μεγάλη σημασία έχει και το γεγονός ότι συμφωνήσαμε οι γείτονές μας στην επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση να αναλάβουν την υποχρέωση να αφαιρέσουν από το Σύνταγμα τους οποιαδήποτε αναφορά θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως αλυτρωτική. 

Συγκεκριμένα: Απαλείφονται οι αναφορές σε Μακεδονική Μειονότητα, καθώς και στην ανάγκη προστασίας της. Αντικαθίσταται το άρθρο για την προστασία των συνόρων με απάλειψη των προβληματικών σημερινών αναφορών. Τέλος, αφαιρούνται οποιεσδήποτε έστω και έμμεσα ιστορικές - αλυτρωτικές αναφορές από το προοίμιο του Συντάγματός τους. 

Με τον κ. Ζάεφ καταλήξαμε, επίσης, σε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την υπογραφή – κύρωση και θέση σε ισχύ της Συμφωνίας. 

Η Συμφωνία, αφού υπογραφεί από τους υπουργούς Εξωτερικών, θα πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή των γειτόνων μας

Στη συνέχεια, η Ελλάδα θα υποστηρίξει απόφαση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας, με την Ε.Ε. στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Και ταυτόχρονα θα υποστηρίξει την αποστολή πρόσκλησης από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ για ένταξή της στον οργανισμό

Και οι δύο αυτές προσκλήσεις θα τελούν υπό την αίρεση της επιτυχούς ολοκλήρωσης της Συνταγματικής Αναθεώρησης, που κατοχυρώνει τη χρήση του ονόματος έναντι όλων. Με απλά λόγια, εφόσον η Συνταγματική Αναθεώρηση δεν ευδοκιμήσει τότε αυτοδικαίως ακυρώνεται η πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και δεν εκκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. 

Η Ελλάδα, τέλος, θα κυρώσει τη μεταξύ μας Σύμβαση στο ελληνικό κοινοβούλιο θέτοντας την σε ισχύ, καθώς και το Πρωτόκολλο ένταξης των γειτόνων μας στο ΝΑΤΟ, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης στη γειτονική χώρα. 

Με τον τρόπο αυτό η χώρα μας διασφαλίζει πλήρως και απόλυτα τα συμφέροντα της και δεν απεμπολεί το σχετικό διαπραγματευτικό της πλεονέκτημα. Ελληνίδες, Έλληνες, Είμαι βαθύτατα πεπεισμένος ότι η Συμφωνία αυτή αποτελεί μια μεγάλη διπλωματική νίκη, αλλά και μια μεγάλη ιστορική ευκαιρία. 

Η Ελληνική Κυβέρνηση υπερασπίστηκε στο ακέραιο όλες τις κόκκινες γραμμές της, όλες τις κόκκινες γραμμές της εθνικής μας θέσης, όπως αυτή διαμορφώθηκε τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια. Το σημαντικότερο, όμως, όλων είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική ευκαιρία που αφορά όχι μόνο το έθνος μας, αλλά συνολικότερα την περιοχή μας. 

Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για τα Βαλκάνια και τους λαούς μας. Κλείνει οριστικά μια διένεξη που υπονόμευσε τον κοινό βηματισμό και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή. Και ανοίγει ένα παράθυρο στο μέλλον. Ένα παράθυρο αλληλεγγύης, φιλίας και συνεργασίας, ευημερίας και συνανάπτυξης μεταξύ των λαών μας. Με τη Συμφωνία αυτή η πατρίδα μας εδραιώνεται ως ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και ως πραγματικός πυλώνας σταθερότητας σε μια βαθιά πληγωμένη περιοχή. Σε μια περίοδο που χώρες γύρω μας βυθίζονται στον εαυτό τους, χτυπημένες από το μικρόβιο του εθνικισμού, η Ελλάδα πρωταγωνιστεί και πάλι στα Βαλκάνια, ως η χώρα που ανοίγει δρόμους για την ειρηνική επίλυση διαφορών και τη δημιουργική συνύπαρξη των λαών. Και είμαι βαθιά περήφανος για αυτό. 

Και πέρα από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και εσωτερικούς υπολογισμούς, σήμερα μπορούμε όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες να είμαστε περήφανοι. Όχι μόνο για την ιστορία και την πολιτισμική μας κληρονομιά που με τη Συμφωνία κατοχυρώνουμε, όχι μόνο για το εθνικό μας παρελθόν, αλλά και για το παρόν και το μέλλον μας. 

Μιας ισχυρής Ελλάδας, φάρου πολιτισμού, ιστορίας αλλά και αξιών, μιας Ελλάδας Πυλώνα σταθερότητας στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Ευρώπη. Αυτή την Ελλάδα οραματιζόμαστε και σήμερα κάνουμε ένα ιστορικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. 

Σας ευχαριστώ.


ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.....

Στο Εκρηκτικό Δελτίο του Αντώνη Μυλωνάκη, ο Μιχάλης Χρυσανθόπουλος, έγκριτος Σλαβολόγος, αποκαλύπτει όσα υπογράφει ο Τσίπρας στη συμφωνία με τον Ζάεφ. Αναγνωρίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός ότι εντός της ελληνικής επικράτειας υπάρχει η λεγόμενη 'μακεδονική μειονότητα" και ότι οι Σκοπιανοί μπορούν να εγείρουν αξιώσεις και να διεκδικήσουν περιουσίες και ό,τι άλλο τους ανήκει εντός της ελληνικής επικράτειας! 

Επίσης, ο Τσίπρας αναγνωρίζει τη λεγόμενη 'μακεδονική εθνότητα" και "μακεδονική γλώσσα", ενώ το erga omnes πάει εκ των πραγμάτων περίπατο , μια και τα Σκόπια θα ονομάζονται "S. Macedonia", και το "S" σε λίγα χρόνια θα απαλειφθεί και θα υπάρχει σκέτο το "Macedonia"! 


ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.....

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ BULGRAVIA ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΧΑΣΙΜΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ , ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΑΣΗ ΤΟΥ , ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ  ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ , ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ


ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ.... ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ BLOG - ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 15/9/2015 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ BULGRAVIA ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ , ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΟΥ.


Ποιο το σχέδιο “Μπουλγκράβια”; 

Γιατί θέλουν να αυτονομήσουν την Θεσσαλονίκη

Ποιος ο ρόλος του ΝΑΤΟ

Πως εμπλέκονται Σκόπια και Βουλγαρία

Ποιο το εμπόδιο που έβαλε ο Καραμανλής στο σχέδιο

Ερωτήματα πολλά που γυρεύουν απαντήσεις. Καταρχάς το σημαντικότερο. Τι είναι το σχέδιο αυτό και σε τι αποσκοπεί. Όμως υπάρχει πλέον και ένα άλλο σημαντικό ερώτημα. Κινδυνεύει με κατάρρευση το εγχείρημα, εξαιτίας των γεωπολιτικών συνθηκών στην περιοχή μας ; 

Γράφει ο Βαγγέλης Καπελάρης 

Το 1995, ο αντιεισαγγελέας Αγγελής, κατάσχεσε από μυστική οργάνωση, περίπου 1,5 τόνο εγγράφων, μέσα στο οποίο βρισκόταν ένας χαρτοφύλακας με την ετικέτα “ΣΧΕΔΙΟ ΜΠΟΥΛΓΚΡΑΒΙΑ”. 

Μέσα στις σελίδες του, ξετυλίγεται ένα τρομακτικό σενάριο για την Ελλάδα, το όποιο φτάνοντας στις μέρες μας πλέον, είναι σαν κάποιοι να θέλουν να το θέσουν σε εφαρμογή. 

Το ερώτημα που προκύπτει όμως, με βάση αυτά που θα δούμε παρακάτω, είναι το εξής. Τελικά κάποιοι, άφησαν επίτηδες από τη δεκαετία ήδη του 1990, να γιγαντωθεί το Ισλαμικό κράτος, για να εξυπηρετήσει τα δικά τους συμφέροντα κάποια στιγμή στο μέλλον όπως φαίνεται από τις εξελίξεις, Ναι. Διαπιστώνουμε όμως, ότι δεν υπολόγισαν την πιθανότητα, αυτοί αντί να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους, να πάρουν την απόφαση αυτονομηθούν τελικά και… να γίνουν εφιάλτης για όλο τον πλανήτη. 

Τώρα βέβαια, θα μου πει κάποιος, πως συνδέεται το ΙΣΛΑΜ με την ίδρυση ενός κράτους, στο όποιο πρωτεύουσα θα είναι η Θεσσαλονίκη!!! Και όμως, όλα τα πράγματα έχουν αρχή, μέση και τέλος. 

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή, ώστε φτάνοντας στο τέλος, θα έχετε καταλάβει γιατί κάποιοι χρησιμοποίησαν το Ισλάμ, για δικά τους συμφέροντα και… τελικά η κατάσταση ξέφυγε από τα χέρια τους, οδηγώντας στην αυτονόμηση των Τζιχαντσιστών. 

Υπήρχε σχέδιο να παραδοθεί η Ελλάδα στο Ισλάμ Σύμφωνα λοιπόν με το νεοταξικό αυτό σχέδιο, το όποιο υπήρχε από το 1980, για την υλοποίηση του έπρεπε πρώτα στη χώρα μας να συμβούν τρία πράγματα: 

1) Να πέσει η χώρα σε κρίση..... 

@ΕΓΙΝΕ......



2) να υπάρξει εισροή μεταναστών και........ 

@ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ....

 
3) εξέγερση μεταναστών......

@Μεμονωμένα περιστατικά έχουμε ήδη.....



Όσων αφορά το τελευταίο, στο έγγραφο αποκαλύπτεται, με ποιο τρόπο, θα γίνει η εξέγερση των μεταναστών που θα βρίσκονται στη χώρα μας. Ο τελικός σκοπός του σχεδίου, είναι με κάποιο τρόπο να εξεγερθούν οι μετανάστες, που θα βρίσκονται στην Ελλάδα

Το ΜΠΟΥΛΚΡΑΒΙΑ έχει τεθεί σε εφαρμογή από το 2009. Για την εφαρμογή του σχεδίου, έπρεπε να υπάρξει η κατάλληλη ευκαιρία. Αν δεν βρεις την ευκαιρία, δεν μπορείς να κάνεις τίποτε. 

ΒΕΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ....

Eμπόδιο το Βέτο Καραμανλή στα Σκόπια και η προσέγγιση με τη Ρωσία. Η ευκαιρία για την εφαρμογή του σχεδίου, δόθηκε όταν ο Καραμανλής, αποφάσισε να ταχτεί στο πλευρό του Πούτιν και το κυριότερο, όταν έθεσε βέτο στην ένταξη των Σοπίων στο ΝΑΤΟ. Αυτά τα δύο, δεν άρεσαν στους Αμερικανούς και έπρεπε να γίνει κάτι δραστικό. Έτσι λοιπόν μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο ΜΠΟΥΛΚΡΑΒΙΑ

Οι συγκυρίες ήταν ιδανικές. Η οικονομία είχε αρχίσει να πέφτει σε ύφεση, ήδη από το 2008 οπότε μια επερχόμενη κρίση, θα έδινε τη χαριστική βολή στην οικονομία. Η απόφαση του Καραμανλή να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό, λέγοντας φωναχτά τον Αύγουστο του 2009, ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, αποδείχθηκε γι’ αυτόν μοιραία και έφερε την πτώση του μέσα σε λιγότερο από τριάντα ημέρες. 

Yπό το βάρος απειλών για τη ζωή του, αφού οι Αμερικανοί τον απείλησαν ευθέως ότι θα τον σκοτώσουν.......



.......και ξέροντας πλέον τι θα ακολουθούσε, ο Καραμανλής βγαίνει από το παιχνίδι προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές, τις οποίες φυσικά χάνει, αφού τον βάραιναν και τα σκάνδαλα που έσκασαν κατά την θητεία του. Και κάπως έτσι… αρχίζει το σχέδιο. 


Στην αρχή, προηγήθηκαν οι καταστροφικές πυρκαγιές που χτύπησαν την Ελλάδα και… στη συνέχεια με την δολοφονία Γρηγορόπουλου, όπου όλοι θυμόμαστε τι ακολούθησε αμέσως μετά. Εν συνεχεία, η χώρα πτώχευσε και τα λοιπά. 

Το πρώτο μέρος του σχέδιο, έχει ήδη υλοποιηθεί. Από το 2008 σταδιακά και κυρίως από το 2009 μέχρι σήμερα, η χώρα έχει πέσει σε βαθιά κρίση, η οποία μεγαλώνει. Πλέον έχουμε περάσει στη δεύτερη φάση του σχεδίου, το οποίο προβλέπει η χώρα να γεμίσει μετανάστες. Ήδη οι μετανάστες στη χώρα μας, πλησιάζουν τα 2.500.000, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, ενώ ταυτόχρονα το μεταναστευτικό κύμα συνεχίζεται. 

@ΒΙΝΤΕΟ : 5.800.000 ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ , ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ Ε.Υ.Π ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ , ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΙΣΡΟΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ , ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ΑΝ.ΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ , ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ...... ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ..... 



@ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.... 


O KΥΡΙΟΣ ΚΑΜΜΙΝΗΣ ΡΩΤΑΕΙ ΤΗΝ Κ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (ΛΑΘΡΟ) ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ... 

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ...



Το σχέδιο κοντεύει να περάσει στη φάση τρία και… πλέον φτάνουμε στη στιγμή που στο παιχνίδι, από εδώ και πέρα πρέπει να μπουν τα Σκόπια. Η υλοποίηση του όλου σχεδίου, περνά μέσα από την αναγνώριση των Σκοπιών ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. 

Σε αυτό το σημείο όμως, το σχέδιο κόλλησε, γιατί ο Καραμανλής έχει θέση βέτο στην ένταξη των Σκοπιών στο ΝΑΤΟ, εάν δεν βρεθεί λύση πρώτα με το όνομα. Θα πρέπει λοιπόν η Ελλάδα να άρει το Βέτο που είχε θέση ο Καραμανλής, για αυτό άρχισαν να ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις στο Σαμαρά τις τελευταίες ημέρες, ώστε να αποδεχτεί λύση στο ζήτημα εδώ και τώρα. 

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ....

Η εξέγερση των μεταναστών προϋπόθεση για τη φάση τρία .

Για να περάσει το σχέδιο στη φάση τρία, εκτός από την αναγνώριση των Σκοπιών ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, πρέπει να υπάρξει και κάτι άλλο. Κάτι που αφορά το εσωτερικό της χώρας . Πρέπει να γίνει εξέγερση των μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα. Όπως είπαμε, η φάση τρία αποσκοπεί στην εξέγερση. 

Το έγγραφο, παραδόξως, δεν κάνει αναφορά σε εξέγερση του Ελληνικού λαού υπό το βάρος της κρίσης, αλλά κάνει αναφορά για εξέγερση των μεταναστών. Σκοπός λοιπόν είναι, να εξεγερθούν οι μετανάστες με κάποιο τρόπο. Γιατί;Ποιο σκοπό αποσκοπεί αυτό; 

Ο τρόπος για να εξεγερθούν οι μετανάστες, είναι είτε μέσω των ρατσιστικών επιθέσεων ή μέσω τρίτου δάκτυλου. Εν μέσω κρίσεως, σε κάθε χώρα, όπως διαπιστώσαμε από τις τελευταίες Ευρωεκλογές, ανεβαίνουν τα ακροδεξιά στοιχεία. 

Έτσι και στην Ελλάδα παίρνουν δύναμη τα ακροδεξιά στοιχεία, τα οποία εν μέσω κρίσης, πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίων μεταναστών. Κάποιοι φαίνεται πως ποντάρουν σε αυτό, αφού θεωρούν τον ποιο εύκολο τρόπο για να εξεγερθούν οι μετανάστες. Καθώς λοιπόν αυξάνονται οι επιθέσεις, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα κάποια στιγμή, οι μετανάστες που θα βρίσκονται στην Ελλάδα, να οργανωθούν μεταξύ τους και… μαζικά θα εξεγερθούν για να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις που γίνονται εις βάρος τους. 

@S.O.S.... Όταν πλέον έρθει η ώρα που θα γίνει η εξέγερση των μεταναστών, οι αλλοδαποί θα πραγματοποιήσουν πάνω στην “αναμπουμπούλα”, μαζικές δολοφονίες Ελλήνων πολιτών. Αυτό είναι το ένα μέρος του σχεδίου, που αποσκοπεί στην εξέγερση των μεταναστών. 

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει εξέγερση με αυτό τον τρόπο, τότε θα παρέμβει ο ξένος δάκτυλος, ο οποίος θα δώσει το έναυσμα για να γίνει η εξέγερση των μεταναστών στην Ελλάδα. @S.O.S.... Εδώ λοιπόν έρχεται ο ρόλος των Τζιχαντιστών

Εάν δεν εξεγερθούν οι μετανάστες, θα εισβάλουν οι Τζιχαντιστές

Το σχέδιο υπήρχε από το 1980 και παραδόξως σήμερα, το βλέπουμε να υλοποιείται. Σκοπός του σχεδίου, είναι να φτάσει στο σημείο η Ελλάδα, να ζητήσει τη βοήθεια του ΝΑΤΟ για να αντιμετωπίσει την κατάσταση με την εξέγερση των μεταναστών ή την εισβολή των Τζιχαντιστών. Με την εξέγερση να βρίσκεται σε εξέλιξη σε πανελλαδικό επίπεδο, τα ελληνικά σώματα ασφαλείας δεν θα μπορούν να επιβάλλουν την τάξη και θα χαρακτηριστούν ανίκανα. 

Αποτέλεσμα, το Ελληνικό κράτος θα ζητήσει άμεση βοήθεια από το ΝΑΤΟ, στο οποίο πρέπει οπωσδήποτε να ενταχθούν τα Σκόπια, ώστε να μπορέσει να δικαιολογηθεί η παρουσία Σκοπιανών στρατιωτών, στον Ελλαδικό χώρο.....

@ 12/6/2018  ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ , ΓΕΝΣ ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ , ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΖΑΕΦ....


Επικεφαλής ΝΑΤΟ Γένς Στολτενμπέργκ
Ανοίγει ο δρόμος για την πορεία ένταξης των Σκοπίων στη Συμμαχία και εδραιώνει την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια, τονίζει ο Γενς Στόλτενμπεργκ Τη συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων για το ζήτημα της ονομασίας χαιρετίζει με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. 

 «Χαιρετίζω θερμά τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των πρωθυπουργών Τσίπρα και Ζάεφ για την επίλυση της διαφωνίας για την ονομασία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων. Αυτή η ιστορική συμφωνία αποδεικνύει την πολυετή υπομονετική διπλωματία και την προθυμία αυτών των δύο ηγετών να λύσουν μια διαμάχη που επηρέασε την περιοχή για πολύ καιρό» αναφέρει ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ και συνεχίζει καλώντας «τις δύο χώρες να ολοκληρώσουν τη συμφωνία που επετεύχθη από τους δύο ηγέτες». 

«Αυτό θα θέσει τα Σκόπια σε πορεία ένταξης στο ΝΑΤΟ και θα συμβάλλει στην εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στα ευρύτερα Δυτικά Βαλκάνια», καταλήγει η ανακοίνωση του ΝΑΤΟ.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ BULGRAVIA ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 15/9/2015....

.....Γεγονότα με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη Με το πέρας της εξέγερσης, σκοπός είναι οι αλλοδαποί που θα υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη, να καταλαμβάνουν το 35% του πληθυσμού της πόλης. 

Για αυτό και στην Ελλάδα παρατηρείται μεγάλη εισροή μεταναστών, σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη του Νότου. Τότε, θα βγει ένα ψήφισμα που θα ζητά την αποκοπή της Θεσσαλονίκης, και γενικότερα της Μακεδονίας από την Ελληνική Επικράτεια. 

Έτσι θα έχουμε την δημιουργία νέου κράτους, μέσα στο οποίο η πλειοψηφία δεν θα είναι Έλληνες, αφού σε αυτό θα έχουν ενσωματωθεί οι μετανάστες που θα κατοικούν στη Θεσσαλονίκη, οι εναπομείναντες Έλληνες της περιοχής, οι κάτοικοι των Σκοπιών και των γύρω περιοχών από τα Σκόπια. 

Όλη αυτή η περιοχή , θα ονομάζεται ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΜΠΟΥΛΓΚΡΑΒΙΑ.

Η γιγάντωση της Βουλγαρίας ως ανάχωμα στην κάθοδο της Ρωσίας Το σχέδιο δεν σταματά εδώ. Αφού θα έχει ιδρυθεί το νέο κράτος που θα ονομάζεται ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη, αυτό το κράτος στη συνέχεια θα παραδοθεί στη Βουλγαρία. Σκοπός του σχεδίου, είναι με κάποιο τρόπο η Βουλγαρία να εναντιωθεί απέναντι στο Μακεδονικό κράτος, με σκοπό να καταλάβει την περιοχή και η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ να περάσει στη Βουλγαρία. 

Από αυτόνομο πλέον κράτος, η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θα γίνει επαρχεία της Βουλγαρίας, ενώ η νέα πρωτεύουσα της Βουλγαρίας θα είναι η… Θεσσαλονίκη. Η Βουλγαρία στην ουσία με το σχέδιο ΜΠΟΥΛΚΡΑΒΙΑ, ενσωματώνει στα εδάφη της, μεγάλο μέρος των Βαλκανίων και γίνεται ανάχωμα στην κάθοδο της Ρωσίας προ το Νότο. 

Αυτό το σχέδιο υπήρχε ήδη από το 1980, ώστε να μπορέσουν να αντιμετώπίσουν πιθανή επέκταση της Ρωσίας προς τη θάλασσα. Κάτι το οποίο τελικά, βλέπουμε να συμβαίνει στις μέρες μας. Εξού και οι πιέσεις στη Βουλγαρία το τελευταίο διάστημα, να σταματήσουν κάθε συνεργασία με τη Ρωσία, για την κατασκευή του αγωγού South Stream, καθώς το σχέδιο του 1980 προβλέπει την γιγάντωση της Βουλγαρίας, η οποία σε συνεργασία με την Ελλάδα, θα γίνουν οι δύο χώρες σταθερότητας στην περιοχή και απάνω τους, θα χαραχτούν τα μονοπάτια διελεύσεως των Αμερικάνικων αγωγών. 

Το σχέδιο ΜΠΟΥΛΚΡΑΒΙΑ κινδυνεύει με κατάρρευση.

ΡΩΣΙΑ - ΑΜΕΡΙΚΗ

 Όταν ξεκίνησε το σχέδιο να μπαίνει σε εφαρμογή το 2009 τα γεγονότα στον πλανήτη μας και οι γεωπολιτικές συνθήκες, ήταν τελείως διαφορετικές από αυτές που ζούμε σήμερα. Δεν υπήρχε η κόντρα Ρωσίας – Αμερικής και το βασικότερο, δεν είχαν επεκτατικές τάσεις οι Τζιχαντιστες. Φτάνοντας στο σήμερα όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά στον παγκόσμιο χάρτη. Προτεραιότητα πλέον όλων των μεγάλων δυνάμεων, είναι να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα. 

Η Αμερική, έχει έρθει σε σύγκρουση με τη Ρωσία, καθώς εκείνη επεκτείνεται προς την Ουκρανία και χωρίς ακόμη να έχει ξεκαθαρίσει, μέχρι που θέλει να φτάσει ο Πουτιν. Το Ισλάμ, έχει πάρει κεφάλι και έχει αυτονομηθεί πλέον, κόβοντας κάθε σχέση με αυτούς που τους.. τροφοδότησαν και τους άφησαν τόσα χρονιά να αναπτυχθούν, για να εξυπηρετούν στην ευρύτερη περιοχή τα ξένα συμφέροντα. 

Με βάση το τελευταίο, προκύπτει το ερώτημα: Άφησαν κάποιοι το Ισλάμ να γιγαντωθεί, για να εξυπηρετεί τους δικούς τους τελικά σκοπούς ; Η απάντηση είναι Ναι. Αλλά δεν υπολόγισαν το γεγονός, ότι αυτοί θα αυτονομηθούν και θα γίνουν απειλή για όλο τον πλανήτη. Έτσι όπως έχουν εξελιχτεί πλέον τα πράγματα, το σχέδιο ΜΠΟΥΛΚΡΑΒΙΑ, κινδυνεύει με κατάρρευση, τουλάχιστον για την ώρα. 

Οι γεωπολιτικές συγκυρίες στην περιοχή η μας, κοντεύουν να μας φέρουν στα πρόθυρα ενός πολέμου, με άγνωστες προεκτάσεις. Έστω και αργά, προτεραιότητα όλων των κυβερνήσεων, είναι να καταπολεμήσουν την επέκταση του Ισλάμ, το όποιο ετοιμάζεται να εισβάλει στην Ευρώπη, ενώ Ρωσία – Αμερική και Ευρώπη, είναι στα πρόθυρα πολέμου για το Ουκρανικό. Και φυσικά, στο παρασκήνιο, τα μοχθηρά σχέδια κάποιων, συνεχίζονται.… 

Η γιγάντωση του Ισλάμ και τα ξένα συμφέροντα. 

Γραφεί η Μητροπούλου Ειρήνη 

Όταν έχεις τέτοιους φίλους, τι να τους κάνεις τους εχθρούς; Μερικά από τα μουσουλμανικά κράτη που συνεργάζονται πολύ στενά, επί δεκαετίες, με τις ΗΠΑ και τη Δύση είναι σήμερα διπρόσωποι σύμμαχοι της Αμερικής και της Ευρώπης, στη φλεγόμενη Μέση Ανατολή. Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Κουβέιτ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν και Τουρκία, με διπλή ατζέντα, χρηματοδοτούν και στηρίζουν τους πιο φανατικούς σουνίτες: τους σαλαφιστές, τους εξτρεμιστές και τους τρομοκράτες στους πολέμους στη Συρία και στο Ιράκ. 

Δίνουν εκατομμύρια δολάρια και όπλα, ιδρύουν μεντρεσέδες (ισλαμικά ιεροδιδασκαλεία) και κάνουν πολιτική και θρησκευτική προπαγάνδα στα ΜΜΕ για να εξυπηρετήσουν τα γεωστρατηγικά συμφέροντά τους. Το δείχνει η άνοδος των τζιχαντιστών ανταρτών του «Ισλαμικού Κράτους» (IS), που έχουν προελάσει πολύ γρήγορα από το Χαλέπι, κοντά στις μεσογειακές ακτές της Συρίας, έως τα περίχωρα της Βαγδάτης. 

Αφήνουν πίσω τους χιλιάδες νεκρούς και στρατιές προσφύγων, ενώ 1,2 εκατ. άνθρωποι εξαναγκάζονται να ζουν μέσα στον τρόμο και στο σκοτάδι της πιο αδιάλλακτης εκδοχής του σουνιτικού Ισλάμ – στον αντίποδα της άλλης, της φιλειρηνικής, ανεκτικής και ανθρωπιστικής εκδοχής του, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον σαλαφισμό. Ελέγχοντας με τα όπλα εδάφη σε έναν ενιαίο χώρο μεταξύ Συρίας και Ιράκ, οι τζιχαντιστές απειλούν τα οικονομικά συμφέροντα της Δύσης. Εκτός από το πετρέλαιο, κυρίαρχο ρόλο παίζουν η ισορροπία των δυνάμεων και η ιστορική σύγκρουση μεταξύ σουνιτικού και σιιτικού Ισλάμ. 

Με άλλα λόγια, ρίχνουν λάδι στη φωτιά του μίσους μεταξύ της σουνιτικής Σαουδικής Αραβίας και του σιιτικού Ιράν – «σύγχρονη αντανάκλαση της παλαιότερης σύγκρουσης Αράβων και Περσών», όπως έχουν πει αναλυτές. xamas2 Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει αποσύρει τον στρατό των ΗΠΑ από το Ιράκ και περιορίζει την εμπλοκή του στον εμφύλιο της Συρίας, παρά τους 200.000 νεκρούς, στους επιλεκτικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους». 

Ετσι η πρωτοβουλία έχει περάσει σε μουσουλμανικές χώρες που υποτίθεται ότι ήταν πυλώνες της δυτικής επιρροής στην περιοχή αλλά έχουν γίνει επικίνδυνοι σύμμαχοι. Κάποιοι πάνε πιο μακριά. Λένε ότι ακόμη και ο Λευκός Οίκος είναι υπεύθυνος για την εξάπλωση των ισλαμιστών επειδή οι Αμερικανοί στήριξαν τους σουνίτες αντάρτες στον πόλεμο κατά του σιίτη Μπασάρ αλ Ασαντ στη Συρία, προτού τους προσηλυτίσει ή τους εξαγοράσει το IS. Ακριβώς όπως τότε που οι ΗΠΑ εξόπλιζαν τους μουτζαχεντίν του Οσάμα μπιν Λάντεν εναντίον των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν. 

Υπάρχουν και πληροφορίες ότι Αμερικανοί εκπαίδευσαν δεκάδες μαχητές, που εντάχθηκαν αργότερα στο ΙS, σε μυστική βάση στην Ιορδανία. Μπορούν οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί να σώσουν τώρα την κατάσταση ιδίως στο Ιράκ αλλά και στη Συρία; Οχι. Είναι άσκοποι αν δεν υπάρξει πολιτική λύση στο Ιράκ μεταξύ σιιτών, σουνιτών και Κούρδων. Στο παρελθόν οι ΗΠΑ δοκίμασαν να κινητοποιήσουν αμέτρητες παρατάξεις Ιρακινών, ματαίως. 

Οι προηγούμενες προσπάθειες απλώς οδήγησαν σε προσωρινή ανακωχή μεταξύ ηγετών όπως ο (σιίτης πρώην πρωθυπουργός) Μαλίκι, ο οποίος είχε γίνει ένας δικτάτορας, και ο Μασούντ Μπαρζανί, ο κούρδος περιφερειακός πρόεδρος, ο οποίος έχει συγκεντρώσει σχεδόν τόσο μεγάλη δύναμη στα χέρια του όση και η κεντρική κυβέρνηση στη Βαγδάτη. 

Εντωμεταξύ, το τραπεζικό σύστημα του Κουβέιτ είναι ο πιο σημαντικός αγωγός για τη χρηματοδότηση των εξτρεμιστικών ομάδων στη Συρία – και τώρα στο Ιράκ. Βαθύπλουτοι δωρητές από τα σουνιτικά βασίλεια του Κόλπου (Μπαχρέιν, ΗΑΕ κ.τ.λ.) έχουν διοχετεύσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια που καταλήγουν σε οργανώσεις ανταρτών της Συρίας, ενώ οι κυβερνήσεις κάνουν τα στραβά μάτια… mourmoura.gr 



ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.....

ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟΧΟΣ

@ 15/9/2015....ΑΛΛΑΞΑΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ... ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΡΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ...!! ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΛΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!




Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σταμάτησαν εκατοντάδες ανθρώπους, κυρίως Σύρους, που κατευθύνονταν σήμερα πεζή προς τα δυτικά σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη, δημιουργώντας εν δυνάμει ένα νέο μέτωπο στην κλιμακούμενη μεταναστευτική κρίση. 

Η Τουρκία προσφέρει καταφύγιο σε 2 εκατομμύρια ανθρώπους --ο μεγαλύτερος προσφυγικός πληθυσμός στον κόσμο--, όμως εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών και της έλλειψης εργασίας στη χώρα ολοένα και περισσότεροι μετανάστες προσπαθούν να περάσουν λαθραία στην Ελλάδα, που είναι μέλος της ΕΕ, οι περισσότεροι με επικίνδυνα πλεούμενα. 

Η τουρκική χωροφυλακή έστησε σήμερα οδοφράγματα κοντά στο Εντιρνέ (Αδριανούπολη), σε απόσταση περίπου 30 χλμ. από τα ελληνικά σύνορα, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι συνωστίζονταν στον δρόμο και άλλοι κατευθύνονταν προς τους γύρω λόφους στην προσπάθειά τους να φθάσουν στα σύνορα. 

Οι πρόσφυγες, οι περισσότεροι Σύροι, μερικοί με ομπρέλες για να προφυλάσσουν τα παιδιά τους από τον ήλιο και μια γυναίκα σε αναπηρικό αμαξίδιο, είπαν στο Ρόιτερς πως θέλουν να φθάσουν στην Ελλάδα όπου πιστεύουν πως οι συνθήκες θα είναι καλύτερες απ' ό,τι στην Τουρκία και πως αποφάσισαν να μεταβούν δια ξηράς λόγω των πολλών θανάτων στις θαλάσσιες οδούς. 

Σήμερα τουλάχιστον 22 άνθρωποι πνίγηκαν όταν το σκάφος τους ναυάγησε στα ανοικτά των τουρκικών ακτών. "Δεν μπορούμε να βρούμε δουλειά εδώ. Ακούμε ότι τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα στην Ευρώπη, ότι όλα είναι ελεύθερα", λέει ο 27χρονος Σερίφ από το Καμισλί της Συρίας. "Αφού είδαμε τόσους ανθρώπους να πεθαίνουν στη θάλασσα, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε αυτόν τον δρόμο".

@ 15/9/2015.... Άρθρο του κυρίου Ιωάννη Σουλιώτη από την ιστοσελίδα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ..Εγκλωβισμό προσφύγων φοβάται η Ελλάδα..... 



Σοβαρή ανησυχία στις ελληνικές αρχές προκαλεί η απόφαση της Γερμανίας να αναστείλει προσωρινά τη συνθήκη Σένγκεν, επαναφέροντας τους ελέγχους στα σύνορά της με την Αυστρία. 

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν για τον κίνδυνο κατάρρευσης του ούτως ή άλλως προβληματικού, ελληνικού συστήματος διαχείρισης προσφύγων μετά την απόφαση και άλλων κρατών-μελών της Ε.Ε. να κλείσουν τα σύνορά τους και το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν την ίδια στρατηγική «τρίτες» χώρες, όπως η Σερβία και τα Σκόπια. 

Οπως εξηγούν, σε τέτοια περίπτωση, οι χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες που εισέρχονται στην Ελλάδα από το Ανατολικό Αιγαίο θα εγκλωβιστούν στη χώρα μην μπορώντας να ολοκληρώσουν το ταξίδι τους προς την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη. Ηδη από χθες, κράτη-μέλη, όπως η Αυστρία, η Πολωνία και η Σλοβακία ανέστειλαν ή διεμήνυσαν ότι προτίθενται να αναστείλουν τη συνθήκη Σένγκεν, επαναφέροντας ελέγχους στα σύνορά τους, ενώ παρόμοια στρατηγική ακολουθεί, ήδη από τον περασμένο Αύγουστο η Ουγγαρία. 

Χθες μάλιστα, εκπρόσωπος της εταιρείας ASFINAG που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Αυστρία με την Ουγγαρία ανακοίνωσε ότι και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας έκλεισαν «εξαιτίας της αναμενόμενης από την αστυνομία ροής προσφύγων». Μάλιστα, σε περίπτωση που η Γερμανία και οι χώρες «δορυφόροι» δεν επαναφέρουν άμεσα σε ισχύ τη συνθήκη Σένγκεν, θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους η Σερβία και τα Σκόπια που εξάλλου προσδοκούν σε πολιτικά και διπλωματικά οφέλη από την ευθυγράμμισή τους με την πολιτική του Βερολίνου. 

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όπως διεμήνυσε αξιωματούχος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, δεν αποκλείεται να επαναληφθούν καταστάσεις αντίστοιχες με εκείνες που εκτυλίχθηκαν τον περασμένο Αύγουστο στην Ειδομένη του Κιλκίς, όταν η αστυνομία των Σκοπίων αποφάσισε να παρεμποδίσει τη διέλευση προσφύγων από τα σύνορά της. 

Ηδη από χθες, η Υπηρεσία Ασύλου ξεκίνησε να καταρτίζει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το ενδεχόμενο αύξησης των αιτημάτων ασύλου από Σύρους πρόσφυγες που δεν θα έχουν δυνατότητα μετάβασης στη Γερμανία, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα. Επιπλέον, στελέχη της υπηρεσίας προωθούν σύντμηση των διαδικασιών καταγραφής και εξέτασης των αιτημάτων καθώς και ενίσχυση, με προσωπικό, του τμήματος που εφαρμόζει τη διαδικασία fast track, αποκλειστικά για τους πρόσφυγες από τη Συρία. 

Το θέμα απασχολεί την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Σύμφωνα πάντως με διπλωματικούς κύκλους, η απόφαση της Γερμανίας για μονομερή αναστολή της συνθήκης Σένγκεν έχει μεν στόχο την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών ωστόσο, αποσκοπεί κυρίως στην άσκηση πίεσης προς τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης που αντιδρούν στην εφαρμογή του σχεδίου μετεγκατάστασης προσφύγων μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε. 

Οι ίδιες πηγές μάλιστα σχολίαζαν ότι αντίθετα με άλλες φορές στο πρόσφατο παρελθόν το κλίμα ήταν θετικό για την ελληνική αντιπροσωπεία κατά τη χθεσινή Σύνοδο υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. Πάντως, προβληματισμός για τις τελευταίες εξελίξεις επικρατεί και μεταξύ των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που προειδοποιούν για τον κίνδυνο «ασφυξίας» όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και την Ιταλία.


ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.....


ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ.....

ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.....ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες