Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΡΟΠΑΛΑ ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 40 ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ" ΤΟΥ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΚΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΜΟΣΧΑΣ , ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΖΑΝΤΟΥΜΠΡΟΦΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΣΕΡΝΟΒΙΤΣ.


ΠΕΡΙΠΟΥ 40 ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ" ΤΟΥ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟΜΟ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Ο ΟΛΕΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΩΝΣΤ/ΠΟΛΕΩΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ , ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΡΟΠΑΛΑ ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΕ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΜΟΣΧΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΖΑΝΤΟΥΜΠΡΟΦΚΑ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΣΕΡΝΟΒΙΤΣ)..... 

Σ.Β

ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΟΔ (ΕΝΩΣΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ )....

Κατάφεραν να υπερασπιστούν ναό, οι αστυνομικοί έβγαλαν έξω ακτιβιστές ΟCU 

5 Μαΐου 2020, 10:25 Όλγα Τσβίλι


Θύμα στο Zadubrovka από τα χέρια των υποστηρικτών της δομής του Επιφάνιου Ντουμένκο, ενορίτης της UOC. Φωτογραφία: Σελίδα Facebook της επισκοπής Τσερνβίτση και Μπουκοβίνα της UOC 

Κατάφεραν να εκδιώξουν τους επιτιθέμενους στον Ι.Ν. του Αρχαγγέλου Μιχαήλ της UOC, τρεις τραυματισμένοι ενορίτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Γύρω στις 10:40 μ.μ. στις 4 Μαΐου 2020 έγινε γνωστό ότι οι πιστοί κατάφεραν να υπερασπιστούν τον Ι.Ν. του Αρχαγγέλου Μιχαήλ της UOC στο χωριό Zadubrovka της Περιφέρειας Τσερνίβτσι, δήλωσε η κόρη του ηγούμενου της εκκλησίας. πρωτοπρεσβύτερου Λεωνίντ Ντελικάτνι. Έλενα στον ανταποκριτή της ΕΟΔ. 

Αφού κόπηκε το ρεύμα στο χωριό, ο κληρικός της ΟCU και 5 ακτιβιστές κατέρριψαν ένα δέντρο στην είσοδο του χωριού, ώστε κανείς να μην μπορούσε να έρθει για να προστατεύσει τους πιστούςΔύο λεωφορεία με ένοπλους άνδρες με καμουφλάζ έφτασαν στο ναό. Έχυσαν κάτι πάνω στις πόρτες του ναού, δεν μπορούσαν να τις ανοίξουν. 

Οι πιστοί κάλεσαν την αστυνομία, η οποία έφτασε στη σκηνή και έδιωξε τους οπαδούς της δομής του Επιφάνιου Ντουμένκο από την αυλή. Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης οι ακτιβιστές ΟCU χτύπησαν μερικούς ενορίτες της UOC. Αυτή τη στιγμή είναι γνωστό για τρεις 3 τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. 

Οι ενορίτες της κανονικής Εκκλησίας παρέμειναν να κάνουν βάρδια στο ναό

Στον ιστότοπο της Γενικής Διεύθυνσης της Εθνικής Αστυνομίας της Ουκρανίας στην Περιφέρεια Τσερνίβτσι σημειώθηκε ότι ειδική διμοιρία, περιπολία, άμεση δράση συμμετείχαν στην επίλυση της σύγκρουσης. 

Στις 01:16 π.μ. στις 5 Μαΐου 2020 στο Telegram κανάλι της επισκοπής Τσερνβίτση και Μπουκοβίνας της UOC είπαν ότι στον Ρομάν, ένα από τα θύματα από τα χέρια των ακτιβιστών της ΟCU, κάνουν επέμβαση στο μάτι. Στην επισκοπή ζητούν προσευχές για την υγεία του θύματος. 

Νωρίτερα η ΕΟΔ ανέφερε ότι το βράδυ της 4ης Μαΐου ακτιβιστές της ΟCU εκμεταλλεύτηκαν τη δύσκολη κατάσταση στην οικογένεια του ηγούμενου του Ιερού Ναού της UOC και προσπάθησαν να καταλάβουν την εκκλησία του Αρχάγγελου Μιχαήλ.


Βιντεο 1ο.....


Βίντεο 2ο.....

Φωτογραφικό υλικό....










ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ..... 

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΜΟΣΧΑΣ , ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΚΡΥΠΤΟ ΟΥΝΙΤΙΚΗΣ "ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ" ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΗΣΕ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΤΟΜΟ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ - ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες