Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

S.O.S...ΕΝΤΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΑΜΚΑ ΚΑΙ ΑΦΜ - ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ....

 ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΟΛΕΘΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....

Εντός Ιουλίου η αστυνομική ταυτότητα, αλλά και το δίπλωμα οδήγησης, «περνάνε» στο κινητό σε μια εφαρμογή τύπου wallet, ενώ την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων προκειμένου οι πολίτες που δικαιούνται να λάβουν την επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος με επιστροφές ποσών έως 600 ευρώ, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης

Ειδικότερα, όπως επεσήμανε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, «ήδη είχαμε κάνει έναν πιλότο σε σχέση με την ταυτότητα από τα περασμένα Χριστούγεννα σε σχέση με τον Covid, εκεί όπου είχαμε το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορούσε κάποιος να προσθέσει και την ταυτότητά του. Τώρα η ταυτότητα θα αποκτήσει κανονική μορφή κι εντός της χώρας θα μπορεί κάποιος να κυκλοφορεί με την ταυτότητά του και το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό του»

Όπως εξήγησε ο υπουργός, στο επόμενο διάστημα θα είναι σε φάση εφαρμογής ο Ενιαίος Αριθμός του Πολίτη, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ, θα μπαίνει ο πολίτης στο gov.gr στην εφαρμογή θα βάζει τους κωδικούς του και θα κατεβάζει την αστυνομική του ταυτότητα και το δίπλωμα και θα τα έχει στο κινητό του. 

Διευκρίνισε, ότι οι πολίτες θα χρειάζεται να γνωρίζουν ένα μόνο μοναδικό αριθμό «θα έχουμε τον ΑΦΜ συν τρία ψηφία μπροστά από τον ΑΦΜ. Αυτός ο αριθμός θα γραφτεί στις νέες ταυτότητες. Με τη νέα ταυτότητα θα μπορώ να κάνω προβολή του κωδικού QR που θα έχει και ο αρμόδιος κρατικός λειτουργός θα αλληλεπιδρά με αυτόν τον κωδικό» είπε ο κ. Πιερρακάκης και πρόσθεσε: «Η ταυτότητα είναι ένα μέσο ταυτοποίησης στον φυσικό κόσμο, η πιο ουσιαστική ταυτότητα είναι η ταυτότητα που έχουμε για τις ψηφιακές υπηρεσίες. Όλα γίνονται ψηφιακά πλέον».

ΠΗΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ : CNN GREECE


ΟΙ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ COV_ID_19 ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2021 ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ COVID FREE WALLET.

ΤΟΤΕ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ. 

ΟΛΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ

  

Σ.Β

 ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες