Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

ΥΠ.ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ κος ΣΕΡΓΚΕΪ ΛΑΒΡΟΦ : "ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ"

Έκλεισαν άρον-άρον την σύνδεση στην ΕΡΤ 

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών μίλησε για «νέα τάξη πραγμάτων» και στην ΕΡΤ έκλεισαν την σύνδεση.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ μιλώντας στο προσωπικό και στους φοιτητές του Κρατικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας μίλησε για «νέα τάξη πραγμάτων». 

Μαζί για το Παιδί – Πρόγραμμα σίτισης «Τα όσα συμβαίνουν σήμερα στον κόσμο, δεν έχουν τόσο σχέση με την Ουκρανία, όσο με τις προσπάθειες να διαμορφωθεί μια νέα τάξη πραγμάτων», είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών. 

Μάλιστα στην ΕΡΤ μόλις άκουσαν την συγκεκριμένη φράση έκλεισαν άρον-άρον την σύνδεση, ενώ και το μεταφρασμένο κείμενο που δόθηκε στα ελληνικά ΜΜΕ από την ομιλία του Σ.Λαβρόφ δεν είχε μέσα τη συγκεκριμένη φράση. 

Να σημειώσουμε ότι είναι η ομιλία στην οποία ο Ρώσος ΥΠΕΞ έστειλε τελεσίγραφο στο ΝΑΤΟ, λέγοντας τους ότι εάν στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία τότε θα υπάρξει πόλεμος. 

Nα θυμίσουμε ότι και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε αναφερθεί σε νέα τάξη πραγμάτων (οι δηλώσεις Τ.Μπάιντεν έγιναν ξημερώματα Τρίτης, οι δηλώσεις του Σ.Λαβρόφ έγιναν την Τετάρτη). 

«Θα υπάρξει μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων εκεί έξω, και πρέπει να την οδηγήσουμε και να ενώσουμε τον υπόλοιπο ελεύθερο κόσμο πάνω σε αυτό», είπε ο Τ.Μπάιντεν

Δείτε τη δήλωση του Σ.Λαβρόφ που κόπηκε από την ΕΡΤ:

 

ΠΗΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ 

ΜΟΣΧΑ, 23 Μαρτίου. /TASS/. Οι τρέχουσες παγκόσμιες εξελίξεις αποτελούν προσπάθεια δημιουργίας νέας παγκόσμιας τάξης, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε ομιλία του στο Κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας την Τετάρτη.

"Αυτό που συμβαίνει στον κόσμο δεν αφορά μόνο και όχι τόσο την Ουκρανία, αλλά και τις προσπάθειες για δημιουργία νέας παγκόσμιας τάξης", διευκρίνισε. "

Πριν από πολλά χρόνια, πριν από περίπου δέκα χρόνια, οι Δυτικοί συνάδελφοί μας σταμάτησαν να χρησιμοποιούν τον όρο "διεθνές δίκαιο" που προωθούσαν από τη δημιουργία του ΟΗΕ και [σταμάτησαν] να ζητούν εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, αλλά αντίθετα άρχισαν να απαιτούν από όλους να υποτάσσονται σε μια παγκόσμια τάξη βασισμένη σε κανόνες και να σέβονται αυτή την παγκόσμια τάξη βασισμένη σε κανόνες, και να τηρούν αυτούς τους κανόνες. 

Ωστόσο, κανείς δεν προτείνει κανόνες, καθώς δεν υπάρχουν κανόνες", τόνισε ο Λάβροφ, περιγράφοντας την κατάσταση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για κάθε συγκεκριμένη περίπτωση θεσπίζονται νέοι κανόνες, «γράφονται από έναν στενό κύκλο δυτικών χωρών, οι οποίοι αργότερα το μεταδίδουν ως απόλυτη αλήθεια και απαιτούν από όλους να ακολουθούν αυτούς τους κανόνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες