Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ - "ΑΝ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ , Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ " ( ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ ) - ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΞΕΛΊΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΓΩΝΊΣΤΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΙΤΑΚΟΥ - ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ - Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ - ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ - ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ........


ΟΣΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΕΧΟΥΣΙΝ
(ΠΟΛΥΒΙΟΣ Ζ9.Ι )
ΑΝ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ , Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ
( ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ )
ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ


ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 31/12/2018 ΚΑΙ 1/1/2019 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΓΩΝΊΣΤΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΙΤΑΚΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΙΔΕΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. 

ΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗ , ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΙ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.


ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ....

" Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΣΠΙΘΑΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ , ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ .

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΣ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ  , ΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ , ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ , ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ , ΤΗΝ ΙΩΝΙΑ , ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ.


ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!


ΙΣ.ΧΡ.ΝΙ.ΚΑ



Σ.Β




ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ - ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

 " ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΩΤΤΑ "



Μάρκος Λάτσιος « Δεν θα αφήσουμε το Μακεδονικό Αγώνα να σβήσει» 

Ο Μάρκος Λάτσιος είναι ο Γραμματέας του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Καστοριάς.Το ρεπορτάζ κάλυψε η ακτιβίστρια,δημοσιογράφος  και νομικός Γεωργία Μπιτάκου.



Βιντεοσκόπηση από BLOG - ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ....



«ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» Νεολαία της Μακεδονίας


Τα γεγονότα μας τα εξιστορεί η Νεαρή Φλωρινιώτισσα Ειρήνα Πετρίδου που έζησε τα έκτροπα που δημιούργησαν οι απόγονοι των κομιτατζίδων στο πισοδέρι.Το ρεπορτάζ καλύπτει η ακτιβίστρια,δημοσιογράφος και νομικός Γεωργία Μπιτάκου



Στον Ταξιάρχη Καστοριάς εδώ που είναι τα λείψανα του Μακεδονομάχου Μελά της συζύγου του Ναταλίας Δραγούμη και της κόρης του Ζωής Μαζί μας ο εκπαιδευτικός Νικόλαος Αλχαζίδης και επίτροπος της Μητρόπολης. 

Εν συνεχεία στην Αγία Παρασκευή στο Πισοδέρι που θάφτηκε το κεφάλι του Παύλου Μελά, μας μιλάει ο πρόεδρος του συνεταιρισμού δασοκτήμονων Πισοδερίου και επίτροπος Παντελής Δάφας.



Βίντεο από τον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής 
στο Πισοδέρι του Νομού Φλώρινας. 




«ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!!!» 

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΑΡΑΔΕΣ Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΕΛΛΑΣ 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


Οι Μακεδόνες που φυλάνε Θερμοπύλες , οι αυθεντικοί Ελληνόψυχοι , οι φέροντες Ελληνική παιδεία , οι κατέχοντες Ελληνικό κάλλος , οι ...θεματοφύλακες της πνοής των Ηρώων μας! 


Η Κυρία Αλίκη Ράμμου......


Αλίκη Ράμμου

.....φύλακας- άγγελος του σπιτιού του πρωτεργάτη του Μακεδονικού Αγώνα Χρήστου Κώττα, στο χωριό Κώττα( πρώην Ρούλια).


O Δημήτρης Τσάκαλος.....


Δημήτριος Τσάκαλος

.....φύλακας του σπιτιού που διέμεινε και δολοφονήθηκε ο Πρωτομάρτυρας του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλος Μελάς στο χωριό Μελά(πρώην Στάτιστα).

O Δάσκαλος Νίκος Αλχασίδης......

Δάσκαλος Νικόλαος Αλχασίδης

........«κλειδοκράτορας» του Βυζαντινού Ναού Ταξιαρχών όπου βρίσκονται τα λείψανα του Καπετάν Μίκη Ζέζα(Παύλος Μελάς).




Ο Παντελής Δάφας.....

Παντελής Δάφας

.....επίτροπος στην Αγία Παρασκευή στο Πισοδέρι όπου θάφτηκε το κεφάλι του Μελά.


Ο Μάρκος Λάτσιος.....


Μάρκος Λάτσιος

......συνιδρυτής του Συλλόγου Φίλων Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Καστοριάς, επιτελούν Εθνικό Έργο ορμώμενοι αποκλειστικά από την αγάπη τους για την Πατρίδα μας, το σεβασμό τους στον Πολιτισμό μας, το Χρέος τους να μεταλαμπαδεύσουν την Ιστορική Γνώση και να προστατεύσουν την Εθνική Κληρονομιά μας! 

Αυτοί είναι οι αληθινοί ήρωες και γενναίοι μαχητές και δεν θα ξεχάσω ποτέ τα δάκρυά σας ...δάκρυα πόνου, οργής και υπερηφάνιας μαζί για τα Ιερά και τα Όσια που επαίσχυντα βεβηλώνουν και σπιλώνουν ανίεροι απάτριδες ! 

Αφήσατε τις οικογένειές σας Πρωτοχρονιά και τρέξατε με συγκίνηση , καμάρι και υπερηφάνια να μου ανοίξετε την πύλη του Μακεδονικού Αγώνα! Γεμίσατε την ψυχή μου με δύναμη, οπλίσατε την καρδιά μου με τον ασυμβίβαστο λυγμό σας, οχυρώσατε το πνεύμα μου με αναμφισβήτητα ιστορικά δεδομένα που συμπλήρωσαν την ορκισμένη απόφασή μου για ανένδοτο Αγώνα! 

Τα δάκρυά σας, θα δώσουμε ότι ψυχή έχουμε, για να γίνουν δάκρυα λύτρωσης...Τα δάκρυά σας ΔΕΝ αφήνουν περιθώρια για απέλπισία αλλά μόνο για Δράση... Τα δάκρυά σας θα είναι το νερό στην αστείρευτη πηγή Αντίστασης... Τα δάκρυά σας πυροδοτούν καημό και Ξεσηκωμό μαζί! Υποκλίνομαι στο μεγαλείο σας! Σας ευγνωμονώ και ορκίζομαι πως δεν θα προδοθεί ΠΟΤΕ η Πίστη σας στην Ελληνική Ψυχή🇬🇷⚔️🇬🇷




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ....

Μακεδονικός αγώνας - Οπλαρχηγοί

Μητροπολίτης Μοναστηρίου Ιωακείμ Φορόπουλος

Ο πρωτεργάτης του Μακεδονικού αγώνα δάσκαλος Αναστάσιος Πηχεών

Καπετάν Κώττας

Ο Καπετάν Κώττας με τα παιδιά του Δημήτριο και Σωτήριο
και τον υπασπιστή του Σίμο Στογιάννη Ιωαννίδη

Ομάδα Μακεδονομάχων του Άργους Ορεστικού
Ζήσαινα - Ευτέρπη Ουζούνη
ΦΩΤΟ : ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΒΟΥΚΑΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες