Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

S.O.S... Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΜΕΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΥΝΙΤΗ ΟΥΚΡΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΕΤΡΟ ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ" ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ 5/1/2019 Ν.Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥ ΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ - Η ΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΟΥΝΙΑΣ - ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ " ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΑΣΘΕ. ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ " - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΑΙΡΕΣΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ - Η ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ - π.ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΚΑΨΑΛΙΩΤΗ

Το 2014 το φως της δημοσιότητας είδαν φωτογραφίες, όπου ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρος Ποροσένκο κοινωνεί από τον Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ σε Ελληνόρυθμο Ουνίτικο Ναό στους οποίους μνημονεύεται ο αιρετικός και εκτός εκκλησίας Πάπας Ρώμης.


Κάντε κλικ για μεγένθυνση

Τι είναι η Ουνία

Απάντηση : Η λέξη Ουνία προέρχεται εκ της Πολωνολατινικής λέξεως Unia που σημαίνει την ένωση, χρησιμοποιήθηκε γιά πρώτη φορά στην Πολωνία, όπου οι Ιησουΐτες συνέλαβαν και εφήρμοσαν σχέδιο γιά την ένωση των Ορθοδόξων μετά της Παπικής αιρέσεως. Η ίδια προσπάθεια επεξετάθη αργότερα στους Κόπτες, τους Νεστοριανούς, τους Χριστιανούς του Μαλαμπάρ, τους Μαρωνίτες και γενικώς σε όλους τους χριστιανούς οι οποίοι δεν ακολουθούσαν τον Πάπα. Η ένωση γιά τον παπισμό είναι το πρόσχημα.

Ο αληθής σκοπός της Ουνίας είναι η υποταγή των πάντων στον Πάπα.

Αυτόν λοιπόν τον αιρετικό Ουνίτη και εκτός εκκλησίας πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο  κοινώνησε σήμερα 6/1/2019 ο αρχιοικουμενιστής οικουμενικός πατριάρχης Κωστνατνινουπόλεως Βαρθολομαίος , στο πρώτο συλλείτουργο με την σχισματική νέα Ουκρανική "Εκκλησία" στην οποία χθες 5/1/2019 με το Ν.Η χορήγησε και πατριαρχικό τόμο για την Αυτοκεφαλία της χωρίς πρώτα να μετανοήσουν ,και χωρίς την συμφωνία της ιεράς συνόδου της Ρωσικής εκκλησίας η οποία τους είχε επιβάλει την ποινή του αναθέματος για το σχίσμα που είχαν κάνει. 


Κάντε κλικ για μεγένθυνση

Πιο συγκεκριμένα.....

Το 1992, ο τότε μητροπολίτης Κιέβου Φιλάρετος, απαίτησε την αυτοκέφαλη λειτουργία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Όταν η Μόσχα αρνήθηκε το αίτημά του, δημιούργησε το σχισματικό «Πατριαρχείο Κιέβου», το οποίο καμία από τις 15 κανονικές Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες δεν αναγνωρίζει ή δεν έχει κοινωνία μαζί του ενώ του επιβλήθηκε και ανάθεμα από την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία το 1997.




ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ.....

" ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΑΣΘΕ. ΑΥΤΟΣ ΘΑ 
ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ "



ΠΑΠΑΣ - ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ 

Ο ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ



ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΑΙΡΕΣΙΣ  ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ - Η ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ - π.ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΚΑΨΑΛΙΩΤΗ......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες