Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΜΑ ΤΗΣ ΒΛΑΣΦΗΜΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ " CORPUS CHRISTI " Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΑΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΕΡΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ...ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ - ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ

ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΜΑ ΤΗΣ ΒΛΑΣΦΗΜΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 
" CORPUS CHRISTI " . 

Ο  ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ , ΚΛΗΡΟΥ ΚΑΙ  ΠΙΣΤΩΝ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΠΟΘΗΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ...ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ.
 
 


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ 
ΒΑΣΙΑΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ
 ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΛΑΕΡΤΗ......

Οι παραστάσεις του Corpus Christi, στο θέατρο Χυτήριο, ολοκληρώνονται. Δεν ήταν πρόθεσή μας ούτε να προκαλέσουμε το “θρησκευτικό συναίσθημα” ούτε να δημιουργήσουμε εντάσεις και πολύ περισσότερο να ζήσουμε εικόνες αστυνομοκρατούμενου χώρου θεάτρου.Λυπούμαστε που άθελά μας,άνθρωποι,ξυλοκοπήθηκαν,προπηλακίστηκαν,απαξιώθηκαν... 

Μας προκάλεσε θλίψη το γεγονός ότι το Χυτήριο έκανε το γύρω του κόσμου με απαξιωτικά σχόλια για τη Δημοκρατία μας. Και βάζοντας πάνω απ' όλα το καθήκον μας ως Έλληνες πολίτες να προστατέψουμε τη φήμη της χώρας μας αλλά και τη βαθιά πίστη μας στην Ορθοδοξία και τον Χριστιανισμό που είναι η πίστη της αγάπης και της αποδοχής, δεν γίνεται να επιτρέψουμε την παγκόσμια δυσφήμηση που συντελείται με αφορμή την παράστασή μας.

Παλέψαμε σε αίθουσες δικαστηρίων και δικαιωθήκαμε. Αλλά... Δεν ήταν αρκετό. Συνέχισαν να μας διασύρουν και να βάζουν σε κίνδυνο τους συναδέλφους μας ηθοποιούς αλλά και το σύνολο των εργαζομένων στο θέατρό μας.

Με τη σκέψη στο κοινό μας που σεβόμαστε, προσπαθήσαμε να παίξουμε την παράσταση επί 3 εβδομάδες. Δεν στάθηκε δυνατόν, γιατί δεν μας το επέτρεψαν..  Και φυσικά δεν είναι λύση να συνεχίζουμε σα να μη συμβαίνει τίποτα... Γιατί αυτό που συνέβη είναι υπαρκτό, εφιαλτικό και μεγάλη ντροπή.

( @ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ BLOG - ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ......ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ....ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΑ ΗΜΩΝ ΚΥΡΙΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΤΟΥ ΜΟΝΟΥ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΥ , ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ , ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ....)

Το μήνυμα που μας απέστειλε ο συγγραφέας του έργου, Τέρενς ΜακΝάλλυ μας προβλημάτισε... “άλλο θέατρο δεν θα είχε αντέξει τόσο... μήπως όμως με όλα αυτά που προσδίδουν στην παράσταση περί “βλασφημίας” χάνεται το πραγματικό μήνυμα του έργου; είναι δυνατόν ένα έργο που γράφτηκε για να μιλήσει για την αγάπη, να καταλήγει να προκαλεί τόσο μίσος;”

Βέβαια, τέτοιες εκδηλώσεις βίας σαν αυτές που εκτυλίχθηκαν μπροστά στην πόρτα του θεάτρου μας στις 11/10, δεν έλαβαν χώρα σε κανένα μέρος του κόσμου, όπου κι αν παίχτηκε το Corpus Christi.. παρά μόνο.. από φανατικούς Μουσουλμάνους(!) που θεώρησαν ότι έπρεπε να εκδώσουν διάταγμα θανάτου για τον συγγραφέα..

Ευχαριστούμε όσους μας στήριξαν στην προσπάθειά μας για την ελευθερία της τέχνης και τη μη φίμωση του θεατρικού λόγου. Όμως εμείς δεν κάνουμε θέατρο για να υποκαταστήσουμε τους θεσμούς.. Δεν λιποψυχούμε και θα δώσουμε τον αγώνα όπου και αν χρειαστεί.  

Ας προβληματιστούμε όμως, για το Κράτος που παρακολουθεί μουδιασμένο τις δυνάμεις του σκοταδισμού να ασχημονούν....

( @ Σχόλιο από ΝΕΑ-ΕΠΟΧΗ.....Δηλαδή τι άλλο έπρεπε να κάνει το κράτος για να μην είναι κατά την γνώμη σας μουδιασμένο ; Μήπως να σκοτώσει και κανέναν ; Γιατί και χτυπήσανε και χημικά ρίξανε οι αστυνομικές δυνάμεις της ΝΕΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ σε ιερείς, μοναχούς, μοναχές , ηλικιωμένους ανθρώπους, σε απλούς πιστούς που ήτανε άοπλοι και το μονο που θέλανε ήτανε να σταματήσετε να βλασφητείτε τον κύριο μας και Θεό μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ, ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ )

Αν μια θεατρική παράσταση μπορεί να θέσει θεμελιώδη ζητήματα όπως το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και την ελευθερία της έκφρασης, τότε το Θέατρο είναι παρόν στην αληθινή ζωή..

Η παράσταση CORPUS CHRISTI έχει ήδη κληθεί να λάβει μέρος σε δύο διεθνή θεατρικά φεστιβάλ: στο International Theatre Festival MESS Sarajevo και στο Festival Iberoamericano de Teatro de Bogota.

Εκεί θα βρει και την δικαίωσή της...

για το θέατρο Χυτήριο....
Βάσια Παναγοπούλου και Λαέρτης Βασιλείου

“άκου με την καρδιά σου, όχι με ό,τι σε έμαθαν ότι είναι σωστό”........ corpus christi - terrence mcnally...

 @ ΑΠΟ BLOG - ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

ΝΑ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ 
ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ....

Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΤΥΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ


 

1 σχόλιο:

Σπύρος Σπυρόπουλος είπε...

http://katotokerdos.blogspot.gr/2012/10/corpus-christi.html

Αὐτή ἡ συμμαχία μεταξύ μεταξύ "χριστιανῶν" καί σατανιστῶν χρυσαυγιτῶν κατά μιᾶς ἀνούσιας θεατρικῆς παράστασης ἐκτός ἀπό περίεργη εἶναι ἰδιαίτερα ὕποπτη...

Ετικέτες