Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤΘΑΪΙΚΩΝ - ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ! Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ. ΑΜΗΝ.


ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΡΩΘΙΕΡΑΡΧΗΣ ΤΩΝ Γ.Ο.Χ. ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΗΒΩΝ & ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΚΥΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ 

Μετά βαθυτάτης θλίψεως και βαρυαλγούσης καρδίας, ανακοινώνουμε στο Πλήρωμα της απανταχού Γνησίας Ορθοδοξου Εκκλησίας ότι ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας και Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος κυρός ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ εκοιμήθη εν Κυρίω. Είθε οι ευχές του Αγίου Πρωθιεράρχου κυρού Χρυσοστόμου από την Θριαμβεύουσα εν Ουρανοίς Εκκλησία να μεσιτεύουν για τα απορφανισμένα Πνευματικά τέκνα της Στρατευομένης Εκκλησίας του Χριστού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΞΟΔΙΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΦΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΗΒΩΝ ΚΥΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ   

Σήμερον περί τάς πρώτας πρωινάς ὥρας ΕΚΟΙΜΗΘΗ ἐν Εἰρήνη εἰς τήν Ἱεράν Μονήν Ὀσίων Ἁγιορειτῶν Πατέρων. 

Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΗΜΩΝ ΣΥΝΟΔΟΥ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Τό ἱερόν αὐτοῦ σκήνωμα θά μεταφερθεῖ διά προσκύνησιν αὔριο Δευτέρα 17 Ἰανουαρίου 2023 (Π.Η) περί τήν ἕκτην πρωινήν εἰς τόν Καθεδρικόν Ἱερόν Ναόν τοῦ Τιμίου Προδρόμου εἰς ΡΟΥΦ ΑΘΗΝΩΝ (ὁδός Κωνσταντινουπόλεως 22). 

Ἡ Ἱερά ἐξόδιος ἀκολουθία θά ἀρχίσει τήν 13ην μεσημβρινή. Ἡ ταφή θά γίνει εἰς τήν Ἱεράν Μονήν Ὀσίων Ἁγιορειτῶν Πατέρων Οἰνόη Βίλλια.

 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κυρός ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ (κατά κόσμον Χρήστος Τζανής) γεννήθηκε το 1941 στο χωριό Ροπωτό Τρικάλων. Από την νεαρή ηλικία των 18 ετών, ποθώντας τη μοναχική ζωή, εισήλθε ως δόκιμος μοναχός στην ιστορική Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου Κουβαράς Αττικής ενώ αργότερα, ποθώντας την ασκητική ζωή, μετέβη στο Άγιο Όρος. Διάκονος και πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1970 υπό του Μητροπολίτου Πατρών Ανδρέου στην Ιερά Μονή Παναγίας Πευκοβουνογιατρίσσης Κερατέας Αττικής . Στο Άγιο Όρος ασκήτεψε δίπλα στον αυστηρό Γέροντα Κλήμη του Ιερού Κελίου «Η Γέννησις του Χριστού» Κατουνακίων. 

Το 1995, μετά τη κοίμηση του Γέροντος Κλήμη, ανεδείχθη Γέρων της αδελφότητας του Κελίου. Πολλές φορές η Ιερά Σύνοδος τον εξέλεξε για το βαθμό του επισκόπου, χωρίς να δεχτεί το αξίωμα της Αρχιεροσύνης, ώσπου εν τέλει, και μετά από τις πιέσεις των Αγίων Αρχιερέων, χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας στις 24 Φεβρουαρίου 2005 υπό του αοιδίμου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Γρηγορίου και των λοιπών Αρχιερέων της Ιεράς Συνόδου. Μετά τη κοίμηση του Αγίου Πρωθιεράρχου Γρηγορίου ανέλαβε Τοποτηρητής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος. Επί των ημερών του έγινε σπουδαίο πνευματικό έργο για την Εκκλησία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Περι αυτών και του αγίου βίου του θα γράψουμε σύντομα εκτενώς Χρυσοστόμου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου της Αγιοτάτης Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, και Προεδρού Αθηνών, ημών δε Πατρός και Ποιμενάρχου, Αιωνία η Μνήμη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες