Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΟΣ ( ΡΩΣΙΚΗ ) ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ - ΑΘΩ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗΣ " ΝΕΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ " ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ , ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΙΩΚΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΜΟΣΧΑΣ.......


ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΟΣ ( ΡΩΣΙΚΗ ) ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ - ΑΘΩ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗΣ , ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ,  "ΝΕΑΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΚΡΥΠΤΟ - ΟΥΝΙΤΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ " ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΩΝΣΤ/ΠΟΛΕΩΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ , ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟΜΟ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ , ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ. 

ΗΤΑΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΩΓΜΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΟΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ" ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ , ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΜΟΣΧΑΣ . 

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΜΟΣΧΑΣ , ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΚΡΥΠΤΟ ΟΥΝΙΤΙΚΗΣ "ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ" ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΗΣΕ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΤΟΜΟ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ - ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ...

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙ ΩΣ "ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ". 

Σ.Β

ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΡΟΜΦΑΙΑ..... 

Η Μονή Αγίου Παντελεήμονος έκλεισε τις πόρτες στους εκπροσώπους της Ουκρανικής Εκκλησίας Προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος με ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου και της Ιεράς Κοινότητας, πραγματοποιεί τις ημέρες αυτές ο Μητροπολίτης Οδησσού Παύλος της νέας Εκκλησίας της Ουκρανίας. 

Σήμερα, Σάββατο 9 Φεβρουαρίου ο Μητροπολίτης Παύλος θέλησε να επισκεφθεί την Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος (Ρωσικό) ώστε να προσκυνήσει στην Εκκλησία και ασπαστεί τα ιερά λείψανα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις ο Μητροπολίτης έφτασε στην Μονή του Αγίου Παντελεήμονος, ενημερώθηκε από την αδελφότητα ότι δεν έχει ευλογία να προσκυνήσει. 

Στη συνέχεια ο Ηγούμενος της Μονής Γέροντας Ευλόγιος, έδωσε εντολή να κλείσουν οι πύλες της Μονής για τους εκπροσώπους της νέας Ουκρανικής Εκκλησίας. Επίσης ο Καθηγούμενος Ευλόγιος, εξήγησε στον Σεβασμιώτατο και Μέλη της συνοδείας ότι το Μοναστήρι δεν τους αναγνωρίζει, αλλά ούτε σχεδιάζουν να τους αναγνωρίσουν και στο μέλλον.


ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ κ.κ ΚΟΣΜΑΣ ΣΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ : " ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ " ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΟΔΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ - ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΩΝΣΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ "ΕΚΚΛΗΣΙΑ" - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΜΟΥ.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες